Dä trycker på!

Ja idag är jag inte särskilt trevlig. Har teoriprov imorrn och är såååå nervös. Men jag ska läsa boken en sista gång och sen tänker jag inte plugga mer ikväll för då blir jag väl "galen". 
Tror för övrigt inte att jag kommer att klara det men håll gärna en gammal tumme för mig!!

Körde landsväg idag. Det var fruktansvärt. Vill inte bo på landet längre. Läraren pratade något om att jag var en trafikfara, plus att jag nästan körde ner i diket. :(((((( 

På tal om något helt annat så känner jag ett starkt tryck neråt. Alltså det känns som att ongen bankar på och vill uuuut. Det känner jag INTE igen sen sist. Minns inte att det tryckte på så hårt då. Hoppas att lille child låter mig ta körkort först!!!

Min utsikt nu. Asså målade den där piedestalen grön. Jättefin grön färg men den passar inte alls in så jag köpte en svart färg. Ska ställa en blomma på i en fancy guldkruka.  
Köpte en ny nässpray idag. ;)

Är det två?

Människa; när ska du ha?
Jag: 4:e november.
människa: är det två?
Jag: va? Nej det är en.
Människa: Är du säker......?
Jag: öh jo....

I övrigt så har det varit en väldigt känslosam dag. Jag köpte en vulkanpizza;
Åt inte upp allt. Blev så lessen att ja började grina för att det inte var tillräckligt gott. Kändes som att jag missbrukat kött och att det här var waste of animal. Brukar i vanliga fall bara köpa kött som jag tycker är riktigt gott, annars är det helt värdelöst att äta kött överhuvudtaget. 
Äter väldigt sällan kött.

Sen började jag nästan grina i affärn när Jonas sa att han längtade tills bebisen kommer. *känslosamt*
Och på grintoppen var när hissen var ockuperad av möbler och någon granne från trappan sa att "det skulle ta lång tid innan hissen blev ledig". Då var jag jättebajsnödig och höll på att bryta ihop. Vi bor på 4:e våningen. 
Men det löste sig. 

När jag var liten kallades jag för "lina-grina" för uppenbara anledningar. 
Inge fel med o grina, rätt fint när fölk har nära till sina känslor faktiskt. 

Vaddå ja fattar inte?!!

I vanliga fall brukar jag ha lika mycket självförtroende som mina ben är håriga. Alltså jättemycket! Men i den här körkortshetsen vacklar jag lite. Jag förstår inte hur fan jag ska klara det???? 
Fatta hur mycket regler det finns??

Sen försöker jag tänka på alla stjärtskallar som verkat hitta körkortet i flingpaketet, om dom kan så borde väl jag?? 
Eller?? *hormongråter*



P.s läser om "parkeringsregler" nu. Eller alla miljarder tilläggskyltar till parkeringsskylten och känner väldigt mycket såhär; ?????!!!!!!!!!!!!???!? :'(((((

Rebecka!

Igår tog jag lite ledigt från pluggandet, klädde på mig lite fancy kläder och drog till stan o träffade Rebecka! 

Rebecka bor ju i Skåne men hade vägarna förbi Kallsta, så jag visade henne godaste ceasarsalladen i stan. 
Rebecka förlorade sin dotter Selma i vecka 34 för ca två år sen och sen förra året då jag förlorade Jonna har vi haft en del kontakt på nätet vilket har varit jäkligt skönt att få prata med någon som har varit med om samma sak, hon har varit ett väldigt stöd! 

Rolig grej oxå, både jag och Rebecka är typ lika gravida och vaggade ikapp.
Hehe! Anyways, det var riktigt kul att träffas o töla lite! kram på dä! 




Halkbanan!

