Det kunde gått illa.

Ahhh!!! Den här natten var under all kritik. Barnet prickade in att vakna exakt varje gång jag lyckats somna. Höll på så säkert till 02 inatt? Kanske längre. Vet ej. Nu springer han runt här och härjar och vill att jag ska leka med honom men jag vill bara dricka kaffe och VAKNA. 

Igår kunde han ha dött. Det var en fruktansvärd upplevelse:
Jag satt i datorrummet och pillade på tentan och så hör jag Jonas skrika i panik från köket, plus hör kväljningsljud. Har nog aldrig sprungit så fort i hela mitt liv. Jonas lyckades precis pilla ur plastgrodan som vide nästan svalt. Har en sån jävla ångest, tänk om grodan fastnat i halsen?? 
Han har haft någon slags besatthet utav just den där jävla grodan, alla andra småprylar låter han bli att stoppa i munnen. Stackars liten. Hoppas verkligen att det var första och sista gången. 

(null)
Kolla gulligheten för ett år sen! 

Bloggbonanza

Man kan ju tro att jag börjat snusa bloggcrack så mycket som jag bloggat de sista dagarna? Vet ej vad crack har för funktion, trots en helg på SANT-läger i femman. 

Idag hade vi ju opponering. Det var lika hemskt som det låter och jag blev helt svettig. Eller ja, inte för själva opponeringen utan för den som skulle opponera mot mig. Tänkte att hen skulle säga typ "DE HÄR VA SKIT!!! DU BORDE FÅ IG!!"
Det sa inte personen. Fick lite trevliga tips på vad jag kunde göra bättre i tentan. Är även svindålig på att skriva referenser, men det var väl ingen hemlighet direkt.

Våran lärare är miljöpartist och starkt engagerad, både hon och denna delkursen ger mig miljöångest. Känner att jag ej kan rättfärdiga min konsumtion längre. Eller plasten!!! All plast!! PLAST!

Träna minnet?

Jag ska försöka att träna minnet lite, vara lite mer medveten om nuet. Det är rätt trevligt att kunna svara på vad man gjorde i helgen. 
Läste någonstans att man kan typ skramla med nycklarna för att komma ihåg att man hörde skramlet. Och att man ska slå mot spisplattorna för att minnas att man slagit av dem. 
Sen kanske man kan tänka på vart man är eller vad man gör för att minnas det. 
Plus ska försöka lära mig att sitta still. Madde sa att jag är rätt tölig att sitta brevid eftersom jag åker åt alla håll i stolen. Sitter rakt - sitter framåtlutad, dricker vatten, pillar med pennan. Dricker vatten, börjar tugga tuggummi, osv osv. Kliar i benen. Hur kan alla andra sitta blixtstilla i 3 timmar??? Huuuur??


Snörrish.Ni vet när man får barn och blir allmänt svinförvirrad och glömsk hela tiden? 
Och när man pluggar och har så mycket plugg i hjärnan att man blir svinförvirrad och glömsk hela tiden? 
I kombination???? 

Förra veckan lyckades jag glömma att jag hade mens. Alltså man glömmer inte att man har mens?? Så jag glömde sätta i en ny binda. Gick på toan och blev ännu mer förvirrad när jag upptäckte att jag inte hade någon. Trodde att den hade klättrat bort och satt sig på lämpligt ställe. Hehe, men var bara glömsk alltså.

Yesss!

Ni tänker säkert "wtf"? efter förra inlägget. Och ja ni gissar rätt, jag har haft tentaskrivning! Hemtenta alltså. Och då blir språket rätt bajsnödigt, även här i bloggen. Men nu är jag väl typ färdig. Känns härligt!

Jag har varit rätt tyst om feminism och genus på sociala medier. Det beror på 
1, klimatet. Det är ett ganska hårt internt debattklimat inom feministiska kretsar. 
2, känt mig korkad. Alltså har ju varit påläst men känt att jag saknat en djupare analys inom feminism. 
Men i och med plugget som handlar om genus och feminism känns det säkrare, eller jag känner mig säkrare. 
Genusvetenskap är så himla intressant! Jag förstår inte att det inte är ett obligatoriskt ämne i grundskolan! Det är ju superviktigt! 

Ok. För övrigt har vi fått ett bud på stugan, långt under utgångspris, känner mig nästan lite förolämpad?? 
Annars har jag inte så mycket nytt o komma med. Vide har varit sjuk men inte längre. Jag har utvecklat en bula i pannan som jag misstänker är hjärnan som expanderat av kunskap. 

Jo! Köpte nya vinterskor till migsjälv igår. Det var dyrt men nödvändigt. Gillar inte skor så jag köper så fort jag ser några utav intresse. 

