hjärnspöken

Jag tror att vi alla har våra små demoner och hjärnspöken, mer eller mindre. Dom kommer i tonåren som små tjej(kill?)baciller och sen äter sig in i hjärnan och berättar för oss vad vi gör för fel och vad vi är dåliga på. Spökena vill oss inget gott, dom ligger där och gnager ända tills man blir vansinnig och börjar grina.
Mina hjärnspöken kom när jag var på tok för ung, tolv bast, och sa till mig att jag var tjock och dum i huvudet. Jag gissade på att jag faktiskt inte kunde göra något åt mitt dumhuvud så jag började brutalbanta. Tyvärr förvandlades den där bantningen till någonting helt annat som säkert miljontals tjejer kan relatera till, ätstörningar.
Jag hade ätstörningar från det att jag var 12-21 årsåldern någonting. I gymnasiet blev jag bulimiker och mina hjärnspöken blev totalfuckade och fick totalt frispel varav jag även började hallucinera (paranoia deluxe!) och få panikångestattacker.
Just hallucinationsgrejen försökte jag reda ut lite, men folk jag försökte prata med tittade på mig som om jag hade målat "Röv" stort i pannan. Och jag förstår dom faktiskt. Lät nog jävligt konstigt när jag försökte förklara att jag såg ett ätande hål i busstaket.
Försökte att få hjälp med bulimigrejen, men jag var tydligen för "gammal" för att sättas i någon ungdomsgrupp. Jävla samhälle med.
Tillslut blev jag så jävla trött på hela sörjan att jag antog att jag själv var den enda som kunde hjälpa mig. Jag hade ju faktiskt satt migsjälv i skiten från början.
Och vet ni vad, idag mår jag oftast skitbra.
Varje kväll innan jag somnar rabblar jag maniskt en ramsa i huvudet för att lugna ner mig lite, typ "jag är skitbra, jag klarar vadsomhelst, folk hatar mig inte". Funkar perfekt. Just det sistnämda är väl idag mitt största (minsta, dom är så små nu) hjärnspöke, varje gång jag träffar nya människor tar jag nästan för givet att dom hatar mig. Vet inte varför, bara en fix idé skulle jag tro.

Har egentligen ingen poäng med det här inlägget, alla människor är olika funtade, men den bästa hjälpen man kan få kommer inifrån (säkert världens klyscha, men sant!).
Och det här är inget jag skrivit om förut av massa anledningar, känner oftast att jag vill glömma stora delar av gymnasiet, men det har även gjort mig till en mycket bättre och starkare människa.

//Peace and körv.

Kommentarer
Postat av: Kaka

Gymnasiet är bitter sweet onekligen. Bitterljuvt.



Att affirmera till sig själv ska ju vara bland det bästa man kan göra, typ att varje morgon hälsa på sig själv "Godmorgon snygging" eller vad man känner passar (ngt positivt givetvis!)

2008-09-16 @ 22:42:12
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Palle

Jafan gymnasiet var en fruktansvärd tid, bulimi och självhat. Men bästa hjälpen är som du säger en själv, man själv är nog den bästa doktorn/psykologen man kan få. Och helt gratis dessutom, superb! Nu ska jag ge mig själv en kram och säga att jag älskar mig. Hade gött :)

2008-09-17 @ 12:11:06
URL: http://wiretrap.blogg.se/
Postat av: Emma

Mm håller med gymnasiet var nog ingen positiv tid för många :( Men det är som du säger en själv som väljer hur man ska må (till viss del såklart) Och kom ihåg att det som inte dödar det härdar!

2008-09-17 @ 18:09:05
URL: http://ladychampagne.blogg.se/
Postat av: apan

kaka: haha, du är helt insnöad på affirmation du. ;) men ja, det stämmer ju.



Palle: ja precis, det är ju ingen som fixert åt en, tyvärr. ja, klart du ska! kram från mig med!



Emma: precis, harder stronger faster, eller va dom nu sjunger. ;)

2008-09-17 @ 19:46:26
URL: http://sugarmonkey.blogg.se/
Postat av: Sara Hell

så helrätt skrivet. man kan bara hjälpa sig själv! en väldigt läskig men ändå betryggande tanke...

och att folk hatar mig tror jag hela tiden! typ alla som inte kastar sig om halsen på mig och bedyrar sin kärlek... :P

2008-09-19 @ 16:05:45
Postat av: apan

sara hell: ja, men det är ju helsant med, fast ibland känns det ju lite bittert...

haha, precis, alla ska älska mig!!

2008-09-19 @ 19:14:45
URL: http://sugarmonkey.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0