Frisk glad jag.

Idag har det varit en bra dag! Började dagen som vanligt i ottan. Tog bussen te Kallsta och gick till ett stort konferenscenter. Konstigt att det alltid funnits men jag aldrig vart inne där. Såg ut som en galleria utan affärer. Det var föreläsning klockan 08.00.

Jag har ju gett mig fan på att inte göra bort mig. Träffade en tjej som jag pratade med. Hon frågade ifall jag oxå var ny, säkert eftersom jag såg vilsen ut. Men jag ser bara ut sån, vilsen och förvirrad lixom. När jag blir lite nervös så springer jag runt och flaxar lite. Tappar saker eller gör enkla grejer på ett svårt sätt. Hehe! Gav henne tips på hur hon skulle plugga effektivt. Måste sluta ge folk tips på grejer hela tiden, särskilt när dom inte ber om det. Har en inre barbamama som ser hela världens invånare som hennes barbabarn. 

Det var en väldigt bra föreläsning! Handlade om socialisationer tror jag. Minns inte, men skrev ner allt. Spillde ut en flaska vatten oxå, men löste det väldigt elegant. Inget flaxande utan gick bara o hämtade papper. Kanske börjar det ordna upp sig för mig med. 

Jo, på tal om rubriken så har jag mått bra i kroppen idag. Jag lider ju av någon slags ischias så jag har ont väldigt ofta. Men idag hade jag inte ont och det var skönt. Det är så skönt att kunna röra på sig utan att ha ont, då känner jag mig fri! Och glad! 
(null)
Bild från vides föris. Han ser så stor ut här! Och lik mig! 

Hejhej.

Ja! Ny kurs! Påbörjade socialpsykologi i måndags, verkar väldigt intressant, trots mycket teorier. Till skillnad från genusvetenskapen där man måste tänka helt själv om allt lixom. 
Alltså klassen är ju svinstor. Tror vi var typ 60 pers där i måndags??? 60!!!! Visste inte ens att det kunde vara så stora klasser?! 
Det verkar vara strukturerat och bra tycker jag, vilket inte genusvetenskapen var, det var en väldigt eh hattig kurs och mycket var oklart lixom. 
Jag är ju nervös lagd, så var där 45 minuter tidigt. Haha. 

I helgen var vi i stugan o grejade lite. Göbben som köpt stugan kom eftersom han ville gärna ha kvar möbler och sånt. "Sånt" var ju lite otydligt dock. Tydligen betydde det "lämna allt ni inte vill ha". Alltså så glad över det! Ni fattar inte hur mycket skit det finns där alltså, SÅ MYCKET!! så det enda vi behöver fokusera på är typ att städa. Ah! 

Hejdå!

Vad e genusvetenskap?

Har fått den frågan ett par gånger sen jag började plugga. För att svara litte kort så är det väl hur vi ser kön och strukturer i samhället, normer och sånt. Vad har män för fördelar och nackdelar genom att vara just män? Och kvinnor? 

Sådär! Sista veckan nu! Har tentavecka just nu och skriver en hemtenta om hur transkvinnor framställs i media. Det är intressant! Nästa vecka börjar socialpsykologin! Är livrädd såklart, men det har jag nog sagt förut. 

Övrigt så händer inte så mycket... det har blivit lite ljusare ute, det är väl oxå som det ska såklart.

Idag har det snöat ute! 
Hejdå!


Lille körvongen!

Alltså hur roligt är livet med ett barn som är 2 år och 2 månader??? Han är SÅ ROLIG!!!! Grejer vide gillar o göra nuförtin:
- vinka. Han vinkar helt besatt till alla. 
- diska. Det är en stor hobby just nu. Han kan stå hur länge som helst och leka i diskhon. 
- försöker ibland o prata. Går sådär faktiskt, sen blir han frustrerad och ledsen när jag inte fattar vad han vill. Försöker lära honom tecken för "äta" och "sova" iaf.
- kollar kycklingar på youtube.
- har fastnat för pettson och Findus-filmen på Netflix. Har sett den en miljard gånger. Uääähk.
- pysslar. Han verkar ha mina pysselgener iaf. Älskar lera och måla, rita. Pussel blir han förbannad på, precis som mig! 
- jag försöker o introducera pottan mer. Han kan välja o sitta på toan eller pottan. Går inte bra och mitt tålamod är inte det bästa på den punkten.
- tjötar. Alltså gu vad han strir. Men inget man fattar, förutom tack då, det säger han ofta.
- blir hysteriskt glad av o härja med pappa. Skräll att Jonas är den roliga föräldern och jag den tjatiga. :((((

