megatrött

usch vad jag sover dåligt. Är jättetrött nästan hela tiden. Spelar spel på mobilen hela natten.

Förresten får man inte svära som frisör, men det gör jag ändå.

apan: blippisalongen det är Lina?
gubbe i telefon: öhumm....vänta, vänta.
apan: va? va?
gubbe: öhumm...jo, frugan skulle ju boka en tid, men hon gick precis.
apan: öh, okej.
gubbe: ja...men kan jag boka en jävla tid till henne?
apan: javisst, när vill du boka den jävla tiden?
gubbe: va?
apan: va?
gubbe: hahahha!




apigt

Började bra idag. Gick till arbetsförmedlingen på lunchen, berättade det för chefen, hon var jättenyfiken på vad jag gjorde där.
 Jag kollade om jag kunde stämpla upp lönhelvetet. Arbetsförmedlingstanten tyckte att jag skulle gå till facket. Men jag har lagt ner hela facket-grejen nu eftersom jag inte fick det stöd jag trodde jag skulle få av Frisörföretagarna. Tyvärr. Bättre att ödsla energi på att söka jobb. Japp. Orkar inte med facket just nu.
 Men abf-tanten trodde iallafall att jag hade en bra chans till att få slippa karensdagarna (45 dagar!) när jag säger upp mig eftersom jag har ett gott skäl. Gött mos.
Men sen blev jag grinig, hatar att förklara saker fem miljarder gånger för fem miljarder människor, jävligt frustrerande.

Önskar jag kunde skriva om något nytt och spännande istället. Typ om en snygg kille som jag blev kär i och som bara råkade vara mångmiljonär på köpet, och att vi var ute och båtluffade i östersjön och fiskade illegal torsk.  Något sånt.

Nej, för tillfället vill jag äta upp min cheesecake och goffa ner mig i sängen.


bjur på en gammal bild från förra året där jag har ett äpple på huvudet. Jag vill nypa migsjälv i kinderna.


(P.S ska hämta ut löshåret imöra alltid nåt!)

karlstad

Åker till Karlstad på fredag. Ska vi leka?

update

SNART FYLLER JAG ÅR! DEN 22 FEBRUARI, SKRIV UPP DET I ALMENACKAN OCH SKICKA BLOMMOR TILL MIG, ANNARS SLÅR JAG ER. HÅRT.

Som sagt, det ska börjas i tid. Jag är livrädd för att någon jävel ska glömma min födelsedag, så därför brukar jag tjata i veckor innan, så att ingen ska glömma bort lilla Lina, det vore ju jävligt skampåle.

önskelista:
-1 miljard dollar, så att jag kan säga upp mig från jobbet och köpa en liten ö (gotland?) och dra mig tillbaka.
- deo och bodylotion från LDB, den rosa sorten. luktar godast.
- ett par svarta mjukisbyxor och en svart tröja med huva från H&M. Mina pjamasbyxor är gay.
- en hudkräm av fet sort, gärna en sån där sminkremover med, i geléform, mkt viktigt.
- kanske rakblad till min rakhyvel?
- en ny kjol, eller vi kan säga presentkort. det går lika bra.
- en fettsugning. så jag slipper bantningshysterin till sommarn. gött.
- En äkta flygande kamel, så jag slipper ta körkort. fast en bil går oxå bra, gärna med chaufför.
- bruna linser (färg;brown), härifrån http://www.linslagret.se/produkter.php?products_id=254, dom är billigast, lovar!
- asmycket ögonskuggor härifrån http://www.makeupcosmetics.se/, gärna i någon av dom här färgerna;
Golden Egypt , Apple, Apricot ,Baby shimmer , Dreamy ,Wind , Blue Brown,Fair Copper, Madame ,Sparkly Bronze , Mystic
- en lägenhet i karlstad, gärna centralt tack.
- rött läppstift, plus läppenna! riktigt jävla über-rött skare va!
- en sån där katt jag skrev om tidigare

Nu vet ni. Annars kan jag faktiskt nöja mig med ett "grattis" oxå.

kjam.

kakjäveln.

Eftersom folk blev helt till sig av min jordnötskaka (SOM JAG BAKADE HELT SJÄLV), tänker jag faktiskt avslöja receptet.

JORDNÖTSKAKA.
½ burk jordnötssmör
2 dl sirap
1 dl socker
1-2 dl kokosflingor
2 tsk vaniljsocker
250 gram blockchoklad
10 dl special k flingor (jag använda iofs cornflakes, lika gött det, sen är det skitgott med såna där ricie crispies, hur nu det stavas?)

Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna, blanda jordnötssmör, socker o sirap i en kastrull på svag värme under omrörning.
- tag kastrullen från plattan.
rör ner kokos, specialflingorna, o vaniljsocker, blanda väl.
- bred ut smeten i en långpanna
- smält blockchokladen o bred över kakan.
- ställ i kylen i två timmar, skär sen kakan i bitar. smask!


den ser ut som bajs, men den är jättegod!


min cheesecake, men den får ni inte receptet på, era snikjävlar!!

work it.

Jag blir alltid så glad när jag hittar såna här videos, då vet jag att det finns flera som har för mycket fritid.


men vafan, en eloge åt brudarna! häftigt.
(P.S, början är rätt dryg, spola fram lite!)

huskvinna

Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har bakat! En kaka, eller två nästan. En kaka jag aldrig bakat förut! Och den var totalt ätbar, tillochmed lite god. Jävlar vad kvinnlig jag känner mig. Jordnötskaka med cornflakes och choklad var det, skitsmarrig! Sen gjorde jag även en cheesecake. Emma bakade bara ett bröd, vilken nörd (hey, that rimes!). hehe.

