SÅ SUR + MANSHAT

Haha, vilket clickbait te rubrik va?! Höhö! Nä men har pms. Är så trött på den. Har blivit en miljard ggr värre sen jag fick barn. En miljard!!!!
 
Brukar förbereda mig väl genom att påminna Jonas, ibland behöver jag inte ens påminna honom utan han försöker nämna det på ett snyggt och respektfullt sätt. Skulle han dra "Haru pms eller?", så hade han nog varit utkastad för längesen. Fattar inte folk som skämtar om folk som har PMS, det är fan jävliga grejer. 
En annan grej jag brukar göra är att fokusera mitt humör på saker som "ger något". T ex manshat. Eller patriarkatet. Har på senaste tiden intresserat mig för s.k "vit feminism". Med vit feminism så menar man en feminism utan intersektionalitet. Alltså att man utesluter svarta människor eller transpersoner. När jag först började nosa på ämnet insåg jag att jag var en del av det och det kändes fan jobbigt att inse det. Finns tyvärr många feminister som inte vill erkänna transkvinnor som kvinnor utan som lixom levt ett priviligerat mansliv först. Men så är det ju inte. Som vit cis-kvinna sitter man på en jävla massa privilegier som en transkvinna eller svart kvinna inte gör, och för att bli mer inkluderande i sin feminism så rekommenderar jag att börja följa mer transkvinnor, svarta kvinnor/poc på t ex sociala medier och såklart - se över sina privilegier och sin feminism. 

Sådär, slutrantat för ikväll! 
(null)
(Bild på bebisvide!! Så nervig inför biltvätten)

Kommentarer
Postat av: Malin

Bra poäng och söt unge!

2018-03-23 @ 21:52:09
URL: http://malinsvedjeholm.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0