Gingerhead!!

Nu är vi tre gingers i familjen! Jag, Jownas inklusive röd kisse.
 
Igår blekte jag röva ur håret. Blev förvånandsvärt bra. Blev läckert orange-koppar. I LÖVE KOPPAR! Hade jag fått välja hade alla haft kopparfärgat hår. Idag gick jag hem till en kollega och fick en mini-ombre plus lite poppigare koppar. Poppikopp!
 
Fast jag fundilerar hårt på att dra i en röd färg oxå, plus att spara kopparen i topparen? Vet ej. Nu skall jag bara njuta kopper-style!
 
Ikväll blir det påskfirande i ren och skär öl-anda på nära pub/krog. Känns göddigt. Glad pårre på er!
 
 
(P.S, ja, håret blev megaslitet, men vem fan bryr sig :)))
 
igår - blekning, orange + påskgul hårbotten.
 
idag - mer köpper. Fan vad svårt det är att fånga på bild förresten. Och ja, jag har en ny skjorta som jag älskar hårt. Fladdrigt is the shit!

tjotjejsan

Föregående rubrik gick åt helvete? Påskröva hade ej något med text att göra. 
 
Alltså det här med hår är ju rätt intressant. Jag har sparat ut mitt hår i säkert 7 år eftersom det är så lockigt och fladdrigt. 
Förra veckan upptäckte jag att mitt lockiga hår inte är lika lockigt som det var för 7 år sedan. Sedan dess har jag gjort allt för att desperat kräma upp lite krullar. PLUS att jag har börjat på en strikt avvänjning av flera års löshårsmissbruk. 
 
Och sådär är det ju jämt. Folk med rakt hår vill ha krullar, lockigt hår vill ha rakt. 
 
har använt mig av extremtupering (DET MÅSTE VA FLUFFIGT !!), föntratt plus lite extra krullar med plattisen. fancy va!!
 
På fredag blir det blekning och på lördag en ny färg. Tänker mig en slag koppar ombre. Men den som lever den får thé. Ska bli sköjj att inte ha helfärgat iallafall. 
 
 

påskröva!

En bekant på fejjan hade lagt upp en låt jag aldrig hört och mitt musiköra dog musiklyckan.
 
 
 
Hur bra!

Boat bitches!

Jaaaa!! Har bokat återigen en lyxkryss till mig och min goda vän Madde den 12:e aprilo! Tror det blir fjärde gången vi åker?

Vi är sjukt skillade på kryss och det gäller att:
1. Ej bli för full
2. Ha kul, ej bli sur!

Många blir för svinfulla på bussen och det funkar ju inte, då kan man ju inte discodansa en hel kväll!!
Jag älskar ju härjet, och blandningen av åldrarna. Man blir lixom kompis med alla och folk är så glada och trevliga.

Sen finns det ju mycket grisar oxå, folk som endast är ute för att ragga. Men dom märker man av rätt snabbt.

Bild på mig och män i mustasch från båtresa. Skratter så jag grinar?!


Byxlös

Varje morgon känns som ett vilt äventyr när jag går hemifrån.
TOG JAG PÅ MIG KJOLEN IDAG ELLER KOMMER RÖVA HÄNGA UT?


Löerdagskonstnären

Idag var både jag och Jonas fett glada över att ej ha något speciellt inplanerat. Vi ba "chilltime" och drog en sväng till gengåvan. Köpte nån gammel blomkruka, en äppeldekoration samt pressade blommor i en glastavla.

Sen åkte vi till Lidl och blev imponerade över hur jävla billigt allt var. Jag skämdes nästan. Zucchini för 18 spänn kilot!!??? Livet är en fest ibland.

Väl hemma hittade jag vinpavan gömt långt inne i skåpet och kände hur inspirationen flödade. En basker och vattenfärg var givet och jag började måla canvastavlan. Blev rätt nöjd tillochmed.
Gjorde en remake av marimekkos tyg kulkue som jag tycker är festligt - men dyrt.

Nu är jag full.


(p.s)

Borde skriva oftare att jag har skrivkramp så att det lättar på trycket lixom.


Så jävla skittråkigt

Såg bilden på fejjan och höll på att dö av tristess, mitt gamle feministhjärta blödde lite och min livmoder intog fosterställning.

Alltså HUR tråkig och uttjatat är inte det här? Lixom ba "hehe ja nakna tjejer är ju sexigt, medans nakna män är HUR KUL SOM HELST HAHAHA". Kanske hade varit "roligt" om det var nakna tjocka tjejer (OBS; inte med kurvorna på "rätt" ställe då).
Bläääää spyr i min mun lite.
Tyckte för övrigt att mansbilden var rätt fin, lite avskalat, sexigt och sårbart lixom. Mer sånt, men utan "humorn" tack.


