Jag har fått jobb!

Jag har fått jobb!!! Alltså fatta hur glad jag e eller?? Var på jobbintervju förra veckan och det kändes ju bra lixom, men vågade inte hoppas för mycket. Skulle ha fått svar i måndags men då hörde jag inget så jag trodde det hade skitit sig. Men åhh!! Känns som jag vunnit på lotto!

Jahaja vad är det för Jobb??????
Med finare ord så är det maskinoperatör på en fabrik.

Med andra ord så ska jag stå och trycka på en knapp hela dagarna (jo han beskrev det så) och tillverka typ muffinsformar.

Det är ett heltidsjobb som är tidsbegränsat, men man kan få förlängt oxå, beror på hur det går.
Alltså är skitpepp o nervös!

Grattis till mig!


Fejksover.

En del blir förvånade över att Vide fortfarande sover med oss. Det är väl lite bu o bä. Han behöver ett eget rum för att jag är rätt säker på att han kommer sova bättre. Vi stör varandra lixom.
Men jag ÄLSKAR att sova brevid ungen.

Uppenbarligen fejksover jag för att "förmedla en känsla" i bilden. Hehe, tänker alltid så när folk tar såna här bilder "jaha där ligger du o fejksover."

Men kolla hur extremt mysigt vi har det! Han brukar ligga som en liten tesked mot mig o greppa tag i mig o sen snusar vi sådär. Älskar det, det är fan kärlek. Vill ha tio bebisar när jag ser den bilden!!!!!

Sen är det not so mysigt när en vaknar o ungen ligger tvärs över sängen med huvudet i min mage o fötterna i Jonas mage o man har 15 cm o sova på. Så ja, för och nackdelar.


Tapet o gölv.

Vi har köpt tapeter till Vides rum!!!! Dessa blev det:

(Midbec Wabi sabi mr fox)

Visst är dom vrålfina?! Rävar e bästa djuret det vet alla. Rävar o bälta. Vi tänkte bli färdiga med Vides rum till hans ettårsdag, vilket säkert inte kommer ske då vi är rätt sega, hehe. Men alltså vad dyrt det är med tapeter? Om man vill ha något annat än rusta-tapeter dvs. Har hittat ett GÖLV oxå.
Det blir oxå dyrt, trots att vi väljer ett billigt laminatgölv.
När jag nämnde laminatgölv för pappa började han hosta obekvämt och föreslog att vi skulle riva upp nuvarande gölv o ge oss på ett helvetesprojekt, jag ba "nä." O parkett blir för dyrt. Lite snål i själen kan en väl få va?

Tror det blir detta ekgölv. Tänkte först ett fint mörkt mörkt gölv men då syns all dret så fort, samma sak med för ljust gölv. Tyckte gölvet var fint. Älskar värmländska ibland. GÖLV. Haha. När jag bodde i dom nordligare delarna sa jag till någon att jag ville ha en pöse (påse alltså), det blev nästan riksnyhet pga värmlänning som knör in ö i alla ord.
Godnatt snuttar!


Inge grönt.

Läser bloggar där folk odlar allt möjligt. Ser så mysigt o härligt ut, plus vilken tillfredsställelse att äta sin egenodlade mat!!!

Ja det händer nästan varje år att jag försöker odla något. Men alltså mina händer är nog mer åt det bruna hållet istället för gröna, för något ätbart får jag inte fram.
Kolla:

Skåda GURKA o tomat!!!
Citrusträd o mer tomat.

Ni ser ju!! Inte en jävla tomatjävel! Gurkan var faktiskt på G ett tag sen skruttade den ihop o ba "nej?". Hade tillogmed lyxen att få färdiga plantor av Åsa (tack!) för mindre chans att döda dom. Nu har jag iofs låtit dom dö av flit då jag insåg tomatmissbruk. Eller utebruk av tomat. Icke-tomat.
Men jag försökte verkligen i år! Vattnade varje dag, plockade bort fula kvistar o sånt.
Är fan besviken på riktigt.

