VEGANSK BOUNTYKLADDKAKA!!!

 Häj
 
i lördags var David och Linda här, vi åt bountykladdkaka och jag kände mig lätt avundsjuk på Linda som är höggravid. Åhhååhåå, jag vill oxå föda igen!! 
 
Anywayz, hade bakat en göttig kaka vilket uppskattades av ca alla, plus halva Facebook där jag fick typ 500 likes. 
 
Så varsegod, helvegansk bountykladdkaka, ät och bli glad!!! 
 
Gjorde kladdkakan efter detta recept (sorry, kan inte göra klickbara länkar på paddan??) 
 https://vegankocken.wordpress.com/2014/02/23/vegansk-kladdkaka-med-eller-utan-lakrits/
 
 
Sen ställde jag den i kylen i ett par timmar så den fick svalna lite.

Kokosfyllning;
200 g smält margarin 
1 påse (200 g) kokos
2,5 dl florsocker
3 msk sojamjölk 

Garnering:
200 g mörk choklad
1/2 msk olja 

Bred ut kokosfyllningen över kakan, smält chokladen och blanda i oljan och bred över kokosen, låt svalna i kylen och sen ba ÄT o fäll några tårar of happiness.
 
 
 
 
 
 
 
 

Lika.

Vad jag minns så är Vide väldigt lik sin syster. Jag har tyvärr bara en enda bild på Jonna som är fruktansvärd (det har jag nog skrivit förut), hon ser bara väldigt... död ut. Ångrar extremt att jag inte tog en egen bild på henne. 

Men igår tog jag iallafall fram den fruktansvärda bilden för jag ville ändå se hur jag mindes henne. Och herregud vad lika dom är. Exakt samma näsa, samma rynka över näsan, mycket hår (fast där leder faktiskt Vide). Jonna hade dock en lite mer plutmun än vad Vide har. Känns rätt fint ändå, att Jonna får synas i Vide, att hon på något sätt är med oss via honom. 

Namnvalen förresten så fick Jonna sitt namn genom att blanda mitt o Jonas namn (lina+Jonas=Jonna). Dessutom så ville jag ha ett tufft namn till henne. Vide fick heta Vide eftersom det var det gulligaste o snällaste namnet jag kunde tänka mig på en pojke. I mellannamn har han fått heta Tomas efter min far! Mer bebisar!!!

Vill ha tio bebisar som ligger runt mig o skriker i kör!!! Vill ha skitmånga bebisar!!! Bebiiiiiis!!!! 
Näe men allvarligt, vill definitivt ha många bebisar. Jonas tyckte att det vore en bra ide att ba köra på när vi ändå håller på. Kanske om ett par månader? Bwahaha... NÄJ.

Topp fem inom kategorin "bästa grejerna i mitt liv just nu" så ligger "icke gravid" väldigt högt just nu. Fan vad gött det är att smidigt (nåja..) kunna ta sig upp ur sängen. Eller att kunna knyta skorna!! Ze freedom! Jäklar vad fort man glömmer hur livet som preggo var ändå? 
Halsbrännan?! Hallå? Jag hade halsbränna i ca 100 år kändes det som.
Men kroppen är rätt trasig och behöver läka nu. 

Angående förra inlägget så kanske det råkade låta lite väl dramatiskt angående amningen, jag lider absolut inte av det nu, mår inte dåligt av det heller, jag är inte den där självuppoffrande martyren som griner mig igenom amningen SÅ ATT STACKERS BARNET SKA FÅ KÄK. :(((  
Däremot var det rätt jobbigt och inget jag tror jag vill uppleva igen. Är glad att hormonstormen börjar lugna sig lite nu. Annars är det en rätt spännande och märklig instinkt att vilja ge sitt barn sitt bröst. 

Idag ska morsan få lite egentid!!!!!!! Haha, nä men jag ska åka o handla ikväll. Har målat glitter på naglarna för att väga upp spyorna på kläderna. Hehe. 
Denna dagen ett liv osv...

Häj! 
"Livet" har kommit ivägen lite och bloggen har fått lida lite. Men det gör inget. Nu kanske någon undrar om vi har "fullt upp" och svaret är väl både ja och nej på den frågan. Allt som tidigare gick rätt fort går ca 100 ggr icke-fort nuförtin. Eller ja, vissa saker går jävligt fort dock, som att äta. 