Imorse när jag vaknade var jag jättesugen på att städa mitt rum, sen gick städsuget över tyvärr, och det blev inte så städat ändå...Men imorrn kanske. Det är tanken som räknas, som jag brukar säga.
Jo, jag har gjort lite matlådor tillochmed! Lasagne carbonara, relativt god, jävligt mycket carbonara dock.


en turk tack!

Har suttit och googlat på katter hela morgonen. Jag gillar katter förstår ni, men jag hittade en vrålfräsig kisse som jag måste skaffa någon gång i framtiden! Turkisk van!

jisses vilken frän katt! vit med en stor burrig röd svans. Det är en "vattenkatt" som faktiskt gillar vatten! Otroligt fina!

ultranöjd.

För tre timmar sen åt jag asmycket pizza. Jättejättemycket. Och så hällde jag på mängder med ost. Ost med pizza. Gott.Och jag är fortfarande vrålmätt, sådär säl-mätt. Orkar inte göra nåt. Älskar lata lördagar, pigg till söndag.

Igår var jag och Emma ute, var jätteskojj att ha Emma själv hela kvällen, mycket skvaller.  Totalt skandalfri kväll. Nästan. Det var en kille som tyckte att jag hade ett slappt handslag och jag blev jättenojjig. Sen försökte jag härma Emmas dansstil, typ lite cha-cha, eller vare var. höhö. Har även ett svagt minne av att jag stod uppe på en högtalare och försökte lära en skara människor lite dansmoves därifrån. hahaha. Ja jisses. Kul vare!

Förresten är jag verkligen jätte-bajsnödig, men jag orkar inte bajsa, höjden av lathet. haha.

hard-rock-halleluja.

Vad har hänt med alla tanter i västerås på sistone? Alla verkar ha förvandlats till hårdrockare/musik-allvetare, konstigt nog sedan den nya radiokanalen dök upp "rock classics" (ellernåtsånt). Jag har spelat rock febrilt ända sedan kanalen dök upp! sketabra!
En tant 60+ och jag hade en väldigt livlig diskussion ang. en David Bowie låt. Vi gissade årtal, "den är från 76", "nej, den är från 74!" Jag vann. Sen beklagade tant 55 sig så hjärtligt över att hon missade Metallicas konsert. totalt slutsålt. Stackarn.

Men den roligaste tanten var nog den gamle tanta på 80 nåt som älskade Gnarls Barkley, hon ba "han rockar fett" (okej, så sa hon inte, men nästan). haha!

Åh, jag är så trött, ont i ryggen, trött. Och inga öl har jag. katastrof!


här har ni´n, Gnarls Barkley, fast baklänges...kul man kan ha.

suck.

ringde till chefen idag.

apan: hej, jag fick inte min lön idag.
chefen: jasså, va? är det redan den 25:e?
apan: nej...men på söndag, och jag skulle fått lönen idag!
chefen: jahaja...men då får du den på måndag.
apan:  DET ÄR INTE MITT JOBB ATT FIXA SÅ ATT LÖNEN SKA KOMMA I TID! DET ÄR LITE TÖLIGT ATT ALLTID RINGA OCH PÅMINNA DIG!
chefen: ehh...eh... har banken öppet imorrn?
apan: nja...tror inte det.
chefen: men då får du den imorrn på kontot.
apan: suck...

jävlar vad trött jag blir.



Idag har jag ringt till frisörföretagarna och tölat en massa. Det visade sig att chefen faktiskt är medlem där, och då kan det ju gå jävligt illa för henne, om jag nu gör någonting åt saken. Är man medlem i frisörföretagarna måste man betala ut lön enligt avtal, och det gör inte hon. Dom sa iallafall att om jag ville göra någonting så stod dom helt bakom mig. Jag blev så glad att jag började grina. Kändes skönt att höra det, att någon står bakom mig, håller med vad jag säger och tycker att det är vansinne att tjäna så lite som jag gör. Jävligt skönt.

bollen har svaret



Älskar magic 8-ball, har en egen, bara fråga, skaka och vänta på svar! och vet ni, nu kan man skaka 8-ball på internet! fyfan, utvecklingen går framåt. Skaka en 8-ball här.

kant.

Idag kom det en gubbe med fru för klippning. Gubben satt och bläddrade i frisyr-böcker medans frugan klippte sig. När det var dags för gubben hade han hittat en passande frisyr. Jag satte i halsen. Det var en "kant" (= en viss frisyr). Jävlar vad fula dom där kant-fripporna är. haha. Såhär ser en kant ut, exakt:


Jag höll på att dö. Men vafan, mycket kan man säga om "kant", men dom är skitroliga att klippa, och så fick jag mig ett gott skratt. Gubbe med kant = Hitlerstyle. Haha, en gång klippte jag exakt en hitler-frilla på en gubbe, och det roliga var ju att han även hade en matchande mustasch.

Igår klippte jag en tjej medans hon ammade sin bäbis. Det var oxå...speciellt.

dryg dag.


alla olika.

Mamma är en fantastisk kvinna på alla sätt. Men på ett sätt är vi väldigt olika, mamma är s.k "realist" och jag är en obotlig "optimist". Jag tror alltid att allt kommer att ordna sig, och det brukar det göra, på ett eller annat sätt, och gör det inte det så får det väl ordna sig på ett annat sätt. Jag orkar inte oroa mig, jag har oroat mig tillräckligt nu. Jag får ta det som det kommer, får jag inget jobb i karlstad får jag helt enkelt börja söka någon annanstans, eller skaffa ett annat jobb sålänge.
Men jag gissar oxå på att man alltid kommer att vara ett "barn" för sina föräldrar, man kanske aldrig blir stor för dom.Det lär jag säkert märka när jag själv får onger.
Det jag vill säga till mamma är; oroa dig inte! Det gör jag så bra själv, och så ordnar det sig ska du se, det gör det alltid!

