Löningsfredag

Tja bloggen. 
Ville bara säga att jag har stått upprätt hela dagen. Min rygg vill dö och mina fötter vill slå mig hårt!!! 

Har ju lovat migsjälv att ej göra såna där hetsbokningar och överboka migsjälv, men ibland är det svårt, särskilt vid löning. ;'(

Pözz


Osammanhängande?

Nä. Har skrivit typ fyra inlägg på två dagar som ligger o ruttnar i utkastet. Har lixom börjat på något skitviktigt och bra och sen har det ballat ur och inlägget slutar med att jag skriver om olika fisksorter istället. Typ. Blir jävligt osammanhängande. 
Men det kanske är det som är charmen med mig? 

Har ni varit med om att man har hört en skitrolig historia som man vill återberätta men då glömmer man poängen och hela historien blir helt meningslös?  
Precis så!!! 

Jag kan tre skämt som jag brukar dra när det blir jobbig stämning. 
Här är en:
Vad hände med hunden som åt en kasse?? Han sket påsä!! 

Hahahaha.

En bild på katten som sover som en pöse. Armarna ut. Hehe

Kattlådan vs blöjan.

Jonas: om du byter alla blöjor sen när barnet är fött så kan jag ta kattlådan!
Apan: ehh...?
Jonas: iofs så kommer du att få ta dom flesta blöjorna ändå i början.
Apan: ja precis. Så då får du ta helgerna så kan jag gå ut o härja. 
Jonas: eh...?

Jaja vi skojjar alltså. Det ska bli sjukt spännande att få kid, för det går fan inte ens att föreställa sig hur det kommer bli.

Kommer det vara lättare än vi tror? Svårare? Kommer vi bråka som fan? Kommer vi få sova? Kommer ungen skrika mycket? 
Spännande var det ja.


Vuxen"grejer".

När jag var liten så var min högsta dröm att bli vuxen så att man fick äta godis när man ville!
När jag var tonåring var min högsta dröm att bli vuxen så att man slapp alla jävla läxor och kunde köpa spirituosa på bolaget! Samt att man faktiskt kunde festa alla dagar i veckan. 

Nu när jag är vuxen vill jag helst slippa allt jävla ansvar. Dock är det faktiskt rätt awesome att slippa alla läxor. Men ändå. Saker och ting brukar samlas i högar på lappar, det man MÅSTE göra. 
Bläh!!!!! 

Så jag ringde 3 samtal i hopp om att beta av lite på listan. Polisen, revisorn och så var det någon slags jobbcoach. 
Meneeehhh... Har jag sagt hur minnet är nuförtiden? 
Skriver jag inte upp det så är det borta. Och jag skrev inte upp det. Min reptilhjärna eller någon annan hjärndel uppfattade det här som fantastiskt tråkigt. Vilket innebär att jag måste ringa 3 jobbiga samtal igen. 

;((((((((
Lille sparkis!!

Har varit på ULTRALJUD idag. Det var nog typ det coolaste jag varit med om. En liten sprattelfisk som sprattlade runt och hade handen på röva. Mamma upp i dagen *hehe*. 

Och det såg bra ut och jag blev lite lugnare. Ongen låg typ rätt högt upp vad jag fattade det som. Och datumet för bf blev flyttad från 21 augusti till 1 september! 
Jo tog reda på kön oxå. Men jag/vi har inte riktigt bestämt oss för om vi ska hålla det hemligt eller ej. 

Känner mig helt uppe i varv och är lite snurrig i bananen nu. Väldigt häftigt. Små små fötter! Längtar efter lilla childet! 

Återträffen

Såg återträffen igår, har ni inte sett den - gör det! En sjukt obehaglig film som fick mig att vrålgrina. 

Det var helt omöjligt att inte tänka på sin egen skoltid. Vem man var då, vilka hierarkier som fanns i klassen. 
Jag var ett wierdo som blev lite halvmobbad. Men jag hade turen som hade sjukt bra kompisar. 
Vem ska man egentligen lägga skulden på när det gäller mobbning? Är det lärarna som aldrig gjorde något, eller är det klasskompisarna som mobbade? 
Att skylla på att man "bara var barn" när det hände blir oxå jävligt fel. För barn har oxå ett ansvar. Och barn vet i regel vad som är rätt eller fel. 