Men vafan, kommer garanterad över tomatsorgen o lär absolut försöka nästa år igen. Det är ungefär som med lösgodis. Jag hatar ju lösgodis, men två ggr om året köper jag det ändå för att det ser trevligt ut och hur kan man inte gilla lösgodis??? Slutar alltid med att jag slänger eller ger bort. Det funkar lixom inte.
Synd men sant, ändå helt omöjligt att acceptera.


Klätterapan

Alltså är medveten om mitt dåliga bloggande. Ni bryr er säkert inte, men om det sitter någon och ba "vart e apan då??" Så kan jag förtälja att jag numera spenderar 85% av vaken tid sittandes på golvet, bakom Vide.
Vide har ju blivit fellow klättronge och klättrar på ALLT. Det är förjävligt. Alltså kul o jättebra att han utvecklas men för mig blir det ca skitjobbigt att hålla koll på honom hela tiden, helt omöjligt o lämna honom ensam i två sekunder. Och så slår han sig så ofta och mitt arma modershjärta knyter sig o han gråter o jag gråter "stackars lille kööörv, snyft".

Helst av allt vill jag rulla in honom i bubbelplast men det känns lite taskigt. Hehe. Vi tränar på att ramla snyggt och till sittandes. Det blir lite lite bättre för varje dag!

Så nu vet ni. Puss!

Babababa!!!

Siste mackan.

Var vääääääldigt trött och schleten igår kväll. Tappade bort en ostmacka, Jonas hävdade motsatsen, att jag "ätit den". Gjorde en till smörgås och kan fortfarande inte förstå vart den tog vägen. Åt jag verkligen upp den? Skojade Jonas med mig?

Var på jobbintervju igår, det gick bra! Eller ja, det vet jag ju inte förränns jag får reda på ifall jag fick jobbet eller inte. Men känslan var helt "ok."håll en tumme för mig!

Däckade några minuter efter nio, helt slut. Vide belönade mig med sovmorgon till 06.30. Känner mig extremt utvilad och som en helt ny människa.

Övrigt: grattis pappa 59 år!! Hurra!


Tjipp o hajk!

Ahh!! Fyndig rubrik pga värmlänning. Men kom ihåg att det bara är värmlänningar som får köra hajk-skämt. Det kan lätt bli kränkt Sven-ingvars-fan om utlänska människor försöker, och ingen vill bråka med en värmlänning.

Ja med det avklarat så kan jag redogöra om dagen - jag har vandrat på naturstig idag. I skogen alltså. Det var jag o Hannill o vi gick frödingsleden, ca en mil. Rätt lagom för gammelhöften. Hade med kaffe, grill o korv!
Det var amazing. Vi upprepade nog "varför gör vi inte sånt här oftare fööör?" En miljon ggr.

Så fint! Gick längst älven o njöt av naturen. Såg inga bävrar, men en häst, två vråkar, en ekorre, två grodor och en skalbagge.
Fikade på en stubbe och snackade skit.
Alltså så rogivande o gött för själen o va i naturen! Gillert starkt!

frödingstenen.
Korv! Såg ut som i jurassic park där!

2 år.

Idag har det gått två år sen jag födde Jonna. 15/9 2014.

Vi var på kyrkogården med Vide. Var jättelängesen vi var där. Hade med en ros. Vide var som vanligt rätt sur. det är så fint på kyrkogården! Bland dom finaste jag sett, jättelummig och fullt med ekorrar, en liten damm och sådär välskötta buskar. Hoppas hon trivs bra där.

Varning för upprepning (har säkert skrivit samma grej 140 ggr förut):

Det jag minns mest från Jonnas förlossning är när jag åkte in. Jag ringde klockan tolv på natten, tanten som svarade suckade och ba "ja men kom in då..."
Väl inne så var personalen rätt dryg och upprepade ca 100 ggr att "det här kommer ta låååååååång tid jämt så att du vet."
Och så kollade dom med ultraljud. Efter ultraljudet tog det inte alls lååååång tid innan jag fick svar. Tanten blev snabbt nervös och sen minns jag bara att jag låg på en bår och grät i ett väldigt kallt rum.

- Är ni oroliga - ÅK IN. Skit i personalen och är dom dryga eller suckar, klaga. Så ska det fan inte gå till.

