V.27!!

Tack för era kommentarer om amningen! Kändes rätt skönt att läsa om lite olika erfarenheter. 
Men som sagt, ska testa och sen kan jag bestämma mig. Kanske tycker att det är världens grej, vem vet! 

Är för övrigt i vecka 27. Börjar uppskatta graviditeten lite mer än jag gjort innan. Child to be sparkar som en idiot, mest på kvällera, väldigt mysigt och lite lugnande. Tror jag är i den så kallade "smekmånaden" av graviditeten. 
Blir säkert värre snart desto större jag blir. 

Jonas: bli inte sur men...
Jag: JA JAG VET, JAG GÅR SOM EN JÄVLA ANKA!! 
Vaggar fram, jättemycket. Har en teori om att det blir så när magen blir större och man lutar sig lite bakåt för att få någon slags balans i gången. 
Haha. ;( 
Jonas är för rolig, han har börjat ta efter mig med det här att gå o klappa sigsjälv på magen. Haha. 



Förlossningsinfo.

Jag o Smoofie har varit på sjukhuset och lyssnat på barnmorskor som pratat om förlossningen, och sånt där som hör till. 
Jag blev väldigt lugn faktiskt. Tyckte att det kändes lite halvlyxigt nästan. Fanns skitstort badkar (får man föda i det? Verkar gött, men töligt om man råkar bajsa eller nåt...) man kunde få massage och smörgåsar och vänlig förlossningspersonal. 
Jonas blev däremot nervös och ville efteråt "ta reda på så mycket som möjligt". Haha. Å andra sidan vore det bra om någon åtminstone har lite koll. 

En grej jag däremot inte fattar är det här med amningen. Jag har tänkt att ge det en ärlig chans, men varenda barnmorska jag träffat har bara pratat om hur krångligt det är, hur ont det gör och hur lång tid det tar. 
Känner väldigt mycket; jaha men varför ska jag utsätta mig för det då om det är så jävligt?

Har någon erfarenhet av amning? Varför du ammade, varför du inte ammade? Var det ett helvete eller skitbra? 



Lina grina

När jag var liten så fick jag ibland heta "Lina-grina" av uppenbara skäl. Jo jag grinade rätt friskt när jag var ett child. I klass med en italiensk fotbollsspelare som fått ett skrubbsår låg jag och vred mig i smärtor och grät tills öga blödde. 

Men jag känner att jag numera kan återta mitt gamle smeknamn, för jävlar vad jag grinat i helgen. Vilka jävla starka hormoner! Omfg!!! 
När jag stod i vallokalen igår var jag nära att fälla en tår (röstade fi! Btw), grinade när jag såg ett frieri på teve. Grinade inatt, grina nu på jobbet, grina hela tin. 
Rätt befriande att grina lite, synn att det är i s.k opassande situationer. Och så blir en ju rätt trött efteråt. 

Hade förresten en liten blödning igår. Ringde förlossningen och Sudden, alla sa att det var normalt och det har inte blött något mer. Ska sluta stressa nu.



Skithövvä!!!!

Finns många saker som provocerar skiten ur mig. Senast var när Jonas skar itu en tekaka (så att det blev två brödskivor) det här gjorde mig väldigt upprörd och det kanske blev så att jag började skrika i ren ilska och panik. 

Och så har vi ju det här med trendfikat. För några år sen köpte jag macarons efter att alla bloggare typ hyllat ihjäl dom gulliga och pastelliga kakorna. 
Dom smakade ju skit. Eller bara socker typ. Blir fortfarande sur när jag tänker på't. 

Jaja oroa er inte, jag blir provocerad av allvarligare grejer oxå. Typ halva fejsbook, krig, patriarkatet, rasism och dyrt snus. 


Tropisk hetta.

Dagen har kantats av svår huvudvärk och ett tropiskt jobbklimat i 32grader. Blev ju förbannad och gnällde till chefen att hon måste fixa den jävla AC:n. Men hon trodde att den funkade och jag ba "MEN DEN ÄR INTE ENS IKOPPLAD!! FIXA!!!" 

Åh the svett. Ska nog ta ett isbad sen. 

Fick en bild av Smoofie oxå som gjorde mig gladare iaf. 
Fyfan vad bra han är. Älskar glassbåtar mer än livet ibland. 

Skrattande bebisvalar.

Varit på BVC på förmiddagen och fått en statusrapport. Alla värden låg skitbra, trots att jag slarvat med dom där jävla järntabletterna. 
Fick lyssna på bebisens hjärta och jag tänkte att så låter nog en exalterad val. 
Barnmorskan hade med sig en kompanjon från förlossningen. Det var en kund till mig. Skräll! 

