Ett episkt äventyr.

Yäääääääääääääy!! 
Är äntligen fisk! Eller frisk! Eller ja, lite snor kvar men halsen e lixom top notch. 

Igår var jag en rekte YOLOgrrrl! Min käre vän Hannill föreslog lite kvällshopping. Har egentligen sakta förvandlats till en stay-at-home-Netflix-girl men kände att ett "äventyr" vore ju kul. Nuförtiden räknas allt som är utanför hemmet som "äventyr". 
Tog bussen till stan. Bussen va lyxig. Det fanns hål i bussen så man kan ladda mobilen. Lyxigt. Jag hade hörlurar och spelade ashög discomusik och njöt hela resan. Lugnt o skönt trots discomusik. Framme i stan runt sju, började med en liten finöl (eller ja, fatöl "inte så noga") och gled senare in i den nya shoppinggallerian. Den kändes stor och tom. Det spelades hög discomusik i hela staden. Lite lyxig det med. 
Köpte lite inredningsprylar. Men dyrt tyckte jag? När man är på loppis lite väl ofta så förvandlas allt nyproducerat som kostar över hundra spänn till "dyrt". 

Var så exalterad att jag glömde bort att äta. Tog tio-bussen hem och var hemma skitsent, var hungrig så jag gjorde äggröra och sov sen som en liten ilsken illerhane, fast på ett bra sätt. 

Hade smink på mig! Det är lyxen det.

La upp den här bilden på instagram och tappade två följare. HAHA. 

Och det där med oron då...

Imorse ramlade vide ur sin bumbostol. Jag stod och diskade flaskor och han satt brevid på golvet. Var bortvänd i typ 30 sekunder och när jag kollade läget så låg han med fejset i golvet och var helt tyst. Jag tänkte att nu är han död!!!!! Fiskade upp honom och han grinade i två sekunder och jag började skaka som ett helvete. 
Sen började han skratta. 

Alltså... Ångesten sen när han börjar krypa runt som en snabb ål och börjar stoppa fingrarna i massa eluttag? Eller springer o slår sig?? 
Haha. På tal om att springa o slå sig så har jag en sån där epelepsihjälm som han kan ha sen! HAHA, Kommer se så jävla roligt ut. 

Något annat kul - ska på jobbintervju om några veckor! Är såååå nervös. 
Mitt bästa tips är att inte äta mängder med vitlök. Vad är erat?? 


Saker jag önskat att jag vetat:

Fick en kommentar av Sara som ska föda om två veckor (Grattis!! Svårt avundsjuuuuk!!) som eventuellt blev lite orolig över att hen kanske inte var helt förberedd inför bebislivet, angående föregående inlägg. 

Alltså jag var inte alls påläst om bebisar. Jag kan inte mycket om bebisar och jag var 100% inställd på att bara föda, resten fick komma efteråt. Helt naturligt tänk egentligen. Tror dock att dom flesta har mer koll än vad jag hade. Men ja, det finns ju saker som jag önskar att jag hade vetat, såklart.

- amningen. Alltså varför läste jag inte ens ett informationsblad?? Mina böbber läckte som tusan halva graviditeten så det var väl bara o amma på tänkte jag. Helt oförberedd på att bebisen inte kunde amma från start? Han var oxå tvungen att lära sig. Han tog fel grepp och släppte och grinade, släppte och grinade. Efter tre månader gav jag upp helt. Skitjobbigt psykiskt. Kände och känner mig fortfarande asskass. 

- andningen. Alltså små bebisar andas oregelbundet. Var jättenervig över detta. 

- projektet. Såg någon slags görmysig bild framför mig hur hela familjen låg i sängen o käkade vindruvor o bara myyyste hela första tiden. Så var det inte. Allt var ett extremt projekt. Att ta sig utanför dörren tog halva dagen. 

- sitta. Efter en förlossning ska man inte vara överaktiv. Då kan man tydligen få foglossning i 145 år efteråt. Men man ska inte sitta ner för mycket heller, för avslaget eh, klumpar sig och levrar sig och man får nästan föda ut klumpar om man sitter för mycket. Så äckligt!! 

- samsovning? Läste att det var farligt för bebisen att sova i samma säng som föräldrarna och vi försökte få vide att sova i sin spjälsäng. HAHAHA. För det gick ju inte alls?? Dom flesta bebisar vill vara nära o mysa. P.s det är inte farligt med samsovning. 

- hur får man bebis att sova på dagen?? Vet fortfarande inte, men jäklar vad kreativ man blir. Småbarnsföräldrar är riktiga magiker!