Kram på dig kära mor!

Flytta.

1 april. Då kommer jag återigen återvända till thedarkness; karlstad. Ska bli skönt att slippa tjatet om min dialekt. Men jag har väldigt blandade känslor. Är livrädd för att jag inte får tag i något jobb tills dess, och hittar jag inget jobb så måste jag flytta igen. Känns ännu pissigare. Flytta flytta flytta, jag vill flytta hem, jag vill ha en fin liten lya i karlstad, och en fin liten lön, och en fin liten nakenkatt, och fina möbler. Ett ordentligt liv alltså. Är så otroligt trött på att vara fattig. Jag har varit fattig så jävla länge nu, flera år, och jag skulle kunna hugga av en arm (nja, kanske en liten del av min lilltå..) för att få en lön över tio papp. Ett vanligt jävla liv. Helst med en normal chef (fast det kanske är för mycket begärt?).
Sen är jag rädd för det här med, a; jag får ett jobb, en bra lön, en nakenkatt, ett vanligt jävla liv alltså. Men så börjar det klia, och jag flyttar pga rastlösheten. Och då sitter jag där igen, någonstans i mellansverige och idoliserar Karlstad som världens bästa stad. Igen. Hoppas inte.

Håll alla era tummar för mig! Låt mig få ha lite tur för en gångs skull!

redrum

tal om nyslipad sax, det var som att klippa med den lenaste katten, jävlar vad gött det var! Har verkligen saknat fanskapet. Haha.
men som ni minns att jag skrev om att saxen var pissdålig om man kunde klippa sig i handen utan att det kom blod? Det var det första jag gjorde, klippte mig rätt mellan fingrarna, och jävlar vad det blödde, blodskräck + frisör är en jävligt dålig kombo. Jag blir helt vettskrämd varje gång jag ser en liten strimma blod, men det får jag såklart inte visa för kunderna, man kan ju inte springa runt och flaxa med armarna och grina som en liten fjant, fattar ni väl. Paniken spred sig när jag såg att blodet forsade ut ur handen. GAAAAH!! och inget plåster hade jag heller.
Så jag fick ta mig en handske, klipp med liten handske. haha, det ni! När jag tog av mig handsken var handen helt röd, då ringde jag till chefen som fick undsätta med plåster. Sen var jag nöjd och glad igen. Kast med litet plåster.
Redrum.

Märks det att jag är fett övertrött? Har haft guitar hero maraton med emma, och så har jag ju som sagt sovit vråldåligt. Inatt ska jag sova skitgott och länge, inte oroa mig över saker. gott. länge. sova.

sömn

Jag kan inte sova. I två veckor har jag inte kunnat somna som jag ska, jag hinner inte bli trött förräns klockan är runt fyra, då somnar jag. Och helt plötsligt ringer klockan och jag är vråltrött. Inte coolt. Kommer bli helt vansinnig om det fortsätter.
Fan, har ni några vettiga tips på hur man somnar? Jag försöker alltid göra en avslappningsövning, men det gick sådär inatt. Sen har jag testat att räkna får, men det funkar inte det heller.

Förresten vaknade jag till av att jag låg och skrattade förut, jag drömde att Bengan hade klätt ut sig till han supernörden i Bonde söker fru, fredrik, han från förra säsongen. Och hon var jättelik! Och pratade exakt som honom. haha.

äntligen en bra sak!

mitt i finanskrisen, börskraschen, obamas invigelse och gazas förödelse har det äntligen hänt en riktigt fin sak! En fantastisk sak! Imorgon, äntligen imorgon kommer min tredje hand! Som jag har längtat, det är fan över ett halvår sen jag använde den! Och jisses vad jag har saknat, gråtit, spillt mjölk, och gråtit lite till, men imorrn kommer den! Min älskade saxjävel! Jag fattar ju att ni inte riktigt förstår varför jag är så jävla glad, en sax är en sax är en sax? Mitt enda (nja, nåväl jag använder ju en kam oxå) arbetsverktyg är ju en sax. Och då är det jävligt viktigt att den;
a) klipper bra, välslipad!
b) är bekväm
c) inte är för liten


Och den där jävla lånesaxen prickade in alla tre fel, snorliten, obekväm och håret lixom böjde sig när jag klippte med fanskapet.
Vet ni hur man märker att en sax är riktigt pissdålig? Om man råkar klippa sig i handen och det inte ens blöder. Sant!




(P.S, jag har inte kunnat använda min egna sax eftersom jag tappade jäveln i golvet så det blev ett hack i den, och då går det alltså inte att klippa, jämtsåattnivet)

foto!

Jag kom på en jättefrän grej till en fotosession jag skulle vilja göra. Tänk er en sån där skitmaffig gammal soffa typ i guld, och sen skulle jag vilja ha på mig en jättestor herrkostym och asmycket smink som är helt utsmetat, och bakåtslickat hår. Lite som Jokern i Batman, och så kan jag sitta där i fotöljen och bara se allmänt ball och läskig ut! Fan vad fett. Det vill jag göra!!