Hade knappt gått upp fem kilo, vilket förvånade mig. Jävlar vilken bra ämnesomsättning jag måste ha! Har ätit för tre känns det som. 
Skulle ta ett glukostest oxå. Och något med föräldragrupp. 

Förvirrad! 
Min bästa sida!!! Tycker att mina näsborrar ser ut att vara väldigt symmetriska idag. Skönt. 

Feeeeezth...

Jag är svinsugen på att bli skitfull och slå runt en kväll på krogen. Typ dansa disco, bråka med idiotkillar och kissa i buskar. Jamen vi veeet, det vanliga. 

Just nu suger det att vara preggo. Jag var ju faktiskt på krogen (puben???) för ett tag sen och nej det var ingen höjdare. Inte av anledningen nykterhet utan att jag blev lite nervös över att någon skulle dunka mig i magen. Plus att fulla mänskor är fan det värsta som finns (fast jag blir alltid skitcharmig av ett par bärs).

Är även hysteriskt sugen på kläder oxå. En fladdrigt fin klänning och ljuva skor. Allt. Har väl suttit och googlat kläder i ca 2 veckor nu. Haha. ;((((

"Sur" 

Frodas.

Helgen har varit en ren "fröjd" för livet. I lördags satt jag iofs och spacade i för många timmar, men ändå. 
På kvällen träffade jag Sudden. Hon är sjukt mycket gravid och det såg ut som att hon käkat minst en badboll. Blev lite skraj då jag faktiskt glömt att jag oxå kommer att bli lika stor. 

Igår träffade jag Hannill för lite glassfest!! Vi drog runt på stan och hittade ett glasställe där man fick göra egen glass. Blir alltid lite dum i huvudet av sånt där, och alla spärrar försvinner lixom, så jag hade väl i typ allt som jag hittade. Men gött. 

Flera kunder har börjat säga "Jaha, ser att det är dags snart!!" Och syftar på kulan. Och jag ba "ehh näää...".
Så jävla stor är jag väl inte? Eller....

En glass med lite för mycket grejer i. 

Som ett litet land.

Kroppen är fan helt ur spel när en är preggo alltså. Helt plötsligt blir kröppa som ett nytt outforskat land (typ som Danmark?)
Och jag kan fan inte minnas att jag läst eller att någon har sagt något till mig om vissa grejer. Är det bara hemligheter för folk som gravida vet? Ska jag i fortsättningen nicka lite hemlighetsfullt  till andra preggos typ "yes I feel you!!".

Visste ni förresten att man får noll kontroll på blåsan? Det visste inte jag förräns idag. Kissade, skulle torka och då ba "BAM", Ännu mer. Fast det ej kändes som att man pissade. Fick panik och trodde att vattnet typ gått, ringde Sudden som fick lugna mig. 

Herregewd. ;(

"Nästan"

Idag skulle jag gå till vårdcentralen och lämna blod eller nåt sånt. Men jag glömde lappen.
Så istället gick jag till banken, för jag skulle ha något papper som revisorn ville ha. 
På banken hade jag glömt vad det var jag skulle ha, så jag bara chansade. Ehhh, kontoutdrag?
Kom hem och såg att det var helt fel. 

Gick till h&m för att köpa nya trosor, kom ut med bäbiskläder istället. 
Dom första jag köpt oxå! Blev så rörd att jag nästan började gråta. 
När jag skulle tillbaka till jobbet var jag så sinnesförvirrad att jag nästan glömde bort vägen dit. 

Har väldigt mycket att hinna med på lunchen imorrn. ;(

Dagens flöthög <3

Här kommer en romantisk magbild på den omtalade "kulan". 
Är i vecka 25. Eller var det 24? 
Skåda MODERLIGHETEN!!!! Moahaha.

Smoofie tycker att graviditeten går långsamt. Jag tycker att det går förjävla snabbt. 
Och nu har jag nästan växt ur typ alla kläder. På riktigt alltså. Känns oxå förjävla tråkigt. Tänkte dissa mammakläder in i det längsta, men snart måste jag fan krypa till korset. 

Snart sommar, då behöver man ändå inte så mycket kläder, kanske kan svepa in mig i ett lakan och kalla mig för "bohem-chic".


Dravel.

Gick till jobbet idag. Tycker det är skitsvårt att veta hur sjuk man faktiskt är ibland. Sitter en på söffa och vräker o sig två liter glass för att sedan däcka i sockerkoma så kan man ju fundera på om det är sjukdomen eller slöheten som gör't. 
Fast igår var jag så stoppad i näsan att jag blev svårt andfådd efter att ha käkat en smörgås. Så idag blev det lite som att spela rysk roulette. 

