Vegetariskt barn?

Hehe. Jag och Smoofie vill ju att ungen skall vara vegetarian tills hen förstår innebörden att äta kött. Om ungen då vill äta kött och förstår att det faktiskt är grisen hen äter så visst, varsågod. 

Jag tycker inte att det är en big deal. Har dock märkt att andra tycker det. Att det är citat "elakt" att ej ge barnet KÖTT. Eller att man gör det till en politisk fråga, "ungefär som att tvinga på ungen en religion". 
Är även rätt fantastiskt att folk blir så provocerade av det här. Alltså det handlar om att välja bort kött, tänker ej tvångsmata ungen med arsenik lixom? 

Och klart man försöker få ungen att anamma ens egna värderingar. Om jag varit väldigt religiös hade jag antagligen försökt få barnet att anamma det med. 
Det handlar om vad en tror är det bästa för barnet. 
Varför ifrågasätts inte andra människors val att ge barnen kött? Är det oxå en s.k "politisk fråga"? Att en tvingar det stackers barnet att äta köttet. Vad är rätt och vad är fel här? Finns det ens något?
Och innan någon börjar tjata om att det stackars barnet inte får i sig alla vitaminer och (det viktigaste;) PROTEINET, så jo, jo det får det. Proteinbrist är förresten nästintill obefintlig i västvärlden. Samma sak med kalcium (som vi nästan överdoserar istället)

Kjam. 

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Jätteintressant att du tar upp det här ämnet tycker jag! Det är en fråga jag ofta går och grunnar på. Inte för att jag är gravid eller ens tänker skaffa barn på många år, men som vegetarian funderar jag ändå mycket på detta. Finner ingen anledning till varför någon måste äta kött. Minns en släkting som valde att endast ge sina barn vegetarisk mat och vilket ramaskri det blev i släkten! (Barnen är fö helt friska normala barn. Vilken skräll!)

Har du några bra tips på källor i ämnet? Allt från recept till vetenskapliga artiklar uppskattas. Skriv också gärna mer inlägg på temat framöver.

Svar: Tack för din kommentar! Kul att du gillade inlägget.
Jag är för fria val när det gäller köttätandet, och jag tycker väl egentligen inte att det blir ett fritt val om man ger ungen kött innan hen vet VAD det är den äter. Finns rätt mycket som tyder på att en vegetarisk kost är bättre än en icke-vegetarisk (hehe, väntar på lchf-anhängarna nu!).
Nuförtiden är var tionde svensk vegetarian så egentligen borde det inte vara så provocerande som det är, men jag antar att det oftast tas "personligt" när det gäller mat och kost övht.

Källor? På att ge barn vegetariskt menar du? Har googlat på ifall det finns några nackdelar men har inte hittat något iaf.
Kommer säkert fler inlägg med liknande tema!
;)
din apa i etern.

2014-08-13 @ 23:07:48
Postat av: Malin

Ett par som är bekanta med en bekant är vego och har två barn. Första barnet fick äta kött medan resten åt vego, men andra barnet fick bli vegetarian från starten. När släktingar frågade "ska hon inte äta kött?" svarade de "nä, hon ska få slippa". Fint :)

2014-08-16 @ 21:26:41
URL: http://malinsvedjeholm.se
Postat av: hogie

Lustigt att min upplevelse är "tvärtom". Folk reagerar och nästan blir förbannade över att jag ger Emmie kött. Vi tänker/gör åt andra hållet - erbjuder allt så får hon välja själv sen. Men detta med tyckande. Folk borde bry sig mer om sitt eget?

Svar: Ah, har för mig att du skrivit det nån gång! Ja valet är fritt luften är fri! Alla får göra som dom vill. Uppenbarligen provocerar det alltid någon hur man än gör.
din apa i etern.

2014-08-18 @ 15:33:54
URL: http://hogieskill.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0