Hårrår

Går i hårsommartankar! Vill ha en fräsch sommarfrillasyr och jag funderar på en sån där käck ombre-färg, men vet inte om jag redan tröttnat på den. Eller köra svart+blond?! Men då finns risken för övermoget emo.
Hmmmm!!! Livet är svårt ibland.

(p.s klippte en kund utan virvel idag, det var spännande, har aldrig träffat någon som är virvellös)

Fina frillor:


Blood and tears

Asså har feber pga mens??!! Det kan väl inte vara vanligt!! När jag åt p-piller var jag feberlös och mindre mensig, men med massa andra spännande biverkningar istället. Så jag låter min kröpp detoxa lite från p-pillerna. Och nej försöker ej bli gravid. Vill hitta något bättre alternativ till piller, helst hormonfritt, finns det?

Ja jag har testat minipiller men då mensade jag i månaderna tre istället. Blä. Vilket meck en kvinna i mensålder skall behöva genomlida!!!


Men lelle vännen da

Jag har fan skrivkramp?! Har börjat skriva typ 5 inlägg på två dagar och sen tappar jag intresset för det jag skulle skriva eller så kommer jag inte på något "avslut". Och det gör lite ont i mitt blogghjärta. Har jag helt enkelt tappat mitt intresse för bloggen? Eller för att skriva?
Förr så kunde jag känna en stark längtan att bara slita upp datan och skriva loss om allt. Men nu ba "nej...".

Vill ju inte sluta! Älskar att skriva, men hur får jag tillbaka mitt groove igen???


gröna ferran!

I lördags hade vi en fest med st.patricksday-tema!!! Dom flesta hade gröna kläder, utan jag som fegade ut i sista sekunden och ville ha vitt istället. Lame tjej!
Förra helgen blev jag spritfull så jag undvek spriten in i det sista och höll mig till bärsandet. När vi hade förgallejat lite så gick vi självklart till den irländska puben där jag knappt kom in för det var stolar fan överallt. Ingen sjöng irländska sånger till min stora besvikelse. Sudden köpte en irländsk kaffe, den var god. 
 
Snabbt försvann halva gänget och vi följde efter och gick till pub nr 2, bishop arms. Trevligt ställe med både böcker och äcklig öl. 
 
summa summarum så var kvällen helt värd! trevligt fölk och göddig öl! Pöss
 
folk i soffan!!
 
 
 
Jenny tittade genom glaset!!!
 
sara och madde på bishops!

It's always sunny in Philadelphia

Älskar serier, och jag ser många många. En av mina absoluta favoriter är "it's always sunny in Philadelphia". Fantastiskt skitrolig med asbra karaktärer.

Serien handlar om ett gäng som äger en bar och alla är socialt efterblivna på ett eller annat sätt. Egoistiska, narcissistiska och helt jävla omoraliska. Löv it!

Senaste avsnittet jag såg handlade om att Dennis mamma fejkade cancer, dom blev förbannade över att kyrkan tiggde pengar och så grävde dom upp ett lik i tron om att det fanns pengar begravda.

På tal om serier har det varit mycket snack om "Girls", såg första säsongen och tyckte att det var skitdåligt. Tyckte att karaktärerna var tråkiga och storyn tunn. Men det kanske bara var första säsongen som sög? Har ni sett säsong 2? Och är den bättre?


toruk makto!

Idag blev det ett mindre barnkaos på jobbet. Var som ett helt dagis (sorry, förskola OBS; viktigt). 
 
Vi är karlstads enda barnvänliga salong. Asbra tycker många föräldrar, jag med (ibland). Vi har en liten bil dom får sitta i medans dom blir klippta och så får dom se på Tom & Jerry. 
Men som sagt, barnkaoset! Var säkert sju-åtta ungar inne på en gång och alla ville skrika. I såna situationer blir jag helt cp-stressad. Stod och klippte en kund, och stressade på ännu mer. Tillslut stod jag och luftklippte och funderade på vad jag hette? Vem var jag? Toruk makto? den evige förstöraren? 
 
Nobody puts baby in a corner. Eller jo förresten, blev "lugn" efter ett par köpper kaffi. Nerver av stål, nä.
 
Har egentligen inget vettigt att skriva. Ville avreagera mig. Imorrn ska jag till jobb nr 2 i vålis. Har förresten 3 jobb nu. Känns rätt fancy.
 
puss

helghetsen!