Idag är förresten första dagen som jag är ensam med den lille nattsabotören. Körven firade genom att vara vaken 11-04 för att sedan ta sovmorgon till 9.30. Ibland sover han som en gris genom nätterna och ibland not so much, däremot är han alltid givmild med sovmorgon, ibland ända till 11.00. Det måste han ha fått från Jonas. 

Annars då? Amningen går väl rätt bra. Jag tänker att jag kör på tills jag (eller han tröttnar). Var på BVC förra veckan och då hade körven gått ner i vikt trots att han ammade ca hela tiden. Jag kände mig som världens sämsta morsa och tänkte att snart kommer väl soc och tar honom. Men vi har fått mata extra med ersättning var tredje timme och nu har han börjat tjocka på sig ordentligt. 
Tycker att amningen är relativt jobbig psykiskt och hade jag vetat om hur jag skulle må hade jag nog valt bort det på en gång, men eftersom jag redan är inne i det kan jag lika gärna köra på. 

För övrigt så saknar jag Jonas jättemycket idag!!

Emmy var här o träffade körven för ett tag sen! 


Såhär just nu. Han spyr rätt mycket så han får vara halvnaken mest. 

Vides förlossning!

Ok, här kommer förlossningsberättelsen; 

10.40 den 4/11 befann jag mig alltså på spec-mvc efter att ha ringt dit och grinat. Dom tyckte att jag skulle åkt dit på torsdagen eftersom en dag hit eller dit?? Hade jag åkt dit på torsdagen så hade jag gått över tiden, vilket gjorde mig skräckslagen. 
Väl på mvc gjorde dom ett ctg och då gick alltså vattnet - PANG!  Jag har nog aldrig blivit så glad i hela mitt liv. Dom tyckte att vi skulle komma tillbaka 14.00 och det var helt ok tyckte jag, så vi kunde packa och käka lite. 

Värkarna började komma relativt fort efter att vattnet gått men jag tyckte att det kändes ok rätt länge. 

Klockan två var vi ju tillbaka på spec-mvc och dom gjorde ännu ett ctg, träffade då en läkare som sa att dom egentligen skulle skickat hem oss om det inte vore för det som hänt oss tidigare. Snyggt. Jag hade ju lixom relativt ont vid den tiden och orkade inte riktigt med massa idiotdravel? Ville ju bara föda onge!! "Om du hade varit hemma nu - hade du ringt förlossningen?" Frågade doktorn och jag ba JA?!!! Blev rätt sur. 
Men vi fick iaf komma in på förlossningen tillslut. Det var rätt dåligt med rum så vi fick ett förlossningsrum på en gång, vilket ju passade skitbra, i förlossningsrummet fanns ju LUSTGASEN! :)))))) 
Mina värkar började trappas upp rätt gött här, tror klockan var runt 4-5 (?) så vi passade på att käka medans jag var vid sinnenas bruk, så att säga. 
Var lite trött på förlossningens pannkakor så jag hade gjort baguetter. Det var gött och välbehövligt. 
"Lille magen". Det har var iofs från måndagen då vi testade igångsättning.


Mmm. Baguette och äppeljuice!!

Så, rätt fort efter baguettintaget började det göra förjävla ont och jag högg lustgasen. Dom kollade hur öppen jag var och typ bara 4-5 cm, blev besviken och det kändes som att det var långt kvar. En barnmorska gissade på att han kanske skulle vara ute runt 2-3 på natten. Bleah. 
Värkarna var fruktansvärda och ibland trodde jag att jag skulle dö. Jonas hade övat lite andning med mig fick stå framför mig och andas djuuuupt in med näsan och uuuut genom munnen. Det var kanske det som hjälpte mest. Tillslut började jag må illa av lustgasen, trots rätt låg dos, så jag andades bara ut i masken. 
Som en mild folkölsfylla. 

Dom kopplade in en grej på bebisens huvud och någon värkmätare så jag hade sladdar överallt. Klockan åtta fick jag en dos med antibiotika, något dom brukar ge när man haft gbs. Då börjar det göra ännu ondare och jag svär att dom får ge mig den jäkla epiduralen snart!!!! Narkosläkaren var där på fem röda (väldigt tacksam för!) och ja, ni som haft eda någon gång vet känslan. 
När man har värkar känns det som att man ska drunkna hela tiden, och när man får eda så känns det som att man äntligen får luft igen. Fantastisk känsla. Förstår inte folk som klarar av att föda utan eda, är svårt impad av er!! Stor tumme upp till er! 
Alltså bjur på den här. Här hade jag faktiskt en värk. Jonas tog kort o ba "så att du minns hur det är." 

