Logopeden

Idag har vi varit hos logopeden! Det var nog i början av sommaren som vi fick en remiss dit, lång väntetid jao!
Vide har ju talsvårigheter. Eller rättare sagt, han pratar extremt lite. Eller pratar gör han ju men inte så att vi förstår. Han är duktig på att göra sig förstådd genom att peka eller så går han dit han vill, t ex toaletten. Han säger ord när han vill, sällan på beställning. Ibland säger han meningar, inte med så stor variation dock "dä kom kiss" "dä kom bajs" typ. 
Min stora oro kom i våras när jag hade samtal med personal på föris, vide höll sig för sig själv, blev arg och förbannad, verkade inte vilja interagera med andra barn. Han var inte heller sådär jättepepp på att gå till föris alls lixom. 

I somras skolades han över till 3-5årsgruppen och det har blivit SÅ mycket bättre! Han har 2-3 kompisar som han hänger mycket med. Förskolläraren har bilder som han kan peka på för att visa vad han vill. Han är jätteglad när vi ska till föris och ibland vill han knappt med hem! Så kul! 

I somras gjorde vi hörseltest, han hörde superbra! Inga problem. Och idag vad vi hos logopeden. Hon pratade och lekte mest med vide, visade bilder och han skulle säga vad det var osv. Hon sa att hon märkte att han försökte ju säga vad det var med sina ord och att vi skulle inkludera lite mer lekar som uppmuntrade till prat hemma. 

Ja och sen får vi väl se, vi skulle väl bli kallade igen, även om vi kanske ska få träffa en barnpsykolog? Oavsett så känns det skönt stt få hjälp så att vi kan uppmuntra och hjälpa vide med talet.
Hejdå!

Pasta

En grej som jag absolut aldrig någonsin ever kommer att tröttna på måste vara pasta. Älskar pasta passionerat. En gång åt jag pasta till lunch och middag i några månader eftersom jag var så fattig. Hade i smör och persilliade (?)krydda. Tröttnade inte på pasta. 

Queerteori.

Har denna veckan försökt göra ett grupparbete om queerteori. Det är ganska instressant men flummigt. Queerteori ÄR flummigt. 
Queerteori grundar sig i botten om att kön är en social konstruktion, att man hela tiden "gör" kön genom performativitet, alltså en upprepning av t ex könsroller som till slut blir det enda sanna, det "rätta". Att vara queer innebär att man helt enkelt ställer sig utanför könsnormerna. Med andra ord går inte queerteori riktigt att definiera eftersom det är så... flytande. Definierar man queer blir det inte queer? Eller? 
Kritiken mot queer handlar mestadels om att det inte finns någon klassanalys eller ser queerteori ur ett maktperspektiv, dessutom anser många att queerfeminster inte utövar queerteori utan har gjort en egen tolkning av queerteorin. 

Imorrn ska jag sluta snusa. :( 

Sjuka tjejen

Nä men föris har ju dragit igång igen vilket innebär lite sjukdomar och sånt där. Tänker att jag behöver en strategi för att slippa bli sjuk varje vecka. Tänker att jag kanske borde smörja in mig i typ matfett och handsprit innan hämtning och lämning. Eventuellt en gasmask. 

Jaja skit i det nu, HUR har de gått med projekt "sluta shoppe"? då? Nej jag borde inte kalla det för det heller, jag hade inte tänkt slute shoppe, bara internetshoppet. 
Jag har tagit bort alla appar som uppmuntrar konsumtion. Och så har jag sagt upp alla mailprenumerationer som säger "hej du får 20% på detta även fast du inte behöver det!!"
Mitt mål är att handla det mesta via köp och säljgrupper, tradera och så vidare. 
Det är svårt. Jag märker ju hur extremt shoppingberoende jag är. Men det behövs verkligen. Nästa steg är att inventera garderoben lite oxå. 

Hejdå!

RSS 2.0