Jag minns inte att lärarna på vår skola gjorde något mot mobbning alls. Jag tror inte ens att vi pratade om det en enda gång. Skitfel. Det är så viktigt att prata om och lyfta fram istället för att stoppa huvudet i sanden. 
En gång i klassen så var det ett par killar som kastade papper eller sudd på mig, varav läraren upptäckte det, fick mig att stå upp inför hela klassen och så frågade han "vet du varför killarna gör såhär Lina?"  Och jag svarade (precis som jag lärt sig) "Det är för att dom är kära i mig". 
Hahaha. Tror ni att det gjorde saken bättre? 
Nej precis. 

Många i högstadieklassen har jag inte sett sen nian. Och jag är oxå skitnyfiken på hur dom upplevde högstadiet. Vilka var dom, och har dom ändrats? 

Anywayz, se filmen!Sola lyser!!

...fögglera kvittrer o myrera får onger!

Det blåser som fan, men det skiter vi i!!! Solen är här för att stanna.  

På det bjuder jag på ett värmländskt uttryck för att jag älskar Värmland på ett väldigt platoniskt sätt. 
"Dä ordner säj, å ordner dä sig inte så kvetter dä!!" 
Ett motto som går att leva efter. 

Glad helg. 
Vy från stenbron i kallsta!!!

När kommer "glowet"??

Just det, är i vecka 19 nu! Och på måndag ska vi på ultraljud!!! Det kommer att bli så jävla fett. Längtar att få se vad som finns där inne. 

Har blivit rejält tjock om magen. Inga strumpbyxor i världen kan lixom dölja det faktum. Min kollega sa häromdagen att "nu syns det på hela dig". Jag glömde fråga vad hon menade. 
Folk brukar säga att det lyser sådär glowigt fint om gravida. Men jag vet inte. Tänker att det är lite Madonna/hora komplexet, att gravida kvinnan är lite helig på absurdt sätt. 

Mår bra, tackar som frågar. Har bara fått några få kväljningar på sistone, och jag pallar ju äntligen att vara vaken till tio, samt att gå längre sträckor utan att behöva stanna för att halvspy.  
Fryser inte som en idiot längre. Fyfan vad jag frös i början. 
Äter inga överdrivna mängder mat heller, och försöker hålla mig relativt nyttig, men äter det jag blir sugen på (Minimajs!!!). Kan dock bli äckelmätt utan anledning. 

Jo! Jag har känt sparkar! Det är rätt coolt. Som ett lätt fladder eller ticks lixom. Ungen verkar inte särskilt förtjust när jag ligger på magen, för då fladdrar det till länge. Höhö!! 

Sådär. Slut på gravidinfon!! 

Kan även misstas för en klassisk ölmage. 

Fötterna försvinner. ;(

Snabbt snabbt nu nu NUUU

Ibland (eller rätt ofta) så får jag för mig att påbörja olika projekt. Jag tänker att det här, det kommer fanimejen att bli skiiitbra. Och det ska hända på en gång. NUNUNUUUU!! kvantitet före kvalitet är ett motto jag lever för. Huvudsaken är att det går jävligt fort och blir skitbra. 
Tyvärr funkar det inte så i praktiken. 

Balkongen. Jag törstar efter våren, och vi har en jävla balkong!! 

Tänker såhär;
Trall på golvet. Nu. 
Kattnätet måste upp, tyvärr. Nu.
Jag ska köpa en bänk. Eller vafan, jag kan väl bygga en jävla bänkjävel själv va? Hur svårt kan det vara? Några plankor och spik lixom. 

Så började jag planera helt maniskt för den jävla bänkjäveln. Tills jag insåg att jag kanske måste mäta och såga. 
Jonas suckar och tittar på mig och ba "men en sak i taget va?" 
Tystnad.
"Du vill ha allt på en gång va???" 

Och där någonstans fick jag lugna ner mig. 