Halv tio så tycker jag väl att något borde väl ha hänt va? Barnmorskan kollar och då är jag bara öppen 5 cm. Hah. :( 
En kvart senare försöker jag gå runt med en ful stol och då börjar jag helt plötsligt få krystvärkar?! Blir jätteförvånad över detta, barnmorskan kollar status igen och då är jag öppen 7-8 cm jag ba "yessss". 
Hade en sån extremt fantastisk barnmorska som guidade mig igenom hela förlossningen, hon var jättepedagogisk och helt underbar. Förra gången jag födde så sa bara bm att jag inte var avslappnad i stjärten, men jaha? Hur ska man slappna av där då? 

Ville inte föda i gynställningen, hatar den och det känns som att man förlorar benkraften i den. Men av någon anledning så födde jag i den ändå. Vet inte alls hur det gick till. 
Kryststadiet gick skitfort. Kanske en timme? 
Alltså känslan vid utdrivningsskedet. När huvudet nästan är ute, då tappade jag krystvärken men lyckades behålla mig hyffsat lugn ändå. Det gör ondare än man kan tänka sig. Ungefär som man ska slitas mitt itu, eller att man skiter ut ett kylskåp, fast på riktigt. Och när man tror att det här kan omöjligt göra ännu ondare så hör jag "huvudet är nästan ute", och jag som trott att det "nästan" varit ute rätt länge. Så ja, det gjorde om omöjligt ännu ondare, och jag ville absolut gå hem och ba skita i det. "JAG VILL INTEEEEEE, DÄ ÄR FYSISKT OMÖJLIGT", vrålade jag. 
Men där kunde jag ju inte ligga hur länge som helst. Så jag tryckte på för kung och fosterland och plopp sa det så var körven (Vide alltså) ute. 
Tittar nu noga ser ni blodsplatter lite överallt. Naaaw.

Navelsträngen var tydligen kort så han kom inte hela vägen upp på mitt bröst utan den blev klippt först. Där låg han, det finaste jag någonsin sett. Fast jag var helt slut och hann inte kolla ordentligt.  Moderkakan kom inte ut på en gång så barnmorskan tyckte att det var en bra ide att dra i navelsträngen. Det ba "FLAPP" och så hade alla i rummet blod överallt. Navelsträngen lossnade från moderkakan och eh ja. 

Minns inte riktigt hur den kom ut? Hon kanske tryckte lite på magen. Jag frågade om jag fick se den, det är ju helt sjukt fascinerande att kroppen kan skapa ett tillfälligt organ som inte stöts ut. Den såg exakt ut som alien i alien-filmerna ni vet? Den som sätter sig på någons fejs o lägger ägg i magen. Uhhhh. Fick även se fostersäcken. Äckligt men intressant. 
Fick sy ett stygn. 

Summa summarum; hade en fantastisk förlossning med fantastisk Smoofie och underbara barnmorskor. Alltså dom var så bra. Och jag har typ inte haft ont alls i underlivet vilket oxå är helt amazing. 
Jag bad om bäckenbottsbedövning, men det hann dom inte lägga, och helt ärligt så kände jag ingen skillnad med eller utan bedövning (fick det sist). 
Så ja, tack alla inblandade, och tack gamle uterus, bra jobbat! 
Den här förlossningen var jag oxå totalt avslappnad kroppsmässigt, jag ba sket i allt, kände mig fri och ja vafasen, jag skulle ju föda barn lixom, det fanns inte tid för att tänka på bajs eller nakenheten. 


Lite random grejer ba.

- jag tror att inom snar framtid kommer att bli skitbra på att använda en arm till allt. 

- det är ganska roligt att byta blöjan.

- hade inte tänkt att kalla migsjälv för "mamma" men det gör jag, hele tin. "KOM TE MAMI LILLE GÖBBEN!!!" 

- blir jätteglad när han fjärtar, för det är ju bättre om det kommer ut. 

- har helt plötsligt blivit väldigt tidseffektivt. 

- hormonerna börjar lugna sig. Jädrer vad gött. Men nu har migränen börjat göra intåg istället. 

- var utanför hemmet igår, helt barnfri och körde lite bil. Har inte kört bil på säkert 5-6 veckor? Det var SÅ SKÖNT. Åkte till bergvik med mamma och hon köpte en jättefin tröja åt mig. 