Idag har jag gjort framsteg! Min körlärare tror att jag kan ha körkort nästa vecka om jag håller takten. Jag själv är rätt skeptisk.... 
Gjorde halkbanan idag oxå. Det var sådär, fick stå över vissa delar då jag är ett preggo och vissa bromsningar var lite hårda. Sen råkade jag köra lite för fort och fick en varning. 
I det stora hela var det inte lika kul som jag trodde, men gött att ha det gjort!! 
Såg även Bengt alsterlind idag!!! Min körlärare visste inte vem det var, blev lite ledsen... 




Veganska Buffalo wings!

Eftersom jag är en trendkänslig hipster äter jag trendkänslig hipstermat. Det "senaste" visade sig vara buffalo Wings i vegansk anda. Det roliga med mattrender är ju att jag är hysteriskt skeptisk till allt som låter konstigt, men ack för nyfiken för att låta bli. 
Men det här skall ni testa, det var (som vi säger i värmelann;) GÖRGÖTT!!

Som den snälla samariten jag är så är det ett fritt översatt recept, därav underliga mått?

RECEPT;
1 blomkålshövve
1,5 dl osötad sojamjölk
1,5 dl vatten 
1,5 dl mjöl
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin 
1 tsk paprikapulver
 1/2 tsk flingsalt 
1 tsk peppar (svart eller vit, jag tog båda) 

Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en plåt och bakplåtspapper, vispa ihop alla ingredienserna och skiva blomkålen, antingen gör du små buketter eller delar blomkålen i stora "stekar" (och om du ska ha stekar; se till att ha med en del av roten av blomkålen, annars faller den isär ). 
Doppa blomkålen i smeten så att den blir ordentligt täckt, in i mitten av ugnen ca 25-30 minuter tills den fått lite färg. 

Sen tar du barbecuesås ca 2 dl, (har en god från Felix som är helveg), blandar i lite stark sås eller kör i lite cayennepeppar eller något starkt o gött. Doppar återigen blomkålen tills den är helt täckt, in i ugnen igen i ca 25-30 minuter och ba Klartt.
Sjukt att det smakade inte blomkål utan typ kyckling??? Jättegott var det iaf.







Amajgawd!!


KOLLA;

Vecka 30!!!!! Herrejävlar!! Hur, var och när hände det här? Eller jo, jag vet ju svaren på dom frågorna... Men jisses, det är inte alls långt kvar tills ja får träffa bebisen!!! 
Ibland (rätt korta stunder) så glömmer jag helt bort att jag är gravid och bara tror att jag är tjock, och sen ba "just det ja". 
PEPP!! Vill föda nu!!

Och en annan grej; någon som flyttat med en 5-6 veckors bebis? Går det? Eller är vi dumma i hövvet? 

Risk1 og lina 30 bast

Igår gjorde jag riskettan, eller "risk1", risk2 är tydligen halkbanan. 
På risk1 fick vi diskutera saker i grupper, testa fylleglasögon och se skithemska filmer om folk som dog i trafiken. Då övervägde jag faktiskt att skita i körkortet. Såg rätt hemskt ut. 

Än så länge tycker jag faktiskt att det är rätt kul, både med teorin och körningen. Och vilken skillnad det är på lina idag och lina 20 bast. Lina 20 bast var blyg och lät gruppen göra allt, lina 30 bast kom med förslag och pratade högt ibland. Va gött det är att bli äldre! Är mycket mer förtjust i lina 30 bast än Lina 20 bast (trots att Lina 20 bast KUNDE ALLT OCH VA GÖÖÖRMOGEN!!!) 
Ungdomarna på kursen vägrade tro att jag var "så gammal" och hade gissat på 24 år. Lina 27 bast hade nog blivit smickrad medans lina 30 bast mest kände att det kanske var en konstig komplimang. Det gör inget att lina 30 bast ser ut som 30 bast. Lina 30 bast är mest glad över att "ha hälsan" och en köpp kaffe. 

Nu ska lina 30 bast dyka in i teorin igen. Puzz! 

Köra bäjlen.

