Hej Bengan!!

Rubriken dedikeras helt till Bengan som sa att hon brukade kolla ifall bloggen uppdateras. Bra Bengan! Hej!

Idag har det varit barnkalas här, eller nej men nästan. Tror vi var ca 40 barn och 5 vuxna. Eller var vi sex barn och tre vuxna?
Åt kaka, härjade med barn och fick massa fina bebiskläder av Sudden. Woop!

Så himla fränt att se sina vänner med avkommor tillsammans. Det hade väl ingen av oss gissat för 6 år sen?

Just det, på lördag ska jag ta mig en unne-dag. Åker in till KD tidigt, lallar runt på staaan, sen åker jag till Sudden o förfestar lite, och sen drar vi ut på radium (gammel synthklubb) sen ska jag sova hos min mamma. Vilken uberlyx!!!


Baka baka liten kaka

Häj!
Idag har jag städat hela dagen. Det är ett hårt jobb men "någon" måste göra't.
Älskar o ha nystädat. Det är som apelsin för själen.


Sen bakade jag. Oxå. Har varit extra omständig på sistone. Igår skulle jag träffat mina vänner men bangade ur, stannade hemma och städade då med. Ja det är mycket städ, när ska man annars hinna??? Drog en kortis på kvällen till ett svinmysigt litet badställe, minsta jag sett, och vide fick sig ett döpp. Inte särskilt uppskattat.

Idag var jag på macken o köpte kakor och lite glass, när jag slängde upp lasset på disken utbrast snubben i kassan "OJJJ". Blev svinsur över det, vaddå oj? Har han aldrig sett någon köpa kakor o glass förut?

Litten badonge!
Kusinen var med og!

En mus och en hårprodukt.

Godmorgon! Eller god och god, det är morgon iallafall. Lite för tidigt om du frågar mig.
När jag klev upp kollade jag mobilen av ren reflex och Jonas hade alltså skickat sms 01.22 och skrev att det fanns en mus i vardagsrummet. Katten hade dragit in den för att sedan tappa bort den. Klumpiga kattskrälle.

Har hittar en hårprodukt som jag döälskar förresten!! Prövar ju aaaldrig något nytt nuförtiden utan kör säkra kort.

Såhär står det om produkten:

"Lernberger Stafsing Leave In Treatment BB Cream
Lernberger Stafsing BB Cream är en revolutionerande produkt.Det är en vårdande leave-in kräm som tar bort frissighet och ger naturlig glans. Den reparerar, återfuktar, skyddar och jämnar ut fjällskiktet på håret. BB Cream fungerar även både värmeskyddande och färgskyddande och passar alla hårtyper som behöver extra fukt, kontroll och vård.Produkten innehåller bland annat vitamin F som vetenskapligt bevisat stärker hårstråt och bevarar färgen längre."

Som ni ser - helt fantastisk! Lämnar ingen äcklig hinna som en del leave-in produkter gör, håret känns inte fett eller snuskigt utan bara lite extra lent o gött. Jag har tjockt,lockigt och rätt slitet och med en del friss på köpet, och jag tycker att effekten som blir känns ungefär som en hårolja, utan oljan. Haha, fattar ni? Det blir superlent och mjukt, ungefär som när jag plattat det och haft i ansenliga mängder hårolja.

Doften är för övrigt fantastisk. Gillar inte doften av kemisk parfym, den här luktar dock bara gött, går in i håret snabbt och doften sitter inte kvar hela dagen utan försvinner efterhand.
Läste lite recensioner om denna och många klagade på att dom fick fet hårbotten, men hörni - ha INTE leave in produkter i hårbotten. Då blir det fett ja.

Lernberger stafsing leave in treatment får 5/5 apor från mig.
Pris: ca 199 kr
Finns: lyko.se, kicks, apotea.se


Lite småfix ba.

Semestern alltså. Vi har inte fattat något än, men det är så skönt att börja småfixa med grejer och det lixom inte tar ut något annat, om ni fattar. Idag så gav vi oss på installation av den jäkla bilbarnstolen. Det var svinsvårt men vi (Jonas) fixade det tillslut. Sen tog vi en tur och slängde sopor. Tror vide gillade nya stolen. Min stora onge!!

