Sex ggr!

Är medveten om att jag borstar tänderna "rätt ofta". Jag gillar det. Jag ogillar nästintill alla slags eftersmaker som man kan få av olika livsmedel. Eller bara för att det är gött.
Igår räknade jag!! 
Sex ggr tandborstning! Och då kändes det ej "extremt" på något sätt heller. 

Ok... Fler som älskar att borsta tänderna? 
Bra ovana iaf. 

Hejsan

Saker som "hänt" idag;

- var på (i???) stan. Träffade min bm som haft semester. Hon sa att jag såg ut precis som förut. Kändes bra, hade blivit förvånad om hon hade börjat påtalat min slående likhet med Bert Karlsson.
 Ställde lite frågor om förlossningen, lite tecken på att det är på G lixom, hur vet man? Hon sa att man kunde känna sig lite sjuk och hängig. Har försökt att känna om jag känner mig lite sjuk och hängig? Men nä. 
Satt mest med ett töntigt flin och sa att jag längtade efter att få känna hur det kändes att föda. Det är faktiskt sant, hur ont kommer det att göra? Är renodlat nyfiken. Hon sa även att det vanligaste är att man föder plusminus några dagar från själva bf-datumet. Då blev jag skitnervös istället, det är ju fan på måndag!!! Ahhh. 

- gick på (i!!!) stan efteråt. I två timmar. Fattar inte hur jag orkade. Köpte en deo och nagelfil. 

- var hemma och hetsåt lasagne. Sen åkte jag och mamma till tygfabriken. Mamma ska sy en babywrap till mig! Det är en slags filt med hål i som ska passa i babyskyddet. Hittade gulligaste tyget med rävar på! Kanske är skitonödigt, vi får se. 

- katten åt en mal idag. Det var fruktansvärt äckligt. Försökte faktiskt rädda den, men tyvärr... snabb katt. 




Vecka 40!!!

Är i preggovecka 40 nu! Snart dags för avkomman att kravla sig ur den ömma livmodern. Fast med min tur så kommer väl ungen lagom ut till studentexamen. 

Har inte känt något alls. Är fan lite besviken, hade hoppas på en liten sketen förvärk iallafall? Men icke. Svårt med disco för ungen nu iaf, är nog trångt där inne, för det är rätt begränsade rörelser. Eller förresten, unghen gillar att borra hövvet mot en nerv som gör asont. Förstår hen, i bristen av allt annat (netflix t.ex) så kan man ju alltid jävlas lite med mamman. 

Annars händer inte alls mycket i livet just nu. Jag och Smoofie spelade ett zombiespel igår på ps. Det var ganska kul. 

Tjocka tjocka korven!!! Kom nu lilla child så att jag får krama lite på dig! 



Hur man vinner en politisk diskussion.

Ok enkelt, det finns många sätt att vinna en diskussion som handlar om politik, det här är den lättaste. 
Rätt inställning är A och O. Ge dig inte, inte ens om du inser att du har fel. 


* vad som än händer, säg/skriv "källa på det?" Om hen ej har källa så har du vunnit.

* var dryg. Använd dig gärna utav s.k härskarteknik, men hävda istället att motparten använder det mot dig. *kränkt* 

* var noga med att påpeka att åsikter med personliga inslag/händelser absolut INTE hör hemma i politik, återgå till punkt ett. "Källa på det?" 

* om någon anger källa, skyll på källan. Källan är GAMMELMEDIA och därmed ogiltig källa. 

* ordbajsa. Hitta gärna på ord oxå, så att ingen egentligen förstår vad du menar, men det låter vettigt. Eller...? 

Har jag missat något så fyll gärna på! 





Apans politiska guide del 2.

Ok, igår tog jag mig an borgarna, nu kör vi röegröna.

Miljöpartiet: inga norrlänningar i det här partiet iaf. Består mestadels utav flummiga esteter som vill "hitta sigsjälv", eller att rena sitt samvete på något sätt. En miljöpartist är vegetarian, har hennarött hår och stora byxor i naturmaterial. 

Socialdemokraterna: en socialdemokrat bor i en lite för liten lägenhet i en betongförort, lyssnar på dansband ibland och tycker att det roligaste som hänt Sverige var när Göran Persson dansade med kossan Doris. 
En sosse har tyvärr ingen utpräglad stil, förutom råttfärgat hår, annars är dom svåra att skilja ur mängden. 