Jahapp idag drog jag igång med intensivkursen då! Tänkte kirra körkort inom två veckor, men känner mig mindre kaxig nu...
På lektionen ville läraren att vi skulle "diskutera i gruppen", varav jag missade vartenda diskussionsämne och fick fråga vad det handlade om. 

Jag är alltså jättedålig på lektioner. Är kronisk "drömmare" och har rätt dålig koncentrationsförmåga så tankarna fladdrar lätt iväg, det är ännu svårare nu som preggo. 
Annars gick det väl "bra". Jag var en jävel på att växla upp, men rätt kass på att växla ner. Ännu sämre i korsningar då jag glömde bort hur man stannade ett par gånger. Hehe.

Ja men det blir väl spännande det här. 
Kram och godnatt, imorrn äre riskettan. 

Världens beztha lasagne!!!

Idag råkade jag göra världens godaste lasagne. Den var så god att jag tog en extra portion trots att jag var asmätt. Då blev jag megmätt och fick ont i magen, men lätt värt det! 

Okej, här är guldreceptet;
1 gul lök
2 vitlök
2 morötter (rivna...)
1 zucchini (tunt skivad) 
3-400 gram svamp (champinjon??) 
740 gram krossade tomater (2 paket) 
1-2 dl havregrädde
Kryddor (basilika, oregano, svartpeppar, vitpeppar, osv)
1 buljongtärning
Lasagneplattor 
Något slags sötningsmedel, jag körde på två sprut agavesirap!
 
Bechamelsås i lagom mängd (det behöver ni inget recept på va???) 
 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Stek lök, svamp och vitlök i olja tills det fått lite färg. Blanda i zucchinin och stek en liten stund. I med tomatkrossen, morötterna  och resten av grejerna. (Inte bechamelsåsen) Koka ihop tills det blir kladdigt o gött. (Ca 15-20 minuter)
Varva lasagneplattor och röran med bechamelsås, börja och avsluta med röran+bechamelsåsen. Brukar även hälla på lite extra havregrädde ovanpå lasagnen så att den blir riktigt kladdig o god! 
Ca 30 minuter i mitten av ugnen! 
👌
 

Glad oxå.

Jag är ju väldigt glad oxå, trots dipparna som kommer ibland. Jag hade bf 1/9 förra året och det blir jag påmind om nu, särskilt med den stora kaggen jag bär på. 

Alltså jag är skitglad och tacksam. Också. Jag är SÅ GLAD över att jag snart inte är gravid längre. Och jag längtar något så otroligt efter att träffa lille child. Jag är väldigt glad över att jag får gå hos specialist mvc. 
Glad över att jag blev gravid såpass fort. 
Glad över att jag har Jonas, vilken jävla hjälte han har varit. <3 Glad för att vi jag en ok ekonomi trots att jag bara bidrar med småmynt. 
Är så himla nyfiken på den lilla personen som kör obligatorisk vakentid 4.30 varje morgon, HVEM AR DO? 

"Stå bakom mig o se sådär göllig ut da. Och håll om magen!!!" 
Ok.

Skönt!

Idag var jag på ultraljud plus träffade doktorn på spec-mvc. Hu vad skönt det var. Jag är orolig. Inte alltid men ofta, som jag skrivit tidigare - det blir ett väldigt petande på den lille stackarn.
 
Allt såg bra ut och barnmorskan uppskattade att ongen vägde 1,3 kg. Bra jobbat! Låg perfekt i kurvan, vilket kändes gött då jag drömde för ett tag sen att det bodde en megabebis där inne. Hade mycket fostervatten och det var oxå bra. Kanske därför magen är så jäkla stor? 

Sådärja! 
Tjing!



Ingen säng.