Men det går rätt bra än så länge faktiskt. Har en svingöllig praktikant som jag tar hand om oxå. Har utsett migsjälv till handledare. Är väldigt förtjust i tonåringar av någon anledning. Kanske för att jag känner mig som en ibland. 

Längtar ut till stugan. Ska köpa ett parasoll och målarfärg tänkte jag. Skrapa och måla, käka 15 piggelin i solen. 
Inte dretlångt kvar till semestern!! 

Puss 


Berlinern del 2

Ja just det, hotellet var najs och rummet litet. Vi fyra brudz som var där fick iallafall en egen säng (som var stenhård men ändå...).
Vad händer när fyra personer på liten yta delar rum? Jo, det luktar skit och fotsvett typ konstant. 
Men vi är inte dom som är dom, bajs brukar ligga oss väldigt varmt om hjärtat. I våra yngre dar kunde vi avhandla ämnet i flera timmar (skojjar inte)

Dag två begav vi oss ut på ÄVENTYR!! Hittade en liten jävla dubbeldäckare och for iväg en lång lång väg till primark. Har ni varit på gekås en löningshelg i december så kanske vi kan prata om det. Hysteri. Det var så jävla mycket folk att det gick knappt att vända röven åt ena hållet. Gav upp lika fort och strosade runt i massa andra gallerior istället. Då jag har samlat kroppsmassa så gav jag upp klädletandet rätt fort och hittade istället en SMINKBUTIK!!! billigt som fan var det och italienskt. Kiko hette den. 
Köpte fyra nagellack och smink. :))))))

Då jag befann mig på tysk mark så passade jag på att äta "schnitzel". Smakade ungefär som hemma. Nah. 

Sen tog vi en tur på primark igen då helvetet lugnat sig lite. Jag köpte en tisha, halsband och en necessär för den blygsamma summan 115 spänn. Utanför primark råkade jag tappa en ölflaska i marken som gick sönder. :( 

Sen tog vi tunnelbanan hem och beskådade alla färgglada byggnader. Varför ser det inte ut så i Sverige? Lite rör och rosa balkonger lixom? 

Dag 3 så var Hanna rätt bakis efter en jävla härjkväll (som jag ej var med på) så hon sov halva dagen. Hehe. 
Vi andra vandrade runt i kyrkor och kollade på spännande människor med tuppkam som drack öl i parker. 
Det var rätt gött att slippa hetsa faktiskt. Vi bara... Gick. 
Anywayz så var Berlin en skitfin stad som jag absolut vill tillbaka till!! Alla borde åka dit nån gång! 

Bengan Emmy och Hannill utanför primark. 
Poliser och karuseller fanns.

Hittade ett stort torn!! Men det var så lång kö så vi sket i att åka upp..

Bengan i en kyrka.
Folk som cyklade och drack öl?

En slags katedral?!

Fina byggnader!


Titt va fint!!





Tjejer gillar fluffiga handdukar och plattångar och killar är stökiga. Tack tyskland!

Tack för en fancy resa fantastiska kvinnovänner! 

Blod, fotsvett, bajs och Berlin

Ja jo jag överlevde Berlin. Kom hem i söndags och sen blev jag akut dretsjuk i hipstersjukdomen "förkylning". 
Danke schön FÖRFAN. 

Jag var ju jämt "lite" nervös inför flyget. Brukar inte flyga så rädslan var väl befogad. Gissa vem som skrek högst? Jah! Höll hårt i bengans hand och skrek för kung och fosterland. "VA HÄNDER? IIIHHH VI SJUNKER, SÅ HÄR SKA DET VÄL INTE VARA??? AHHHHHH!!!!" 
Bengan var väldigt pedagogisk hela resan och förklarade med små bokstäver. Tillochmed childet sparkade som en idiot. 
Dom tre andra flygningarna var jag tyst och valde att inte sitta vid ett fönster. Emmy tyckte att mitt gallskrik var lite "lugnande". Hoppas att resten av passagerarna höll med henne. 

Först landade vi i Köpenhamns flygplats, självklart käkade vi däänske wienerbrö. Ganska gott. Sen drog vi vidare med plan nr 2 till Berlin. Stackars hannills väska försvann efter att hon deklarerat att hon då "aldrig haft något väskkrångel". 
Jinx!!!!
Runt nio tiden var vi incheckade på hotellet som var en trevlig överraskning. Riktigt fräscht och fint. Toaletten hade väl en tunn glasdörr men vafan... 
Vi bodde vid "Alexanderplatz" som var hyffsat centralt oxå. 

Får nog dela upp det här inlägget, känns som att det kan bli jävligt långt. 

Fortsättning följer...
På Danmarks flygplats. Skitstor och asfrän var den!!!
Tog oss en kvällstur första kvällen! 

RSS 2.0