(null)
Pussel på youtube. 
Jaja och den där jävla nappen. Har inte riktigt orkat ta den fighten än...

Allt e relativt.

Jag är rätt nöjd över helgen ändå! I fredags åkte jag till biblioteket för att läsa lite till skolan. Jag tänkte att jag skulle få lugn och ro eftersom Jonas o vide var hemma. Unnade mig redbull och iskaffe från Coop. Som jag drack med fem minuters intervaller. Piggar upp sinnet tänkte jag, men blev helt sinnessjukt stirrig. Lägger till det på nyårslistan, inte dricka kaffe och redbull i kombination något mer.

Åt lite lunch med Madde på ett libanesiskt ställe och sen storhandlade jag.

I lördags så körde vi oss en unn-dag utan barn och drog runt på Ikea och bergvik (stort köpcentrum). Det var gött och lugnt, ingen unge som drog i mig eller var sjövild. Gick in på kicks och the bodyshop och tjötade med butiksbiträdena där. Så himla gulliga och snälla. Köpte en ögonskugga och så fick jag prov på en svindyr foundation. Tror inte man blir snyggare med den bara för att den är dyr. Skulle bara vara kul o smeta in fejset med en hudfärgad kräm för 500 spänn. Heh.

På Ikea köpte vi nödvändiga grejer, bland annat en kontorsstol och en lampa till kontoret. Så jävla gött. Trodde jag köpte en papperskorg oxå, men tydligen bara locket. 

Idag har jag o vide varit i skogen hos pappa o Åsa. När vi kom hem försökte vi med pottan. Gick inge vidare. 

Snart ska vi sova. 
Hejdå!
(null)
Montera stol. Kanske borde ta ner granen oxå, eller så får den stå kvar som ljuskälla.

(null)
Testade fingerfärg. Kul men kladdigt.

Gött nytt år!

Ja! Idag välkomnar vi 2018 med råge! Jag är en sån där halvsentimental männisch som gillar nytt och fräscht år med ny och fräsch start!! Jag började skriva ett inlägg om vad jag gjort i år men tröttnade vid februari. Kändes inte kul o skriva om eller läsa om.

Nyårslöften tänker jag dock ge mig på!!!! 
- få bättre självförtroende. Detta dalade rejält vid skolstarten. Och det gjorde mig förvånad då jag alltid sett mig som en person med hyffsat bra självförtroende. 
- sluta vara rädd för mörket. Eller ja, till viss del. Men våga börja gå ut med soporna på kvällen.
- sluta vara rädd för "djuren i skogen". Detta vettefan hur jag ska lösa. Men såhär då, jag gillar att vara ute o gå, men vågar inte gå skogsrundan pga älg, räv eller större djur. Får komma på en bra lösning.
- unne mig en ny header till bloggen. Den är så jävla gammal!!!
- klara socialpsykologin!!
- bli bättre på bilkörning. Köra mer ensam. Åka till t ex pizzerian utan att få panik. Haha. 
- vara snäll mot migsjälv. Det är väl alltid bra!
- vara den bästa mamman jag kan till vide!
- träffa mina vänner mycket mer än förra året!

Sådär! Hade ett hyffsat bra nyår, men saknade mina vänner rätt mycket. Vi var så himla trötta och slängde ut gästerna strax efter tolv. Haha!! Vide sov hos morfar och Åsa, han sov till halv nio!!! Halv nio på möran! Helt sjukt. 
(null)
Tog en fett bra selfie igår. Klippte luggen helt själv!! Och den blev perfekt! Bra start!!!

RSS 2.0