Sover på tutten, bäste stället! 

Kärleken!

Jag trodde av någon anledning att jag skulle ha lite svårt med anknytningen och den där "stora kärleken" till bebisen i början. Det kändes så jävla overkligt att jag antog att det var något som skulle växa fram stegvis. 

Men herregud vad jag älskar den här lilla varelsen, det tog typ fem minuter från det att jag såg honom som jag föll handlöst och blev helt blixtförälskad. Jag kan inte sluta titta på honom! Han är så fin! Och våran! 
Det är det häftigaste jag någonsin varit med om, gränslös kärlek till en person som jag knappt känner. Fantastiskt klyschigt men true story. 

Idag vaknade vi halv två och hade disconatt fram till klockan fem. :)))) :( 

Sudden och Tuva var här och hälsade på oxå! Väldigt trevligt att se någon annan än bebis och Smoofie. 

Znnark....


Sudden, Tuva och Vide. 

Någon sov!

G'day!!! Inatt sov vi alla som små göttegrisar ca hela natten och även rätt långt inpå morgonen. Känner mig som en ny människa med magiska krafter!!!!! 

Det är ju en ny individ att lära känna så vi testar lite allt möjligt, inatt körde vi samsovning och liggammning för hela slanten och det gick ju hem totalt. Var uppe en sväng vid tvåtiden och fixade blöjan men det var typ allt? 
Hade ej tänkt att börja med samsovning för att jag är skiträdd för att rulla över stackarn, men eftersom vide är härskare över imperiet och vi lyder alla lagar så äre väl bara o tacka o ta emot för given sömn. 

Idag tog vi premiärturen med vagnen, vide sov som ett örngott och jag grinade över lyckan att komma ut. Gu va gött. En annan spännande sak som hände var när vi skulle byta blöjan och det bara sprutade bajs överallt. HAHA OMG. 
Ny vecka - nytt liv.

Check! I söndags åkte hela familjen hem.  Vi skulle egentligen åkt i lördags men jag drabbades av svår panik och vi fick vara kvar i en natt till. 

Nu är det alltså den första veckan som vi upplever som en familj med barn. Jag är sjukt hormonstinn och grinar lite hela tiden åt typ allt. 
Att ha fått barn är nog det sjukaste jag någonsin varit med om. Det känns jättemärkligt men ändå naturligt att han är här lixom. 

Så! Sömn är ju för övrigt en spännande sysselsättning som jag har hört att en del ägnar sig åt. Låter som en extremhobby i mina öron och inget vi lägger tid på alls. Förutom Vide då som lever discoliv och sover hela dagarna o partar hela nätterna. Dom senaste nätterna har det varit lägligt att somna 06.00. Hehe. Tror att jag älskar kaffe mer än körv just nu. 

Imorse var en trevlig dam från BVC här o vägde o kollade läget, vide hade gått upp i vikt och jag kände mig löjligt stolt. 

Jonas o tjockisen!!! 
BVC-damen nämnde vide som en hon ända tills hon hörde att jag sa han. Då frågade hon om vi visste könet när vi var gravida. Stackarn hade ju rosa på sig vilket alla vet är en dödssynd för pojkar att använda..

Pruttmys!

Ja vad rolig jag är då, alltså om vi kollar föregående inlägg om amningen. Jag och ongen må dela världens sämsta tålamod. MEN vi fick faktiskt lite flyt på ammandet igår efter mycket krångel. 

Yäy! Vill bara inflika att jag är ingen amningstaliban alls, utan alla gör preciiiis som di vill. Jag tänker dock hålla på två veckor och sen får jag väl bestämma mig. Kan dock erkänna att det gör skitont och jag har full förståelse för folk som lägger ner på en gång eller inte vill alls.
 Ska köpa hem lite ersättning oxå så slipper jag känna panik över att snutten är hungrig. 

Är kvar på BB, och här bor man verkligen i en liten bubbla, men man får mat hela tiden så jag är ju supernöjd. Haha. Träffade förresten min gamle granne Markus som bor i rummet brevid, dom hade fått barn den 1/11, coolt!
Förut så stack personalen en NÅL i Vide (blodprov) Alltså jag höll på att både svimma och få panik. Tur att ongen är coolare än mig. 

Åker troligtvis hem ikväll eller imorrn tror jag! Pözz 
(Tack för alla grattishälsningar!!) 

Så många känslor!!!!?

