En dag full av dårar.

Nej förlåt, ljög i rubriken, det har inte varit en dag full av dårar. 

Idag hyrde vi kärra, drog till Biltema, köpte lite tjafs o krafs. Sen åkte vi till min mamma, bröt oss in (hade nyckel) och hämtade en 90säng vi fått! Götters kanoners. O sen te ett träställe där en kan tjöpa virke o skit. (Vi ska bygga en vägg!!) allt som allt tog ungefär 48 timmar, men hela familjen mår bra, tack, lite ömma och bedrövade, men nu ska vi bara njuta o vila. 

Blaggblagg. 

Katten drog in en skitkonstig varelse förut??? Asså det var typ en blandning av en fladdermus o en kackerlacka. Aldrig sett nåt så vidrigt i hela mitt liv, VAD VARE FÖR NÅT??? 

Förresten! Fick ett fint halsband av vide igår på mors dag. Va duktig han är som redan kan beställa från internet! 

Och av Jonas fick jag en våffelskålsmaskin. Väldigt gött o onödigt. 

Kusinörrna!

Idag har vide lyckats träffa alla sina kusiner. Inte ens med flit! 

Var o hälsade på brorsan i hans nya hus! Det var superfint!!

Jag vide o Wilma! 

Jag o korven!! 

Var hos Jonas mamma och fick se gamla bebisbilder på hans äldsta kusin och dom var typ helt identiska? Alltså vide o storkusinen. Haha. 

Mors dag!

Idag är det mors dag! Köpte detta till mamma:

(Smsa MORSDAG150 till 729 72)

Alla borde verkligen ha rätt till en trygg förlossning, det är så sorgligt att vissa inte ens har tillgång till sjukhus eller proffesionell hjälp. 

Älskar dig bästa mamma!!

Lite kalas o sånt.

Igår vare discofredag. Nuförtiden blir jag svårt salongs på en bärs. Skojar inte ens lite. 
Det var så kul!!!

Här kommer lite skvaller:

- åkte till maddes kompis Oscar som var kvällens värd. Han bjöd på bål och visade en fågel som han fryst ner. Väldigt märkligt. 

- pratade halva kvällen med Madde och hennes fina vänner. Dom är så himla gulliga! 

- en snubbe på festen var rätt snubbig. Han berättade snubbiga historier hela kvällen. Ingen skrattade. Kul med "fina" och "snälla" killar. Jo, sen höll han på o förklara simpla grejer för oss tjejer, jag frågade om han visste vad "mansplaining" är. Han svarade inte. 

- drack öl och målade på läppstift hela tiden. Jävla dretläppstift som inte satt längre än en kvart?? 

- berättade om hur jag friade till Jonas.

- balkonghängde. Så gött!! 

- åt en donut.

- åkte till krillehöla o satt i öltält. Jag orkade en kvart sen tog jag taxi hem. 

- såg kanske en grävling på uppfarten, blev så rädd att jag ramlade och skrapade upp knät. Aj. 

Apan aka "puddingen". 


Lite dåligt.

Jaha nu var det visst fem dagar sen senaste nedsläppet. Vi kan ju försöka diskutera vad som hänt men jag minns inte exakt. Vad hände i helgen??? Har det ens varit helg? Är det helg nu? 

Idag gjorde jag antagningsprov nr 2. Jag hade taggat som fan o ba "nu jävlar!!". Intervjun gick svinbra. Var saklig och precis, glad och trevlig. Fipplade en onödig stund med kaffetermosen innan jag insåg att den var trasig. I såna situationer blir det inte bättre av att stå och prata högt med sigsjälv. Ska komma ihåg det till nästa gång. 
Ja o sen var det test då. Första testet gick "ok", svarade rätt på 61 av 80 frågor. Kunde varit bättre men, vafan. Sen läste en göbbe upp sju meningar 3 ggr vardera och vi skulle skriva allt korrekt. 
Men dom var så jävla svåra?? Tror jag klarade en mening. Om ens det. Det sket sig rätt rejält. Helvete. Blev så besviken. Blir nog ingen skola i höst. Så himla lessen... :'( 

På tal om skit så har jag insett att min mage ej pallar frusna bananer. Är jättejätteledsen över detta med. Igår gjorde jag nicecream. Asså man tar 3 frusna bananer, häver i asmycket kakao och mixar till glass! Blir fantastiskt gött. Men var uppe tre gånger i natt och trodde typ att det var magsjuka. Har fått ont i magen alla andra gånger jag ätit frusen banan. Så jag ska inte äta frusen banan mer. Smart!