Gay-apan

När jag knappade hem från jobbet förut så gick jag och funderade på hur det skulle om jag var gay. Framför mig såg jag skitjobbiga brudgrejer.

tjej: är du sur?
apan: nej.
tjej: men jag hör ju att du är sur?
apan: nej!
tjej: men gedäj, säg vad det är!
apan: nej jag är inte sur.
tjej: hepp....
apan: är du sur?
tjej: NEJ!

haha. Sen spårade det ur lite och jag började fundera på vilken av mina tjejkompisar jag skulle passa bäst ihop med, och jag kom fram till att jag och sudden vore den perfekta matchen, vi skulle sitta och pimpla öl på tema-kvällar varje helg och prata om gamla minnen. Men sen vet jag ju oxå att sudden hade säkert dumpad mig för att jag är för slarvig och "aldrig hjälper till hemma".
Emma hade det nog inte funkat något vidare med, jag skulle vara extremtofflig och aldrig våga säga emot. Vi hade nog hållt ihop i en vecka eller två, sen hade hon nog dumpat mig och blivit ihop med Jim igen. Dessutom skulle vi nog dricka enorma mängder vin.
Emmy hade säkert varit intressant, vi hade kunna sitta i hennes säng och prata om alla konstiga sjukdomar och fobier vi har. Men sen tror jag att vi hade blivit nervösa på varandra tillslut.
Bengan, njaaaäe, vi hade säkert bara bråkat och grinat om vartannat.
Hanna skulle jag aldrig få ihop det med, ingen skulle våga ta första steget, trots det friade jag till hannill när vi var sex år. Jag tror inte hon var intresserad då heller.
Kristin vågar jag inte ens tänka på, hon är ju i princip släkt.


aawwww, ni ser ju själva vad gosigt vi har det ibland.



Benjamin

Benjamin Buttons otroliga liv var jättebra! Dock lite trögstartad, men helt värd! Synd bara att jag hade så extremt höga förväntningar på den att jag inte kan låta bli att bli lite lite besviken ändå. Men jag skulle iallafall ge den 4/5, och vilka vrålballa effekter! Det var rätt spännande att se Brad Pitt som en skrumpen liten gubbe med strupkatarr! Hahah!

Sen så har jag även hunnit med att glo på två filmer till (inte på bio dock), Changeling i regi av Clintan! Den var vrålbra! Jag hade förväntat mig ett litet halvdassigt drama med en gråtande Angelina Jolie. Angelina må vara snygg som få, men hon brukar även vara expert på att välja askassa filmroller. Så jag blev jävligt överraskad, jättebra film, skitbra spelat och ja, se den! 5/5 (jag älskar att låtsas vara någon slags filmrecensent, haha!)

Den trejde filmen jag såg hette "Pleasantville" anno 1998, den handlade om en göllegöll Tobey Maguire och hans syster (Reese witherspoon) som hamnade mitt i en 50-tals-idyll tv-såpa. Bra upplägg, sådär bra film. Helt okej, men lite förutsägbar. Perfa söndagsfilm när man inte vill överanstränga dom sista hjärncellerna.
3/5.


Nu måste jag kila fortsomfan till jobbet och platta håret! Bajs

helgrapport!

fredag: emma och jag satt och såsade hos anne-lie med ett gäng öl, och vi fick väldigt mycket viktigt sagt, mycket trevligt!
 lördag: var ute och gick (!!!) i en hel timme med en flock hundar, jädrer va gött det var. luft är bra mot alla bakfyllor.
sen färgade jag anne-lies barr, tror det blev bra?
Försökte visa mina nya kunskaper i guitar hero genom att klå emma, jag klådde inte emma. Och jag blev skitsur. Jävla skitspel.
Efter mycket om och men kom vi iallafall fram till att vi skulle dra ut på förfest. Jag hade varit smart och köpt tio små 3,5er norrlands guld eftersom jag inte hann med systemet, det smakade som saft och gick ner alldeles för lätt. Förfesten var rätt spännande, jag kände mig som ett får i en vargflock, det var bara pöjker. Killar i linnen och fräcka frisyrer. Haha. Det som var mest spännande var ju egentligen varför pöjkera absolut skulle jucka på varandra hela tiden. Ja, varför? Jag tror tillochmed dom försökte jucka lite på mig med, men jag lyckades smita undan. haha.

Punkbärsen gjorde mig inte särskilt full, utan lätt salongsberusad. Kändes bra. Efter lite vilda diskussioner kom vi fram till att vi skulle dra ut på krogen, och eftersom emmas nyårslöfte inkluderar att inte gå ut på BMB blev det lite trixigt eftersom Jim absolut ville dra dit. Men vi drog dit ändå, och vet ni, det var skitkul! Var jättelängesen jag hade så roligt på BMB, och jag var knappt full! Haha! Och emma skötte sig med bravur, mycket bra!
Jag fick tillochmed flörta lite, en karl kom fram till mig och frågade om han passade i glasögon, och det tyckte jag han gjorde.
apan: men vad snygg du är!
kille: öh...oj, ja..tack... vad generad jag blev nu!
apan: ja, men varför inte? det är ju kul att få höra en komplimang om den är sann, eller hur?
kille: jo... du är oxå snygg, annars hade jag aldrig kommit fram!


Det var kul. Och sant, han var faktiskt snygg. sen drog vi därifrån och jag fick en slängkyss från karln. haha.
Ingen discodans blev det dock, lite synd, men acceptabelt. Och när vi skulle dra rök jag ihop med Jim.
Jim var inte tillräckligt nykter för att hålla en redig diskussion, och jag var tja, nykter och förbannad över konstiga kommentarer (det har jag ingen lust att gå in på, jag tror helt det var fyllan som talade). Men jag tror han släppte det rätt fort, han verkar ju inte vara långsint direkt.