Alltså är ju väldigt pigg ändå. Väldigt imponerad av kroppsstatus - har ej ont i underlivet, har bajsat typ 3 ggr och kissar hela tiden. Har inte ont när jag går. Eller ja, foglossningen är ju kvar lite.

Men alltså den här svåra ångesten som kom som ett brev på posten??? Tänker på massa sjuka scenarion där jag råkar döda Vide på många olika sätt. Typ att han ramlar ner från sängen, eller så råkar jag tappa, rulla över, mosa, möjligheterna är oändliga, fantasin har inga gränser. Är det såhär det är sen? Alltså jämt? Är det föräldraskapets baksida? Svår ångest och ständig oro? 
Gaaah!

Amningen går sådär. Eller ja, den går inte alls faktiskt. Vilket oxå gör att jag känner mig som världens sämsta mamma som ej kan ge mitt barn mat. Lillen suger alltså inte, utan snuttar på tungan istället. Ibland kommer tutten in men sin egna tunga är betydligt roligare. 
Mjölk finns men tydligen skitsvårt att fatta HUR. Åhh. Har fått jättemycket hjälp av alla gulliga barnmorskor här och dom vill att jag ska fortsätta kämpa men inget verkar funka. 
Ja vi får väl se... 

Är kanske mest förvånad över mina egna känslor här, att jag känner mig så himla dålig lixom. 

Äntligen!!!

Igår kom ju ÄNTLIGEN ongen. På samma dag som sin farmors födelsedag. Och på angivet bf. Och utan igångsättning. 
Vi kallar den lille korven för Vide, som vägde in på 4005 g, var 52 cm lång och föddes 23.17 4/11. 

Väldigt spännande hur förlossningen faktiskt startade: jag var helt förstörd efter att jag blev hemskickad efter misslyckad igångsättning i måndags, gick o grinade halva dagen på tisdagen. Läkaren ville att jag skulle komma tillbaka på torsdag. 
Ringde till spec-mvc igår morse och nödgrinade. Dom ba "jaja kom hit så gör vi ett ctg".
Åkte dit vid tio. Och får göra ctg. Helt plötsligt small det till som fan i både mig och maskinen och det började forsa ur mig. Vattnet gick alltså. 
Haha, och resten är väl historia. Lovar en bättre förlossningsberättelse snart! 
Nu skall jag försöka få ongen att äta, vilket är lättare sagt än gjort..."Sur onge".

Asså kolla vilken frisyr???!!! Görmycket hår eller??

Inte ok.

Nä hörrni... Jag är så brutalt besviken av Karlstad bb och spec-mvc. Alltså jättebesviken. Jag fattar inte hur dom kunde skicka hem oss med tanke på vad vi gått igenom. Eller åtminstone lämnat beslutet åt mig, om jag orkade fortsätta eller inte, det är ju min kropp. 
Istället ska jag gå hemma och vänta och vara orolig? 
Jag menar att åka hem från bb tomhänt en gång till drar ju upp lite otrevliga minnen menar jag.

Näe. Inte ok alls. 

Hemmaaaa!!

Vet ni! Vi är äntligen hemma. Inte med en gullig bebis utan med en svinsur morsa som spydde ner hela vasken det första hon gjorde. 

Mja, mina värkar försvann ju helt inatt. Jättetrist! När det äntligen började hända något lixom, så ba "NÄEPPPP, HEDDÅ!" :(((((
Och eftersom jag fått alla doser så var kroppen helt slut. Varken jag eller hövvet orkade så mycket, sov ett par timmar men inte mer. Sen hade det inte hänt typ något alls mer sen igår. Var öppen 2 cm, så ja, drygt. Läkarn tyckte att vi skulle åka hem o vila lite och komma tillbaka om ett dygn (hon sa torsdag, men jag vill tillbaka imorrn) så får vi testa en annan metod. 

Besviken? Svar ja. 

Laddarn!

Är faktiskt på förlossningen i skrivande stund, fick klartecken imorse och fick åka till förlossningen för att bli igångsatt. Klockan tolv fick jag första dosen med tabletter, så nu får vi väl se var när och hur det artar sig.
Har extremt mycket godis med oss. Tumme upp för det! 

Känner för övrigt lite värkar, tror att det kommer gå fort när det väl sätter igång. Gissar på bebis ikväll/inatt!!

Det bästa med förlossningsavd - man får äta hur mkt pannkakor man vill!! Tycker dom är svingoda! 

RSS 2.0