Gött liv!!

Idag känns livet så jävla bra. Har fått ny "energi". Var ute på en trevlig promme med min nya bekantskap Hannah. Hon berättade att hon har börjat springa. Alltså det låter så jävla gött o springa?? Jag kanske oxå kan springa? Sist jag sprang var det nog till bussen 2013. Men jag kanske glömt bort hur snabbt man kan sätta fötterna framför varandra, i rätt ordning alltså. Hon hade en app som hon sprang efter 10k hette den.

Är ju så jävla rastlös på kvällarna nuförtin. Det kryper i kroppen och jag vill typ inte göra något pga tröttma, men rastis ändå.

Har ett nytt läppgunk som sitter som ett helvete!! Periperas peri's ink heter det, finns på eBay, älskar det lika mycket som kaffe. Köp!


Förslappat hjärnan

Alltså att ha ett sjukt barn har gjort mig halvt ostabil och helt slut på energi. Idag var vi dock tvungna att handla så vi tog bilen till maxi, vide fick va hos farmor och jag körde nästan in i ett staket. Jonas sa att han blev rädd, då sjönk min körkänsla och jag vägrade köra mer.

Hade slut på kaffe imorse. Hela mitt liv består till större delen av kaffe, så efter storhandlingen drack jag kaffe. Klockan var sju. Hade massiv huvudvärk då. Kaffe e Goals som ungdomarna säger. Eller det kanske dom inte gör, men ändå.

Vide mår bättre o är piggare idag! Låter fortfarande som en minigris, men det går framåt!


Stackars korven del 3

Fyfan för att ha ett sjukt barn alltså. Jag går sönder inombords varje gång han gråter och så ser han helt färdig o febergnyr o snorar så han knappt får luft. Önskar att jag kunde byta med honom. Stackars er föräldrar som har barn som är allvarligt sjuka.
Igår natt var inte rolig. Han hamnade i något tillstånd där han bara grät och grät och var helt borta. Försökte med allt, slutade med att jag bar den lille tungviktaren tills han somnade i min famn. Klockan ett på natten drog Jonas till Statoil och köpte nässpray för barn 2år+. Vet att man inte ska använda det, men han var relativt hysteriskt. Koksalt och snorsugen gjorde varken från eller till.
Lellkörva!! Hoppas verkligen han blir bättre snart.


Glad midsommar eller inte

Ja. Midsommar var ju en korg full av happiness. Korvbarnet verkar alltså inte lida av tandsprickning utan är snorförkyld (med betoning på snor).
Jaja, vi fick lite gött käk men noll midsommarfeeling. Så synd, ser fram emot midsommar 364 dagar om året.
Har inget att tillägga, förutom att det är skitsvårt att lägga ett barn som alltid har napp för att kunna sova när han är förkyld och vägrar napp pga att han ej får luft genom snoken.


Ont i själen!

Idag efter lunch och en liten nap så fick vide feber!!! Min lille chokladkorv!!! Han har aldrig varit sjuk förut. I skrivande stund ligger han o sover på mig. Grinar inombords. 
Gissar vilt på tänder som bråkar och hoppas det går över snart! ❤️
Kaffeiller

Vide har blivit snabb som en iller. Häromdagen lyckades han ramla ur gåstolen när jag vände bort blicken i två sekunder. Så jävla snabb!! Jag trodde inte ens att det var möjligt att ramla ut den? 

Jonas tycker att jag dricker mycket kaffe. Men om man slår ut det på en dag så blir nog genomsnittet ungefär 1 kopp. Hinner oftast inte dricka upp "av någon anledning". 

Kom inte in på utbildningen i Kristinehamn, hamnade som 57:e reserv. Får väl hoppas att jag kommer in i Karlstad, men det ser inte så ljust ut nu. :'(Sötaste ongennnnn

Det är ingen tvekan om saken! Har jag skapat det gulligaste lille barnet på jorrrden? Jaja det tycker väl alla om sina onger, och tror absolut att alla vill se 500 bilder på deras barn. 
Samma här såklart!

Kliande aponge!!!

"Va???"

"Ehe, ja ok då förstår jag!!"