Ett uttryck som jag verkligen hatar; "Rom byggdes inte på en dag." Döden och ikea

I lördags gick jag hemifrån 11.00 och kom hem 17.30. 
Började dagen med en välbehövlig massage hos Peter som är typ bäst!! Sen åkte jag och Smoofie på loppisen. Hittade en väska. 

Efter mycket om och men bestämde vi oss för att ta en tur till mordor, eller "ikea" i folkmun. Vi har ju pratat om en ny säng ända sen vi flyttade ihop. Att köpa säng är kanske det absolut tråkigaste som man kan göra. Dyrt och tråkigt. Häromveckan vaknade jag med Jonas armbåge rakt i fejset så ja, det är nog "dags" ändå. Vi har en liten skitsäng. 
Anywayz, vi hittade en!! Och vi har typ bestämt oss för madrass och hela köret!! WOHO! Så nu är det i princip bara o köpa den. 

Igår var jag mer död än levande efter lördagens strapatser. Lyckades dock att städa och sätta dekorplast i köket på bänkarna. Blev skitsnyggt!! 


Innan var det någon slags 90-tals ek-aktig historia. Skitfult. Så det här ska alltså se ut som svart trä. 

:)))


Glömde bort

Va vare jag skulle göra rå? Jag skulle ha gjort något i helgen, men tänkte att "jag gör det sen", sen kom sen och jag tror inte att jag gjorde det jag glömt. 
Så nu går jag runt och funderar på vad det är jag glömt. Som en brukar säga "minnet är bra men kort" öh... Eller var det tvärtom? 

Alltså jag är ju tankspridd i vanliga fall, men det här med graviditet och hormoner sätter fan hjärnan totalt ut spel. En gång fick jag en bok som hette "handbok för tankspridda", ironiskt nog tappade jag bort den. Hehe! Arbetslösa tösa

Tyckte att jag fick till rubriken jävligt bra idag!! Tyvärr är den även sann då jag för ca 2 timmar sen blev uppringd av facket som beklagade min arbetslöshet. Jag ba "what?". Två minuter senare så bekräftade även chefen det. 

Arbetslös om 1 månad alltså. Alltså fyfan. Är faktiskt skitledsen. Hon sa upp alla anställda på jobbet och skyller på "arbetsbrist". Ehhhh.

Såatteeeeehh... Någon som har ett jobb till mig? 

Update: fast nu verkar det som att jag får någon slags förlängd uppsägningstid till juli? Vi får se...

Små små kamremmar.

Jag tycker att det är skitkul att sätta ihop meningar utan syfte. Ord som inte betyder något i sammanhang. 

Femton stinna katter gråter i körsång. Slayer har ett imperialistiskt inflytande över små jordade elkontakter. 
Korvmaskinen finns bara i framtiden. Inlandet flyter bort mot Skåne. Kaffet innehåller tyvärr glutenfria glittriga skalbaggar. En gammal damm som blir full utav rörstänger, det går bra om man kan flyta. 

Ja men ni fattar. Jag ska definitivt maila Kent och höra om dom behöver en ny låtskrivare. 

Schhhh....

Ligger i sängen och bara myser sådär mysigt som eh tja... 
Mysigt är det iallafall. Jonas jobbar natten och då jävlar lever jag om! Åt gulaschsoppan, tog fyra blygsamma smörgåsar till och sköljde ner hela kalaset med en bit prinsesstårta!!! 

Gissa exakt hur mätt jag blev? Lite över gränsen till sälmätt. I sälmätt tillstånd ingår även sältrött. Då kan man säla ner sig i sängen och läsa böcker som kanske inte handlar om sälar, men gott nog ändå! 

Brevid sängen sitter två katter, den ena är sur för uteblivet kel, den andra är hungrig och välter ner grejer från byrån. The joy of cats... 

Bild tagen precis nu!!! 

Godnattiz
Lille Pekka!!!

Jag har engagerat mig hårt i namnfrågan på sistone. Namn till ze child to be alltså. 
Vad fan döper man en onge till?? Voldemort? DJ coolhead? Körvas? Eller kanske bara kalla ungen för efternamnet och låta folk bestämma ett smeknamn.  