Yes. Efter en turné där, så minns jag inte vad som hände. Men jag har lyckats spackla på väggen iaf. Det är svårt att spackla och det blev inte särskilt bra, för göra om det imorrn igen.

Alltså sex veckor!!! Det är en svinlyxig semester det ni!!


Pooooooolparty!!

Ja!! Men vi köpte oss en pooljävel idag!! Det har alltid varit en dröm, att ha en egen pool. Hade iofs nöjt mig med en liten barnpool som jag hade fått plats med rava i, så kunde en ligge där o nutte på en öl i solen. Men vi slog till på stort och köpte en stor jävel. Kommer att bli "najs" i sommar.

Köpte beslag oxå! Eller handtag till toadörren. Det har varit trasigt i ett halvår. Hehe. Tog fram borris och borrade för glatta livet. Det var kul att borra. Men det tyckte bara jag, vide höll för öronen och grinade, Jonas var väl rätt glad att han slapp göra det. Jag har lixom tänkt att jag ska bli lite mer händig. Man blir inte händig när man har en pappa som är snickare och fixat typ allt åt en jämt. Men skruven räckte inte hela vägen så jag eh... limmade fast dom. Fan vad bra det är med lim. Lim och silvertejp fixar rätt mycket faktiskt.

God kväll!!


Woho semesterrrr!

Idag går Smoofie på semester! Som vi längtat! Firade med den störste pizzan som fanns och så bakade jag en blondiekaka till mig! Hehe.
Imorrn ska vi åka o köpa en pool. Jonas har en flytande flamingo som han gärna vill inviga. Han var väldigt hetsig om den där flamingon. Förstår inte hajpen tyvärr. Jag borde köpa en bikini så jag har något att bada i. Dom senaste sju åren har jag bara badat i underkläderna. Inte så praktiskt kanske.

Men jävlar vad gött alltså!!! Underbart! Tänker dricka drinkar, grilla och leva semesterliv till 110%. Minst!!

Vide har en ny frisyr.

Trasigt kylskåp.

Hej bloggis!! Idag var en halvbra dag. Imorse var det en firma här och tog bort våran oljetank i källern. Och en gammel vedpanna. Det var ju bra! Sen gick vi på Pokémonjakt i skogen. Senare utvecklade Jonas Sveriges svåraste förkylning igen. Finns inga gränser för hur mycket den karln kan bli sjuk alltså. Haha.

Jaha, och ikväll var jag faktiskt sugen på mat. Har tyvärr varit extremt ointresserad av all mat på sistone. Eller kanske på att laga mat. Har levt på mackor och smoothies i typ två veckor. Svintrist. Men jaja, ikväll så tänkte jag att lite spenatsås och några vegobiffar vore en trevlig smakupplevelse. Då gick kylen sönder. Eller ja, kylskåpsluckan bara ramlade av!!!!! Vafan. Vi bor i ett gammalt hus där kylen och frysen kanske är det nyaste i hela huset. Så jävla helvete. Fick fast skiten igen men den är inte så stabil. *livet i hus*.

Bjuder på en roligare bild från en roligare dag..

Samsovning

Klockan är prick 22.38 och jag ligger i sängen o väntar på att vide ska vakna. Han sover i sin spjälsäng brevid sängen.
Älskhatar samsovning.

Vill gärna att vide sover brevid mig på natten så jag kan höra honom småsnarka och ibland tar han mitt finger och håller lite och jag fascineras över extremt lilla gosiga handen o njuter lite.

Hatar när han typ väcker mig genom att vråla i örat/dra mig i håret/valfri kroppsdel eller sparkas. Är nervös över att han ska ramla ur sängen då han är hal som en ål.
Saknar att skeda med Smoofie.

Längtar inte tills han ska få bo i eget rum, hoppas han sover med oss tills han är femton! Eller nejdå, han får bo hos oss så länge han vill bara han slutar sparkas.

Godnatt cheddar!


Pokémon som alla spelar.

