Lost o frallor.

Guuuu vad jag älskar gamla tanter. Dom e så fantastiska, och jag funderar jämt på vad för slags liv dom levt. 

Igår var det en riktigt supergammal dam 90+, och hon var som mig, flamsig o tramsig och hon drog skämt hela tiden. Sen frågade hon om jag sett "lost", och så berättade hon med djup inlevelse vissa scener från serien. Hon hade sett den så många gånger att hon inte kunde räkna. 
Och sen hade jag en till gammal dam som berättade om gammalt hårmode. "Det är sant - vi hade frallor i håret förr!!". Älskart. 

Jag hoppas verkligen att jag blir en sån där härlig tant som fladdrar runt i lila läppstift och Gudrun Sjödén tunikor och ser livet positivt. Tror att ålderdomen blir jävligt jobbig annars.


Puzt oh stön.

Vilken hetsig vecka!!! Har knappt hunnit smälta alls känner jag. Det var måndag igår o nu måndag igen??? 

Nej men det har gått braaaa, har haft rava full. Träffat massa gamla kunder!! (Sa jag att jag är tillbaka på mitt gamla jobb - ny chef?). Och så har jag tjötat som ett helvete. Har verkligen längtat efter vuxna människor!!! Är totala motsatsen till introvert - väldigt extrovert. Gillar sociala situationer och blir smått galen när jag inte får prata. Både småprat om vädret och den fruktansvärda förlusten av Sven-Erik Magnusson har diskuterats vilt. 

Ja, hela Värmland sörjer faktiskt. Sven-Ingvars har hängt med sen barnsben på alla möjliga sätt. Det här kan vara första gången jag blir genuint ledsen över att en kändis gått bort. *sadness*

I helgen vettefan vad jag gjort? Eller ja, igår hängde jag hos Sudden en sväng. Så mysigt! 

Snart ska vi börja göra i ordning sommarstugan för försäljning, renovera litte o fixa. Känns sorgligt i själen, men vi använder den knappt så det känns nästan sorgligare. Jag o Sudden på Sven-ingvars gratiskonsert 2006 (så små!!)

1:a dagen.

Förrrrsta dagen e avklarad som officiell knegare då. Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta det utan att låta otrevlig. Så jag tar det som är bra istället, det var kul o träffa folk! 
Friska o krya typ.

Siste dan idag som jag e föräldraledig med lelle körven. Fyfan vad hemskt! Och underbart! Det är så blandade känslor, både gött och jobbigt. Skulle vilja ha en t-shirt där det står "jag överlevde föräldraledigheten 2015". Blir det en till onge så vägrar jag ta nästan hela föräldraledigheten själv. Aldrig i livet. 

Känns ändå rätt ok att börja jobba, jag har varit hemma i nästan tre (!!!!) år nu, så det ska bli väl att komma ut i samhället igen, bli en del av folket osv. 

Jahappsi. Vi är väl nästan friska! Vide var på föris i torsdags, det gick huuur bra som helst sa pedagogerna. Gött för vide! Vide kommer för övrigt få ett jättegött schema på föris, ledig två dagar i veckan och kommer sällan gå längre än till 16.00. Och skulle han det så finns det fölk som gärna hämtar honom tidigare. 

Hejdå!
Snälla o elaka bebisar.

Träffade förresten linneas (det är pappas sambos barn) som just fått child! Så himla gullig unge! Vill ha tio bebisar! Och ungen var så tyst? Har aldrig någonsin träffat en bebis som är så tyst någonsin! 
Det var mycket prat om att det var en sån snäll bebis. Jag förstår vad dom menar med snäll, men alla bebisar är snälla. Dom som skriker mycket är lixom inte födda elaka. 

En gång hade vi någon övning i skolan där vi fick ställa oss på varsin sida, om man trodde att alla föddes som snälla eller elaka. Jag ställde mig på elaka sidan, var den enda där tror jag. Men näj, det är så tydligt med små childs, klart man föds som god. Barn är så himla oskyldiga och ovetandes om all skit som finns. Tycker det är så fint, vide fattar ju inte att det finns folk som är elaka lixom. Sen är ju barn egoister utan dess like men det är inte jämställt med elakheter utan är en överlevnadsfråga. 


Sjukstuga. (Sorry)

Hallihallå i sjukstugan!