Flicknamn har vi väl typ hittat ett som vi båda typ inte hatar. Men när det gäller pojknamn så är det skitsvårt. Vill ha ett gulligt namn iallafall. Föreslog ett finskt pojknamn för Jonas, PEKKA!!! mest för att det är så jävla roligt att säga på finlandssvenska. "KOM HIT LILLE PEKKA!!" hahahaha. 

På jobbet är det som man säger "spännande" just nu. Önskar att jag kunde skriva mer om det, men ibland måste man tyvärr hålla käften (plus att jag skrivit på ett sekretesspapper...) 

Lev i frid!!


Gött i helg

Hade en rätt bra helg. Igår var vi en sväng på mariebergsskogen med Susanne, Johnny och deras lille Adrian och kollade på djuren. Jonas vill gärna att vi skaffar en gris. Jag kan eventuellt tänka mig ett litet får så att man slipper klippa gräsmattan så ofta. 

Pratade om barngrejer med Susanne. Hon sa att hon var skiträdd för att föda. Det är jag nog minst rädd för. Jag tror inte att det kommer att göra ondare än rövhistorien. Då hade jag konstant smärta i 9 månader, vid födsel så är det väl förhoppningsvis övergående. 

Är rätt nervös för ultraljudet (om 2 veckor!). Tänk om dom säger att det inte finns något barn där? Att jag lixom är skengravid och detta bara är något min hjärna diktat ihop. Huuh. Eller att det är något fel på barnet. Typ att det har två huvuden eller kattöron eller något sånt. Fyfan. 

Idag ska jag leta efter namn som jag gillar och visa Jonas. Jag hade helst velat ha något lite gammaldags eller originellt, men vi får väl se hur det blir med den saken. Hehe. 

Getar


Johannes Brost

Drömde att jag var på ultraljud. När vi fick se barnet på skärmen så såg ungen ut precis som Johannes Brost!! 

Wtf? Handkräm.

Igår pratade vi om grejer som provocerar skiten ur oss. 

En kväll när jag o Smoofie skulle sova så skulle han smörja in sina händer med kräm. Och han gjorde på fel sätt. Nu vet jag att ni säkert sitter där och tänker att det inte finns något "fel" sätt att smörja sina händer, men JO det finns det. 

Först kräm på ovansidan, sen undersidan. Och så gnugga ihop det så att det blir jämnt fördelat. 
Jonas hade kräm enbart på insidan. 

Jag blir faktiskt asprovocerad när jag tänker på det här. 
Nästan förbannad. Men man får välja sina strider med omsorg. 

Biljardnight out!!

Igår samlades vi tre, Hannill Emmy och så jag. Vi skulle ha en hjärtelig kvinnokväll med biljard och bärs ute i allmänheten. 
Som jag nämnt tidigare är jag gammal krogräv men igår var jag premiärnykter på krogen. 

Och det var helt ok. Vi träffades vid åtta och typ avhandlade halva feminism (passande på kvinnodagen va!!!).
Skitsamma det var jävligt kul. Vi pratade (eh, eller mest jag?) tills öra blödde lingonsylt. 

Förvånande bra grej med Tables var att dom hade en meny med alkoholfria drycker på väggen. Väldigt bra. Blev bjuden på två bärs (tack Emmy). 
Vi spelade typ två eller tre rundor sen tröttnade jag. En kille kom fram och tyckte att vi såg "trevliga" ut och erbjöd sig att spela med oss. Vi ba "nä tack!!". 
När folk blev fulla och jobbiga där inne drog vi. 

Det fanns unisextoa. En liten jävla unisextoa. Fulla jobbiga jävla karlar. Nej tack. Inte imponerad. 

Fancynpants hade tillochmed löshår i!!!


Emmy sköt hejvilt och träffade bollen fler gånger än undertecknad. 

Koncentrationen var hög!!!