Hej bloggen!
 
efter en rätt göddig och hetsig helg har jag återigen landat på barskrapta knän i lä och lå. I lördags hade jag råkat överplanera grejer och hann med hälften. Typiskt mig. Man tror lixom att dagen är lång men nej nej. 
Var först i urmoderskogen hos pappa, sen åkte vi ännu längre in i skogen och hälsade på jonas mamma. Hade räknat med att bli färdig ca 1500 men var hemma runt halv sju. 
Satt hemma i ca 30 minuter sen hittade jag spriten, fint fölk kom hit och jag blev lätt shitfaced. Och pratade. Blir så uppe i varv ibland att jag börjar prata och sen slutar jag lixom aldrig. Som en lång lång mening som pågår i 4 timmar ungefär. höhö.
 
Och spriten ska jag ge fan i nästa gång. Man blir ju skitfull. Inte coolt. 
Idag har vi ätit våffelfrulle och sen åkte vi till Jonas polare och hängde. När vi nästan somnade i soffan så åkte vi hem.
 
Händelserik helg alltså. Gillar ju att planera, och gillar att göra grejor, blir lätt rastlös annars tyvärr.
 
bytte dock till en hipsterskjorta lite senare. Gillar guldkragen men pallade bara i 15 minuter.
 
vi var på o´learys en körtis.
 
emmy läxar upp erik. 

1 år?!

Jonas ger sin syn på hur vi blev sambos:

"konstant fylla, och en dag nyktrade vi till och då bodde vi ihop?!!!"

Övrigt:
Idag har jag hunnit bajsa 4 ggr. Känns bra.


Somliga går i trasiga skor

Vi kan konstatera att jag inte är en sko-människa. Vissa älskar skor, höga klackar och glitter glamour och hela baletten.
Och jag förstår att man kanske gillar fina skor, men högklackat?! HUR kan folk gå i dessa styggelser dagarna i ända och sedan säga att "det är bekvämt".

Nej det är inte bekvämt, och det är inte bra för dina stackars fötter.
Mina fötter är levande bevis på att bra sulor och bra skor egentligen är ett måste. Får ont i fötterna om jag går barfota pga trötta slitna fötter. Var ej skitbra att endast gå i helplatta skor heller under mina första år som frillasör.

Så sulor + bra skor, spara klackarna till festen istället.

Här kommer levande bevis på exakt hur mkt jag hatar att köpa skor:


på tal om trän...

Har förresten äntligen fått upp fantastiska trädet på vägga! Blir en pörrfekt klädhängare!
 
hur jag gjorde?
1. skissade på frihand på plya.
2. pappa sågade
3. slipade
4. målade 100 lager färg (halvblank vattenbaserad)
5.mätte ur var knopparna skulle sitta, borra.
 
sen satte vi upp en ljusslinga bakom med eltejp, vilket vi konstaterade rätt snabbt att det inte var en bra idé då det inte fäste. LED ljus hade varit bättre. Vet ej riktigt hur pappa fäste det i väggen, då hade jag hunnit tappa tålamodet och drack kaffet istället.
 
fancy huh? Orginalet är swedese och kostar en förmögenhet, det här kostade mig typ... 100?

måleri måleru målerja

Yezzz jag har invigt vattenfärgerna jag fick i börthday-present! Gick all-in och målad (ja) ETT TRÄD. Alla vet att träd är det jävligaste helvetet att måla. Varför målar jag ett träd för? Reptilhjärnan fick spel och tyckte att det verkade som en bra ide.
 
Har ej målat med vattenfärger/akvarell sen mina tidiga tonår. Och idag mindes jag varför - DET ÄR PISSVÅRT. ja. Hade för mycket färg, tappade tålamodet, slaskade på ännu mer färg vilket blev, eh, ett träd i naturkatastrof. Det vådliga stackars vattenträdet grät ännu mer när jag fick för mig att det var smart att blanda i bläck i kaoset = ännu mer kaos. Trädkaos.
 
Men jag lärde mig iallafall liiiite hur vattenfärg fungerar och har fått en rejäl bakläxa,
1, använd pyttefärgen och mer vatten
2, går ej att måla en hel bild på 5 minuter och förvänta sig ett bedårande mästerverk. Nästa gång så lovar jag migsjälv mer tålamod och ett objekt jag klarar av att måla (ej träd) Plus en skiss innan.
3, måste köpa bättre penslar.
 
Imorgon (eller ikväll?) tänkte jag ge mig in i något ännu värre nämligen olja, vilket troligen blir ännu värre än naturkatastrofen till träd, då jag never ever har målat i olja.
 
såhär tattigt kan ett träd se ut efter 5 minuters ren målarkonst. Vi kan även konstatera att skisspapper inte är bra att måla vattenfärg på.

RSS 2.0