Trotsåldern is here!!

Haha, ja trotsåldern. Ungen beter sig som en liten skitstövel. Mest mot mig. Det gör mig ledsen och jag undrar om jag misslyckats i vår anknytning. Jag har läst lite teorier om det där, att han kanske "testar mig", ser ifall jag är kvar ifall han är elak. Eller så hatar han mig på riktigt, växer upp och mördar mig i sömnen. Hoppas inte. 
Men det är fan hjärtkrossande när han vägrar låta mig klä honom, buttar bort mig, slår mig och så vidare. 
Jaja, förhoppningsvis fas.

Familjens projektledare.

Förra veckan stod jag o grinade inför Jonas och sa att jag inte ville vara familjens projektledare längre. Det är för jobbigt att var en person på den platsen. 
Det började med att jag för ett tag sen frågade j om han brukade göra planer i huvudet, och det brukade han göra sa han, men han brukade inte hinna utföra några av sina planer eftersom jag alltid planerar så mycket. Jag gav då Jonas utrymmet att på helgen styra alla planer. Men han hade inga. Han hade inga planer för mat, handling, aktiviteter, INGET. Och då brast det bara. 

Det är ett jobb att försöka leva i en jämställd relation. Och när en är hemma mycket mer så faller det sig såklart naturligt att den som är hemma gör mer av hushållsarbetet. Men det är ju den där ständiga, inneboende planeringen som gör mig tokig. Jag örker inte. Sen förstår jag Jonas, det blir en vana tillslut att låta den andre (jag) alltid styra, då jag alltid gör det. 
Men vi blev inte sura på varandra utan han fattar ju, och har sedan dess försökt att tänka mer framåt. Som sagt, det krävs att man jobbar ihop på det planet hela tiden. 

I helgen så var vide sjuk. Han hade hög feber och förkylning, idag är första dagen som han är feberfri. Lille plutten. Tror han har ont i halsen eftersom han inte vill äta något heller. 
Jag var en sväng till sudden, mycket välbehövlig sudden-tid kände jag. Och så har jag bakat en kaka som innehöll potatis och kikärtor. Ganska äcklig, men tanken var god. 

(null)
Kakan. 

(null)
Vårkläderna åkte fram!!! 

Hudvårdsklet!

Hej! 
Jag vet att en del av er tycker hudvård e larv, och andra bryr sig inte. Skulle nog gissa att det är ca 2% av alla mina bloggläsare som faktiskt tycker hudvård e "skoj". Men jag giller’t och måste få ventilera lite!!!

På sistone har jag testat lite nya grejer jag verkligen gillat! 
Först ut är La Roche-posay toleriane ultra nuit. Detta är alltså en väldigt trevlig nattkräm. Mitt ansiktsskinn är torrt som ett helvete på vintern och denna har varit så bra! Väldigt återfuktande, inte fet utan bara gosig. Mitt skinn säger JA! Om jag minns rätt så innehåller denna niacinamide som är ett ämne som funkar mot porer, är uppljusande (alltså jämnar ut hudtonen)  och anti-inflammatorisk.  Har testat produkter som innehåller niacinamide förut och tycker att min hud blivit finare. 

(null)
Finns att köpa HÄR för 199 spänn.

Jag har även levlat upp mitt c-vitamingame! Förr körde jag Klairs, vilket är i oljeformat. Gillade det, men ville ha mer resultat så jag bytte upp mig till By wishtrend Pure Vitamin C 21,5 Advanced Serum. Har varit lite nervös över att huden skulle bli nervig av ett så starkt c-vitaminserum då jag är lite känslig i hyn, men! Har inte känt av något dåligt alls av by wishtrends variant. Det sticker lite i huden precis vid applicering, men försvinner superfort, lämnar ingen kladdig hinna heller. C-vitamin är bra mot pigmentfläckar och fungerar superbra under solskydd, den ger då extra mycket skydd mot just solskador. 
(null)
Obs att denna måste förvaras i kylen. Finns på skincity.se  för 449 kr eller på eBay för halva priset typ. 

Okej, sista grejen!! Mina läppar är vanligtvis öken hela vintern, men efter att jag köpte Laneige lip sleeping mask så har jag klarat mig utan torra läppar EN HEL VINTER. Helt otroligt faktiskt. Vet ej om jag tycker att just "mask" är en bra beskrivning på denna, tycker att den är som ett vanligt läppbalsam, skillnaden är att den sitter typ hela natten. Går jag o lägger mig med torra läppar så vaknar jag med otorra. Inget läppklet har någonsin funkat så bra. Tänker aldrig köpa något annat.
(null)

Finns på iherb för 160 spänn! (Men den är sinnessjukt dryg) 

Glad påsk!

Har ni en go påsk? Jag njuter SÅ av att vara lite ledig. Känns som det var längesen som jag var helt ledig. 
På själva påskafton gjorde jag slajm till vide. Tänkte att det vore spännande, men han tyckte det var skitäckligt. Sen målade vi påskbrev. Eller jag målade, blev helt inne i det och vide sprang runt och gjorde allt annat. Hehe!!
Dessutom!!!  Nu kommer jag väl jinxa detta, men vide har sovit till schu (karlstamål för sju) i två dagar!!! Två!! Fattar inte hur extremt lyxigt detta är!!! Hoppas det håller i sig. 
Igår var vi på köpcentrum och köpte nya kläder till Jonas. Tvingade honom att köpa nya skor oxå. Han går runt i skitfula slitna gympaskor!! 
Skulle avsluts dagen med att handla lite snabbt, och då fick vide världens skrikutbrott. Har faktiskt aldrig hänt förut, tackolov. Jonas fick bära ut honom under armen. 

Igårkväll satt vi och räknade ut hur mycket virke vi behöver till renoveringen. Väldigt mycket visade det sig. 
(null)


RSS 2.0