Apan bantar

Jag ska banta! Vägde mig i måndags och insåg att jag gått över min trivselvikt rätt rejält och så försökte jag att ej få någon slags panik. Keep calm and...?
Att ej hetsa fram den ätstörde djävulen inom mig.
Skall det bantas så skall det göras med klass, stil och i lugn och ro. Ingen hets!

Har redan lyckats gå ner ett kilo! :)
Tror dock inte att jag vill skriva om bantning på reguljära bloggen utan kör på matbloggen istället.

Sen vill jag absolut INTE ha några kommentarer om att "vaddå du ä inte fet", "jag är tjockare", "vad fin du är när du gått ner ett par kilo" "du är fin som du är" osv. Tänk på att jag har haft ätstörningar och jag vill inte ha något som triggar igång den skiten igen.

När jag säger "banta" menar jag att jag vill gå ner ca 5-10 kilo, jag vill inte bli smal, för det trivs jag inte i.

Vill ni läsa om min "bantning" så skriv en kommentar så länkar jag till matbloggen!


Stelkramp

Awesome hälg! I fredags råkade det bli spontandans med Hannill. Skulle ba gå på arter worken o ta ett par bärs men ölen var så jävla god så det blev jävligt många (billiga dock!) och favoriten - bloody Mary!
Ska man dricka GODA drinkar ska man satsa på koriander, fan vad bra dom är. Och har man tur så ingår en historielektion om olika alkoholmått.

Och vi dansade och dansade sen när vi nästan tröttnade så dansade vi lite till.
Det var skitkul.
Tillslut blev jag helg vrålsvett o törstig och gick till baren för att ta en lättöl.
"Ha ni lättöl? Nåt som inte är så starkt?"
"Mjaeeh... Eller jo vi har ju 5,0 och det räknas ju som lättöl!"

What? 5,0 som lättöl? I Danmark kanske.

I lördags såg det ut som ett levande helvete i lägenheten så jag o Jonas bestämde oss för att fly landet och åka till stugan för att pyssla lite. Jonas gick lös med gräsklipparen och fastnade och det kunde gått jävligt illa.
Rev nästan upp en hel rabatt som växt igen, samt rensade ogräs som en infödd .
Fyfan vilket slit! Men gött vare. Igår solade och slappade vi litta.

Med andra ord - asbra helg.

(Rubriken har o göra med extrem träningsvärk pga trädgårdsarbete)grov apskiss!!

Är så jefla supersögen på en ny desajn te blogga. Tänkte bland annat göra om sura sockerapan i hörnet!!!
Ser framför mig en rabiesgalen apa som kastar godis åt alla håll. 
Och så måste jag ta ett nytt fotto till headern. Har en awesome idé, så jag hoppas jag hittar någon (sudden?) som vill hjälpa mig att ta en fräck bild snarast!
 
typ såhär!! Ni fattar va? han ba "GAAAAAHHGAGAGAGA!!"
 
 

Bränn ner Husby och kasta alla ungdomar i fängelse!!!

Ang. Husby, jag är inte alls särskilt insatt eller påläst om oroligheterna i Husby överhuvudtaget, därför ger jag mig inte ens in i debatten.

Det som gör ont själen är dock att rasismens fula fötter visar framfart på sociala medierna. Det står saker som "jamen bränn ner skiten, ouppfostrade ungdomar, nu blir jag rasist på riktigt, släng ut dom ur landet" osv.

Och så blir det när man bara skummar igenom artiklar eller läser hetsiga kommentarer på facebook som påvisar att det här är enbart "blattarnas" fel.

Jag önskar att folk som häver ur sig sådan skit istället sätter sig och läser på - ordentligt innan dom börjar spy galla på medier.
Vad hände egentligen? Hur var Husby innan det hände? Kriminalitet, segregation, hur har det påverkat? Är det bara ungdomarna som bråkar? Varför?

Orkar du inte läsa på innan du handlöst kastar dig in i den här debatten - gör det inte, för det enda som händer är att hat späs på och ännu mer okunskap föds.

Tack på förhand.


Vill jag hälsa på morfar?

Är så jävla dålig på att bestämma mig ibland. Vad vill jag? Alltså, VAD vill jag? JAG VET INTE BLÖGÖHÖÖ...
 
För att ta reda på exakt vad jag vill i denna sakfrågan (vill jag hälsa på min morfar?), så skall det analyseras litte först i ämnet. 
 
Vill jag hälsa på morfar?
JAG VET INTE.
 
