Mixat

. Såg the conjuring 2 igår. Den var fruktansvärd, inte lika läskig som ettan men rejält scary ändå!!

. Råkade ha på en rätt (mycket) stark kräm på hakan för ett tag sen, detta resulterade i någon slags "reaktion" och jag ser numera brännskadad ut på hakan, det svider och gör ont oxå, undrar om det är såhär det känns för Vide?

. Hittade en död mus under soffan igår. Uäck!!!

. Hittade även katten på taket imorse. Eller ja altantaket, vi har ett fönster som leder dit. Typiskt katter.

. Har ääääääntligen betalat av lånet som jag tog till frisörutbildningen!!! Det tog bara 10 år. Grattis till mig.

. Är förbannad på folk som inte ger sina barn vaccin och hittar sina "kunskaper" på nätet, alltså vaccinmotståndare.

. Trött på stora feminister inom sociala medier som bråkar som fan med varandra. Önskar mer nätkärlek.

. Har nog aldrig uppdaterat bloggen så dåligt som jag gör nu. Men det gör inget.


Lockigt hår utan värme!!

Jag har ju äääääntligen långt hår. Visserligen kan jag aldrig ha det utsläppt längre pga bebis som drar. Fixar nästan aldrig barret längre utan plattar luggen ibland.
För rätt längesen började jag spara ut min uppklippning eftersom jag har lockigt hår och då måste man fixa det mer, men med en nästintill jämnlång och tråkig frisyr så fördelar sig fluffet bättre och nuförtiden ser det faktiskt BRA ut utan fix. Har längtat väldigt länge efter det. En lättskött och snygg frisyr.

Anywayz, har testat att snurra håret (lätt fuktigt) på kvällen och sova i "snurror" i skallen. På morgonen släpper man ut det och det blir fantastiskt!

Igår testade jag första gången. Blev bra! Men snurrade inte tillräckligt hårt.
Men idag! Kolls fluffet!!!
Mer hår än människa nästan!
Idén fick jag från något jag sett karinskonstgrepp göra för jättelängesen. Bild från karinskonstgrepp.se.
Sen snurrar man upp det såhär. Bild från karinskonstgrepp.se

Barnfritt!!!

Vi hade barnfritt inatt!!!! Lyxen att få sova en hel natt utan avbrott eller att få vända sig 500 ggr i sängen och slippa oroa sig för att ungen störs av knaket.
Vi hade lite fint fölk hos oss i lördags. Käkade o hade det väldigt trevligt. Vide var så exemplarisk och somnade 18.30 och sov som en stock - trots ljud. Vi var helt förvånade och glada. Sen vaknade ju kiddo klockan 03.00 och ville absolut ta morgon då. Utropstecken i multum!!!!!!!!! 03.00!!! Jag tycker det är förjävligt att han vill gå upp 05 lixom.

Var jämt litte skitsliten igår, så inatt fick han härja hos morfar och Åsa. Hoppas det gick bra! Saknar honom ändå rätt mycket, men det år väl lite av en träningssak med barnvakt, första gången var jag så himla nervös, hade skitdåligt samvete och ångest men nu känns det lite lättare för varje gång. Plus att vi har bara haft samma barnvakt över natten alla gånger, och jag litar på pappa och Åsa och tror att vide känner sig trygg där.


BB

Uhhh nu känner jag mig sådär gött nostalgisk igen (snuttar lite på ett glas viiiin og!) och tänker tillbaka på BB när vide föddes.
Jag var helt vettskrämd när han kom. Fattade inget och förstod inte hur i helvete JAG skulle kunna ta hand om en nyfödd bebis? Vågade inte bära honom. Kände även stark oro när andra bar honom. Vågade knappt peta på'n. Men på BB fick vi sån hjälp! Det var som att åka till Narnia. Jag fick tre mål mat om dagen och kollade mest på Vide och Netflix o myste, som ett lyxhotell! Anledningen till att vi stannade kvar så länge (4 dagar), berodde på att prover på vide skulle tas ifall han bar på GBS som Jonna dog utav, plus min vettskrämdhet.
Dag 3 ville dom att vi skulle åka hem, jag fattade inget? Jag bodde ju på BB nu? Grinade som ett helvete och vi fick stanna lite längre. Amningen gick riktigt dåligt oxå. Önskar att jag hade läst något om amning för jag tog bara för givet att det skulle fungera skitbra. Får vi fler barn tänker jag inte amma alls, jag får ångestkänslor och känner mig otillräcklig som mor när jag tänker tillbaka på det. Folk tjatade lite oxå, kanske på ett snällt sätt men i mina öron lät det inte snällt. "VA? Får han flaska?? Men han får väl bröstet oxå va??" Ändå tråcklade vi igenom tre skitkrångliga ångestmånader med amning. Till slut gillade varken jag eller Vide det alls.