"Vore gött med grillat!" 

"Eller jordgubbar!!"

Det stora sömnbråket.

När en har ze kids går nästan all vaken zombietid till att fundera på nästkommande sömntillfälle. Frågor som "var?när? Och hur?" Är givna. Det må låta som en enkel tillställning där ena parten tar natt 1, och andra parten natt 2, men döm icke! 
Problem som kan dyka upp - ena natten sover kid 7 raka timmar (ovanligt) och parten som skall ta första passet (nattpasset) blir förjävla förbannad över att att andra parten tycker att nattpasset gäller till klockan 06.00, första parten tycker att detta dilemma ej gäller utan ska gå upp och ta tillskrivna första pass, men ändå få sovmorgon. Detta resulterar såklart i konflikt där första parten blir asförbannad, svär, skäller och vägrar. 
Part 2 blir förvirrad och arg, går upp ändå, medans part 1 nu redan är så sur att hen redan flaxar runt i mjukisar o svär i gamla Bellmanvisor. 
Part 1 ger sig, får sin sovmorgon, går upp runt nio och ber ödmjukast part 2 om ursäkt för Bellman-rant tidigare. 

Känner definitivt att vi behöver tydligare riktlinjer och regler kring denna dyrbara nattesömn. Timehop!

Har ni timehop? Ca världens roligaste app om en varit hyfsat aktivt i sociala medier dom senaste åren. Så himla sköjj o se all dret man skrivit på fejjan för sju år sen?? 


Haha, detta skrev jag för sju år sen på fejjan! Stölligt!


Tre år sen! Hahaha!! Jag är rolig ibland..


Förra året. Inte så pigg o glad. :(


Och så blir jag påmind från första graviditeten. Varje dag. Ibland gör det ont, ibland känns det nästan overkligt. Men oftast okej. Men det är skönt att bli påmind om det. 

Apan <3 ölme!

En gång för längesen åkte jag och Jonas genom ölme. Jag hade aldrig varit i ölme. Knappt hört talas om det. En liten pyttehåla som ligger gömd bakom en bensinmack. Några små gator, ett lummigt litet samhälle, på landet fast ändå inte! Mycket träd, en skola, en ladugård och nära E18. På landet fast ändå inte. Mitt emellan krillehöla o Karlstad. 
Jonas dömde såklart ut ölme som ett skitställe. Konstigt folk i ölme osv. 

Och i juni såg vi ett hus på hemnet i ölme. Jag mindes lummigheten och tyckte att vi skulle kolla på det. Jonas vägrade. Så några budade på huset, och en vann budgivningen. Tyvärr drabbades den som vann budgivningen av en allvarlig sjukdom och kunde inte genomföra köpet. I höstas låg det ute igen. Efter mycket om och men så bestämde vi oss för att buda. Och här är vi! I vårat fina lilla hus! 

Jag gillar verkligen ölme. Det är pyttigt, lantligt men ändå nära en busshållsplats. Det finns en fin skola, förskola och en mack med trevlig personal. I ölme hälsar alla på varandra. Många gamla och lugna personer, några barnfamiljer. Man kan ta en promenad runt ölme på en halvtimme. På sommaren är det loppis här. 

Ja ni fattar ju grejen. Jag har alltid velat vara en del av ett samhälle på riktigt lixom. Har aldrig sett mig som karlstabo, skoghallsbo eller alster/skattkärrsbo. Har flängt runt för mycket, men längtat efter samhörigheten i ett litet samhälle. 
Ja ni fattar nog att jag trivs ca 140%. 

Kram från ölme-apan! 
En liten turné.

Idag kände både jag och vide oss lite våghalsiga och tyckte att vi förtjänade lite r'n'r, så vi tog oss en tur till Sudden! Jag hade med största skötväskan och vide hade med sitt värsta humör. Lite dålig fördelning tycker jag, men ja...