- gulliga små kläder!! Vide hade nästan aldrig kläder på sig som nykläckt. Vi hade tropisk hetta och filt, för stort projekt att klä på, plus att han var sååå skör kändes det som. 

Och med Vide kom även en svår ångest och oro som jag är övertygad om aldrig kommer försvinna. Jag tänker redan nu på att han kanske blir retad i skolan? Tänk om han börjar knarka?? Tänk om han råkar ramla skithårt på föris? Han kommer aldrig få bada i havet för han kan drunkna??! 
Men det bästa oxå, oändlig kärlek för en person som man inte visste att man saknade förrän han fanns där. 
Och det är tufft som fan ibland men det är totalt värt det och det blir bara bättre! Längtar ibland ihjäl mig efter att han ska ta natten så jag får va lite ifreeeed och när han väl somnat börjar jag längta tills det blir morgon så att vi får mysa igen. 

Fick storsmajlet imorse! <3



Procentmässigt.

Min hjärna är så himla grötig av att min hals ej fungerar som den ska. Ologisk mening men kroppen fungerar ej i någon som helst % nu. Sorry. Saknar friskheten till 100 % iaf. 

Idag har jag iallafall gjort färdigt och skickat in ansökningen till utbildningen!! Tänk om jag kommer in i år? Vore väldigt lajbans känner jag. Gillar inte känslan av att inte riktigt veta vad jag ska göra sen. Just nu är framtiden ett oskrivet blad, helt blankt. 

En grej med utbildningen är ju att man måste göra antagningsprov(er) och intervjuer för att komma in. Det gillar jag inte. Jag gör mig inte bra på "spontana" prover eller intervjuer. Min hjärna går i baklås så antingen pratar jag om helt orimliga saker och kommer in på märkliga sidospår som ej hade med saken o göra eller så svarar jag kort och trevande. Får väl jobba lite extra på charmen, kanske smutta lite romocola på toan. Hälla öl i en kaffekopp. Fast inte så seriöst att lukta gammal spritbutik på intervju kanske. 

Tjenixen! 

Känns väldigt wells-frisyrigt! *mode*

Oförberedd.

Jag kom att tänka på hur extremt oförberedd jag var när Vide kom. Alltså jag hade inte läst sådär jättemycket om bebisar alls, och absolut inget om amningen. Jag var så himla fokuserad på graviditeten så när vide kom så blev det lite kaosartat i hjärnan. Jag var inte alls förberedd på babybluesen heller. Dom första veckorna var så fantastiska och fina, men extremt hormonfyllda och jag typ bara grät hela tiden. Det visste jag heller inte att man kunde göra. 
 När vi kom hem från BB tyckte jag att dom där servetterna som fanns där var så hårda så vi köpte jättemånga näsdukar istället. Fattade inte att det fanns våtservetter som var lite enklare att använda. 
Hehe. 


Sjuk-sjukare

Gaah. Asså när man är sjuk, brukar det inte vara sjuk-sjukare-lite bättre-bättre-bra-frisk. Inte sjuk-lite bättre-bättre- sjukare-inte alls bra. 
Meh. 

För övrigt: har hittat något som faktiskt hjälper (peppar peppar) mot foglossningen!!! Massageboll! Har en sån där rund med taggar på som jag har kört med varje kväll, vilket resulterar i att jag faktiskt är nästan helt rörlig på morgonen!! Fantastiskt!!! Hurra hurra. 

Nu ska jag fortsätta att vara sjuk-sjukare.

Pöss.

Sögen.

Är så jävla sugen på att åka utomlands!! Alltså sitta på nåt gött o soligt ställe o dricka en kall bärs!!! Är även sugen på att bli supergravid o mysa med en liten pyttebebis igen!! Åhhhh!!!! 

Men nog om det, är mest av allt sugen på att vara icke-gravid och sitta på en uteservering i SOLEN o ba ha de gött. 
Vet ni hur längesen det var jag var på en uteservering eller??? TRE ÅR SEN!!! 
Skandal!! 

Men jaja vill va frisk nu. Hade feber som fan inatt o frös o vart görvarm om vartannat. 
Hejdå!





Njuuuuut och sooov!!

Störigaste grejen som typ alla sa till mig när jag var höggravid var "passa på o soooov för snart blir det inte mycket sånt". Skitkass kommentar. Plus sov inget vidare alls som höggravid. 

Däremot borde man sagt "passa på o njuuut när du är sjuk för detta är sista gången du kan sitta ensam o glo på teveserier o sleva glass". 

