arbetslösaren.

Jag ska berätta om hur det egentligen gick till med jobbet som jag faktiskt blev LOVAD i maj.

Det finns ett grovt överskottfrisörer i sverige, vilket beror på alla privatskolor som numera finns överallt. Och väldigt väldigt många är av icke seriös sort, dom flesta arbetsgivare har såklart stenkoll på detta, och kan anställa dessa frisörer för en väldigt liten peng eftersom dom flesta nyexade frisörer saknar "gesällbrev" och man inte behöver betala ut full lön. Mycket praktiskt för arbetsgivarna, mycket opraktiskt för alla stackars nyexade frisörer som får jobba ihjäl sig för i princip ingenting. I frisörbranschen är det enda som räknas erfarenhet. Det var såklart därför jag tog skitjobbet i västerås i ett år, i princip drev en hel salong själv och fick ut en smaskig lön på ca 6500-7000 per månad. Ibland mindre.

Nu till saken, det är skitlätt att bli utnyttjad, särskilt av dom större frisörsalongerna där oftast inte märks med "en till".
Redan när jag jobbade i västerås och hade sagt upp mig blev jag erbjuden jobb (sommarjobb heltid ev. förlängning efter sommaren)  på en rätt stor salong i Karlstad och blev skitglad eftersom det lät väldigt seriöst. Så var inte fallet, och jag fick komma in och provjobba ca 4-5 dagar. Chefen hade lovat mig schema och allt, och sista dagen på provjobbet frågade jag såklart om schemat, hur mycket lön jag skulle få osv, chefen viftade bort det och sa att hon skulle återkomma senare under dagen.
Precis innan jag skulle gå hem fick jag ett kuvert i handen med lite pengar i. Och hon sa att hon skulle ringa när hon behövde mig. Yeah right, tror ni att hon ringt? Nej, såklart inte.
Hon fick nästan gratis arbetskraft i 4-5 dagar, och lurade skiten ur mig.  Fattade i efterhand att ett par frisörsalonger i Karlstad (båda två som jag varit och provjobbat på såklart) har det som rutin, låter folk provjobba ett par dagar, och får gratis arbetskraft. Och det fick jag bekräftat igår av en säker källa.

Hade jag vetat om det här i förväg hade jag antagligen övervägt att bli frisör överhuvudtaget, att det är så jävla skitsvårt att få jobb. Men tyvärr är det oxå det enda jobb jag faktiskt kan tänka mig att jobba med eftersom fan är det roligaste som finns.
Vi får väl se hur det blir i framtiden. Just nu känns det dock jävligt svart.


Kommentarer
Postat av: Madde

Vad finns det för människor igentligen!?

Vad arg jag blev när jag läste detta, men smat av dem. Låta en "prov jobba" när det igentligen inte finns ett jobb utan att de behöver folk just då.

Jag tror det kommer vända en del med jobb efter den nya kassalagen kommer då försvinner alla de icke seriösa frisörera och vi får mer jobb.

Jag hoppas att det går vägen för dig för du är en grym frisör!

Och du skriver en jätte brra blogg!



Puss Madde (berts kompis)

2009-07-29 @ 11:15:30
Postat av: apan

madde: Tack vännen! Jo förhoppningsvis blir det ändring! Ordning o reda och ut med packet på fredag!

kram!

2009-07-29 @ 12:21:42
URL: http://sugarmonkey.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0