Jag tänker inte ta fram sängen den här gången. Alltså bebissängen. 
Jag har inga problem att köpa kläder och gulliga grejer till ongen, och det tänker jag förbereda! Tvätta och snygga till, ni vet.
Men sängen. Näe. Det svider i tunntarmen när jag tänker på hur extremt smärtsamt det var att behöva plocka ihop den. Komma hem tomhänt från bb och så satt vi där tomhänta och tomma, ickegravida och en tom spjälsäng som stirrade på en. Som jag hade gjort i ordning. Bäddat, målat och lagt dit lite gosedjur. 
Så nej, jag tänker inte ta fram sängen. 




Ratatouille oui oui!

Idag har jag lagat ratatouille, vilket är en fransk grönsaksröra. Kan vara en av mina absoluta favoriträtter oxå! Det är supergött och "fräscht". 
Här är receptet;

Och såhär gjorde jag;

Hacka auberginen först och salta! Saltet gör så att den inte blir så slaskig o blöt. 

Eftersom grön paprika är djävulens avkomma tog jag två röda. Gul hade varit gött oxå! 
Först stekte jag dock lök och vitlök. 

Och sen ba; I MED ALLT! Stek en litta sväng. 

Och i med tomatkross, hade en halv buljongtärning i istället för salt, samt svartpeppar. Ja och resterande kryddor o socker. 
Nu ska det koka. Helst länge. Minst 40 minuter (på medelvärme under lock) Rör om försiktigt ibland. 
Ratatouille är lite som lasagne, den blir godare dagen efter då alla smaker göttat på sig.

Ät med vadsomhelst till. Jag hade mathavre! Nömnöm!


Gottekväll!

Sitter och "myser" i soffan med lite kvällsgötta:

Det är Novalucol alltså. Väldigt partaj då jag har en halsbränna som sträcker sig ända upp till en hög tall. Typ. 

Igår var jag o Jonas ute hos pappa o Åsa och på kvällen skulle jag till Hannill för lite häng men var då så trött att det gick lixom inte. Banne denna trötthet! 

Idag var vi i stugan och slet. Eller ja, jag slet medans Jonas... ja vad gjorde han? Ingen vet. Klippte gräs och svettades som ett litet helvete, sen målade jag lite, och gick en runda med trimmern oxå. Mellan det här hann vi även socialisera lite med Jonas bror plus tjej, kaffe glass och promenad till sjön. 
Imponerande! Blev sen så extremt trött att jag nästan välte ett par gånger, men totalt värt det! Är så glad när jag orkar att jag kör på i 120. 
Kommer att ha ont i morgon dock. Ehheeehe.

Här ser ni vad Jonas gjorde. Närå. Men det såg gött ut. 

Den är tillbaka!!!!

Gissa vad som har gjort en STORSTILAD COMEBACK??

Tillåt mig presentera;

Cousin IT. Det var långt, det var tråkigt och jag kände mig svart och SJÄLLÖS!! 


Ohhh, lite bättre, en fantastiskt 70-80-tals lugg med svängdörr!

Ahhh, och där är den!!! LUGGEN! Som vi har längtat! 

Ja jag klippte den själv och det blev väl godkänt. Gjorde den rätt rundad jämfört med vad jag brukade ha. Tycker att jag ser cool och poppig ut med lugg. Haha "poppig". 

Najscream

Jag tänker blanda in vissa av mina "intressen" i den här bloggen. Av någon anledning har jag alltid gjort sidobloggar till "intressen", vilket är helt onödigt då hela jag är så fantastisk, varför skulle en bara vilja ha små bitar när en kan få hela kakan??!!! (Om Jonas läser det här så sätter jag 100 spänn på att han mumlar något om "ödmjukhet" hehe). 

Så här kommer ett intresse; mat. Och här kommer ett recept på NICECREAM!!!;

2 frysta hackade bananer,
Valfri smaksättning (jag valde jordnötssmör!)
Kör i mixer eller stavmixer tills det ser ut som glass. 
Ät

Väldigt gött! 