Vänsterpartiet: alla i vänsterpartiet är smygkommunister och så skriker dom för jävla högt och ska alltid stå längst fram i alla demonstrationer. Är du vänsterpartist så är Palestinasjalen ett dagligt inslag i ditt liv. 

FI!: hatar män. Håriga. Gudrun Schyman. Kort praktisk frisyr. 

Sådär ja. Visst känns livet lite enklare nu. Jag har nästan bestämt mig för vad jag ska rösta på, har du? 

Apans politiska guide

Politik är inte min grej! Lägger mig sällan i debatter då folk nuförtin ordbajsar värre än i en gammal Ingmar Bergman film. Kan man ej ordbajseriets ädla konst så är man körd på en gång. 

Men jag iakttar och läser. Det lovar jag! Har lärt mig väldigt mycket oxå. Det folk är bäst på är att generalisera grovt. Åt alla håll, inget parti slipper undan! 

Så för att göra hela valet 2014 liiiite lättare så bjuder jag på apans grova generaliserings-lista på utvalda partier.

Moderaterna: alla moderater hatar fattiga människor, för fattiga människor är ej fattiga, bara lata jävlar som ej orkar jobba. Alla moderater äger stora företag som går med vinst.
En moderat är en person med seglarskor, blonda slingor, välformade ögonbryn och som gärna slänger en v-formad tröja lite nonchalant över axlarna (OBS; alla moderater äger minst en skjorta).

Centerpartiet: alla som röstar på centern är gamla bönner som bor på landet, kör hellre häst än bil, och som har ca 20 höns. En centerpartist är en person som ser ut som en bonde och luktar kogödsel.

Kristdemokraterna: om man röstar på kristdemokraterna så hatar man homosexuella, och folk som gör abort. Människan skall bevaras!!!! Och såklart "kärnfamiljen". Ingen vet vad kärnfamiljen är förutom att den är jävligt viktig. En äkta kristdemokrat har glugg mellan tänderna och kammar håret lätt åt sidan (antagligen högern). 

Sverigedemokraterna: alla som röstar på Sverigedemokraterna är rasister, hatar invandrare och har ett genomsnittligt iq på ca 35. En sverigedemokrat jobbar i en fabrik på en liten ort. Denne läser avpixlat och tror på allt som står. Om man röstar på sd så har man vackert blont hår. 

Folkpartiet: vet inget om detta parti. Är det ens ett riktigt parti? Eller är det likvärdigt med "Kalle anka partiet?"

Det var den blå sidan. Imorgon tar vi den röda, även kallat "vänsterpacket"

God kväll. 





Gröööde

På danska kanske "grööde". Vet ej. 

Har blivit en riktig gröt-människa. Det är en väldigt praktiskt frukost då man blir dretmätt, samt att det är jävligt billigt. Förut tyckte jag att gröt smakade klister, nu har jag dock insett att man inte behöver koka gröten "traditionellt", ni vet på vatten och salt. 

Apans gröt!!
1 dl gryn (har kört havre och quinoagröt men känner ingen skillnad mot vanlig?) 
2.5 dl sojamjölk. 
En tesked (eller matsked!!) jordnötssmör.
Kanel
Vaniljpulver
Örtsalt
Kardemumma 

Koka upp allt till en grötig röra. Och ha på valfria grejer.
Jag brukar ta hallon och lite blandade nötter. 
Gött!




Lite allmänt ba.

Woho! Var utanför dörren idag! Första gången på ca en vecka. Kan varit mer, har tappat tidsuppfattningen helt känner jag. 
Jag och Smoofie var på bergvik och florerade lite. Köpte en tröja, bebisgrejer och mat. Mest mat faktiskt. 

Har bestämt mig för att baka bröd. Det är skitbilligt att baka bröd om man jämför med vad det kostar i affären. 

Sminkade mig oxå! Känner mig helt fantastiskt snygg och har flörtat med spegelbilden hela dagen.

Men kolla va gulligt!!! Typ dör gullighetsdöden. Lite större grejer men då har hen nåt att växa i va! 

Btw, två av oss fyra i föräldragruppen har fått barn nu! Nästa gång är det jag som är på tur. Känns ju asläskigt och verkligt. 

Saknar mitt långa hår! Varför klippte jag pagen?! :'(

Försäkringskassen.

Hade Sudden, Tuva och livia här på besök förut. Tuva var väldigt fascinerad av katten och Sudden hjälpte mig lite med föräldrapenningstjosan. Det krånglade bara "lite", så jag ringde till f-kassan och dom ba "vi fixerrrt". Gick nästan för lätt? 
Konstigt telefonsystem dom har på f-kassan. "Du har könummer 100, du har könummer 173," what? 