En annan grej jag tänkt på var att jag sen frös igenom hela förlossningen. Jag var inte varm alls. Inte feber eller något sånt, det var bara kallt. Inte alls som när jag födde Vide.
Kanske var chocken.

Saknar henne fruktansvärt mycket ibland. Det är såklart bättre, men det kommer aldrig bli bra. Älskar dig och saknar dig varje dag Jonna!

Torrborstning!!!

Testade torrborstning igår. Kände starkt att det var bland det bäst jag gjort i livet. Det kändes ungefär som att livet kom tillbaka i den gamle kroppen. Rekommenderas till alla. Det var fantastiskt.
Vann en torrborste från Ecotools (se inlägg innan), man borstar alltså kroppen innan duschen, i drag nerifrån och upp, och borstar uppåt hela tiden, känns som att blodet kommer upp till huvudet. Skitmärkligt.

såhär ser den ut!
När jag ändå håller på - världens bästa läppsmörj från hurraw. Älskar det mer än smör!!

2 i panik.

Gaaah, vide och jag har haft riktiga pissnätter på sistone.
Såhär då:
Vide somnar i "tid". Jag försöker numera oxå lägga mig i "tid" pga morgonPIGG onge.
Inatt vaknade han vid två kanske? Fick mat. Sov oroligt brevid mig. Jag vaknade flertalet gånger i panik, satte mig upp i sängen och ba "VAR E VIDE????" För att inse att han sover brevid mig, eller sover i sin säng. Värst när han sover i sin säng för då slutar jag inte leta och i säkert 10 sekunder har jag alltså svår panik för att jag tror att han ligger typ död brevid sängen.
Det händer nästan varje natt. Herregewd!!!

Sen vaknade vide i svår panik för han hade antagligen mardrömmar? Han lixom kluckade och lät som att han höll andan. Lite nervös över detta. Kanske ska ringa BVC o höra?

Har målat färdigt taket i vides rum, det blev så fint! Snart ska vi fixa resten. Alltså golv o tapet o allmän målning. Det är kul! Och vide måste verkligen flytta till eget rum, även fast jag känner lite "nja" inför hela grejen. Men han sover skitdåligt med oss. Kan knappt röra mig i sängen för då vaknar han lixom.

Zzzz

God organ!

Ja nu är klockan sådär görtidigt igen. Har redan hunnit dricka kaffe, fått mens, tjafsat med Smoofie, ätit en smörgås, bytt blöja på körvongen. Värt att börja tjafsa klockan fem på möra med en menstruerande morgontrött sambo JONAS!!!

Vide är rätt go nu i nån timme eller så, han brukar sitta i sin stol o kolla på amerikanska barnsånger en stund så jag kan konsumera kaffet sen brukar han leka lugnt en stund innan han kommer på att han är vråltrött, och gnällfest börjar.

Tänkte börja med menskopp förresten! Det tänker jag varje månad när mensen kommer sen glömmer jag bort det i samma stund som det slutar. Det verkar ju svinbra! Gött för miljön och plånboken och sånt. För fyfan vad dyrt det är med mensskydd och tamponger och sån dret.

Igår kom mitt paket från ecotools som jag vann! Gu va kul, det var fint och fullt med glitter och en liten handskriven lapp. Har några borstar från ecotools sen innan och dom gillar jag supermycket så det är kul o få testa fler!

Så fina! Det var två borstar till som jag glömde plocka upp.
Får testa någon dag.

Just det, vi tjafsade om bananer idag så det var inget märkvärdigt. Tänk vad mycket konstig skit man kan tjafsa om va?!!


#mat

Hamnar periodvis i matsvackor. INGET känns gott eller trevligt. Vill bara äta mackor och fil. Skittrist. Min hud har dock blivit ett jävla helvete med den här kosten så nu jävlar ska jag börja laga "God" mat. Eller mat iaf.

Har två rätter jag tänkt starta med:
- höstgryta. Vegansk gryta med kantareller, anammas bitar, rödvin, kryddpeppar och eventuellt champinjoner. Så gött o höstigt!!

- ratatouille. Oxå en slags grönsaksgryta med aubergine, paprika zucchini.

- dragonpasta. Röda linser, dragon o havregrädde. Låter kanske töligt men bland det godaste jag vet.