Alltså ingen gillar väl o va sjuk men sen vide kom har jag varit nästan manisk rädd för att bli sjuk. Och här är vi igen alltså, sjukdooooom. Har ont i halsen (hoppas det stannar där!!) och så är stackars vide sjuk, eller ja förkyld. Snoret rinner som ett såll ur hans lille snok. Igår nös han så snoret sprutade och blev jätterädd medans jag typ garvade (schysst morsa). Men han är feberfri iallafall och på rätt gött humör så jag hoppas att det ger sig snart.

Fridens! 


Bäst före.

Haha. Alltså det där dom säger om att man är den bäste föräldern innan man får barn stämmer ca 144% ju!! 
Hade riktigt goa visioner before child. 

T ex, 
Då: skulle aaaaaldrig köpa en gåstol pga att det kanske skulle försvåra för barnet att lära sig o gå?
Nu: vill ha en gåstol så att ungen kan underhålla sigsjälv lite mer. 

Då: kommer med största sannolikhet aldrig att ge mitt barn burkmat.
Nu: fan vad praktiskt med burkmat.

Då: gör egna våtservetter är superlätt att göra och jättebra för bebis! Kemikaliefritt FTW!!! 
Nu: dom här är ju miljömärkta iaf. 

Då: ska aldrig bli sådär att jag bara går i mjukisar hela dagarna. 
Nu: använder bara mjukisar. Och tights. Dä ä ju skööönt. Kan va fancy senare.

Då: ska absolut inte bli en sån där förälder som köper märkeskläder till barnet.
Nu: men mini rodini o POP e ju sååå gullit? o kvalité??

Naaw, en helt nybakad Vide! 

Gött o allmänt

Nytt:

Har sökt jobb!!! E supernervös o bajjig av bara tanken. Mailade även H&M som ska öppna i krillehöla! Vore ju awesome o få jobb där. Just det, sliter på ett fint brev till utbildningen med!

Ska börja med BLW (baby led weaning) med Vide snart så jag googlar massa om det! 

Har köpt såna där aktivitetsklockor till mig o Smoofie så vi kommer ut lite mer kanske?

Åhh helgen har varit så hääärlig. Har ca njutit isönder den. Bokade in en "fri helg" för ett par veckor sen, vilket innebar att vi sa nej till allt och alla denna helgen, bara gjort typ inget, käkat gött, tagit promme o njuuutit. Ska ha minst en sån helg i månaden, har varit för mycket runtflängande på sistone. 

Klippte Vide igår!! Han blev så.. annorlunda. Klippte inte för att han skulle bli "snygg" utanför att det var så tossigt o han drar sig sååå i håret. Plus skorvmedlet är svårt att få i ordentligt. 

Vide är inte mjölkallergiker! Woopwoop! Vi provocerande med vanlig mjölkersättning för ett tag sen och det hände inget alls. Så nu får han det igen. Blir antagligen pricktest i framtiden för något verkar han ju va allergisk mot? Eksemen blir inte bättre om man inte använder kortison hela tiden...

Idag ska vi till stugan! Ska oxå bli superkul! 

Puss! 

Mmmm korvis!! 

Skriver ej om:

Haha. Började blogga på denna bloggis för nio år sen och jag tycker att jag mognat till mig rätt rejält. Fast det tog tid. Late bloomer innan jag faktiskt kunnat känna mig vuxen. Hade du träffat mig för 6 år sen hade jag säkert pratat mest om öl och snus. 
Men de e gött o känna sig lite mer mogen, gillert. 
Min bloggstil har oxå förändrats. Till att skriva om ALLT, så slår jag gärna på censuren ibland. Minns en gång då jag hehe skrev om en tjej på en fest som varit otrevlig. Dumt, hon mailade och förstod inte alls vad jag menade. Hade väl spätt på sanningen jämt lite. Hehe. 

Saker jag undviker att skriva om:

-skit om privatpersoner. Eller ja, jag försöker att inte ge alltför detaljerade beskrivningar. Och om jag gör det brukar det vara rätt långt bak i tiden eller så försöker jag att få det till en omöjlighet att lista ut vem, var eller när det varit. 

- mitt o Jonas förhållande. Vore taskigt om jag ba "JONAS HAR INTE DISKAT PÅ TRE VECKOR!!!!" Han har ju ingen chans att försvara sig ordentligt heller, vem vet, han kanske har haft fullt upp med o ta tvätten hela tin?? 