Fick förresten en konstig kommentar förut, någon tyckte att jag var en "jävla hipster". ang vegetariskt barn. Wierd. Är ju en hipster och har försökt att få något slags godkännande i flera år utan resultat. 
Alltid konstigt när fölk ska dela ut redan konstaterade saker som förolämpningar. Ungefär som "ditt jävla pk". Eller "tjockis", eller ännu bättre "din feta feminist". Man ba "ja...?? Eller vaddå?"

Sen är ju matfrågan väldigt provocerande. Har ni kollat in kostdoktorn eller valfri lchf-blogg nån gång? Om inte - gört. Väldigt underhållande. 

Hipsterkatt med matchande hipsterkudde. 

*kjam*

Bilder på *barn*

Jag och Smoofie har diskuterat detta med s.k barnbilder. Ni vet, folk som bara lägger upp bilder på sina egna ungar. 
Jag tror att det kommer bli lite såhär; nä jag kommer iiiinteeee lägga upp så många bilder på ungen. Och när ungen kommer; men herregud vad festligt ungen fnissar ju så gulligt, vem fan vill INTE se det här??!! *laddar upp ca 50 bilder på ungen*. 

Tror inte det går att rusta sig mot det, så det är lika bra att inse faktum, det här kommer antagligen med största sannonlikhet att bli en blogg med tema "barn" inom snar framtid, och det är helt okej. 

Kjam.

Mmm bensin

Har kanske skrivit om det förut, mina konstiga preggocravings. Har ej varit sugen på något speciellt under hela graviditeten, förutom väldiga mängder mat och kexchoklad, men allt är väl i sin ordning där. 
Men för ett par veckor sen började jag bli helt jävla skogstokig i vissa dofter. Och värre blir det. 

Dofter jag älskar; garage, bensin, gammal källare, lösningsmedel, skurmedel, NAGELLACK, bildoft, unket osv. 
Känner mig som en jävla idiot när jag sitter och luktar på nagellacket. Och dregglar lite inombords, samt njuter på ett jättejättewierd sätt. Det måste vara såhär det känns att ha en fetish. Nagellack och bensindoften är värst. 
Hittade en rolig tråd på familjeliv om detta och många verkade vara lika konstiga. Kändes bra. 
Undrar om det är farligt att sitta o sniffa nagellack? Lär ju inte vara så jävla nyttigt iaf. 

Nu blev jag hungrig. 


Badorten

Fan vad GÖTT det ska bli att kunna ta en promenad sen!! Alltså gå ca 500 meter utan att få svinont överallt och stå och flåsa i 20 minuter. 

När jag var i vecka 15-20 så längtade jag asmycket efter den där eftertraktade megakulan som preggos har en tendens att få, nu vill jag bara bli av med den. Den är skittung!!! Längtar efter en ljummen 5,2 krokodilbärs oxå. MEN DET FÅR MAN VÄL INTE SÄGA I DET HÄR JÄVLA LANDET!!!!!

Fick en jävla energi imorse och satte ihop barnvagnen. Tvättade ju typ allt, sen har delarna legat utspritt i hela lägenheten. Hade glömt bort hur jävla stor den är!! Haha OMG. Kommer bli en sån där skitjobbig morsa som kör över folks hälar. Hehe.
Får bli en sån här istället. Svingod alkoholfri! 

Vegetariskt barn?

Hehe. Jag och Smoofie vill ju att ungen skall vara vegetarian tills hen förstår innebörden att äta kött. Om ungen då vill äta kött och förstår att det faktiskt är grisen hen äter så visst, varsågod. 

Jag tycker inte att det är en big deal. Har dock märkt att andra tycker det. Att det är citat "elakt" att ej ge barnet KÖTT. Eller att man gör det till en politisk fråga, "ungefär som att tvinga på ungen en religion". 
Är även rätt fantastiskt att folk blir så provocerade av det här. Alltså det handlar om att välja bort kött, tänker ej tvångsmata ungen med arsenik lixom? 

