En dålig moder.

Har skitdagar ibland. Idag är det en skitdag. Är fortfarande sjuk, snorig, allergisk o trött. Och med en snorig trött o halvsur morsa kommer ångesten som ett paket på posten. 

- nu har han varit i gåstolen säkert 20 minuter. : tar ut honom ur gåstolen och hetsleker med ungen i fem minuter tills han vill leka med något annat i 10 minuter. Sen blev det visst gåstolen igen.

- nä nu har jag kollat mobilen lite för mycket. Fan vad taskig jag är. Stackars vide. : hetsleker med honom i fem minuter, sen hamnade jag visst på lekmattan i liggande sälläge och kollar mobilen igen.

- jäklar vad gnällig unge. Är så hungrig. Sätter på babblarna. : nä stackars vide. Han kommer säkert få men för livet och adhd. Stänger av, slevar i mig "mat" på fem minuter. Upprepa procedur varje måltid. Stackars viiideeee. 

- nej nu är han trött. Men om han sover nu så blir det ju fel ikväll. Stackarn är så trött.: båda somnar. 


Det där ilande samvetet som ekar som en gammelgädda i bakhuvudet hela tiden alltså. Och så rädslan för att inte räcka till, att han ska känna sig åsidosatt eller ha tråkigt och sen när han blir vuxen så kanske han skriver en roman om vilken dålig självisk mamma jag var. 
Usch!!! Stackars vide. 

Men jag försöker tänka att alla har väl dretdagar ibland. Man kan inte alltid vara på topp. Ibland räcker det att bara "good enough".  
Hur känner ni? Känner ni att ni är kassa föräldrar ibland? Orkar ni ge 150% jämt? Eller?? Har jag läst för mycket på familjeliv? 



Kommentarer
Postat av: Kajsa

Jag misstänker att det där dåliga samvetet liksom kommer på köpet när man får barn. Har dåligt samvete typ jämt. För att man pillar med telefonen eller inte orkar vara ute i parken i fem timmar eller vad som helst. Ibland orkar man inte. Så är det ju. Har dock ett par dåliga samvete-minnen som jag typ aldrig kommer glömma bara för att man liksom tappade tålamodet totalt och liksom skällde rejält. Får ont i magen bara jag tänker på det. Förhoppningsvis har det gett mig mer men än vad det gett Manfred. Minns fortfarande en gång i vintras när han drog en hel bajsblöja över sig själv när jag böjde mig ner för att hämta fler våtservetter och liksom "Faaan Manfred! Helvete!" och gapade lite för högt. Var extremt trött och grinig och fick ställa en jätteledsen bajskletig unge i duschen. Han grät och jag grät och sedan försökte jag muta stackarn med glass och det gick jättebra men jag var ledsen hela kvällen och fy. Ja du hör ju. Ibland blir det lite fel. Man vill ju i alla fall vara lite pedagogisk och lugn. Det funkar inte i alla lägen. Nu går jag runt och har dåligt samvete för att det snart kommer ett syskon som kommer vända upp och ner på allt. Så. Ja. Jag antar att man får acceptera att det där samvetet lär spöka resten av livet, hehe. För övrigt dock, gåstol! Så bra grej. Manfred ville inte göra annat än att springa runt i sin. :)

Svar: Åhhhh!!! Stackare! Barn är ju bra på det sättet att dom blir nöjda rätt snabbt efteråt, låter inte som han har fått något trauma av det, men förstår känslan! Gah! <3 Man blir nog mest ledsen själv och för att ens barn blir ledset. Skönt att höra att man inte är ensam med det dåliga samvetet...
Ja gåstolen är awesome! Han älskar den, springer som en tok.
din apa i etern.

2016-06-01 @ 17:03:25
Postat av: Linda Freundt

Herregud vad jag känner igen mig!!! Ingenting är ju som det ska nu när vi flyttat och jag känner verkligen att jag inte räcker till. Får dåligt samvete när husfixet inte kommer någonstans och får ännu värre samvete när jag prioriterat husfix istället för lek med Selma! Och om jag sätter mig och kollar i telefonen får jag lika dåligt samvete. Plus att jag har amningshjärna deluxe så ikväll har jag till och med fällt tårar pga att jag känner mig så jävla förvirrad. Jag läängtar tills allt lugnar ner sig så vi kan få njuta som familj igen. Blä! Stackars Selma känner jag! 😩

Svar: Åh stressa inte med husfix!! Det ordnar säj! Vi har fortfarande massa lådor som står överallt här. Haha... Men det är kul att fixa oxå och man vill ju komma i ordning! Förstår dig. Men man får komma ihåg att småbarn oftast är nöjda bara dom får vara med. Tror att Selma är glad och nöjd ändå! Kram på dig!
din apa i etern.

2016-06-01 @ 20:55:02
Postat av: Emmy

Känner redan nu hur jag får sjukt dåligt samvete när jag låter Greta sitta i babysittern eller ligga på golvet när jag duschar eller gör annat. Är så trött och har ingen tidsuppfattning så får så himla ont i hjärtat när jag återvänder till henne. Känns som hon är besviken på mig. De ser ju så likgiltiga ut när de är trötta oxå :/ Kan som tur är surfa mkt när hon sover. Vide har nog inte så tråkigt som du tror. Han är ju på upptäcktsfärd. Allt är så nytt o spännande även om han ser lite allvarlig ut ibland :) De tycker ju en servett el liknande är svinroligt :D

Svar: Kram Emmy!! Ja han är nog på upptäcksfärd! Svårt o tänka så själv när man är uppe i det dock. Greta har nog inget emot att sitta i babysittern medans du duschar! ;)
din apa i etern.

2016-06-03 @ 18:48:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0