Benton hudvård!

Det här har jag skrivit om extremt minimalt på bloggeh förut, hudvård!!!
Att jag gillar schmink är ingen stadshemlighet direkt, men hudvård ligger varmt om hjärtat.

 

 Här har vi litte goa grejer jag använt senaste året i daglig rutin:
exuviance multi protective day fluid, exuviance evening restorative complex, benton aloe bha skin toner, benton snail bee high content steam cream, benton aloe propolis soothing gel, benton snail bee high content essence, och rohto hadalabo gokujyun hyaluronic acid moisturizing cream.
 
Ni kanske känner igen exuviance. Det är göttiga grejer. Jag är särskilt förtjust i nattkrämen som känns som att dra på en mysig filt över fejset.
Resten är s.k "K-beauty"= koreansk skönhetsvård. Koreanska skönhetsprodukter skiljer sig en del från den västerländska, oftast mysigare (och "naturligare") innehåll, mer syror och mer vårdande. Dessutom  till en bråkdel av vad t ex exuviance kostar. Tror jag pungade ut kanske 600 pix för benton-serien, jämfört med mer än det dubbla om jag skaffat halva exuviance-serien.
 
Benton aloe bha skin toner älskar jag. Kommer definitvt köpa igen, den är återfuktande, lugnande, går lätt in i huden och exfolierar.
Benton snail bee high content steam cream,är jag inte alls lika imponerad av, den fungerar bra som återfuktare, men jag upplever att den känns som en hinna innan den går in i huden.
benton aloe propolis soothing gel är en trevlig gel som fungerar fint på sommaren genom att blanda ut med en lättare hudkräm, dessutom gillar jag aloe och propolis kombinerat, propolis kommer från bin och aloe från en växt.
benton snail bee high content essence Älsk på denna! ett essence är serumets lillasyster, lite lättare i konsistens och relativt okladdig.  Och ja, den innehåller oxå både bi-gift och snigelslem. Ge det några år så kommer det finnas i mycket västerländsk hudvård og, lovar!
rohto hadalabo gokujyun hyaluronic acid moisturizing cream, skitjobbigt namn. Använder vissa dagar när huden behöver assa fukt, typ om en hinkat ett par bärs för mycket.
 
Om en är ny på hudvård så är Benton-serien att rekommendera då den är billig och gissar på att den passar dom flesta, kanske inte superoljig hud dock.
 
Cred till Fröken Rosa som e queen på K-beauty och skriver suveräna recensioner, mer om Bentons hudvård finns o läsa HÄR 
 Benton finns att köpa på eBay (billigast!) och Iherb
 Bentons hemsida.
 
 
 
 
 
 
 

Det rullar.

Ja här ekar det tomt, men håll ut kära fans, snart så blir det bättre för gammelgäddan!!!
Jag har eventuellt skrivit om det i typ föregående inlägg, hur vi hetsar med två heltidsjobb och ett child som ej går på föris, det är tufft!!! Jonas har t ex sovit 6 timmar på 2 dygn varav han jobbat i 24 timmar. Så synd om honom nu!! En slitig vecka kvar bara, sen blir Smoofie föräldraledig!

Annars går det bra på fabriken. Många muffinskartonger blir det! Saknar social kontakt dock. Det är väldigt osocialt och nästan ingen pratar med mig. Tur att man kan prata med sigsjälv.
Idag krockade jag nästan med ett rådjur. Det var inte alls så dramatiskt, däremot har jag lyckats sno flera kollegors parkeringar ett par-tre gånger. En gång snodde jag parkeringen precis när en skulle parkera där. Det fattade ju inte jag. Men det var en snäll kollega och jag fick stå där ändå.

Snart är det november och då får man baka lussekatter! Längtar.


God helg!

Men gu, ja minns knappt att jag bloggade i onsdags? När fan hann jag med det?

Ja, nu är det helg!!! Välkommen helgen, du är efterlängtad *nästanfacebookstatus*.
Har haft en svinbra lördag!!! Alltså svinbra! Minns inte när jag kände mig så harmonisk och nöjd med livet sist? Det känns förjävla gött o jobba alltså. Det är jättejättejobbigt att ha ett så fysiskt arbete där man aldrig sitter ner men grejen att äntligen kunna jobba igen är fantastisk!