Gbs

Har väl skrivit om det förut va? Jag gjorde ju urinprov för att se om jag hade gbs även i denna graviditet och idag fick jag veta att japp, det har jag. Om någon missat så var det ju antagligen det Jonna dog utav. 
Först sa barnmorskan att jag ej skulle få någon antibiotika eftersom jag inte hade några symtom (inte många som har gbs som får symtom övht) blev då lätt skiträdd, sen kollade hon mina journaler och där stod det att jag skulle få antibiotika oavsett symtom eller ej.

Phew! Ska knalla ner på apoteket sen o hämta! Känns JÄTTESKÖNT att jag får antibiotikan. 

Gött o blandat.

Okej här kommer en lite allmän livsuppdatering;

- förra veckan var jag, Hannill o Emmy i stugan o myste. Vi köpte mat för 800 spänn och åt faktiskt upp allt. Jag åt laxen och kräftan! Kräftor är så gött! Men samtidigt äckligt när di tittar på en med sina svarta ögon. 

- jag fick en fästing i stugan. Alltså jag fick sån svår panik. Haha. Efter att Emmy lyckats få bort den så ringde jag i mer panik till barnmorskan och frågade vad jag skulle göra??? TA EN SPRUTA?? Kände mig som världens stadsmänniska...

- sjukt mycket fladdermöss i stugan oxå, vi fick kasta oss in för att dom flög så nära. 

- min barnmorska trodde att jag kanske hade lite diabetes. I vanlig ordning så övertolkade jag hela situationen att jag hade riktig diabetes och freakade lite över detta. Jag hade inte diabetes. 

- vi har blivit erbjudna att köpa huset (vi budade på) igen. Men nu tror jag kanske att vi tappat intresset lite.

- igår började jag grina i en färgaffär för att jag var hungrig. 

- blivit krångel med ett av jobben. Jag orkar inte jobba mer nu, sa till arbetsgivaren för längesen att jag skulle sluta i augusti, hon glömde/fattade inte och vill att jag ska fortsätta jobba. Synd att jag helt glömde bort att skicka in uppsägningen. Får väl sjukskriva mig?

- jag o Smoofie har börjat kolla på massa gamla filmer. Än så länge har vi sett frankenstein, psycho och halva fåglarna.

- var på dop i lördags för mitt brorsbarn Wilma. Det var det första dopet jag varit på och jag tänkte att vårat barn absolut inte ska bli döpt pga ej kristen och lite väl mycket Guds-prat. Annars gillar jag idéen, det är väl lite mysigt. 

Emmy va göbbig på landet. 

yo!!!



Navelsträngen.

Haha! Vet ni vad jag trodde tills häromdagen?? Att navelsträngen till bebisen i magen var kopplad till min navel. HAHA!!! Fan vad dumt. Jag har på riktigt aldrig reflekterat över vart navelsträngen sitter. Å andra sidan visste jag att bebisen får näring via moderkakan. 
Så en diskussion häromdagen; "vart tar navelsträngen vägen när man klipper den?? Åker den upp igen lixom...." 
Väldigt illa att en är så kass på kvinnans anatomi när en vet desto mer om mannens. 

Navelsträngen sitter alltså fast i moderkakan om någon missade det. 

Isvatten

Stackars bebisen som har en så jädra nojjig mamma som väcker hen i djupsömnen. 
Vaknade runt 6-tiden och var jättenervös över att bebis varit så stilla hela natten? Oftast brukar det vara sparkfest hel kvälla, särskilt efter lite aktivitet (vi tog en kvällspromme runt skutberget!). Så jag började peta och peta, sen petade jag mer. Tillslut tappade jag tålamodet och drack ohyggliga mängder isvatten. Efter fem minuter kände jag ett par rätt starka men trötta sparkar. Hen låg väl o sov rätt gött... 
Men var rätt svettig där ett tag. Och väldigt nära att ringa typ förlossningen. Phew.

RSS 2.0