- politik. Är helt värdelös på politik egentligen. Plus att jag oftast inte örker o ta diskussionen. Är väldigt få diskussioner jag orkar ta överlag. Tyvärr kanske, men oftast blir jag "hetshetsheeeetsnejjagörkerinteöhhhh....."

- könsord. Tror faktiskt aldrig jag yttrat könsord alls på denna blogg? Kanske har fel, men tror inte det. 

- bråk. Om jag tjafsar med någon polare t ex är det våran ensak. 

- vikt. Vill inte bidra till kroppshat av något slag. 




En dag till precis som igår

Vaknade på ett strålande pepphumör och kände starkt för fiske. Fyfan vad gött o fiska?? Ba sitta i en eka, en kall bärs, lyssna på kluckande vågor och tystnaden. Kasta sitt spö. 
Tänkte på fiske hela morgonen, desto mer jag tänkte på det insåg jag hur starkt jag faktiskt skulle hata o sitta tyst i flera timmar, mygg, rastlös och solen i öga. Nejfyfan. Töligt för fisken og? 

Tog sen en långpromenad med min nyfunna vän Hannah som är ölmebo. Det var trevligt! Så himla sköjj o träffa nytt folk på "äldre" dar, det är ju inget man brukar göra lixom? 

Efter prommen blev jag akut hungersnödig, väckte Jonas och lagade äcklig mat. Åkte o handlade. Hälsade på vides farmor. Åkte hem. Sålde skoskåpet. Åt grekiskt lantbröd och soyachoklad, såg på better call saul. 
Nu - sömn!! 
Hejdå.



Lelle fjärta.

Nomnomnåååå stackars korven var ju helt omöjlig o lägga igårkväll, tänkte i mitt stilla vansinne att han är skitjobbig. Efter 1,5 timme av skrik o stön och 140 visor så tog jag tempen på'n och lille korvstackarn hade ju feber!!!! Nånenlillepluttiiiiiiissssss, gav mig själv 40 piskrapp som straff för att jag tyckte han var skitjobbig, lellsnutten hade ju säkert ont i kroppen. Han fick en alvedon, lite mer ersättning och slocknade på tre röda. Måååååhåhåååå.

Konstig att man blir sådär snuttig förresten, minns att jag tyckte det var lite löjligt med föräldrar som ba "menlillesnuttisnuttgriseeeeenKOMTILLMAMMAAAAAA", men är precis likadan. Det gick ej att stålsätta sig mot. 

Luktar koskit ute på landet idag. Äckligt men mysigt. 

Igårkväll! Nåmnåååå korvis!! 

Trött onge eller?

Haha minns ni trender på www? Jag minns när alla skrev "lr" istället för "eller", och så minns jag när man skulle blanda stora och små bokstäver som i ett stort påskägg. Sen blev det fjortisvarning på det och alla gav upp. 

Vide har sovit som en liten spädgris idag. Typ 1,5 timmar åt gången, vaken 30 minuter och sen zzznark. Jobbigt o ta spruta. 

Var ute o spurtade en långpromenix imorse med Madde. Såg två rådjur. Eller hjortar, tror rådjur dock. 

Vide sover o sover o sover, helst i vagn.

*KjAmIzZ*

5-månaderssprutan!!

Idag tråcklade vi oss iväg till BVC och vide fick 5-månaderssprutan. Tur att jag hade Åsa med för jag pallar ej av sprutorna. Gick ut ur rummet när dom tog, vide grinade en stund, men blev glad när vi gav honom lite kexchoklad (skojjar). 

Igår var vi återigen på loppis. Det mest spännande var ju att jag köpte ett skitstort citrusträd som en försäljare prutade ner rätt rejält. Så nu har vi ett citrusträd. 

Sitter i sola o götter mig nu. Puss.





Roliga saker!

Händer ju massa kul i mitt liv just nu! 

1. Ikväll ska jag ut med två sköna bönor! Ska bli supahsköjj!

2. Vide ligger o sover, Jonas googlar "babblarna" och visar exalterat upp en babba-mjukisfigur som han tycker vi borde ha, är babblarna till för barnen eller vuxna? 

3. Vagnen! Fan vad tråkigt grej egentligen, men nej, det är ju kul! Är så glad över denna pärrrla. 

4. Har gett mig fan på att prova "ny mat". Lagar fan alltid samma mat, men nu jävlar.

5. Ska börja söka jobb på riktigt nu. Är så jävla nervös. 

6. "Måste" köpa en ny mobil. Blir säkert en ajföne pga lat och orkar inte lära mig något nytt. 

Hejdå! Puss o trevlig helg. 





Ny vagn!!