Peace!#metoo

Vet knappt vart jag ska börja när det gäller #metoo. Eller ja, vilken ände. Det är stort. Väldigt stort. 
Det jag reagerar mest på är att männen blir förvånade över att "det är så många som blivit utsatta." 
Ja, men det är i princip vardag för väldigt många kvinnor. Nästan alla. 

Jag skrev ett referat till en artikel skriven av Lucas Gottzen som hette "kvinnomisshandlaren och maskulinitetens monstruösa framtid". Otroligt intressant och det går antagligen att googla fram artikeln. 
Men iallafall, artikeln handlar i korta drag om kvinnomisshandlaren och vem det är, det är alltid "den andre mannen." Han som via media framställs som ett monster, och en förvåning om att han var "normal" men levde ett dubbelliv som t ex hagamannen som var en serievåldtäktsman med en familj vid sidan om.  Folk blir förvånade över att det är det inte är ett psykopatiskt troll som bor under en bro utan grannen brevid. 
I artikeln har även män som utövat någon form utav kvinnovåld intervjuats, inte ens männen själva vill erkänna sig som kvinnomisshandlare och förminskar våldet till att våld blir "knuffar" eller att "hon provocerade fram det."
Det handlar om "de andra" männen, sällan om de själva. 

Iallafall, ser en koppling här om varför män blir så förvånade att det är så många kvinnor som utsatts för sexuella trakasserier, för det betyder att det finns närmare de själva än vad de trodde, kanske grannen eller de själva som utsatt kvinnor. 
 Jag tycker inte att #Ihave var en så dålig idé från början, för att det största problemet ligger i maskulinitetsnormen (och maktstrukturerna såklart!). Män måste vakna och förstå. Sen så ballade #ihave ur och män började plocka poäng genom att beskriva de övergrepp de begått och vissa avslutade sina inlägg med "det är inte första gången och säkert inte sista". Så jävla idiotiskt. 
Jag ser väldigt positivt på #metoo (även om det är sorgligt oxå såklart!) det visar hur stor förändring kvinnor kan göra genom att gå ihop tillsammans. Och tillsammans ska vi krossa patriarkatet!! En fredag ju!

När en plugger så tappar man tidsuppfattningen rätt rejält. Eller jag gör det iaf. Förra veckan trodde jag att det var torsdag varje dag. Hade bara rätt en gång.


Idag vaknade min unge 4! På morgonen. 4!!!!! 04.00!!! "Men sooooov då!" Försökte övertala honom till att somna om men det gick sådär och nu sitter vi båda här och är vråltrötta. Jaja, är rätt glad över hur lättsövd han är. Det väger upp rätt mycket när han somnar efter 0-10 minuter. 

På tal om något helt annat så fick jag just reda på att Hannill fick bebis inatt! Äntligen! Som vi längtat! <3

Idag ska jag läsa en vråltölig bok och sammanfatta 15 sidor på ett halvt A4, känns omöjligt. Ser förjävla trött ut idag, men igår var jag gul!

BIO!

Igår ville mamma låna vide och jag kände ba "VARSEGOD!". Närå, men det kan ho väl få göra, lånar hellre ut honom över natten än dagen, för då får man sova!! <3 

Minns knappt när vi hade nattvakt sist? 
Kände oss väldigt pigga och tyckte att det var en bra idé att gå på bio! OCH Ja, vi gick på den där clown-filmen med en Skarsgård i. It.

Hatar ju verkligen alla skräckfilmer, men likt förbannat ser jag dom ändå. Blundade halva filmen och satt och tänkte på att vide kanske kunde bli mobbad en dag? Gud vad hemskt! Eller så kanske han blir en mobbare?? Gu va hemskt!!!
Såg iallafall halva filmen och den var rätt bra, men äcklig och orealistisk. Känns inte som jag behöver oroa mig för clowner i avloppen lixom. 

Sa jag att vi såg filmen klockan nio? Kände mig bakfull imorse. 

Innan bion hälsade vi på ett par kompisar här i trakten. Karin och Jesper. Dom har en unge som är 8 månader äldre än vide. Karin bjöd på kaffe med skummad mjölk. Det var så gott att jag åkte till Ikea idag o köpte en liten visp. 

Imorn börjar delkurs 2 i plugget! Spännande!skarsgård gjorde sig bra som clown! Gillade att hans ögon fladdrade runt. Plusfakta - det var inga specialeffekter!

Målar'n

Vide har hittat något han verkligen gillar - att rita! Det var det första han ville göra efter frullen idag och satt med stor koncentration och gjorde ehh streck i blyerts. Alltså skulle verkligen bli så himla glad om detta är något han fortsätter gilla och vill fortsätta med! 

När jag var liten så tog mamma med mig på målarkurs och det var så mysigt. Plus att jag blev bättre på't oxå. 
RSS 2.0