När vi kom hem var det som att vi var hemma hos någon annan. Vi var hemma fast ändå inte. Oj så klyschigt. Men allt såg annorlunda ut med en bebis i vår 2:a.
Allt förändrades men ändå inte. Och livet blev så fantastiskt annorlunda jämfört med innan.

Det är inte länge kvar tills Vide blir ett år. Så sjukt, vad fort det har gått? Snart är min körv mer barn än bebis lixom?? *grinemoji*.

Åhh lillfjutten!!! Vill ha femton bebisar!!
Och nurå! Storfjanten!

Atopiskt eksem.

Saker som gör ont i själen:

Och så här ser det ut när det nästan är ok. Ni skulle se hur illa det är när det är dåligt. Önskar att det fanns något som gjorde det bättre. När han var mindre så funkade det med vantar, men på en snart 10-månaders så näe... Smörjer med en mjäkig salva typ 140 ggr per dag, hjälper "lite", tills det blir dåligt igen. Stackars korven!


2 veckor kvar...

Ja nu är det typ två veckor kvar av Jonas semester och jag bävar lite för att han ska börja knega igen. Sen Jonas gick på semester så har vide utvecklats rätt rejält, vilket inte är skitkonstigt då bebisar utvecklas fort och konstant.
Men nu ska han ju gå, hela tiden och med hjälp såklart. Sätter man ner honom blir han A; grinig eller B; krälar rekordfort till alla farliga ställen han inte får vara på.

Jaja, vi pluggar såklart igen dom flesta uttagen men jag fattar inte varför ungen prompt måste vara i kattlådan o greja HELA TIDEN?

Hur hade ni gjort för att underlätta vardagen?
Hade ni flyttat bort allt som kiddo kan nå eller kanske skaffat några galler och låter kiddo mestadels vara i ett rum i taget?
Funderade först på en bebisbur eller jag menar lekhage men det känns lite fel på något sätt, plus att jag tror att han skulle bli vansinnig på för liten yta? Gah!!!


Vem vet mest?

Pratade just med min gode vän Emmy. Jag minns inte vad vi sa men vi telefonerade i 24 minuter. Tror att vi preliminärbokade att ses nästa vecka. Det är lite så nuförtiden, huvudet är fullt med gröt JÄMT!

Idag var vi på Biltema och Ikea. Sen vi köpte hus känns det nästan jämt som att vi är på Biltema. Eller Jula, och det värsta är att jag känner en innerlig fred när jag är där. Det luktar så gott. Gummi och kemi. När jag var gravid så njöt jag av bensindoft, men det fick man ju aldrig unna sig då, så jag unnar mig det nu. När jag var gravid gillade jag att dricka ljummet vatten som stått i solen ett tag.
Det blev ett väldigt ologiskt inlägg känner jag nu, ingen röd tråd alls, bara vinbärssaft.

Men gröt i huvudet JÄMT som sagt.

Kolla vad sööt min bebis är! Tycker han börjar se ut som ett barn mer och mer än en bebis.

Stark snok.

God kväll!
Det känns som att jag har gråtit obscena mängder men egentligen tog jag bara lite för mycket wasabi. Vi gjorde hemmagjord sushi förut!
Har varit taggad på det i säkert 136 timmar, så det var gott!

Jag har fått mycket gjort idag. Städade bilen, tvättade bilen, gungade vide, och började måla dörren. Haha, jag tänkte alltid "varför målade dom inte insidan på dörren, det är ju superlätt". Så började jag måla. Tills jag insåg att det var furu (såklart, allt är furu hemma). Furu har kvistar. Har man ingen spärrfärg så blir det gult. Hehe. Har en gul o fläckig dörr nu, men det går väl att kalla "shabby chic" så länge.

Just det! Ni vet dom där hjärtan som är nere vid varje blogginlägg? Om ni gillar något inlägg ca lite extra så får ni jättegärna trycka på det, det är ett rätt bra sätt för mig att klura vilka sorts inlägg ni gillar. Såklart är det ju enmansdiktatur här, men det är sköjj att få lite extra feedback. Om ni fatter.