Ok, ok oooook. Vänder på frågan; Varför vill jag inte hälsa på morfar?
- För att "blod är tjockare än vatten" är en urvattnad gammal skröna. Nej, blod är sannerligen inte tjockare än vatten. Jag vill kunna välja vilka jag gillar, oavsett om det är släkt eller ej.
- Jag har inte sett morfar på ca 13-15 år, och sist jag (råkade) prata i telefon med honom sa han "ursäkta, vad hette du sa du?" 
- Jag har egentligen redan en morfar som alltid varit med på födelsedagskalasen.
 
PHEW. Så, avhandling gjord, vad vill jag göra istället? Kanske städa?
 
Äh, jag vet inte. VET INTE. 
 
 
MVH förvirrad sparv.
 
 

Omfg

Sa ju att jag ej skulle skriva nåt mer om träning pga tråkighet, men idag kommer ett undantag.

Träffade ju pt:n igår och fick lite instruktioner om maskinerna och vad jag ville träna osv. Hon tyckte att jag var svinstark och hade jävlar anamma. Jag tyckte oxå att jag var svinstark.
Tills jag började träna och insåg att jag överskattat migsjälv rätt brutalt. Jag var ju ej svinstark utan snarare svinsvag.

Gav mig även på en trappmaskin och dog efter ca 3 minuter.
Idag har jag träningsvärken från helvetet.

Mvh otränad torsk.


en gömd nörd.

För en vecka fick jag veta en stor hemlighet om Jonas. Alltså STOR.
När vi blev ihop var jag väl medveten om att han gillade hårdrocksmusiken och metallen. Det var lixom ingen big deal. 
Och vad hände förra veckan? JO, det började med att Jonas plockade upp inte en, utan två nintendo 8-bits ur en låda. Jag ba "wtf, har du två???" Ja. Två stycken. OK?
 
Historien slutar ej här, utan det fortsatte i vad jag tyckte kändes som en evighet, helt plötsligt har han plockat upp ett sega mega drive och nintendo 64 och supernintendo. Ännu mer WTF? 
HUR kan han ha hållit det här gömt? Hittade även playstation1 i en låda. Och så kom det fram att han även ägde ps2. Alltså, jag är i chocktillstånd. Jag fattar inte HUR (eller varför) han har lyckats hålla dom gömda!! It´s frickin awesome!
det här hittade jag först.
 
och sen det här??!!! HUUUR
 
 
 

Never mainstream!!

Minns en gång när jag och Sudden var typ 18-19 bast och satt på bussen, framför oss satt ett par äldre tanter och pratade om blommor, plantering och sånt där skittråkigt.
Och jag minns att vi sa typ "höhö, det där är vi om typ 30 år!!"

Men samtidigt var jag bombsäker på att det där ALDRIG skulle bli jag. Prata blommor lixom?! Jag ska minsann inte bli som alla andra, Volvo, vovve och villa, ÖH NEJ?

Och nu ba, har världens planteringssug, vill plantera massa fina blommor och buskar i stugan, köpa skitfula trädgårdstomtar och PÅTA i jorden lixom.
Väljer hellre en bärs i solen än tio på krogen.

(P.s, vart tog texten till föregående inlägg vägen? Hade ju skrivit skitmycket om mina gamla barndomsidoler, och kvar är en bara en bild på Leo? Dock så sammanfattar det ju rätt mycket om vad jag skrev, I LOVE LEO typ)


Idoler


Schlopp!

Idag är jag på bra humör, det var jag inte igår då jag råkade bli på mitt värsta hets-humör och hetsade runt som en jävla höna hemma. Jonas ba "ehhh... Du kanske ska ta en öl?" Och jag ba "ok"

Pratade med chifen förut och hon sa att det kanske var möjligt att jag får en utbildning i löshår!! Det vore ju asbra och svinkul! Håller tummar och tår. Är även fett sugen på en utbildning i fransförlängning men det blir nog senare.

På tal om hår så är vi i behov av en frisör till salong snobben i juni-juli, hör av er om ni känner någon som är intresserad!
Pözz


30-årsferra!

I fredags var jag på 30-årsfest!!! Det var öppen bar och lixom som gjort för att ligga i ett hörn och rabbla bibelverser framåt småtimmarna. Höll mig dock i skinnet då jag åt jävligt mycket mat och mosade tårta som en 3-åring.

Det var mycket trevligt trots att jag började småtjafsa med en gubbe, men ingen fest utan tjafs!! (Plus att det var fest så det är glömt och förlåtet).

Det blev lite dans, tipspromenad,ölspill (mest på mig), magi och maratonsnusning.

