kasslergratäng med fetaost



400-500 g kassler
½ röd paprika
½ rödlök
1 bukett färsk broccoli
1 litten burk skivade champinjoner

½ pkt fetaost (jag hade apetina, vill du ha mer fetaostsmak så kör ner hela paketet!)
ca 3 dl creme fraiché, (paprika och chilismak hade jag, men funkar lika bra med vanlig)
½ litet paket keso

sätt ugnen på 200 grader. stek upp kasslern och paprikan, koka broccolin.
rör ner paprikan, kasslern, champinjonerna och kasslern i en ungsform.
Blanda fetaosten, creme fraichén, keson och rödlöken och häll över.
Låt stå i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills det fått lite färg!
gött!

kesoplättar!

Gjorde supergoda kesoplättar häromdagen som blev jättelyckade!

ca 7-9 plättar!
lite mer än ett halvt (litet) kesopaket
½ dl kokos
2 ägg
2 msk creme fraiché
½ tsk bakpulver
kör allt i mixern så att det blir en jämn och fluffig smet och klicka ut små laggar i en stekpanna eller i en plättlagg.
jag åt ihop med jordgubbar och grädde med lite vaniljsocker och kanel i.

RSS 2.0