Jonas har inte gått på föräldraledighet än så det blir ett jävla ihoppusslade av vardagen ett tag nu, plus att vi bara jag en bil så vi får skjutsa varandra och vide lite överallt nu. Igår så slutade jag tidigt, så jag åkte till morfar o Åsa o hämtade vide 1400. Sen åkte vi hem o lekte i 45 minuter o sen tillbaka till krillehöla o hämtade upp Jonas på jobbet. Gah.
Hela familjen däckade när vide skulle sova 19.30, så inge fredagsmys blev det heller. Fast jag o vide vaknade 05.00 och jag kände mig fräsch och utsövd.

Imorrn är det min tur att ha sovmorgon, godkväll!

Fint ute!!

3 dagars kneg!

Hej hallå?
Ja ni undrar väl hur det gått förstås!!!
Eh ja, nu har jag jobbat i tre dagar och det går väl "bra". Väldigt olikt allt jag någonsin gjort. Det är ganska kul och ganska jobbigt att jobba i fabrik. Men jag gillar! När klockan ringer så har vi rast, sen ringer den igen och då slutar vi. Alla springer ur fabriken i hög fart.

Det är högt tempo och jag har inte varit sysslolös i två sekunder. Jag har ännu inte vält något! Hurra! Men idag råkade jag sno någons parkeringsplats. :(

Trivs! Det finns gott o gratis kaffe (!!!!!:)))))) frukt och handkräm, på fredagar slutar jag tidigt.

Sen är det såklart vissa grejer som är lite jobbiga, som det här med att jag inte kan allt utan måste ställa 245 frågor i timmen om allt, känner mig lite dålig, men det har ju bara gått tre dagar.

Trött i kroppen dock! Igår tvärsomnade jag 21:00 prick.

Hejdå!


Schmet!!

Är svinstressad just nu. Eller nej inte svin, mer leopardstressad, eller va heter dom där snabba? Gepard va?
Har hetsat runt hela jävla dagen och hets-städat, lagat mat, fikat med mamma, lekt med vide, varit på promenad med vide, lämnat av vide hos Åsa, tränat på att köra i mörker, åkt till nya jobbet, handlat mat, ätit fryspizza och har en tvätt o dusch kvar.
Har ont i magen. Vide är hos Åsa o Jonas ska jobba inatt. Imorrn är första dagen på mitt nya jobb, och herregud. Värst att jag ska sova helt själv. Saknar min lille körv supermycket!!! Jättenervös för imorrn! Ahhh!!!!


Inte unik.

Hehe. Jag har börjat förstå att det här med att ongen vaknar skittidigt i ottan inte är något unikt. Jo jag tänkte så förut, att vi är dom ENDA föräldrarna som får gå upp klockan 4-5. Det är inte särskilt ovanligt med barn som vaknar tidigt. Jag o brorsan vaknande jämt jättejättetidigt och somnade jättetidigt, så att jag ens är förvånad??

Tack Lisa för tips! Imorse tänkte jag att "nu ska vi upp o leka lite o sen ska vi sova igen." Jag svor faktiskt inte en enda gång. Ibland är dom enklaste tipsen dom bästa.

Igår hade Wilma kalas! Eller ja, brorsan o Karin hade kalas för Wilma rättare sagt. Wilma var jätteglad o verkade ha supersköj, massa släkt där. Pratade lite med Karins lillebror som gick i gymnasiet. Kan verkligen sakna ungdomar ibland, dom brukar vara så himla gulliga o nyfikna.
Önskar att jag hade varit tonåring idag istället för örti år sen, verkar finnas så jäkla många roliga gymnasieutbildningningar nuförtiden.
Jag läste "barn o fritid" med inriktning på barn. Vi läste en kurs som hette "utveckling, livsvillkor och socialisation." Så töligt!!! Inte säker på att jag ens fattade vad det betydde. Hade oxå en kurs som handlade om att lära ut (minns ej namnet) med en lärare som inte alls kunde lära ut. Hehe.

Apan ca 18-19 bast. Häftiga effekter!!
Schleten apa 31 år i ottan.

Morsan grinar + jobb

Imorse vaknade vide fyra och vi gick upp halv fem. Var så trött o arg att jag nästan grinade. Klockan sex försökte vi lägga oss och då grinade jag på riktigt när vide inte alls var särskilt intresserad av sömn. Låg o fulgrinade en stund men då ryckte Smoofie in o gick upp med honom, väldigt snällt, trots att han tagit nattpasset o knegat i tolv timmar dagen innan.