Idag är jag pigg och klad och ikväll ska vi gå på bio! Benjamin Buttons någonting. Blir kanongrejt!

kjam.

vad bra!

skitbra, då svär jag alltså inte för mycket, utan lite för lite? Ska kolla upp lite kalle-anka svordomar, så jag kan spä ut lite på dom, och så blir vi alla nöjda unt glada!

 Idag har jag varit ute o gått jättelänge med emma, anne-lie och massa djur. görgött!
 Ikväll dricker jag punkbärs och...ja...ungefär det.

 puzzah!

jävlafan

webvoter-omröstning
svär jag för ofta i bloggen?

Ja, men det hör till.
ja, som ett borstskaft! tagga ner!
nej förfan!
Nej, ge mig mer!

Se resultat

fredagsfilm.

Godmorgon! Snart är det officiellt helg, och ni vet ju vad det innebär. Jag har gjort en klurig liten film om det!


Made by apan, "gissa den röda tråden".

Fan, jag ska se till o filma lite mer, det är skitkul att göra filmer!

gitarrmjälte.

Jag har aldrig varit duktig på något instrument överhuvudtaget. Det suger lite. Både far min och bror min är rätt så musikaliska på olika sätt, och jag hoppades lite i smyg att det skulle komma till mig oxå, bara sådär paff!
 När jag var liten försökte jag spä på min musikaliska sida och försökte mig på tvärflöjt. Men jag tyckte läraren luktade äckligt så jag gick bara dit tre gånger. Sen så har jag sjungit i kör två gånger, ena gången i högstadiet, och andra gången i gymnasiet när jag ställde upp som luciakanidat (haha!! det ni!). Tyvärr sjunger jag så jävla ljust att jag fick hålla för öronen för att  kunna höra min egen röst, sjöng jag, eller mimade jag bara?

Men! Nu har det äntligen kommit, min musikalitet! Jag är asbra på både bas och gitarr, och det blev jag genom ihärdigt övande i två timmar. Jag har redan fått flera spelningar och en trogen fan-skara.
 Guitar hero, har ni hört talas om det? Ja det har ni säkert, men jävlar i helvetet vad sköjj det är! Tack jesus och polare för detta, tack för att vi omusikaliska idioter kan få låtsas att vi faktiskt spelar ett äkta instrument! Tack!


Dock lär jag väl aldrig bli en ny santana. :(

Burrit.

När jag var på apoteket senast så övertalade apoteks-tjejen mig till att prova en ny häftig värktablett mot mensvärk! Jag brukar i vanliga fall bli ett monster så fort det närmar sig röda veckan, jag får ont i bara helvetet. Men apoteks-bruden berättade att man skulle ta såna där fräcka piller precis innan värken "bryter ut", annars blev det svårt, sa hon. Evreka! Hade jag inte den blekaste om, så jag köpte mig ett packet med "voltaren" (volta-ren? hehe..) och se på fan! Det funkade! Ingen mensvärk alls! Men jag blev lite besviken, jag trodde att det skulle ta bort ilskan oxå. Det gjorde det ju inte, och jag har gått i ett par dagar, mensvärks-fri, men förbannad åt helvetet!
Funderar starkt på hur jag ska göra nästa månad, om jag har mensvärk så har jag ju faktiskt en anledning till att vara förbannad, något att skylla på lixåm. Om jag inte har mensvärk så kommer jag bara gå runt och förbanna omgivningen.
Jävligt svårt asså...


Annars är det jävligt kallt ute.


as-kungen

Bajsbajsbajsbajsbajs. Får bara mer och mer ångest när jag tänker på att jag ska börja jobba på chifens salong. Inte pepp, inte alls.

special-klassen.

Ska berätta en liten historia tänkte jag, som inte alls har någon slutkläm, men skitsamma, det är min blogg, sluta klaga!

En gång i världen var jag en liten parvel som skulle börja mitt första skolår. Jag kan tillochmed minnas första dagen i skolan, jag hade en sjömanskostym (håkan, släng dig i väggen! jag var först!) som mormor hade sytt åt mig. Den var faktiskt jättesöt, men jag minns att jag tyckte att den var lite fjantig. Jag blev genast erbjuden att leka med några balla killar som var några år äldre än mig, vi gungade. Det slutade tyvärr i katastrof eftersom dom bara ville jävlas och knuffade ner mig från gungan, och där låg jag, sandig och grinade som ett mindre elbolag, helt ovetandes om den hårda världen där ute. Ja jävlar.
Skitsamma, det var ju egentligen inte alls min första skoldag jag skulle skriva om. När jag hade gått något år i skolan förstod lärarna att jag inte var "lika klok på matte" som dom andra kidsen, så dom satte mig i "extra-matte", matte för oss som hade lite "speciella svårigheter". Och dit fick jag gå, varenda dag när dom vanliga barnen läste matte i klassrummet. Dom andra barnen i extra-matten hade inte speciellt svåra problem, utan dom var bara jävligt bråkiga, det var inte jag.
 När jag började mellanstadiet blev det  hårdare tider. Jag fick en ny matte-lärare till extra-matten,  Birthe hette hon. Och jag minns väldigt väl att hon gillade Levi´s jeans eftersom dom satt bäst på hennes röv (hennes ord). Birthe var skåning. Och en värdelös lärare. Om vi räknade tio mattetal fick vi spela ett rymd-spel på datorn. Det funkade inte på dom bråkiga kidsen, dom fick spela ändå. Jag minns väldigt väl dagen då Birthe berättade för mig att jag "antagligen hade dyskalkyli", och det var då jag gav upp. Jävligt dumt sagt av Birthe.  Jag lärde mig klockan i fyran. Fattade aldrig riktigt "kvart i" och "kvart över" grejen.
Min vanliga lärare berättade för klassen att om man inte kunde gångertabellen innan man slutade sexan så skulle man aldrig överleva högstadiet, jag blev vrålrädd och försökte verkligen pränta in den, men jag lärde mig faktiskt aldrig gångertabellen, men jag klarade mig ändå! Hah!