Sen står det still. Ni får suuupergärna komma med förslag, även kötträtter då det mesta går att veganisera (osträtter är svårt dock).

Puss!!


20 frågor

1. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?
"That 70's show", såklart!

2. Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?
Journalist eller frisör.

3. Vilken är din favoritdoft?
Bensin och viss mögeldoft. Hehe. Skaffade konstiga vanor när jag var preggo. Bensin har jag iofs alltid gillat. Hatar gammal banan och parfymdoft.

4. Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?
Vid vita huset kanske? Eller utanför Charlotte perellis hus.

5. Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?
Grinar jättemycket och springer runt i panik. Hehe, eller kramar alla jag gillar o tar skitmånga sömntabletter.

6. Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?
Tja... För det första hade jag inte tagit större delen av föräldraledigheten, kunnat klia mig i skrevet offentligt, haft bättre lön, varit en del av patriarkatet, osv osv.

7. Vilket är ditt favoritverktyg?
Har typ en liten hammare som det är inbyggd skruvmejsel o massa andra verktyg i. Den är skitbra! Fick den till min första lägenhet.

8. Vad gör du om tio år?
Säljer ved och semestrar i Sälen. Nej jag vet verkligen inte. Vi får väl se!

9. Vilken är din bästa danslåt?
ALLT MED E-TYPE O LEILA K!!!!

10. Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?
Massa skjortor och en egen ö.


11. Hur skulle du hantera det om du vann typ 108 560 000 euro?
Köpa 15 kylskåp och ett katthem. Bli crazy och sen få ångest o starta ett gediget pensionssparande.

12. Vad tycker du om ordet hen?
Det är väl bra. Tycker däremot att folk som har åsikter om att det är "dåligt" är dåliga o fjantiga.

13. Vilket är ditt bästa recept och varför, får vara mat eller bak?
Googla "vegansk oreo cheesecake". ;)

14. Vad tycker du om köttkonsumtion?
Jag tycker att alla borde halvera sin köttkonsumtion och läsa på. Det finns typ inga anledningar till att äta kött egentligen.

15. Är du beroende av något?
Snus och koffein, helst massor.

16. Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?
Gammal elektropop och synth. Ladytron, miss kittin, silverbullit osv.


17. Vad gör dig riktigt förbannad?
70% av det som skrivs på Facebook!! köpte en french hotdog en gång som var svinäcklig, hur i helvete kan man misslyckas med en french hotdog????
Jo och hemska saker som händer barn, det svider i själen.

18. Har du något riktigt bra husmorstips?
Stryk skjortan med plattången, frys in allt du kan. Koka disktrasan.

19. Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?
Ja den där med kattungarna. Katter <3

20. Är du lik dig nu, som du var när du var barn?
Haha nä. Var jätteblyg, hade dåligt självförtroende och sög på tummen. Det gick över när jag började frisörutbildningen och var tvungen att prata med okända människor. Alltså blygheten, tummen slutade jag snutta på tidigare.


Vide 10 månader!!!

Vide:
-reser sig upp mot möbler
-sätter sig upp från liggande
-skrikpratar när han blir exalterad
-pekar på saker i böcker
-äter nästan uteslutande mat. (Lite ersättning möra o natt)
-bra balans!
-ska gå med hjälp av mig eller Jonas hela tiden.
-blåser man honom på kinden blåser han tillbaka (eller försöker iaf)
-i korta stunder kan han faktiskt leka själv (men nu snackar vi korta stunder)
-är mer och mer i riktig krypställning, kryper några steg sen ålar han.
-dansar till musik.
-har hittat pincettgreppet rätt bra.

Var på BVC idag och då var han 74 cm och vägde 10,4 kilo.

Kinderna <3
Alltså köpte så gullig mössa - med kaninöron!!! 😍

Politiskt statement.

Okej, låt oss testa lite fördomar! Titta på den här bilden noga. Vad ser du?
Ser du ett barn i kjol eller en pojke i kjol?
Vad tänker du?
Tänker du att morsan klätt pojkstackarn i kjol för att (1;) provocera? (2;) för att det ser roligt ut med en pojke i kjol (humor)? (3;) att morsan ska göra ett politiskt statement av stackars pojken?