Och klart man försöker få ungen att anamma ens egna värderingar. Om jag varit väldigt religiös hade jag antagligen försökt få barnet att anamma det med. 
Det handlar om vad en tror är det bästa för barnet. 
Varför ifrågasätts inte andra människors val att ge barnen kött? Är det oxå en s.k "politisk fråga"? Att en tvingar det stackers barnet att äta köttet. Vad är rätt och vad är fel här? Finns det ens något?
Och innan någon börjar tjata om att det stackars barnet inte får i sig alla vitaminer och (det viktigaste;) PROTEINET, så jo, jo det får det. Proteinbrist är förresten nästintill obefintlig i västvärlden. Samma sak med kalcium (som vi nästan överdoserar istället)

Kjam. 

Barrnmorskekoll!

Var hos bm idag. Fantastisk dam som jag även klippt ett par gånger. Sen gick jag och lämnade blodprov och insåg att människan som tog provet oxå var en kund. Hehe. 

Allt såg ju bra ut, följer kurvan löjligt bra, fixerad onge, som sov när vi lyssnade på hjärtljuden. Lille smölonge! Längtar så tills jag får träffa hen! 

Gillar ej att gå runt på stan. Känner mig uttittad. Barn pekar och ba "bebis i magen???". 
Var så nöjd över faktum att jag tagit mig till stan att jag "unnade" mig en skjorta. En fin oversize skjorta som ej gick att knäppa, men den passar nog bra sen!! 




Såhär har jag sett ut i fejset hela sommaren. Lite mascari och håret har jag tvingat upp i tofs. Ibland knappt det. Gött. 

Ynk ynk.

Har en känsla av att det kan bli lite gnäll sista tiden innan bf. "Lite" gnäll. 

För några veckor sen trodde jag inte att det skulle kunna bli värre med sov/sängdelen. hahahahaha. Johorå. 
Jag undrar hur många kalorier det går åt i kraftansträngning av att ens orka vända sig? Ca 500? 
Vaknar i ottan och är jättejättesugen på bechamelsås. Och så blir jag ju astrött hela dagen pga vaknar i ottan, men brukar piggna till på kvällen lagom vid läggdags. :D.

Alltså jag vill verkligen ha bechamelsås. Klockan är halv sju. 

Försähäkringshjähäählp

Jaja, har försökt att pilla lite med försäkringskassan dom senaste dagarna. Och ärligt, hur fixar folk det? Hur förstår man? 
Systemet kring föräldrapenning och hela dreten är en djungel av svår rang. 

1. Har skickat in alla papper. Varför händer inget? 
2. Att ringa f-kassan och det är ca 200 före i kön. Haha? 

Nej men allvarligt, jag fattar inget. Brorsans tjej Karin sa att man skulle anmäla på försäkringskassans hemsida OXÅ. Alltså förutom alla inskickade papper? Eller fattade jag fel? Varför finns det inga kurser inom detta? 

Går o lägger mig o surar en stund. 

När kommer baby?

Ok, på måndag är det två veckor kvar till childs beräknade ankomst. Unge är beräknad 1 september. 
Gissningarna har redan börjat hagla in, själv är jag en förvirrad sparv. 
Kommer hen tidigare eller blir det en dryg en?

Ungen kommer tidigare;
- om man utnyttjar/utnyttjat tobak så finns risk att man föder tidigare. Och det har jag ju. 
- ungen är rastlös som mor sin. Det är svintrångt och livmodern är tråkig och enformig. 
 
Ungen stannar lite längre;
- ungen anammar samma livsfilosofi som både mor och far sin - vi tar det imorrn...
- morgontrött? 
- förstföderskor brukar vara sena. Har jag fått för mig iaf

Om jag måste gissa tror jag att den blir lite senare, ca 1 vecka. Jonas tror att det blir ca 1 dag för tidigt eller 1 dag för sent. Hmmm


Att baka en litta kakah..

Är ett litet helvete på att laga mat. När jag väl orkar alltså. Är däremot ej ett litet helvete när det gäller att 'baka'. Men ibland så känner jag hur bakens lustar (haha) tar över. Gjorde muffins igår. Hur jävla svårt kan det vara lixom? Hade i kokos och hallon för en discoupplevelse för smaklökarna. Vad kan gå fel? 
Jodå, ungefär såhär fel;

Muffins cry cry cry all over the place. 
Tur att dom blev skitgoda!!!

Och så gav jag mig in i blomdjungeln återigen, denna gången efter gediget googlande. I våras köpte jag blommor och frön för typ 5-600 spänn för att jag fått för mig att jag hade gröna fingrar. Visade sig att inte ens naglarna var gröna. 

Anywayz, blomma och krav på blomma;
- lättskött. Lättskött betyder tjocka blad, och enligt Google var porslinsblomman the flower. 
- kattsafe. Katterna skall ej gräva eller äta. Helst inte giftiga. 

