Bölern

I helgen har jag inte gått utanför dörren. True story. Har varit riktigt "gött". Jonas har bakat kakor och jag har gjort mat med vin i. Har även passat på att grinat riktigt mycket. Kände mig inte alls färdiggrinad i morse utan snörvlade lite i kudden. Herregewd hormoner alltså.  

Är även tänkt lite på senaste diskussioner här på bloggen. Har börjat inse att jag är öppen anstalt för allmänheten att diskutera hej vilt kring hur jag 1) kommer att ta hand om barnet 2) kommer få massa "tips". 
Det kommer alltid finnas någon som kommer att "veta bättre". 

Och det är fan nästan alltid kvinnor som kommenterar och diskuterar hur den eller den gör med sin unge. Papporna får ju den roliga biten. Så jag tycker att det vore bättre med pepp istället för en massa onödiga påståenden som kanske inte alls kommer att stämma. (Eller så kommer dom det, och då är det väl ändå skitsamma?) Jag utgår ifrån att alla föräldrar vill sina ungar väl oavsett genustänk eller inte. 
Kvinnor får ta så mycket skit när det handlar om barn/föräldraledighet/graviditet/kroppen/uppfostran osv. Tänk vad mycket lättare det vore om vi faktiskt håller varandra om ryggen istället för att klanka ner. 
Att jag inte skulle ha något genustänk i uppfostran vore lika trovärdigt som att jag skulle rösta på SD i valet lixom. 

Och jag är inte "sur" på någon, utan det här handlar mest om tankar i allmänhet. Jag förstår ändå att folk menar "väl", fast det kan bli väldigt fel det med. 

Pöss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0