Jajaja. Var såklart en av alla miljoner 30plussare som var skittaggad på pokemonspelet. Laddade ner det häromdagen och igår tog vi en runda o letade pokemons. Det var förvånansvärt roligt. Fångade kanske 10 eller något.

I lördags var vi på dop för vides kusin Lukas. Det var väl trevligt! God tårta! Ångrade mig lite över att vi inte ens haft namngivningsfest för vide? Det kanske man skulle ha? Orkar dock inte, då måste jag ju städa.
Efter det var vi hos Jesper o Karin o hade chipsfest. Det var oxå dretmysigt men jag var helt slutkörd i hövvet så vi stannade bara en kortis.

Inatt var det en annan slags fest. Vide fest utan party. Lillfisen hade feber, var hur gnällig som helst och jag var ensam då gubben jobbade natt. Vide blev superledsen och sov fast skrek, somnade helt när jag bar på honom och när jag försiktigt försiktigt la ner honom blev han helt vansinnig. Och sådär höll det på. Tillslut tror jag att vi båda somnade. Tackolov tog han igen det imorse genom att sova 3,5 timmar på förmiddagen. Aldrig hänt förut? Han måste ha varit helt slut.


Såja, idag fortsätter Pokémonjakten, Hannill kommer hit snart och vi ska ta en vända.

En bild på katt.

Otacksam.

Om vi går tillbaka till hösten 2014, och jag hade sett vad jag skrivit idag om mitt gnälliga barn i gnällfas hade jag blivit så jävla arg. Hösten 2014 tyckte jag att alla som gnällde på sina barn var så jävla otacksamma, dom hade iallafall ett barn att gnälla över, det hade inte jag. Satt där med ett stort hål i hjärtat och hade gett precis vad som helst för att ha ett skitjobbigt gnälligt barn.

Svårt med perspektiven ibland när man tänker på det. Men det ger mig oxå dåligt samvete för stackars Lina 2014. Å andra sidan så måste man få gnälla ibland oxå.


Härjdag.

Vaah. Idag var nog bland dom jävligaste av jävliga dagar sen vide kom. Fyfan. Har övervägt minst tre gånger att sätta ut honom på blocket för en 50-lapp, men har försökt påminna mig om att han bara är bebis - ej stalin. Heheheeee.

Joråsåatteh. Hade bestämt att vi (jag o vide) skulle till Emmy o hälsa på lite trevligt folk där. Bl.a. Kirre som jag inte sett sen nya testamentet skrevs. Mm. Och så vide då, jag misstänker någon fas (åttåmånadersångest?) han har varit så jävla jobbig. Missnöjd helt tin, skrikigt nästan konstant och klängig, plus vägrade sova?? Vide ÄLSKAR att sova. Den ömma modern lyckades hinka kaffe och få i sig någon slags frukost runt sju. Sen hann jag inte käka förrens halv fem-fem typ. Hann fan inte ens byta binda.

För typ sju-åtta år sen fattade jag inte att folk som hade barn hade mage att klaga, ja menar, det är ju ett val man gör. Hahahaha.


Tååålamod tålamod.

Ta ett djupt andetag o räkna till tre. Nej men för i helvetes jävla skit. Vide är bara en liten bebis, han fattar inte att han beter sig som stalin. Okej, du är trött?? Vi tar vagnen lite så får du sova. Jaha det ville du inte? Men du gnuggar dig i ögonen o ser skittrött ut? Ja mamma är oxå trött eftersom lillstalin slog mamma i fejset halva natten. Mm. Vagnen igen då? Nehej!!!! Men skit i det då din lille odåga!!!! Nej förlåt förlåt älskar dig vettu.
Mat då?? Men vafan...
Vad bra nu vaknar pappa!!! Här! Jag ska bara gå på liten promenad ett par timmar. Hejdå.


Guilty pleasures

Har ni några skämmiga guilty pleasures som inte är helt pk?? (Gillar pk!! Ej ironisk)
Ok, här kommer min senaste guilty pleasure: Anna Nicole show! Det är en fruuuuuktansvärd serie som ej går att sluta kolla på.

