Kraven hörni, kraven!

Tack förresten för att jag fick några fina kommenterar om det "dåliga moderskapet". Ibland känner man sig lixom lite ensam om det. Kollar instagram och alla verkar ha det så perfekt o fint o roliga glada ungar som bara är KUL hela tiden, och då smyger sig en liten ångest på ibland. "Är det så på riktigt?" 

Men sen får man icke förglömma det här med sociala medier. Man visar bara det man vill visa. Tittar du i ett gammalt fotoalbum lär du heller inte se några sura miner, morsor som sliter med att kånka ungen till föris, barn som gråter halva nätterna eller som matvägrar. 
Dock så tror jag att trycket blev större med sociala medier. Inte nog med att vi ska vara smala, duktiga och vara superföräldrar hela tiden så ska hemmet vara tiptop, välplanerat, inrett i snygg avskalad skandinavisk stil och ständigt RENT. Rent o fint o glada barn. Mamma o pappa får sova och hinner med sexytime innan söndagsbrunchen och träna på gymmet tre ggr varje vecka. Jamen ni förstår. Ridå! 

Inte undra på att folk stressar sönder sig, går in i väggen. Vi vill så jävla mycket hela tiden. Vi ska vara så jävla duktiga. Kraven som ställs är inte rimliga överhuvudtaget. 

Det här är ett löfte till migsjälv och framtida apa - lugna dig, ta en bärs o se på ett gött teveprogram, det är okej om det är lite skit i hörnen. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0