Vi har köpt en ny vagn idag! Våran brio var helt överjävlig i grus märkte jag, då den saknar fjädring, plus skitsvår att fälla ihop. Däremot är den svinbra o ha som typ sovvagn eller att köra några vändor till macken med. 
Så det blev en BOZZ elegant. En framåtvänd sittvagn, använd en gång, lufthjul bak och punkteringsfria fram, svängbara oxå! Stort plus! Fullt liggläge, och superfin! Enkel att fälla ihop med. E supernöjd! 






Min första internetkompis.

När jag var sisådär 15-16 bast för ca 170 år sen så började internet bli stort 4 realz. För en blyg och introvert parvel som mig var ju internet drömmen. Att kunna kommunicera med okända människor utan att mötas face to face var ju helt fantastiskt på alla sätt. 
På den tiden (medeltiden) så fanns något som kallades för mirc, en slags gigantiskt stort chatt-nätverk med olika portar. Jag minns dock inte vilket jag brukade hänga i? 
Men iallafall så träffade jag min första internetvän där som heter Tony. 
Vissa människor stannar lixom kvar i livet, även om man inte hörs av längre och Tony är en sån. 
Vi skrev noveller till varandra, vad som hände i våra liv, hur olyckliga eller lyckliga vi var, vad vi gjorde eller inte gjorde. Det var så fint på något sätt. 
Vi levde helt olika världar, han i Borås och jag i en lägenhet i Karlstad. 

När vi var runt 18-19 så träffades vi första gången! Det var annorlunda men kul och jag tror vi båda kände igen varandra över nätet. Vi pratade väldigt mycket minns jag. Tony gjorde att jag på något sätt kom över det här med att jag trodde att alla män var idioter. Tony var så bra och snäll. 
Vi sågs några gånger till efter det, inte jätteofta men vi höll kontakten väldigt länge. 
Senare om åren så berättade han att jag räddat honom ur något som kunde gått illa när han fick se hur min värld var och hur annorlunda det faktiskt kunde se ut hos andra, vi var väldigt olika, och jag är rätt säker på att han gjorde detsamma med mig. Vi behövde varandra då och det är så fint när jag tänker efter på det. 





Grattis emmy o Erik!

Åhh!! Inatt kom emmys bebis! Så glaaad! Grattis Emmy, Erik och bebis! 

Hoppas att hon menade inatt som efter klockan tolv, för isåfall- bengans bebis 4 oktober, vide - 4 november, emmys bebbe 4 april!  Om bebisen kom den 3:e april så är hen född samma dag som Bengan!! Fab! 

Åhåhåååå längtar så tills jag får träffa dom!! 
Sen en själv fick barn så känns det så jävla mycket större när ens polare får barn. Åhh bebiiiiiiis!! 

Barnfritt!

Ohhhh!!! Vi hade barnvakt igårkväll! Tog oss en dejtkväll, unnade oss o'learys (blev jämt litte pröppmätt), och bio (10 cloverfield lane) helt ok film. Åkte hem, proppade i oss asmycket candy och somnade som två sorkar. Jäääävler va gött o sova. 
Kändes som att kröppa fick en chock av total avslappning och i eftermiddag så tvärdäckade jag i två timmar. 
Snart läggdags. E trött. 

Men UH va unnigt o gött! Tack pappa o Åsa för hjälp!

*dreamyface*

*grinemoji*

Alltså fyfan. Jag har varit med om mycket skit i livet och idag hände något som kvalade in på topp tio listan. 

Var hos Emmy idag med Vide, var så jävla mysigt o vi tog en promenaaad, drack kaffi o myste allmänt i solen. Åkte hem vid halv sex, packa ner Vide o ja, han brukar ju alltid tvärsomna i bilen. Men inte idag. Han började grina. Sen grinade han mer, sen tvärskrek han så han knappt fick någon luft, var så jäääävla ledsen och skrek o skrek. Det tar en halvtimme ungefär från emmy till mig. Och han skrek hela vägen hem. 
Jag grinade och grinade. Körde skitfort, kom hem och kastade mig ur bilen och slängde mig bak till vide som var helt illröd och genomblöt av svett. Han var såååå jävla ledsen. Mitt hjärta gick fan i tusen bitar och jag kände mig fruktansvärd. Eller känner mig fruktansvärd. Stackars lille korven hade nog haft solen rakt i ögonen hela resan hem. 
Fyfan!! Ska köpa asmånga solskydd och montera på hela bilen. 
Usch.

Fin bild på Emmy o Wille. 




RSS 2.0