Den sändes 2002, Anna Nicole är sjukt hög på piller hela tiden och sluddrar och skämmer ut sig ständigt. Hennes bästa vänner är hennes assistent och en advokat (howard) som försöker lägga beslag på hennes förmögenhet (som hon aldrig fick?). Rykten säger oxå att howard var den som höll henne drogad konstant för att det var hans sätt att kontrollera henne.

Som sagt, det är en fruktansvärd serie som aldrig borde ha sänts på teve, snacka om utnyttjande av en person som egentligen borde ha fått hjälp, istället förlöjligas hon extremt och porträtteras som "tokig" och "korkad".

Men jag kan fan inte sluta kolla, det är som en hemsk bilolycka och jag skäms igenom varje avsnitt.

anna Nicole dog 2007.

Fogjävlarna.

Har haft väldigt ont på sistone. Den gamle trotjänaren foglossningen har gjort sig hörd och påmind med råge. Häromdagen gjorde det så ont att jag knappt kunde gå. Lixom haltade fram, och skrek om vartannat. Men det är ju normaaaaaalt, det går ööööööver (eller inte??). Eftervården och kvinnosjukvården är fan en skam. I Sverige har vi i övrigt så jäkla bra sjukvård men när det gäller foglossning så skakar alla på huvudet och ba mässar (återigen) "normaaaaalt".

Skrev i en grupp på Facebook (karlstamammor) och frågade om någon hade NÅGOT TIPS PÅ CA VADSOMHELST om foglossning. Många hade kvar foglossning flera flera år, ibland så länge som över 10 år. En stackare hade försökt att då hjälp överallt, ingen tog hen på allvar och tillslut så hade stackarn fått hjälp och då visade det sig att hela bäckenet var inflammerat.

Råden jag fick var många. Olika. En del skrev träning, andra tipsade om osteopat, zonterapi, sjukgymnastik. Det finns inget enkelt svar, inte som i att "ta två alvedon i tre veckor, vila, så går det över."
Är så ledsen över att det ska vara såhär, att det normaliseras och bagatelliseras till det grövsta och att man ska lära sig leva med det. Normaaaalt att inte kunna röra på sig ordentligt. Normaaaalt att skrika när en tar ett steg.
Fy fan!

Ska kolla med sjukgymnasten dock. Kanske har några övningar. Eller nåt. Jag vägrar leva med det.

Ok, inget o göra med inlägget, men han e ju så söt.

Apan tipsar

Hej.

Två användbara tips:

1. Ge ungen en majskolv. Kan snutta på den i en timme. Hehe!


2. Köp tvättlappar som man kan blanda alla färger i maskinen, oumbärligt!!

Svinbra grej!!
Titt så nöjd unge??

Apan goes to Gbg!

Men hallå ellerrr alla goa göbberrrr. Närå, men jag var ju på roadtrip till götelabörj i torsdags!
Hade packat massa bra grejer:

- tandborste
- rena trosor
- ett par mjukisar
- en vattenflaska.

Bra va! Efter lite strul och eftersom någon fick en mancold utan dess like fick jag packa om hela väskan, nya packningen innehöll:

- vide
- vides blöjor
- alla fem miljarder tillbehör en bebis ska ha.

Övervägde att stanna hemma med hetsig onge och sjuk gnällig karl. Efter tre minuter av hårt tänkande kändes ändå alternativet bättre, att åka alltså. Så ja. Vi drog. Med Hannill i bagaget. Festligt beslut, även vides första inrikes-resa.
Jag satte såklart på gpsen, och körde första biten. Jävlar vad jag körde!! Tillslut hade jag så ont i foten av allt gasande så Hannill fick ta över, då visade det sig att jag bara kört i 50 minuter. Haha!! N00b!!

Efter en relativt lugn resa så var vi framme i Gbg, eller Härryda hos världens bästa Bengan!!! Sån lycka!!
Vide och bengans bebis Henry hade identiska kläder på sig, det var kul.
Vi åt, drack ett par bärsisar och myste så mycket! Var skitgött! Vide var helt lugn och superexemplarisk, vet inte om det berodde på Bengans barn, chock eller alla nya leksaker?? Kändes extremt harmoniskt om man jämför med den vanliga hets-vide.