Ok. Stämmer något in? Då visar du bilden för ett barn mellan 3-10 år och frågar vad dom ser. Om barnet frågar varför pojken har klänning kan du svara typ "för det är gulligt/rosa/fluffigt" Vad säger barnet då?

Sen kan vi diskutera vem som applicerar fördomar på vem och varför det är provocerande.

Vide kommer få ha så mycket fluff och kjolar han vill.
Kom ihåg att det är vuxna som applicerar sina gamla fördomar på barn, barn bryr sig oftast inte och gör dom det så har dom fått lära sig det av sina föräldrar.

Oxå helt absurt att folk tror att man gör sitt barn till ett "politiskt statement" genom att klä hen i alla kläder istället för att begränsa kläderna könsstereotypt. Snarare tvärtom va?

Fick frågan igår om jag lade ut bilden på sociala medier för att provocera, nä, snarare normalisera. Det är ett barn i fluffig kjol.


Winwin!

Men GU VA KEWL!!! Jag har vunnit en tävling, ett superfancy kit med sminkborstar från ecotools som fina spindelsven.com hade! Vad glad jag blev!! Vinner aldrig något.

Igår hittade jag en fästing på Vide. *grin*

Idag började smoofie jobba igen. Både gött och ogött. Gött med rutiner igen, ogött o ta hand om hetsungen helt själv i 14 timmar.

Imorrn ska vi till BVC.

Hejdå.

Igår var vi hos mormor. Som mulade Vide med glass.
Han var nöjd iaf.

Roadtrip te su-uunn

Idag var Jonas sista semesterdag och vi tog en tripp te su-uunn, eller Sunne som det heter på kartan. Vi hade sett en loppis vi ville besöka och det gjorde vi. Supah-najs loppis med massa grejer, men köpte nada pga för mycket shabby-chic. Vide var på strålande humör på förmiddagen och på ett vrålande humör hela bilresan. Så töligt att han hatar bilen och blir helt jävla vansinnig.

Men vi stannade till på en mysig restaurang som heter "diner 45", en väldigt retro restaurang i 50-tals stil, fantastisk miljö, och FANTASTISK mat. Jonas köpte vegansk hamburgare på bönor som var helt amazing. När vi skulle åka tänkte jag byta blöja på Vide lite snabbt, varför jag inte letade efter ett skötrum är dock ett mysterium i en stressad morsas huvud. Så jag bytte i bagaget och vide skrek som en tok och det var tydligen poop-fest överallt och ut kom pensionärer o glodde och Jonas tyckte att vi skulle leta upp ett skötrum medans jag vrålade "nääääääääjj". Ja det var värre än det låter.
Så, det var antagligen vårat första och sista besök på diner 45 pga utskämd 4-ever.
Varför fungerar aldrig hjärnan när den ska??


Tak o flärd.

Hejsan svejsan!!
skriver på plattan för ca första gången. Det är kanske lättare än att mobilblogga som jag gör typ alltid annars.
 
Snart är Jonas semester slut. Har halvt gravt ångest över det. Vi skulle ha gjort såååå mycket men alla pengarna tog typ slut första veckan och sen har vi bara flängt runt på hela semestern. Eller ja, denna vecka har vi faktiskt tagit det relativt lugnt än så länge. Om jag skulle sammanfatta semestern med två ord så blir det nog "Biltema" och "Jula". Haha. 
 
Igår målade jag taket i vides rum, hela huset svämmar ju över i läcker furu, så det blev vitt och fräscht som inredningsbloggarna säger. Tanken var att vi skulle ha renoverat hela rummet på semestern men så blev det inte heller... 
 Vide är förresten så jävla mysig nu, det går verkligen att SKOJJÀ med honom nu. Brukar ta nappen för honom med munnen och så försöker han ta tillbaka den med sin mun medans han fnissar för kung och rike, så kul! Snart blir det bara han och jag så jag måste införskaffa lite rutiner och vardag igen. 
 
Hittade en liten fjärtonge på paddan, vad var han här? Fyra månader kanske. Naaw. 
 
 
 

RSS 2.0