Vet ni vad mitt absolut värsta minne är från absolut hela skoltiden? (klart ni inte vet, doh!) Det var i början av gymnasiet när vi hade matte och läraren frågade mig vad 2+5 var. Och jag kunde inte svaret.

Men jag kan avslöja för er att jag faktiskt blivit betydligt bättre på matte sedan jag tvingades ha hand om en jävla kassa-apparat helt själv. Och man kan faktiskt klara sig genom livet trots att man är värdelös på matte, det finns ju faktiskt miniräknare i allt nuförtiden.




Köpte nya skor idag förresten, inte för att jag ville eller hade råd, utan för att jag verkligen behövde. Dom ser ut som båtar, och dessutom är dom två storlekar för stora, men det kanske är bra, då har jag något att växa i.

Nej, nu börjar jag se i kors. Bäst att ge sig.

liv tack.

Nu ska jag berätta för er vad jag har gjort dom senaste timmarna, jag har suttit och (som chefen skulle uttryckt det;) "diisaaajnaaaat" min blogg. I flera timmar! Och nu är klockan tio över nio! Herregud. Jag känner mig helt vansinningt överpigg, som om någon hällt klorin i alla mina ögon. Dessutom lyssnar jag på Orup. Vad fan gick fel egentligen?

(Men visst blev den snygg?)

nyårslöften

Jag hatar alla jävla nyårslöften, men ändå står man där den 31/12 klockan 23:55 och börjar småspinna om sitt helt nya fantastiska liv, hur bra detta året minsann ska bli, och vad man ska göra/inte göra. Så iår tänker jag ha lite mer realistiska mål än vad jag hade förra året (pah! jag gick ju ner 10 taggar iallafall, alltid nåt!)

1. försöka piffa håret oftare. Jag lägger knappt ner någon energi alls på mitt hår, imorse vattenkammade jag ner det värsta überfluffet. haha.
2. Åtminste ge 1 kille en chans. Så fort någon karl börjar visa lite intresse börjar jag automatiskt hata honom. Herregud kvinna, du är inte 13 bast!
3. Köpa minst 1 ny kjol. Det känns som ett lovande nyårslöfte.
4. Åka på minst 1 festival. Var fattigt med det förra året.
5. Skaffa något slags liv utanför jobbet. en hobby kanske?
6. Klappa minst 1 läskigt djur. Typ, en riktigt stor fluffig hund.
7. Skaka hand med sven-erik. Eller ja, det skulle räcka med att vinka lite till honom.
8. Köpa mer pålägg. Jag gillar pålägg, men jag köper bara dom det står ½-priset på. hahaha. Jag har ätit leverpastej i en vecka nu, jag hatar leverpastej.
9. skaffa ett nytt favoritband. Det var längesen.
10. Göra något riktigt genomsnällt, helt utan baktanke. Typ skänka lite pengar någonstans? Hjälpa blinda?

mitt hemliga intresse.

Idag var jag på apoteket en sväng. Jag älskar apoteket. Hade det gått hade jag antagligen bott på apoteket, under en hylla eller så, tältat kanske.
Jag älskar apoteket för att dom har extremt mycket mediciner där. Och jag är sjukt intresserad av mediciner, alla, allt. Så fort jag ser någon slags medicin av vilket slag som helst måste jag googla skiten ur den, vad den motverkar, biverkningar osv. Jättespännande! Varje gång jag går till apoteket ställer jag mig alltid väldigt tydligt nära kassan, så att jag ska synas, och så står jag och glor, jag glor och glor ända tills någon stackars apoteks-människa känner sig tvingad att fråga om jag behöver hjälp. Och det gör jag alltid, finns ju så mycket att fråga! "Vad är det här?" "Hur många tabletter ska man ta?" "Vilka biverkningar finns det? Är det farligt på något sätt?" "jag har ju rätt så risig mage, hur funkar det ihop med den?" blabla.

Men ni vet, man kan ju inte gå till apoteket utan anledning, och en gång varje månad har jag en anledning att gå dit, och det gör mig lycklig.



(P.S, jag har även svimmat på apoteket (olika apotek) två gånger! Jag fick ligga i personalens fikarum och flukta.)

jävla fransman!

hahaha, förlåt mig, den här låten är totalt värdelös egentligen, men jag har någon slags hatkärlek till den, ni måste se!


Dimitri from Paris - Sacré Français!

(P.S, jag hatar oxå när folk lägger upp youtube-videos, men till skillnad från alla andra lägger jag bara upp rolig musik.)

Lina: "spackel-mys."

Jag hade tråkigt, och ikväll ska vi ju på gallej, så jag passade på att spackle på lite, och för att göra det ännu intressantare kan jag nu för första gången delge er lite av mina hemligheter!


okej, varsegoda, här är jag i hela min prakt, osminkad och vinögd (jag ser av någon konstig anledning alltid vinögd ut på "framifrån-kort".lustigt)


yez, och dom här grejerna använder jag till grunden.
1, världens bästa underlagskräm, har använt i flera år, dream matte mousse, maybelline.
2, hade slut på puder så jag hittade en gammal från h&m, men det funker.
3, finaste rouget från face! rose eller nåt heter den.
4, high-lighter (stavas det så?) från Make up store, muffin, vrålbra, fast jag tror det är en ögonskugga, men skitsamma.
5, concealer från h&M, världsbäst!
6, och för att avrunda lite brukar jag ha två rouge när jag ska ut, har ju så jävla runt ansikte, ett litet ljusare och ett mörkare. men jag vettefan vart det är ifrån.