Vi fick sova i bengans gillestuga. Kändes helt underbart o sova i en asmjuk nybäddad säng. Tillochmed vide sov till åtta. Hör ni! Jag funderade nästan på att flytta in dit permanent.

Ja. Sen hände väl inte skitmycket förutom lite mer mys.
Hemvägen gick oxå bra, körde bara fel en gång.

Vide försökte sno Henrys grejer!!
Vide förklarar solsystemet för Henry, som var mer intresserad av leksaken.
Nååååh, mystjäjorr!!

Dum eller??

Jag är ca en miljard skitsäker på att jag har dyskalkyli. När det gäller matte så är jag helt lost. När vi var små var det inte så jävla noga med diagnoser utan jag blev satt i special-matte med alla bråkiga och jobbiga ungar. Hatade att gå där. Det var alltid lite förnedrande att gå iväg när alla andra smarta barn hade vanliga matte-lektioner. Kände mig dum. En gång var det tillogmed en lärare som sa det till mig - att jag var helt dum i huvudet. Hårda ord att höra när man var 10 bast och redan kände sig dum. Fick även höra att om man inte kunde gångertabellerna så skulle man inte klara av högstadiet. Var jätteorolig över att börja högstadiet.
Lärde mig klockan när jag gick i fyran, den var helt ologisk för mig. "Vaddå fem över halv tolv?? Visan visar ju över halv tolv men det står ingen femma där??"

Sen förstod jag och gav upp. I högstadiet satt en lärare med mig på mattetesten och trodde att jag bara hade svårt för prov. I gymnasiet kuggade jag nästan helt på matte a, men lyckades på något vänster få hjälp av en extralärare att klara kursen 3 veckor innan studenten.
Och sådär höll det på, nästan all matematik är ologisk för mig, särskilt sån med bokstäver i. Jag kan %, är dålig på meter, dl, mm och 3/4, är det över 1000 måste jag räkna nollorna efter så att jag inte tar fel på tio papp och tusen papp.
Men vafan, jag har lixom lärt mig att leva med det, har man någon svårighet blir man en jävel på att hitta små lifehacks av olika slag.

Men det som är så jävla tröttsamt är alla kommentarer jag fått i HELA LIVET. Att vara dålig på matte känns lixom inte alls lika accepterat som att ha läs och skrivsvårigheter.

- fick ni inte lära er matte i skolan?
- men det är jättelätt! Såhär fungerar det .........(fyll i valfritt)
- alla kan lära sig matte.
- men det är ju för att du INTE vill!

Osv osv. Ge er med det nu. Det är så jävla skammigt redan som det är, och jag skäms fortfarande JÄTTEMYCKET när jag måste räkna framför någon och det typ bara låser sig och jag ba "heheheeee, vad är fem plus två???" Och sen kommer typ alltid någon kommentar och man måste lixom flika in att man är så hiiiimla dålig på matte heheheeee, nej jag lärde mig inte matte i skolan, tyvärr, hehe.


Ej som vanligt.

Nej. Blogg.se har gjort om i sin app och som det tekniska snillet (NOT) jag e så fattar jag ju ca noll prosänt. Jag är ovan och obekväm och vill att allt ska va som vanligt (allt var bättre förr, wäää!!). Har tappat den där "blogglusten" som folk pratar om. Har även tappat hoppet om framtiden då jag inte kom in på någon utbildning i år. Vettefan nu alltså?

Vide blev för övrigt 8 månader igår. Store korvbarnet!!! Listan från förra månaden stämmer fortfarande rätt bra, har inte hänt så mycket? Han sitter helt stabilt dock, inga tänder.
Försöker få lillen att sova i sin säng. Har blivit maniskt skiträdd för att han ska ramla ur våran säng, så förhoppningsvis sover kiddo i sin säng om några veckor.

Det har varit så jävla intensivt dom senaste veckorna. Den här veckan är fan värst. Vet inte hur och när det ska bli lugnt, om det ever blir så igen.

Haha omg. Faceswappade med vide.

RSS 2.0