existensmat.

Jag har varit fattig som en apa och levt på existensminimum i flera år och såhär i slutet av månaden brukar det vara extremfattigt. Men, jag är en superbra kock på vrålbillig mat. Här är två maträtter du kan överleva på i en vecka:

- köttfärssås och spaghetti. En klassiker som aldrig dör. Ett paket köttfärs (blandfärs om du har lite pengar, fläskfärs om du är extremfattig), krossade tomater (helst någon smaksatt variant, buljong är ju skitdyrt) och så spär du ut det som fan med mjölk och ketchup. Låt fantasin flöda. Krydda asmycket och vill du lyxa till det lite extra kan du alltid hälla i någon specifik grönsak. Jag valde kikärter idag. Matlåda som borde räcka i minst tre dagar. Bon appetit!

- pasta med tonfisk och curry. Skitbilligt som jag har märkt restauranger brukar köra på. Du tar helt enkelt pasta (koka den gärna) och en burk med tonfisk (i olja eller vatten, helt valfritt) och så gör du en egen sås med curry-tonfisken av mjölk och maizena (och asmycket curry). Har man råd kan man även festa till det med lite wokgrönsaker i!

Har du ett paket bacon hemma? Grattis. Det finns asmycket gott man kan göra med bacon! Typ, steka det.

Ett annat tips för oss fattiga jävlar är att skita i kvällsmaten, du får du helt enkelt mat två gånger om dagen (enkel ren yogurt till frukost funkar fint), eller kör på måltidsersättning, kostar typ tio spänn eller nåt för en nutrilett.

image199


Lev väl.

Kommentarer
Postat av: Jasmine

Har du haft en bra dag? :)

2008-04-14 @ 19:08:49
URL: http://assmine.blogg.se/
Postat av: anna

pasta e bäst

2008-04-14 @ 19:09:56
URL: http://skitsnackmeanna.blogg.se
Postat av: lisa

Tänke bara tipsa om min tävling :)
pris: bamboo örhägnen!

http://lisaholmqvist.blogg.se/1208189702_tvling.html

2008-04-14 @ 19:10:45
URL: http://lisaholmqvist.blogg.se
Postat av: Emma

Ja din currysås med tonfisk knäckte ju!

2008-04-15 @ 16:09:49
URL: http://ladychampagne.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0