Genusvetenskap II

Hej o hå snart e första veckan väck! Vi har haft två föreläsningar än så länge och jag har haft en go huvudvärk. Det är på engelska. Tur att läraren förstår svenska, min engelska är asdålig och jag blir supernervös.

Denna kursen verkar vara väldigt teoretisk lagd, alltså MYCKET TEORIER. trodde faktiskt inte det inom genusvetenskapen men HERREGUD. 

Så nu till den största nyheten av alla - VIDE E BLÖJFRI!!!!! Alltså noll blöjor på dagen, fortfarande på natten dock. Köpte boken "blöjfri på 3 dagar", ska bespara er 200 spänn: det handlade helt enkelt om att bara ta bort blöjan på en gång. För oss tog det dryga två veckor innan han fattade själv stt han skulle gå på toa/pottan när han var nödig. Och herregudrun vad gött det är att slippa krånglet med blöjor.

(null)
Mvh trött person

Lugnt och stillsamt

Jävlar vad folk det var här idag da? Har ni inge bättre för er på en fredag? Närå skojja, jag har heller inge bättre för mig. Tänker dricka viiin i min ensamhet och njuta av tystnaden sen. Jävlar va gött.  
Vide har varit vild halva dagen, trots att vi kört långa och intensiva danspass till soundtracket av "vaiana". 
Känner mig oxå lite rastlös och nervös i själen. Längtar så till nästa vecka när skolan drar igång!!!! 

Har noterat att jag är ett riktigt as på morgonen nuförtiden. Jag har försäkrat Jonas att han inte får ta något jag säger innan kaffet är intaget på allvar, för jag är sur och egoistisk. 

Har inte så mycket mer o skriva nu. Jag lever ett lugnt och stillsamt liv nuförtin


Slute shoppa.

Spånar vidare på projekt "sluta shöppe", försöker förbereda mig mentalt, så jag tänker rada upp lite grejer jag tänker ska ingå:

- ta bort alla shoppingappar. ASOS blir svår. Jag kollar säkert ASOS 2 ggr per dag nu. 
- försöka handla mer på second hand, även till vide. 
- rensa bland bloggar som uppmuntrar till konsumtion. Jag följer jävligt många skönhetsbloggar. Även göra ett rens  på Instagram.
- få bort "vill-ha" suget. 
- ägna mig åt annat som inte innebär konsumtion. T ex gymmet. Är sugen på att börja lyfta mer skrot, lära mig marklyft, kettlebells osv. 
- rensa och sälja. Har mycket skit och way to much kläder. 

Ska bli... intressant det här. 

Vinbox

Jag har suktat lite efter en bag-in-box på vin. Jag tänker att det vore ju trevligt o ta sig lite vin ibland, de e ju gott! Mina smaklökar när det gäller alkohol ligger väl på gymnasienivå, typ punkbärs, billig öl, lyx: Mariestad.  Köpte i och för sig en flarra med bubbel för ett tag sen, det var gott och dyrt, men man kan ju inte dricka bubbel själv. (Jonas dricker typ aldrig). 

Idag gick jag in på bolaget och fick hjälp med att välja en "sån där vinbox!". 
Systemsnubbe: vill du ha hjälp?
Jag: ja! Jag vill testa en vinbox. Det ska vara sött, fruktigt typ. 
Systemsnubbe: ok! Vad tänkte du ha det till? 
Jag: eh, kanske mat.
Systemsnubbe: vad för mat?
Jag: vegetariskt.
Systemsnubbe: eh, du får nog vara lite mer specifik.
Jag: jag vet inte.... 

Kändes som att han genomskådade mig, jag vill lixom inte bara ha det till mat? Gärna innan maten, under maten och efter. Finns inget allroundvin som passar till allt? Är det så jävla känsligt eller är jag smaklös? 
Iallafall, han funderade en stund och hämtade en vinbox, kände att jaja det blir väl bra. Den var ganska god. 
Slut på vinboxhistoria. 

(null)
Vin innan maten. 

Shopshopshop

Jag har semester! Än! Det är rätt trevligt faktiskt, jag o vide är hemma o myser, bråkar och leker, ni vet, vanligt familjetjafs. 

I september tänkte jag försöka göra något åt mitt shoppingberoende. Jag inser att jag handlar för mycket och oftast är det saker som jag får för mig att jag "absolut behöver". Behövde, eller "behövde" en ögonkräm för dryga 5-600 spänn förra veckan. Känns inte bra i själen, eller i plånboken. En dröm är att börja spara pengar och sluta känna att jag måste ha så mycket hela tiden. 
Så, hur gör man? Jag ska försöka tänka ut en bra plan och strategi och sen försöka helhjärtat i september. Har ni några skitbra tips så bring it on! 

Sämääästääärrrr!!

Har semester! Har jag sagt det? Semester! Än så länge har vi badat, hälsat på hos Emmy, varit i Örebro, varit i karlstad, smält bort osv.
 
Jo men vårt kylskåp är ju ett litet helvete, det rinner under det så det är alltid lite blött på golvet. Kylskåpsdörren lossnade för något år sen och det löste vi genom att sätta barnlås på (SMART!), men det blir fortfarande inte tätt lixom. Så vi har främst ägnat semestern åt att leta upp ett värdigt kylskåp. Jonas hittade ett som hade en smartskärm med skrollfunktion, plus inbyggd kamera "så att man kan kolla på affären vad som behövs handla". Haha, så jävla dumt ändå, jag har ändå alltid en inbyggd handlingslista i huvudet, minns alltid exakt vad som behövs handla.

Ja vi köpte alltså inte den med kamera, den kostade en halv årslön typ. Köpte något halvfläshigt med garanti och sånt. Nuförtiden behöver man inte ens frosta av frysen sa försäljaren, stämmer det? Låter för häftigt. Även med "dryckeskylare" i frysen (att det ska gå snabbt alltså). Tror inte på det förräns jag ser det!! Leverans nästa vecka så det blir ju kul. 
Men herregud nu har jag skrivit ett helt blogginlägg som handlar om kylskåp. Kul liv en har.
Imorrn ska jag äntligen träna, och på lördag ska jag på fest! Det ska bli så kul! 

(null)
I lördags var jag på stan o shoppade, var oförskämt snygg om en får säga det själv (ja). 

RSS 2.0