Nu är klockan över nio och det känns som en rätt laglig tid att sova på.

Dom fina gjorde Jonas, Sushi e la förjävla gött iaf.

Djuren i skogen.

Hej!
Idag har vi plockat svamp. Vide fick åka till glasserian i mariebergsskogen och titta på när morfar och Åsa käkade glass. Men han verkade nöjd ändå tror jag.

Anywayz, medans vide tittade på glass var jag, Jonas och Kerstin (vides farmor) i dom djupaste och mörkaste skogarna i värmeland för lite kantarelljakt. För er ungdomar som läser min blogg så är kantarelljakt ungefär likvärdigt med Pokémon go. Man springer runt i cirklar i svettiga gympaskor, glömmer bort att man blir blöt och undrar lite hela tiden vart man är - tills man får syn på en gyllene Pikachu som hägrar under mossan.

Undertecknad är egentligen en stor fegis när det gäller s.k friluftsliv och samtliga naturinkluderade aktiviteter och håller sig helst på områden som inte innefattar "djur i natur". På klarspråk är jag skiträdd för djuren i skogen, alltså björn, varg, räv, älg och vildbäver. Blev inte skitlugn av att Kerstin sa att någon bekant just sett björn i trakten nyligen. Jag ville genast klättra upp i ett träd men bristande fysik satte stopp för det.

Lugnade mig lite allt eftersom och körde taktiskt med att alltid gå bakom någon människa ifall bäver eller björn skulle dyka upp. Hostade löjligt mycket oxå.

Men det gick bra! Hittade svinmycket kantareller och kände mig glad trots genomblöt pga regn och gympaskor.

Svampplockning får 4/5 apor
Rens+förvällning av svamp får 1/5 apor.


Loppisfynd!!

Häj! Idag har vi härjat halva värmeland o rike o gått på loppisar ca hela dagen. Här kommer lite fynd:

Låt oss se!! Ett par loafers (tant 4 ever!), kylskåpspoesi (7 år efter men ändå fränt!!), två tavlor, ljuslykta, träbil, haklappströja en börs, Mad men, Och ser ni...?
Låt oss zooma till det bästa...
GREATEST HITS MED E-TYPE!!!

Vide kryper!!!

Vide den vise har gjort avtryck med sina extraordinära konster idag. Här har jag gått o trott att lillfjanten "bara" kan åla sig fram genom livet när det faktiskt visade sig att han kan krypa om han vill - men det vill han inte. Helt ok såklart, jag hade oxå valt åla framför att krypa om jag var tvungen att välja.

Jag brukar leka med honom med hans favoritleksak, min foppatoffel. Denna gången valde jag att kasta den ut på altanen. Eftersom vide är en stark anhängare av foppatoffel följde han efter. Tröskeln är hög där och det löste han ju galant genom att krypa över den. Jag testade nog fem gånger innan jag trodde mina synfält, yes ungen kryper.
Rolig iakttagelse.

Spela litte!

Plocka äppel!

jonas sa "ta lite vin o lugna ner dig!!"
"ok", sa jag. Lugnade inte ner mig. Var för hetsig.
När jag blir hetsig så är det bäst att få springa av sig lite, som en golden retriver. Satte på mig mormors tröja och poserade vid äppelträdet.
"Beskär äppelträdet", sa grannen i våras. "Näää varför det?" Tänkte jag. Mysigt med äpplen. Här har vi svaret. Äppelträdet är som en jättebläckfisk som tagit över trädgården. Dessutom var det "någon" som inte orkade klippa färdigt gräsmattan för någon vecka sen. Snyggt!!! Som en stig.
Lite äppelplockning först, sen klippt gräsmatta, sen...
...tog tant röd, eller jag menar jag, en dusch, en öl och en snus. Då blev jag lugn.


Mage!

För ett par månader började jag sova på mage igen! Alla var glada men mest jag.
Hejdå.


Kul sommar.

Här har jag gått o väntat in sommaren tills Jonas semester. Köpt en pool o grejer, tänkte verkligen carpa skiten ur augusti. Jaha och då gjorde hösten entré? Är skitgrinig över det här. Hade tänkt att ligga i poolen med en liten bubblig vin/öl eller kommunalt dricksvatten och kanske tillogmed skaffa en liten liten bränna. Nehe tji fick jag.