Heh. Just det, när jag kom hem förut så var det en man på en jättegräsklippare utanför vårat hus o klippte gräset på andra sidan häcken. (Kommunens mark). Jag vinkade glatt som den glada räkan jag är o han vinkade tillbaka. Då kör han helt plötsligt ut på våran gräsmatta o börjar klippa för glatta livet. HAHA. Så himla otippat. Han klippte iallafall halva gräsmattan. Haha, kan inte  sluta skratta åt detta. 




Antagningsprovet!

Igår gjorde jag antagningsprovet da. I år är det knappt hälften som sökte förra året. Eller vad säger man, det är hälften så många som sökte i år än förra året, ja ni fattar. Förra året var det typ 400 sökanden, jag kom på plats 57. Inte så jävla dåligt ändå, även fast jag hellre hade velat komma in. I år är det 200 vilket ger mig dubbelt så stor chans än förra året *alltid optimist*.

Ja men vafan, det var relativt enkelt, fast jag suger på datorer, dom ville att jag skulle spara ett dokument på datan, Madde satt brevid och fick hjälpa i smyg. Gött att jag inte kan spara ett dokument???? 
Sen fick vi lyssna på en röst som läste upp en mening 3 ggr och vi skulle skriva på korrekt svenska. Det gick bra, fast när jag skulle renskriva så insåg jag att jag glömt ett ord vilket gjorde en mening helt obegriplig. Skit. 

Och så intervju på det. Svarade som en politiker igen, undvikande och flaxigt fast på ett nervöst trevligt sätt tror jag. 

Nästa vecka så blir det samma/liknande prov fast i Kristinehamn. Hoppas på det. 

Kramen.


Åt jordgubbar i helgen!!! Svenska! Svingoda. 


Hurra för Norge!

Som trekvartsnorsk är ju 17:e maj lite speciellt ändå. Farmor var norsk och superawesome (det lilla jag minns). 
Önskar att vi hade något liknande firande här (det har vi iofs, midsommar). Känns som att många rasister gärna drar rasistkortet på 17:e maj och menar att det ej går o fira Sveriges nationaldag som Norge firar sin för då är man rasist. Sjukt märkligt resonemang. 

I sann norsk anda ska jag till Karlstad och skriva antagningsprov för att återigen försöka komma in på vårdadministratörutbildningen. Jag har hoppet uppe, men är mest nervös för intervjun. Jag gör mig inte så bra på intervjuer tror jag, blir för ärlig och pladdrig. 

Så, god Dag och tänk på Norges sälar o fjordar i dag! Pözz. 


Äre samma barn??

Naaaw. Satt o kikade på bilder när Vide var helt ny och superbebis.

Någon vecka bara. 

Och nu detta!! 

Jäklar vad annorlunda han ser ut. Nästan inte samma bebis? Undrar hur han kommer se ut om ett år?

Gekåshaul!

Haha "haul", det är sånt som youtubarna gör på youtube, visar upp allt dyrt o fläshigt dom har köpt och pratar lite om inköpet. 
Så varför inte. Var på gekås i lördags med Åsa!! Jag hade faktiskt skitstora förväntningar och jag blev inte besviken. Det fanns asmycket krafs o skit men det fanns oxå massa bra o billigt som imponerade med låg prislapp.
Här kommer lite av det jag köpte!

En ananaslampa!!! I guld!! 


En fläshig lykta. Eller va en ska kalla't för. 

Gåstol!! 339 spänn, bäste köpet. 

En till fläshig lampa. 

Tvålpump till diskmedel.

Sminkförvaring!!

Lite beautystuff og! 

Överdrag och en apa till skötbordet. 

Hand och fotavgjutning i gips. 

En till lampa!! 30 spänn! 

Stoor picknickfilt med vattentät botten, perfekt till vide i sommar! 


Fick kiss o bajs av Åsa! Eller ja, vide fick. Han fick även en leksnurra som man kan fästa på stolen. Tack!



Ja, och sen köpte jag såklart massa mer, typ 5 pack t-shirts, några tischor till mig, kallingar, strumpor, hårspännen, bindor, tvättmedel, diskmedel osv. 
Gekås var sinnessjukt stort, och JA man behöver fan två dagar för det är lika dränerande som att vara i mordor. 

Men jag är nöjd. Tyckte jag fick massa bra och fina grejer till en vettig peng, så helt värt att åka dit! 

Här ser ni undertecknad i ett svårt nervöst skede. Tänkte att allt skulle kosta en miljon och precis innan jag skulle betala så kastade jag bort alla fina handdukar i en låda brevid kassan. Haha. Ångrade mig sen. :(((


Ny fåååån!!