The big bad brunch

Blev bjuden på brunch av Hannill idag på hotell scandic. Har aldrig sett så mycket mat förut på ett och samma ställe och det medförde ju både förvirring, prestationsångest och viljan att äta "lite av allt". 

Det sistnämnda förstod jag rätt snabbt att det ej var genomförbart. Sållade bort allt som såg ut som julbordsmat. Typ prinskorv, köttbullar och sill. Öste på med allt annat. 
Åt tre (3) rejäla portioner sen blev det hysteriskt matkoma och jag har faktiskt precis vaknat och funderar på ifall allt var en underbar dröm? 
Ja men ni ser ju själva. Hamburgare till frulle lixom, why not??Åhh american pancakes. Det är så gött att änglarna gråter. Chokladmoussen smakade dock skit, men det beror nog på att jag inte gillar mousse så värst. Fail av mig.

Akkurat bärs!

Visste ni att "bärs" betyder "bajs" på norska. Helt sant. Brukar säga det till norrmän, att bajs betyder öl på svenska. Och dom brukar inte tro mig. Hehe. 

Anywayzzz, är oförskämt glad idag. Hormonerna är på sitt bästa humör och hade jag kunnat joddla eller gå ner i spagat så hade jag nog gjort det. 

För er som inte vet så är jag frillasör. Och I love People. Oftast. Men på senaste har några få kunder spottat ur sig rasistiska fraser. Typ nämt "n-ordet" och tja, jag blir ju helt låst där. Jag vettefan hur jag ska kunna bemöta det där på ett TREVLIGT sätt. Vill ju helst av allt skrika "MEN FÖR I HELVETE, HÅLL KÄFTEN IDIOTJÄVEL!!!" men så går det ju ej att göra pga arbetsval. 
Kan förlora kunder, eller riskera att kunder pratar med andra kunder att jag får vansinnesutbrott = Dåligt rykte för apan. 

Så vad tror ni, går det att bemöta idioti på ett schysst sätt? Och hur? 

(Stöter dock väldigt sällan på att folk är sexistiska eller asiga mot mig, jag håller lixom i en sax...) 

 

En bruten stjärna falla högst

6 saker i mitt liv;

*snart är det kvinnodagen! Eftersom jag är kvinna så ska jag fira den tillsammans med en kvinna. Är ej säker på om andra kvinnan är med på tåget dock. Ska förbereda mig väl genom att eventuellt skriva en kvinnoslogan på min kvinnotröja. 

* Berlin är bokat och klart!!! Först tänkte vi bo på hostel men efter lite småjusteringar samt ökad ålder (ej 21 längre) så ville vi bo bekvämt. Blev hotell. 

* har börjat förstå vad "gravidhjärna" innebär. Total minnesförlust av viktiga grejer. Har t.ex flertal gånger glömt bort väggarna och gått in i dom för att sedan svära halva nationalsången baklänges. 

* apan kräver sol och semester. I år ska jag ta ledigt hela juli och i augusti tänkte jag förhoppningsvis föda ett child. 
Blir förresten första semestern på 3 år. Om jag längtar? Ja. 

* nästan läst klart alla hungerspel böckerna. Fantastiskt bra. Hoppas att jag kommer fortsätta läsa sen. 


* ska få låna en kuddkorv av Sudden!!! Alltså en skitlång kudde som en kan skeda med på nätterna. Vill helst sova på sidan nuförtin. Är dock lite rädd att gravidhjärnan glömmer bort det här x antal ggr och att jag kanske får tag i korven om typ ett halvår. 

Lasercat bakom lådan. 


Omständigt värre.

Jag: ska duscha håret!!
Smoofie: ok, ska bada sen.
Jag: va? Jag ska oxå bada. 
S: men du skulle duscha?
Jag: nej bada!!! Jag badar först.
S: jaha men då badar jag inte. 
Jag: jag ska inte bada. 
S: inte jag heller. Bada du!
Jag: nehej.... Vill inte bada längre. 

Ca 5 minuter senare. Vad fan hände? Logiken? Va?!

Och lite andra biverkningar.