Vi lever men är rätt schletna. Vide har nyst ut så mycket snor att jag funderar på att sätta honom i karantän. Närå. Han har varit lite febrig o rätt slö men ändå väldigt gött humör? Jag däremot har legat som en däckad sill och funderar på rymdens tidhål. En riktig man-cold. Jonas har varit så himla gullig och hjälpsam. När han är sjuk är jag aldrig hjälpsam utan bara sur. 
Ska försöka komma ihåg hur gullig han är nästa gång.

För övrigt händer inget alls här förutom sjukdom. Är nervig över jobbet nästa vecka. Eller nervig är fel ord, ångest är väl mer rätt ord. Meh...


Utan vide.

Jag lider helvetes kval av separationsångest. Jag fattar inte hur jag ska jobba medans ungen är på förskolan. Jag vill inte leva utan honom alls! Hade det varit möjligt hade det kanske varit trevligt med en bärsele på ryggen med ungen däri. Så kunde han dra mig i håret och säga "katt", åt allt och alla. Men nu kommer han vara på föris och jag kommer att vara på jobbet. Så är det bara och jag måste leva med det. Nästa vecka steppar vi upp inskolningen och han ska vara där varje dag (förutom fredag) 9-14.  


Övrigt så är det lördag!! Va gött hörrni. Eller nej det är en LÖGN! Vi vaknade alla ovanligt alerta och pigga, förutom att jag började känna det där klassiska "ont i halsen". Sen är jag ju så jääävla envis och lite tölig på det där sättet. Nej jag var inte sjuk - VI ÅKER PÅ LÖRDAGSLOPPIS!! Yääääy! Så vi lämnade vide hos farmor o drog runt på tre av krillehölas finaste loppisar. Dom har fan bra loppisar här, förvånad över att vi inte varit på lördagsloppis i höla förr? Sen så är det ju vida känt att kristinehamnsbor är snålare än smålänningar och varenda Kristinehamnsbo har lördagsloppis som största hobby, för jävlar vad folk det var. Jag hittade en jättefin teakspegel, har letat länge efter en sån, så jag blev nöjd. Sen åkte vi och storhandlade. Blir alltid så jävla dyrt när vi köper mat. Landar nog på minst 1600-2000 varje gång. Å andra sidan så handlar vi bara 2 ggr i månaden, plus någon stödhandling ibland. 
Runt den här tiden började jag erkänna för migsjälv att jo- jag var nog riktigt jävla sjuk. När vi åkte hem la jag mig i sängen och sov tre timmar, nu sitter jag här o är sur o sjuk. Gissar på föris-baciller. 

 
Min sötis!!

Föris och fest.

Menåååååh, skrev värsta långa inlägget igår och så skrek ongen och jag var tvungen att springa upp o nu är det borrrrtaaaa!!


Men vi kör i vind, ingen båt utan tegel. 
Denna vecka skolar vi in vide på föris. Det är fruktansvärt och jag hade helst förträngt det och låtit vide bo hemma tills han var 25, då kanske vi kunde börja diskutera förskolan. Men vafan, samhället ska väl ha sitt. 
Och jaaa, det går såklart hur bra som helst. Vide är en social unge. Han klamrade sig fast vid mig som en igel i fem minuter, sen sprang han runt och undersökte allt medans jag helt svettig satt kvar och försökte kämpa emot min inre vrålape-mamma.
Mycket omställningar och nya rutiner, både för mig och lillgorillan. 

Nu pratar vi om något annat tycker jag. I helgen var jag o Sudden på fest!! Låter som att jag alltid är på fest men det stämmer tyvärr inte. Vi var på hemmafest hos en gammal kompis!
Hemmafest! Jag stannade kvar sist. Nej men nästan. Precis innan jag somnade var klockan 03.00. Öhhh, är jag 18 eller? Det var dock skitkul! Jag pratade sönder mina öronlobar. Det ekade i hjärnan i två dagar efteråt. Om ni är på fest med mig någon gång så var beredd på feministrantar och långa utfrågningssamtal. Jag håller gärna förhör, samt har enorm släng av storhetsvansinne. Jag vet inte om det är charmigt eller idiotiskt. Antingen det sistnämnda. Heeh... 

Nu känner jag mig färdigfestad för ett par månader framöver.

Haha, Sudden med peruk och jag var rätt i gasen.

RSS 2.0