Emmy var där med baby-Greta! Och Suddens fantastiska onger, Tuva och livia! Som ett stort härligt och härjigt barnkalas. Greta var exemplarisk baby och vide betedde sig som den sura hyresgästen. Åmajgad. Han grinade hela resan till Sudden, fick göra nödstopp för o trösta stackarn, sen gnällde han o gnölade hela Sudden-visiten, utom i 35 minuter då han sov. Tror han hade ont i magen, min lilla fjärtonge. 

När vi skulle åka hem höll han sig lugn en stund. Hamnade mitt i rusningstrafiken, tror det tog 20-30 minuter att åka 1 km genom örsholmen.
Sen blev det skrik o grinfest igen. Lillkörva. :'( 

Förutom det så var det en trevlig men utmattande dag. Är helt slut nu. När vi kom hem stod det en "ny" soffa här.  Fick Jonas brors gamla, så fancy! 

Ok, nu orkar jag inte skriva mer, sitter i nya soffan. 

Långt hår!!! <3

Hörni!! Mitt hår e långt? Alltså på riktigt. Inge fejkhår här inte. Som den kultiverade 31-åring jag är så är det här alltså mitt livs första långa-hår upplevelse. Jag tycker det är så fiiint! Och extremt opraktiskt. Alltså jag vill ju ha mitt böljande långa prinsesshår utsläppt. Gissa hur det går med en bebis som gärna drar i allt o stoppar det i mun?!!! XD 

Ser gammal o galen ut men det gör inget när man har e-typelångt hår!!!


Så här gör du för att spara ut till långt hår:
- bli gravid
- glöm bort håret
- tvätta det en gång i veckan eller mindre.
- köp torrschampoo och använd vid behov (jämt)
- kamma det ibland.
- köp en sån där skitful invisibobble, dom är fula som fan, men det blir aldrig snoddmärken, plus sliter väldigt lite på håret och sitter som kryptonit.
- överanvänd olja och låtsas som att det inte är slitet.
- klipp dig
- upprepa process.En trevlig helg.

Förutom min snoks snorproduktion har denna helgen varit riktigt snajsig!! 

I söndags var på bakluckeloppisen. Den är enorm. Och allt finns där. Jag rekommenderar alla i hela Sverige att åka dit. Jag köpte sex-sju barnplagg och betalade typ 50 spänn??? *disco*

Sen åkte vi till bergvik, köpte lite mer barnkläder, typ shorts och sommarkläder till korvbarnet. 
Efter bergvik-tripp så blev dä grellmat hos pappa o Åsa. Very gött!

Igår "firade" vi nationaldagen genom att åka till Karin o Jesper som är relativt nyinflyttade ölmebor! Dom köpte Jespers mammas hus och har börjat renovera. Så himla fint! Är avis. Vill oxå börja renovera - NU!!!! 
När vi kom hem på kvälla så planterade jag lite grejer och gick loss med trimmern i trägårn. Tror grannarna har hatat oss i smyg för att vi inte brytt oss tillräckligt. Vi har fått lite "pikar". Hehe.
Hörde att på vissa ställen i USA var det typ lag på att ha en välfriserad trädgård. Haha. Tur att det inte är så här. 
Idag ska jag nog fixa i ordning en trädgårdskompost tror jag. Kanske åka till Jysk o köpa en pool?? 

Ja vi får se. 

Gillar sommaren. 

- så svårt o välja bara en bild när jag är så snygg??
- ja, och så är du ju väldigt ödmjuk oxå.
Rethosta

Alltså säd smiley. Har ju jämt världens rethosta. Särskilt på kvällen. Igår natt när vi skulle sova började jag hosta. Vide låg brevid - blev SKITRÄDD och började gallskrika. Stoppade in nappen, tröstade stackarn o han somnade om. Sen började jag verkligen hosta som en norsk säl, gick absolut inte att kväva o jag bara hostade och hostade. För varje host så grinade han bara mer o mer, sen skrek han så han nästan tappade andan - så rädd. 

Sen fick han mat och alla somnade glada o nöjda utom jag som låg o hostade i kudden. 
Slut på historien. 

Kraven hörni, kraven!

Tack förresten för att jag fick några fina kommenterar om det "dåliga moderskapet". Ibland känner man sig lixom lite ensam om det. Kollar instagram och alla verkar ha det så perfekt o fint o roliga glada ungar som bara är KUL hela tiden, och då smyger sig en liten ångest på ibland. "Är det så på riktigt?" 