Ringde till tre för att säga upp abonnemanget. Är inte jättenöjd med tre. Men är jättekass på bra försäljare. Såååå det slutade med att jag beställde en ny telefon och förlängde mitt abonnemang med 140 år. Hehe. 
Säga vad man vill om iPhones men jävlar vad tåliga dom jävlarna är ändå? 
Har tappat min telefon i badkaret och i toan x antal gånger utan större skador (lite lagg då men det går o leva med.). Imponerande! Men nu är skärmen så trasig att det ser ut som den grinar. 

Detta var i... fredags. Ja efter att jag köpt ny fån så drog vi till Toyota för lite service på bäjlen. Var inne o kollade på bilar. Vill ha en Toyota auris hybrid kombi med automaaaaat. Säljaren var så duktig att jag nästan köpte den. Tur att Jonas var med. 

Igår var jag och Åsa på Ullared. Mer om det någon annan dag. 

Hejdå!!

(P.s det blev en iphone SE. Tänkte en 6s men säljaren övertygade mig att SE var lika bra som 6s, ja vi får väl se..)

Vide 15 bast

Drömde att vide var en en tonåring. Jag stod o kramade honom och ba "min lille bebiiiis", då svarade han "Men gerrej då morsan". 
Hahah så surrealistiskt.

Blw + Vide.

Håller på o kör blw med Vide. Blw står alltså för baby lead weaning och innebär typ att han får lära sig käka i sin egen takt, plus att han inte får någon burkmat eller puréer. Vi mosar inte maten utan han får samma mat som oss! 
Det är skitkul och jätteroligt att se hur snabbt han lär sig, han börjar verkligen få kläm på't. 

Nu sitter antagligen 75% av er o ba "men tänk om han sätter i halsen???". Grejen är ju att han antagligen kommer att göra det. Men det kan man göra med puréer med, och börjar man tidigare med matintroduktion så lär han sig snabbare att inte sätta i halsen då bebisar har kräkreflexen väldigt långt fram. Plus att dom löser det oftast själva genom att hosta eller spy.

Igår fick han yougurt. Det ångrar jag dock... 

Om någon är intresserad av blw så finns mer o läsa på blw.nu

Grellll o jöbb

Idag har jag varit på jobbintervju och sen gick jag till Statoil i Karlskoga och fikade på en kulle. Var rätt trevligt ändå. Tog förresten en taxi till Från Karlskoga till intervjun. Fick lite pepp av taxichauffören, han sa att jag skulle vara migsjälv fast ändå inte. Höll med. Knepigt det där. Det är ju jättesvårt att vara sigsjälv bland okända människor, jag blir alltid någon jag inte riktigt tycker att jag är ändå. 
Det var nog min första riktiga jobbintervju!! När en är frisör går man inte direkt på "intervjuer", utan en får provjobba, och så avgörs det om man kan klippa bra eller ej, hur en är med kunderna och sådär. 
Tror att det gick bra? Fast i efterhand insåg jag att jag svarade undvikande på vissa frågor, inte med flit, det råkade bara bli så. Om det skiter sig med jobb då kanske jag skulle satsa på att bli en känd politiker och undvika o svara på frågor på heltid. Vore la något. 

Grillade seitan hemma! Smakade gummi och grillkrydda. Det var gött.




Helgfixat.

Har donat i helgen. Igår hyrde vi kärra, drog till stugan och packade ner massa grejer, bland annat altanmöbler, matbord stolar och en gräsklippare. Så altanen e invigd!!!! Gaaaah, dör av njutning. Det har även varit ca 340 celsius i värmelann i helgen vilket har gjort det varmare än en vulkan i våran lille pensionärskuvös. Hade vi inte haft grannar så hade jag nog gått naken. 

Nu behövs det bara en liten pool och ett sexpack bärs så är mitt liv komplett känns det nästan som. 

Saker jag mer gjort i helgen:
-druckit öl. Har ingen aning om det var två eller femton. Men gott var det.
- haft omöjliga nattningar med vide. Får honom knappt att sova i sin egen säng längre. 
- grillat korv hos pappa och Åsa. Korven var inte god grillad. Är besviken. 
- träffat Sudden med barn! Varje gång jag träffar dom så vill jag aldrig att det ska ta slut. 
- gett vide massa göttig mat. Idag fick han broccoli, currysås, sojastrips och ris. Broccolin var en stor hit hälsar han. 
- badat en vide som luktade väl mycket curry. 
- klippt gräset. Tycker att det är meditativt och trevligt. Fråga mig igen i slutet av sommaren om jag tycker samma sak. 
- bestämt att jag ska till ULLAREEEED till helgen!!!!!! Asså så kul??! E svinpepp på detta. Har aldrig varit där. 
- bränt mig. 
- skruvat. 
- duschat.