På tal om graviditet och sånt där, så hade jag en kund för ett tag sen som var barnmorska. Kunde ju ej låta bli att berätta att jag var kravid. Hen ba "åhh du har en fantastisk tid framför dig". 
Och jag kände bara "what?". 

Jag tycker att det är skittråkigt att vara gravid. Inget magiskt alls förutom att jag fick hemoröjjder för några veckor sen. Det kändes ju lite "speciellt" iaf. 

Jovisst det är coolt vad kroppen pallar egentligen men ändå... Nej. Önskar att det var som med katter, gravid i typ nio veckor och sen ba KLART!!!! 
Och sen var det ju det där med oron. Jälar vad orolig jag är. Igår högg det till i magen och jag blev nästan lite apatisk. Google sa att det var linimenten som skojade. Har huggit lite idag med. Hoppas det ger sig.

(P.s är i vecka 17 nu!!!) 

Viktiga grejer.

Nu inför kommande föräldraskap så har jag huvudet fullt med viktiga frågor och tankar. 
Och en grej jag inte fått greppet om är; hur fan stavas BEBIS? är bebis den korrekta termen? Eller bäbis? Har även sett en amerikanisering som gör mig tokig, "baby". 
Eller ska man helt enkelt kalla hen för "avkomman"? Då blir det ju rätt. 

Andra viktiga grejer jag funderar på, varför har jag inte fått tillräcklig information om typ alla jävliga bieffekter som en kan få? 
Idag har jag en köttig huvudvärk, yrsel och lätt ichias. So sexy. 
Fyfan. Krog och brunch!!

I helgen blir det till att "unna sig" lite. 
Jag och Hannill ska på brunch!!! Brunch är den bästa kombinationen som finns om man bortser från ligern. 

På kvällen ska vi ut på krogen. Eller tja, spela biljard på krogen iaf. DET ska bli spännande. 
Och här kommer en bekännelse; jag har aldrig varit ute på krogen nykter. Alltså aldrig. Gillar inte för stora folksamlingar eller folk som trängs och är i vägen. Däremot gillar jag ju öl lite för mycket, så den kombon funkar ju. 

Så med största sannolikhet;
- blir jag placebofull och tycker det är skitkul.
- blir jag skitförbannad på alla människor som knör så förbannat. 
-blir jag astrött och kommer somna under biljardbordet och bli utslängd samt portad, pga att vakterna tror att jag är full och odräglig. 

Hoppas på alternativ ett. Köpte en glittrig eyeliner så jag blir lite festlig iaf. Magen ska jag knö ner i en skjorta. 

En liger. Även Napoleon dynamites favoritdjur. Sommar Närå.

Nu är våren här säger fölk. Aldrig har väl folk längtat så mycket till sommaren som i år? Eller så är det precis samma sak varje år, en vill ha sommar och sol, pronto!! 

Läser underbara Claras blogg och vill ha det som hon, ett litet gulligt hus på landet och odla egen gurka. I verkligheten hade jag nog hatat landet och mina döda ogröna fingrar hade nog ej lyckats klämma fram någon grönsak. Men det är en fin tanke. 

Tur att vi har en sommarstuga. Längtar till sommaren så att jag kan börja döda rabatterna. Från början var det nog blommor där, nu är det typ bara sly och ogräs. Och i år tänker jag bannemig köpa en till gräsklippare. Vi har en som man kan sitta på och köra, men jag är ju skiträdd för att åka på den då det är lite backigt. Vi har ju en sjukt stor tomt. Katt fick fnatt.

Jaha det var den helgen det. 
I lördags var jag o Smoofie på stan och "hängde" lite. Råkade träffa Madde och mitt hjärta blev varmt. Sen gick jag o Smoofie o käkade på ett nytt hippt raw-food ställe. Åt en wrap som var god och säkert nyttig. 

Igår fastnade katten i handen på mig och jag har haft lite ont sen dess. Jag vet inte hur det hände men både katten och jag skrek svåra svordomar. 
Sen var det cake hos mamma som faktiskt fyller år idag. Stora tjejen <3.
Hade köpt en bok om genus till henne. Fick en bok om barn av henne. Hehe. 

Kjam

RSS 2.0