ja, precis, det är snorsvårt att få till hyffsade bilder med mobilen. som ni ser. eh ja.


jaha. och sen massa ögonkrafs på. Öh, jag använder ju mest lösa ögonskuggor som synes, mest från face, dom är snorbra och håller i hundra år.


titt vad läcker och förvånad jag blev!
har använt asmycket brons-ögonskugga, grön ögonskugga, ljus-shimmer..ja, och säkert hundra till. synd att mobilen är bajs och vägrar fånga färgerna, men skitsamma. Huvudsaken var väl att jag försökte?

det var en fin tanke.

luft

Ni vet ibland så bara hakar man upp sig på en låt och får lixom inte nog, man trycker hysteriskt på "repeat" och spelar låtjäveln tills man blöder ur öronen.


det här är en sån låt, air - kelly watch the stars

försäljarna

En av fördelarna med att vara frisör är försäljarna. Dom är som en flock med rävar som irrar runt från salong till salong, förvirrade, sluga, och skulle lätt kunna offra sin egen mamma för att få sälja lite wellaschampoon, eller vad det nu kan vara.
Oftast är dom skitduktiga, och är dom det så är det en stor nackdel för mig, som ni vet är jag fantastiskt lättövertalad och lite...eh.. "naiv", och i såna sammanhang skulle dom nog kunna sälja på mig ett vattentätt sugrör
.
Men om dom inte är så duktiga kan man få ut mycket av en försäljare, t.ex "gratisprover". Skitbra! Klart jag inte köper skiten isåfall, då har jag ju redan fått schampo/vaxer, whatever så jag klarar mig ett tag. hehe
Tack för det frisöryrket!


"den rätte för Lina"

Linda Rosing ska tydligen få ett eget teve-program, "den rätte för rosing", jaha. Och nu ställer alla sig samma fråga, varför får inte undertecknad ett eget teveprogram för?
Ja, jag förstår ju att ni är förvirrade, och ja, det är jag med. För det hade ju varit perfekt. Ni vet ju hur jag har slitit för att hitta en vettig karl (eller okej, det var en lögn) på sistone.
Men såhär är det, jag är helt värdelös på att dejta. Jag säger fel saker (tänka OCH prata, vad är det?), jag gör fel saker och så är jag sjukt kräsen.
Därför vore det ju perfekt med ett teveprogram där kändiskåta wannabe-fjollor ställer upp och tävlar om min gunst.
Hade nog varit en salig blandning män, pårökta reagge-snubbar i dreads, karlar med svart rufsigt hår som skiter i allt, och min favorit; norrlänningen som inte vet vad "stockholm" är för något.

Äsch, skit i kanal5, är ni ändå lite intresserade kan jag anordna ett slagsmål i en rink, den som dör förlorar.
It´s a date!

zup niggaz?!

Idag var det en tant som frågade vilket land jag kom ifrån. "Värm-land", svarade jag då. Tanten skämdes och sa inget mer under hela klippningen. Inte jag heller för den delen. Konstigt ändå, jag är ju blekare än en raggares röv.

För ett tag sen spånade jag mig igenom "percy tårar", fantastiskt! Ironiska generationen lever vidare, stackars våra barnbarn som lär få dras med våran törra humor.
Har faktiskt inte sett percy tårar förut, men det var det värt, att se alltså. Bäst gillar jag "kaminmannen", haha! Så sjukt, nästan lika bra som "ensamseglaren" (spermaharen). Kaminmannen handlar om en man som blir besatt av sin kamin och eldar upp halva inredningen. haha.


(kaminmannen del 2) "vedträ tack" hahaha




sen gillar jag nazist-grannen oxå. haha.


fel av astrot

Snodde med mig ett par av Emmas tidningar imorse, som jag har mobbad henne för "amelia", i hemlighet diggar jag amelia, trots tantvarningen, men tro mig, jag kommer säga att jag bara skojjade om ni konfronterar mig med det.

Men i allafall så stod det om Astro 2009. Nytt år, nya förhoppningar lixom, det stod att jag skulle antagligen få vara bitter och singel i ett år till, fan. Det stod även att jag faktiskt borde flytta till Haparanda och skaffa mig en lama-farm med en finsk liten gubbe.
Det som förvånade mig mest var nog faktiskt om "Karriären", det stod att jag skulle få en fett med bra ekonomi och ett skitbra jobb detta året! Tjohej!

Astrot ljög nog lite iallafall. För chefen ringde och ville ha ett litet "snack" med mig, jag blev snor-nervös i vanlig ordning, men hoppades i smyg att jag kanske skulle få sparken eller nåt annat trevligt. Men, det var faktiskt ännu värre, jag ska börja få jobba i chefens salong. Med chefen. Och dom skulle höja min lön med fem hela spänn! Dessvärre skulle dom ta bort min provision helt, mao dom skulle sänka min lön - rejält istället (fast det sa hon inte, utan det räknade jag ut helt själv).
I samma stund hon kläckte det så var jag en millisekund ifrån att knivhugga henne till döds med den slöa saxen. Långsamt och sakta, blodet skulle forsa mellan hennes öron. Sen skulle jag göra en pinata av hennes inälvor och grilla hennes ögon lite.
Jag ska börja jobba på hennes salong i februari. Hon sa att jag inte fick säga till mina kunder att jag skulle börja jobba där, det tänker jag göra ändå. Helvetesjävlarpiss, kan inte tänka mig något värre faktiskt.