Så! 
Kolla mysfeeling eller???


Hysteriskt nöjd över ett större bord!!



Kolla ba!! Är det inte det sötaste ni sett?? Vide är ju oxå söt såklart. Hehe.

Vides eksem.

Vide är ju ett eksembarn. Jag gissar eventuell allergi eller kanske överkänslighet av något slag. Han har eksem främst i fejset och på armarna. Det kliar som fasen och han river sig gärna så det blöder. Det enda som funkar är kortison blandat med ett jädra smörjande med ca 500 krämer från vårat apotek (börjar likna ett apotek här hemma, 4 realz!). Vi har smörjt smörjt och smörjt till förbannelse. Jävlar vad vi smörjt ja. 
Att smörja sin lille bebis med kortison känns fan i hjärtat. Kortison känns inte sådär skitsnällt mot en bebishud, det är starke grejer, även fast jag inte tror att det är direkt "farligt". 
Såååååå, fina Rebecka skickade prover från forever på aloe propoliskräm. Som den skeptiker jag är kände jag "JAJA VISST". 
Men det funkade så jävla bra. Är extremt förvånad faktiskt? Han har skitfin hud och det röda la sig nästan på en gång????? Va e detta för mirakelkräm?????? Är så himla glad över detta! Slippa kortisonet (eller ja, minska kraftigt iaf) e ju guld. 

Tack Rebecka för prover och tack Lena för att vi fick den! 
Och andra med eksembarn - PROVA!!!

Men fy fan!

Vide somnade inte förräns NIO idag. NIO. Han var sinnessjukt övertrött och såg ut och betedde sig som en halt skabbräv, helt galen!!! 
Gaaaah. Nu ska vi carpa natten i minst en timme. 

Vide sex månader!!

Vide e sex månader idag! Hurra hurra hurra!!

- testar rösten. Högt.
- ler STORT när han ser en ful björn i ett barnprogram. 
- vänder sig åt alla möjliga håll. Dock hatar han att ligga på mage, så blir svinförbannad när han hamnar där. 
- småkrälar. Alltså det går saaaakta men det går framåt.
- hatar när man klär honom. 
- hoppar i knäet.
- gillar banan.
- tycker att katterna är det mest intressanta i hemmet.
- skrattar o ler med hela kroppen.
- flaxar med armarna när han ser mamma eller pappa. 
- låter "BABABABAAAA" hele tin.
- sitter nästan själv. Nästan.
- älskar när man busar med honom.
- kort stubin
- somnar 19.00-19.30
- greppar allt som han når.
- suger in underläppen så det låter "PLOPP" när han släpper. Haha. 
- har napp när han ska sova.


Alltså kan svära på att jag nyss låg på förlossningen? Jävlar vad fort det gått. Och han är helt fantastisk. Älskar honom mer och mer för varje dag. 


Puss korven!! Du e bäst i världen! 

Helgen?

Jaha oj det var visst måndag igen o snart har Jonas långledigt!!! 
Vad gjorde vi i helgen? Ja vi var ju hos Emmy o Erik då. Men sen då?

I lördags???? Vad gjorde vi i lördags? Jo vi handlade mat. För 2000 kronor. Och då köpte vi inte ens något onödigt. Men hallå, 2 papp eller?? Sen åkte vi till Jonas mamma och fick mat o bullar. 

Igårkväll så hade vi äntligen landat framför teven efter en timmes oändlig nattning. Vide vägrade sova och jag var hungrig o sur. Och när vi ääääntligen satt ner o skulle hugga in på tacosen så sprang kattjäveln in med en stor gren i pälsen som vi fick operera bort. Det var taggar i den. Synd om katten kan man tycka trots att jag var hungrig. 

Haha, i lördags var det ju även ett "fackeltåg" med brasa här uti. Fackeltåget bestod av fem människor med facklor. Brasan tändes klockan nio och sen sköt dom raketer, vi gömde oss bakom gardinera och skrattade. 

Justdeja, var på en skitsnabb ikea-tur igår med! Vi ba plöjde igenom hela ikea på 20 minuter med vide i vagn som sov som en säl, köpte matstol (till vide då) och litte annat pynt. En lekmatta till ongen og. Han får fan inte vara i bumbon längre.

Sådärja! 

Godkväll!




Äntligen träffas vi!

OMG TRÄFFADE GRETA IDAAAG! Emmy o Eriks lilla child. Fick absolut ont i äggstockarna och kände JA! Befrukta mig nu tack. Blev tårögd av storheten. Barn är så jävla fint att det gör ont i själen alltså. 

Jag o Greta, Jonas o vide.

Fina Emmy o fina Greta! *hjärta* 



RSS 2.0