Har iallafall fixat lite varje dag, haft små projekt som vi tänkt att fixa länge men som aldrig blivit av. Än så länge har jag bytt lite lampor, köpt nya lampor (har en grej för lampor tydligen), planterat om blomster, tagit bort en dörr, bytt 140 dörrar för att hitta en ny dörr. Klätt om en stol, köpt takfärg, bytt handtag, tvärstädat ur pannrummet.
Finns definitivt mer grejer jag vill göra.

Ja vi var på Flügger igår o köpte takfärg. Hela övervåningen är täckt i vacker furupanel. Det är så mycket fura att man nästan blir blind. Jonas är rätt nöjd över att jag fixar, då slipper ju han som dessutom får ångest över om inte allt är exakt symmetriskt, för mig är det inte så noga, bara det blir gjort, kvantite före kvalité är mitt motto.
Hehe.

Här är stolarna jag klädde om! Har bara tre kvar.
En lampa. Bakom skymtar vår vackra altan.hehe.

Vide 9 månader!!

Säger det varje månad - men helt sjukt vad fort det går! Min älskade korv har funnits hos oss i nio månader!! För nio månader exakt samma tid så hade krystvärkarna börjat komma igång och jag stod förvånad vid någon slags rullator, ba "men Gu, redan?".

Jaja. Glappet mellan 7-8 månader hände knappt något men mellan 8-9 så har det hänt massor!

Vide:
- sitter helt stabilt.
- äter med båda händerna o bollar glatt runt med allt.
- mycket tjöt, DA DA, GAGA, DIDDIIIIII osv.
- är superstabil. Står framåtlutad mot grejer och har rest sig upp med genom att hålla i soffan, fast bara en gång, men ändå.
- hatar barnmat på burk. Det ska vara hemmalagat. Curry o pasta e gött!
- 2 tänder på underkäken har tittat fram.
- härmas genom att slänga med huvudet om vi gör det.
- krälar fortfarande, snabb som en kobra.
- blir vansinnig om man lämnar rummet.
- sover 3 ggr på dagen.
- skrattar om vi skrattar.
- superbusig!
- sover dåååååligt och oroligt på nätterna. Ibland vaknar han 04.00, men då vägrar jag gå upp. Hehe...

Puss vide! Älskar dig sinnessjukt mycket.


Vides syster

Jag har fått lite ångest över att vi inte varit vid Jonnas grav på ett tag. Jag vill presentera vide för Jonna. Han ska veta att han har en syster som dog i mammas mage, det kommer jag berätta för honom när han förstår lite mer, men det ska inte bli en hemlighet eller något man inte får prata om.

När man får ett till barn så förväntas det att det ska bli bra. Att man ska glömma och gå vidare, inte älta mer.
Men Jonna finns alltid kvar. Det är inte ogjort och det går aldrig över. Jag önskar så att vi fick lära känna henne och jag saknar henne jämt.

Imorgon blir vide 9 månader. Det har varit jobbiga månader, särskilt dom första då jag var helt tvärsäker på att han skulle dö i psd. Jag är väldigt hönsig med vide, jag vet det, behandlar honom som kattguld ibland och låter honom inte vara nära vissa grejer för då kanske han råkar göra x eller y vilket kan leda till något fruktansvärt. Önskar att jag kunde vara lite mer avslappnad med det där. Han lär ju knappast lycka spetsa sigsjälv genom en rund knopp på byrån, eller glömma bort att andas om han sover på mage??

Men iallafall, jag läste någonstans att när barnet blir nio månader är psd i princip uteslutet, och jag kanske kan andas ut lite mer, jag vet inte, hjärnan är rätt bra på att skapa spöken.


Discolördag!

Hej hej. I lördags var det discolördag med Sudden. Vi var på båten o dansade lite löst till gammel synth, på gammel synthklubb. Väldigt kul. Jag är ju en gammel synthare om ni inte visste det. Körde lite spock-bryn och hade såna där plastdreads i hövvet ett tag. Inte true synthstil men rätt frän.

Synthklubb var kul! Fem tummar av fem. Sov hos mamma i lutande soffan, det var oxå rätt gött.

Annars har jag varit lite låg på sistone. Känns lite hopplöst med jobb och sådär, men det ordnar sig nog.

*seriös selfie*

RSS 2.0