Nytt år - nytt jobb; chefens slavdrivare. Kommer jag någonsin att få klippa igen, eller kommer jag bara att få sopa hår och servera kaffe?
Måste ha nytt jobb. NU, innan jag opererar mina öron till bomull.

dagens fördom.

"Som typ o säga till när barnen slår varandra; "Mohammed, sluta slå Pernilla."

tallriksleken

Minns ni tallriks-leken? Jätte-kul!

finger-mot-finger
huvud-mot-kind
armbåge-mot-mage


hahaha, jag dör lite!

inte tondöv

I gymnasiet läste jag teckenspråk, faktiskt! Desvärre minns jag inte ett skit av det, eller jo, jag minns "hora", "kanin" och "mössa", typ. Synd att jag inte minns mer, för jag skulle nog kunna ha användning av det just nu, jag är delvis döv i min überförkylning. Det är jättespännande, man får lixom gissa sig till vad folk säger, och ibland bara chansa vilt på ett "ja/nej". Det hade varit väldigt praktiskt att kunna läsa på läppar. Eller varit tankeläsare, då hade man kanske bara behövt å hötta med näven och se förbannad ut i vissa lägen.
Det kommer garanterat att bli vissa "situationer" imorrn på jobbet, då varken kunden eller jag kommer att förstå varandra särskilt bra. Dessutom låter jag som Darth Vader. "Luke, I´m your father".
hehe

gammalt groll.

2008:

Januari:
-tappade mobilen i kaffet.
-fick jobbet i västerås.
-sökte febrilt lägenhet i västerås


februari:
-sålde lägenheten i skoghall
-flyttade till emma på runeberg-mansion.
-fick dille på disco och försökte lära mig "the hustle"
-lekte med suddens systemkamera

-fyllde 23
-klädde ut mig till karl och konstaderade att jag var rätt ful som karl.


Mars:
-blev orangehårig.

- svängde fötterna på västerås hippa inneställe. (BMB)
- började hata Greenpeace ännu mer
-hälsade på karlstad första gången.

April:
- blev tokfrälst i bloody mary.
- klippte mig halvkort.
- laddade film som en idiot.

maj:
-började plita mer på mina serier.
-partajade vilt
-drog till skövde.

juni:
- fick en spetsig tå av okänd anledning
- badade bubbelpool med emma en hel natt
- såg på hästhoppning live.
- åkte i en skitstor militärlastbil och somnade på en högtalare.
- träffade nordman
- slutade röka

juli:
- tina, emmy å sudden kom hit o härjade på power meet!

- blev lilahårig
- drack lite klorin
- hittade en AC på salongen, lycka!
- drog till Karlstad med Emma o Jimpan.
- prövade emmas solarium, fick en illröd röv.

augusti:
- var på annas o peters bröllop. aw!
- åkte till stugan i Faggan o badade.

- tappade min sax i golvet och fick en snorkass låne-sax.
- började spara ut mina ögonbryn
- anne-lie hade superskojj 50-årsgallej här!
- emma fyllde år!
- sudden hälsade på

september:
- klippte lugg
- drog till karlstad
- någon snodde flaggan på jobbet.
- vann tävling på Karlstads Nya radio
- åkte bagagelucka med sudden i karlstad


Oktober:
- drog till skövde till bengan
- översvämning i källaren
- gick på skum lägenhetsfest, någon snodde mina skor, jag snodde ett par gummistövlar.
- gick på jobbintervju i vås. fick det inte.

November:
- Barack vann. yes I can?
- var på halloweenfester.
- fick min superduperbraiga Praktikant Alina.
- satte krog-stopp i västerås.
- åt extremt mycket kinamat med Alina.

December:
- började med julbloggen. hatade den lite det här året.
- satte i jättelångt löshår som bara var bajskvalité. :(
- bakade pepparkakshus!
- fick äntligen en ny mobil.
- hade jul-ledigt jättelänge! uh va gött.
- blev sjuk och är det än. bleh.

gött mos o nytt år på er!

nysmaraton

Hade riktigt störda feberdrömmar inatt. Jag drömde att jag flög i en lastbil ovanför nya zeeland, alla mina kompisar satt i skuffen och frös. Jo, vi var "trädkarlar" oxå, men det gissar jag på att det kommer ifrån sagan om ringen.
Men uh va en hitter på ändå!

Vi är alla lite gött småsjuka här i huset, fast Jim är såklart värst, all creds till han, han är ju ändå karl.
 Jag o Emma hade tydligen nysit ikapp inatt. Haha.

Igår när jag skulle åka buss sa busschaffören att dom inte längre tog kontanter. "Vaddå inte kontanter? vad är det här för nymodigheter?" skällde jag. Och hur fan skulle jag betala? Jag fattade inget alls. Men efter lite krångel och mycket förklaring kom det fram att hela bussvärlden numera skulle vara kontant-fri. Skitkonstigt. Jag fick betala min bussbiljett med mitt VISA-kort (woho, vuxenpoäng med visa!), det gick bara på nätta 40 spänn att åka till stan. FYRTIO RIKSDALER! jag blev ursinnig, tror ni jag är en miljanär? Vava? Idioter, men man kunde köpa någon slags elektronisk bussbiljett på pressbyrån.
Jag gick hem.

Hatar dagens samhälle lite. Tänk vad lätt det var på stenåldern, då sprang man överallt.

spännande!

Back in västerås. Fick ultrafeber på nyårsnatten, och sen har det hängt med. Ska bli jättespännande att gå till jobbet sen och snora/hosta/nysa och ha lite feberhallucinationer om rosa djur. Mysigt. Drömde om tuperat hår inatt. Ovärt.

RSS 2.0