Man ska välja sina strider.

Sägs det iaf. Det gör inte jag, jag tar minst 75% av dem, och oftast de onödigaste. 
Var på apoteket för ett tag sen och började småtjafsa med apotekspersonalen. 

Jag: har ni Ren? (Uttalas på engelska)
Apotek: va?
Jag: jaja, eller reeeen? (På svenska).
Apotek: jaha Reeen, det svenska märket! Nej tyvärr så har vi inte kvar det.
Jag: ehehe... det är ett brittiskt märke.
Apotek: näääeee....
Jag: ehe, är rätt säker på att det är brittiskt.

Och så höll vi på sådär ett tag, det blev "lite" dålig stämning. När jag gick därifrån så skämdes jag lite, varför i helvete var jag tvungen att tjafsa om en sån skitsak? Å andra sidan, varför gjorde hon det? Hon var förmodligen lika tjurskallig som jag. Det första jag gjorde när jag gick ut från apoteket var att googla, och självklart hade jag rätt. Ehehee...

Gymqueen

Har nu gått en vecka på gym! Redan efter första passet kände jag mig som världens starkaste kvinnfölk och började frenetiskt leta efter synliga muskler. 
Första passet var relativt tråkigt, trots gympeppen. Men kände stor förvirring inför alla maskiner, de var så himla spejsade. Sist jag tränade var väl för ca 5 år sen tror jag och då stod man på en ledsen crosstrainer som var lite halvtrasig. Nu satt jag på en cykel som hade en inbyggd fläkt? Coolt! 
Och såklart, jag går på tjejgym. Ja ni undrar kanske vad det innebär, kort och gott, ett låst rum där män inte får vara. Älskar det, känns så tryggt!

Och det har varit så himla sköjj! Där är sen största förvåningen, tycker det är skitkul. Min träningskompis cicci är rätt bra på fria vikter och vet lite mer hur man ska träna och det känns jävligt bra. Ser så fram emot att ha mindre ont i kroppen, har ju haft ont i 140 år, så är svårt positiv.

Hejdå!
(null)


Två veckor!

Jag har semester snart! Om TVÅ veckor! Eller semester och semester, jag och Jonas är lediga samtidigt i en vecka, sen har jag vide i typ 4 veckor innan skolan drar igång igen.
 
Som vanligt har jag storslagna planer som förmodligen ej kommer fungera lika bra i praktiken som i hövvet. 
Vi håller ju på att renovera övervåningen, det går segt men framåt. Så det tänkte jag bli färdig med. Hehe. Alltså måla färdigt furutak, lägga gölv, tapetsera, måla väggar, inreda, och eventuellt måla taket i köket. Jag är nog rätt överoptimistisk här tror jag. Men den som lever den får se. 

För övrigt händer det ju inte skitmycket just nu, förutom att det är varmt, vi äter mängder med glass, jag har jobbat två helger i rad :( och är allmänt trött. Den känns konstig den här sommaren, jag har aldrig varit med om en sommar då man på riktigt KAN ta det för givet att det kommer vara fint väder varje dag. 

(null)
Ursäkta röran osv, men igår försvann överskåpet! Har ingen förebild men det vill ni ändå inte se. 

Campa i Karlstad!

I samarbete tillsammans med Swecamp.se
 
Jag har rätt få men goda minnen av att campa, mitt första minne av att campa är när jag var en liten palt och jag och brorsan fick följa med mormor och Rolf i en liten husvagn. Vi åkte till en liten sjö som hade en stenig strand, vi kastade stenar i sjön. Och på morgonen åt vi frukost på traditonellt vis, ni vet pyttelitet bord, limpa och sånt.
Det var lixom enkelt och mysigt, och jag tyckte det kändes extremt lyxigt med husvagn, alltså ta med sig ett litet hus på utflykt!
Sen dess har det inte blivit så mycket camping, om man inte bortser från några fruktansvärda tältupplevelser på festivaler. Men ju äldre en blir, och med barn i bilden, så känner jag ett längt efter det där lite enkla och mysiga, åka någonstans där närhet till strand finns och bara bada och gå till en liten kiosk och köpa en liten glass och bara njuta av att vara någon annanstans än hemma. För ni vet hur det är, det är svårt att koppla av helt hemma, det finns ju alltid en miljard grejer som ska göras, det ska renoveras, det ska målas och fixas.
 
I Karlstad finns ett ställe som heter Bomstabaden, och där har de camping! Jag hängde där hela somrarna i mina yngre dagar, det är ett helt amazing ställe, perfekt för familjen då stranden är enorm, det är väldigt långgrunt och superbra sand i vattnet, alltså ni vet, det är sand och inte sådär gyttjig botten.
 