Hittade en fancy porslinsblomman och en elefantöra, sistnämnda vad en chansning. 
Jaja, nu hoppas vi på att jag ej lyckas döda dom!!!


Prins/prinsessan?

Drömde att jag födde barn. Det gick svinlätt! Ungen bara gled ut och det gjorde inte ont alls. I drömmen gjorde jag även den klassiska statusuppdateringen på fejjan; "välkommen till världen J! *vikt/längd*, vi mår bra men behöver vila!" Typ. 
Och sen kom dom prins/prinsesskommentarerna. "Vilken gullig liten prins/prinsessa!, sötaste prinsen/prinsessan". I drömmen blev jag SKITFÖRBANNAD, då jag ej anser mig av adlig börd, samt att jag inte är speciellt intresserad av kungligheter på något plan. 

IRL så är jag lite mer kluven, är egentligen inte något större fan av prinsess/prins kulturen, men försöker att inte döma dom som adlar sina barn. Finns faktiskt riktigt fräna prinsessor, typ XENA! 

Men alltså (seriös fråga), varför kallar man gärna sin unge (eller andras) för just prins/prinsessa? Fattar inte? 
Är det ett slags mode som kommer från sagoriket? Eller för att det låter gulligt? 
Varför inte knekt eller hovnarr? Ser man sigsjälv som kung/drottning om man kallar ungen för prins/prinsessa? 
Vad är dealen? Förklara gärna. Är ej ironisk.

Har förresten inget smeknamn alls på mag-ungen. Har mest kallat hen "ongen".  

Sov fyra timmar inatt, därav förvirrat inlägg. 

Tips och goda råd.

När man är ett preggo så haglar det tips och "goda" råd från alla håll och kanter. 
Det absolut sämsta tipset jag fått, och det absolut vanligaste är att jag ej ska bli för fet. Jättekonstigt, och vem fan bryr sig. (Du tydligen, men sluta bry dig om min kropp ok?)
Ett annat tips jag fick var av en som tyckte att jag absolut inte skulle gå över tiden för då - KAN BARNET DÖ!!!! 
Skitbra tips, verkligen, tack. 

Det bästa tipset jag fått är att inte lyssna på andra. Samt att det inte är lika jävligt som många vill få en att tro (hoppas det stämmer). 

Katt ger inga tips alls. 



Nagellack o grin.

Väldigt känslosam idag. Skällde ut Smoofie för att han "bara" kramade mig i tio minuter ("inte mer????ÄR DU SUR?"), var ledsen i ca 2 timmar. Tills jag började pyssla med några töliga blanketter och då blev jag glad istället. Väldigt wierd. 

Har känt en extrem trötthet på sistone. Helt jävla utmattad. Blir svintrött och förbannad över att vara trött. 


Fixade spjälsängen igår dock! Blev väldigt bra. Känner mig lite lugnare. Läser även hysteriskt många förlossningshistorier, blir konstigt nog lugnare av det med.

Cravings just nu;
Dofter. Alltså GUMMI, BENSIN, GARAGE, KÄLLARE, you name it. 
Var väldigt nära att gå ner i ett garage häromdagen bara för att få lukta lite. Ba liiiite. Kände mig liite dum i huvudet så jag stod emot mina lustar.
Ljummet vatten, helst som har stått en hel dag och är på gränsen till varmt. Att dricka ljummet vatten i en bil på en bensinmack är ze dream. 

Åhåhåhå. Ett snyggt nagellack som även luktar gött. 

Här ska baby J sova! Längtar tills vi ses. 

Stackars Smoofie!

Var på vårdcentralen imorse med Smoofie, han har varit sjuk ett par dagar, rätt rejält oxå, och se på fan, körtelfeber. Stackarn. Hoppas han inte smittar mig ba. Och hoppas att han blir frisk då ongen skall ut!!

Var hos barnmorskan igår, allt såg perfa ut, följer kurvan svinbra osv, och så hade hen fixerat sig! Imponerad över att dom kan känna sånt. Men nu ligger pyret där det ska och väntar.
Skrev ett förlossningsbrev oxå, jag sa att jag vill ha all jävla smärtlindring, samt eventuellt bad om jag kommer in tidigare. 


Kolla vad fejnt! Mamma har gjort ett babynest till mig! Älskar tyget.

Färdigbetsad spjälsäng! Blev fancy. 

RSS 2.0