Men sen får man icke förglömma det här med sociala medier. Man visar bara det man vill visa. Tittar du i ett gammalt fotoalbum lär du heller inte se några sura miner, morsor som sliter med att kånka ungen till föris, barn som gråter halva nätterna eller som matvägrar. 
Dock så tror jag att trycket blev större med sociala medier. Inte nog med att vi ska vara smala, duktiga och vara superföräldrar hela tiden så ska hemmet vara tiptop, välplanerat, inrett i snygg avskalad skandinavisk stil och ständigt RENT. Rent o fint o glada barn. Mamma o pappa får sova och hinner med sexytime innan söndagsbrunchen och träna på gymmet tre ggr varje vecka. Jamen ni förstår. Ridå! 

Inte undra på att folk stressar sönder sig, går in i väggen. Vi vill så jävla mycket hela tiden. Vi ska vara så jävla duktiga. Kraven som ställs är inte rimliga överhuvudtaget. 

Det här är ett löfte till migsjälv och framtida apa - lugna dig, ta en bärs o se på ett gött teveprogram, det är okej om det är lite skit i hörnen. Vide schu månaderrr!!

Men guuuu vide den hvide har ju gått o blitt hela sju månader idag!!! (Eller schu, i Kallsta säger vi schu) jävla helvete vad stor ongen är!! 

-Han ålar friskt och snabbt.
-Är en jävel på att manövrera gåstolen.
-Gillar verkligen pastarätter.
-Sover som en gammel idrottslärare
-Vaknar fortfarande en gång varje natt för o käka. 
-Tycker att mitt hår är bäst utsläppt.
-Extremt fascinerad av katterna. 
-Om jag säger "KOM TE MAMMA!!" Så springer han (i gåstolen alltså) mot mig *hjärtögonsmiley*
- sitter hyfsat bra, välter mindre o mindre.
- gillar lampor (varför gör alla bebisar det??)
- väldigt med och aktiv. Han ska vara med hela tiden överallt. Tror på journalist eller krigsreporter i framtiden. 
- fattar tittut nu!
- han har humor! Tror att han kan bli rolig. Eller ja, han är ju redan rolig.
- mycket minspel. Fast det har han iofs alltid haft.En dålig moder.

Har skitdagar ibland. Idag är det en skitdag. Är fortfarande sjuk, snorig, allergisk o trött. Och med en snorig trött o halvsur morsa kommer ångesten som ett paket på posten. 

- nu har han varit i gåstolen säkert 20 minuter. : tar ut honom ur gåstolen och hetsleker med ungen i fem minuter tills han vill leka med något annat i 10 minuter. Sen blev det visst gåstolen igen.

- nä nu har jag kollat mobilen lite för mycket. Fan vad taskig jag är. Stackars vide. : hetsleker med honom i fem minuter, sen hamnade jag visst på lekmattan i liggande sälläge och kollar mobilen igen.

- jäklar vad gnällig unge. Är så hungrig. Sätter på babblarna. : nä stackars vide. Han kommer säkert få men för livet och adhd. Stänger av, slevar i mig "mat" på fem minuter. Upprepa procedur varje måltid. Stackars viiideeee. 

- nej nu är han trött. Men om han sover nu så blir det ju fel ikväll. Stackarn är så trött.: båda somnar. 


Det där ilande samvetet som ekar som en gammelgädda i bakhuvudet hela tiden alltså. Och så rädslan för att inte räcka till, att han ska känna sig åsidosatt eller ha tråkigt och sen när han blir vuxen så kanske han skriver en roman om vilken dålig självisk mamma jag var. 
Usch!!! Stackars vide. 

Men jag försöker tänka att alla har väl dretdagar ibland. Man kan inte alltid vara på topp. Ibland räcker det att bara "good enough".  
Hur känner ni? Känner ni att ni är kassa föräldrar ibland? Orkar ni ge 150% jämt? Eller?? Har jag läst för mycket på familjeliv? RSS 2.0