På Bomstabaden kan man hyra stugor, både vinterbonade och vanliga, några lägenheter finns och även speciella hundtillåtna stugor. Bra va?
Sen kan man såklart ta med sig sin husvagn/husbil och hyra plats där med, eller om man vill uppleva något mer spartanskt boende - tälta.
Det finns även lekplats, en äventyrsbana, blir en sugen på att cykla finns det cykelleder då anläggningen ligger i närheten av ett friluftsområde. När en har härjat runt hela dagen så finns det en supergöttig relaxavdelning med bubbelpool!
 
Tycker att ni ska in och kika på swecamp.se för att kolla in allt annat skoj man kan göra på Bomsta! eller om ni vill kolla in någon annan trevlig anläggning!
 
Tjipp o hej!
 
 
 
(null)
 
 

Sommar i Kristinehamn!

Detta inlägg är skrivit tillsammans med Visit Värmland
 
Som born and raised värmlänning delar jag i sann anda en stark värmlandspatriotisk kärlek. Jag älskar verkligen Värmland. Jag har bott i andra städer och län men har aldrig funnit samma värme och glada lynne som i Värmland. Det är sant det de säger, värmlänningarna är vrålsnälla och oftast glada. Solen skiner dock inte alltid, och Värmland består inte enbart av skog och älg, men ja, det är fantastiskt ändå.
 
Nu när det är sommar o sol tycker jag att ni borde besöka Kristinehamn, det är en väldigt mysig litten stad som bjuder på lite goa smultronställen om en letar lite. Gillar Kristinehamn lite extra på sommaren, det känns lite yvigt och mysigt med alla träd och den fine skärgården. SÅ! Här kommer lite
mysiga ställen i krillehöla som är värda att besöka:
 
 - Kristinehamns stadsbondgård, perfekt när man har småbarn eller bara gillar djur. Det senaste jag sett de tagit in är alpackor vilket är världens roligaste djur, ser ut som en blandning av får och giraff. På Kristinehamns stadsbondgård finns även grisar (som mitt barn älskar!), får, höns, hästar och så vidare. Blir en lite törstig på kaffe eller en go glass finns ett litet café. 
 
 
 
- Picassoudden. På picassoudden finns ju den kända statyn som är beställd från Picasso? Eller hur det nu var. Minns inte och ingen verkar ha riktig koll. Kristinehamn har ju annars slogan "Picasso valde Kristinehamn", vilket inte riktigt stämmer, däremot köpte Kristinehamn in en skitstor staty av Picasso. Den ÄR verkligen något man måste se under sin livstid, för den är stor och frän, plus att det känns rätt mäktigt att Picasso varit inblandad (eller om han gjorde den?) i skulpturen. På picassoudden finns även ett trevligt café om en blir sugen på annat än konst. 
 
(null)
 
- Kristinehamns hembygdsgård! På hembygdsgården kan man fika och äta våfflor, titte lite på naturen och känna att livet är allmänt gött. Reservation för att jag ej besökt hembygdsgården själv, men när jag kollade Visitvärmlands hemsida förstår jag inte ens varför jag inte varit där? Hur kan jag ha missat denna lille oas?
Titt på bildera ba:
 
 
 Kommer åka dit när jag får semester o gona mig! De fina bilderna står min polarinna Madde S för! 
Sen finns det såklart andra fina ställen i krillehöla, kolla in visitkristinehamn.se för mer tips! 
Peace!  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maddes bröllis!

Madde gifte sig i lördags! Det var jättefiiiint och inte ett öga törrt. Skulle vi (alltså jag o Smoofie) gifta oss så vill jag ha något liknande tror jag. Friade till Smoofie för längesen men är fortfarande ogift nucka? Vad hände med det? Ingen vet. 

Jag fick äran att göra maddes hår och det gick faktiskt bra. Var svettig och lite full dock. Blir full bara jag andas in alkohol nuförtin. Sen åkte vi in till bröllis och minglade o myste med folk. Kort ceremoni och borglig vigsel, men det var fint! 
(null)

(null)

(null)


Jaha vad har hänt mer då? Igår besökte jag ett gym, alltså jag tränade inte utan tittade bara, det såg rätt lovande ut, särskilt med TJEJGYM! Så jävla gött o slippa män. Har ju ont i kroppen jämt och känner att de vore najs o slippa det. 

Just de ja! Klippte vide i en hockeyfrilla!! Han blev skitgullig. Fast gjorde ont i själen att kortklippa honom. Nåväl, han kanske blir lite mindre kliig i hårbotten.

(null)
Nuttis!! ❤️

RSS 2.0