Tänker att problemet kanske ligger hos mig. Det är inte Vides fel att han är sjukt morgonpigg. Jag kanske får ändra mina sovrutiner istället? Alltså att jag ska anpassa mig till honom istället för tvärtom. Får väl börja gå o lägga mig kvart över åtta så jag får mina timmar och kan bli lika mörasnärtig som lellkörva.

Nu till något helt annat, idag var jag i Arvika och hämtade mina Jobbskor och skrev på avtalet. Börjar jobba i fabriken på måndag!! Är svinpeppad och asnervös! Tänk om ingen gillar mig? Tänk om jag gör fel? Men det blir nog bra ändå, känns fantastiskt att få börja jobba igen!

Vägen till Arvika är förresten fruktansvärd, en litten litten smal väg med massa kurvor.

Vides första selfie.

Vide 11 månader!

Åmajgad! Ungen är strax ett år!! Ett år!!! Blir helt kallsvettig när jag tänker på't.

Vide:
- går med stöd på väggarna. Lite lite dock.
-klättrar upp på ALLT. Oftast sträcker han ut en hand när han vill ner.
- växt ur strl 74 och 80 rekordsnabbt och drar 86 i kläder.
- tjatar. Oj vad han pratar. Strir mer än vad jag gör. Favoritordet är nog "babba".
- gosig! Sitter gärna hos mig och vill gärna bli buren.
- skrattar helt hysteriskt åt ena katten. Bara han ser na så brister han ut i världens skratt.
- den bästa leksaken är pingisbollen.
- vet vart lampan är.
- slänger grejer på golvet o jagar dom. Hoppas han växer upp till människa o inte katt.
- gillar andra människor, särskilt barn.
- gillar även Jonas gitarrer extremt mycket. Försöker plinka när han får chansen.
- bits ibland.
- kryper enbart.

Väldigt skeptisk mot apan.

Stadspremiär!

Okej kanske inte "helt" preimiärigt men ja. Jonas var hos doktorn så jag o vide passade på att glida runt lite i stan idag. Såg massa mammor som gick runt med sina barnvagnar och undrade om dom var lika avslappnade som dom såg ut eller om dom oxå var nervvrak inombords.
Jag o Vide har aldrig varit på stan ensamma förut så det var en premiär iaf. Tänkte att Vide skulle älska stan. Han blir helt till sig annars när han ser en litta bil eller annat folk än oss, det är inte så mycket action i ölme så att säga.. Ja!! Han gillade och tittade o försökte greppa allt i hans väg. Det var kul i ca 20 minuter sen blev det gnällfest och morsan blev ett svettigt nervvrak och gick runt museet resterande tid så han kunde sura i fred.

Suris.

Myzhelg

Vill påstå att det varit en bra och myzig helg!!
I fredags åkte jag te stan o träffade Hannill o Emmy för lite aw. Kom fram till att vi kommer att bli skräniga discotanter som skrattar skithögt. Halv tio kastade vi in handduken och åkte hem. Är ju inga ungdomar längre...

Igår var vi på lite kalas hos jan o Pernilla, Pernilla hade fyllt 35! Åt äggsmörgås o glass. Köpte lite ägg från deras höns. Hönsen fick inte betalt utan Pernilla.

Idag har jag städat och så har vi busat jättemycket med Vide. Älskar när han skrattar så han kiknar. Väldigt gulligt.
Tände massa ljus i halva huset o såg på en skitkonstig film som jag rekommenderar starkt, swiss army man.
Det var härligt!!

Röe läpper i fredags!!
Vide med kusinen i lördags!!
Inte sprit o kuddar, däremot barnkläder i storlek 86!!! 😳
Världens bästa leksak - dammsugaren!!

Men herregudrun!!!

Fan jag ska ju antagligen börja jobba nästa vecka???? Det här är min sista föräldralediga tid ihop med vide. Snutten!!!! Har börjat få redig separationsångest och vill bara pussa o bära honom hela tiden, det vill ju inte Vide. :((((

Sen börjar jag tänka på hur fan det ska bli när både jag o Smoofie börjar jobba?? Alltså hur går det till?? Hur ska vi hinna allt?? Hur ska en hinna va social med kompisar, städa, laga mat, umgås med ungen och fixa på huset? Alltså allvarligt??? Hur gör man??
Får fan panik!!!!
!!!!!!!!!

Snuttis!! Hur ska jag orka vara borta 5 dagar i veckan o bara träffa Guldbarnet 2 timmar per dag? *grinar*


RSS 2.0