Mådde som jag förtjänade på lördagen men lyckades ändå ta mig till stan för en veganpizza på ginos i solen (OMG, ni måste testa, asgoda!!)
Tack för en awesome fest Martin och Sudden!!Tränat i ca 250 timmar

Närrå, ska inte skriva något mer om träning för jag tycker själv att det är skittråkigt att läsa om andra som tränar.
Och på fejjan verkar folk köra någon slags hurt-tävling med runkeeper och "har haft ett JOBBIGT MEN SKÖNT PASS PÅ GYMMET OCH NU SKA JAG BAKA 15 SORTERS GI-BRÖD". Man ba ok?

Eller va tycker ni? Är det bra med liknande statusar som kanske peppar eller genererar ett slags duktighetskomplex?

Själv tycker jag att jag är duktig ang. Träningen så länge jag inte gnäller om det.


Zombiesåret

Igår fick Jonas ta del av mitt mustiga köttsår!
"Vill du see?" Frågade jag och Jonas svarade jakande trots viss osäkerhet. Men han trodde att han var bedövad av alla zombiefilmer han sett. Fick inte så värst mycket feedback om köttsåret, däremot svarade han tillslut att "det var intressant".

På tal om intressant så har jag varit på vårdcentralen idag!! Det gick fort och bra. Älskar vårdcentralen och alla människor som jobbar där. Beundrar alla som jobbar med vård och omsorg.
Iallafall så hade det läkt fint, en läkare spurtade in och kollade snabbt och sa att han ska fixa en remiss till kirurgen.
Fab!
Bättre att det blir av snabbt lixom.


Superatleten!!!!

Igår var jag på gymmet och faktiskt tränade.
Hade med mig min kompanjon Hanna, och hon tyckte att det var "kul".
Själv vill jag inte slänga mig med radikala uttryck som "kul", utan kan mer beskriva upplevelsen som "ej lika skittråkigt som jag trodde"

Blev väldigt förvånad över att min extremt otränade kropp klarade av 15 minuter på crosstrainern. Helt jävla fantastiskt. Jag tror faktiskt att jag svettades för första gången av ansträngning sen 2005.
Resten av tiden på gymmet gick åt att försöka lista ut hur diverse maskiner fungerade, körde lite rygg och axlar och drack hutlösa mängder vatten.

Gick hem och drack en PROTEINSHAKE. (Fick tips om i lördags, tack David!)
Har ej träningsvärk idag vilket förvånar mig mest. Hur fan är det möjligt?! Var det PROTEINSHAKEN? Eller är jag extremt tränad i smyg? Tränade jag alls eller var det bara en verklighetstrogen dröm?
Känner mig lite förvirrad.

Men iallafall, det kändes rätt gött efteråt, och jag har satt upp små minimål;
- skaffa något bättre kondition. Vill ej få andnöd av att ha gått upp i en trappa.
- ryggen!! Du ska bli stark som en oxe!! Eller nä, men lite starkare.
- få något mindre av ölmagen.

Hehe!
Rolig fakta var att jag råkade somna innan gymmet, vaknade och släpade mig dit, tjejen i kassan ville ta ett nytt gymkort och resultatet blev ju helt slående likt valfri zombie i walking dead. Hähä.Vårdcentralen = fredagsmys

Igårkväll spenderade vi enochenhalvtimme på vårdcentralen. Jag var svinnervös trots mina tidigare erfarenheter av vårdcentraler.

"NU SKARU FÅ SE PÅ NÅT RIKTIT ÄCKLIIT!!" skrek jag till distriktssköterskan. Hehe.
Men det gick bra. Typ. Det är en infekterad hårsäck som blivit helt mentalsjuk, och om ni minns min tidigare rövsjukdom så påminner det här starkt om det, fast på benet.
Distriktssköterskan klämde och klämde och det var riktigt jävla vråläckligt. Sen stoppade hon ner en lång remsa i såret.
Hon tyckte att operation var nödvändigt så det lutar väl åt det. Dock är läkningstiden betydligt bättre än på röven. Tur det.
Hon gissade på att det lär bli ett rätt ordentligt hål på benet oxå. Kul och fancy, kanske kan tatuera in nåt spännande där.

Nåväl, kommer få gå på omläggning ett tag framöver och förhoppningsvis operation så snart som möjligt. Blä.

Pözz


Exotiska sjukdomar

När jag var yngre var jag hypokondriker, med all rätt dock. Jag var hos sjuksyster minst en gång i veckan hela gymnasietiden då jag alltid hittade nya och spännande åkommor.
En gång trodde jag på allvar att jag hade svalt en humla, men det var bara hjärthugg(!!!!??).
En annan gång limmade jag ihop öronen med superlim, eller så svullnade fingrarna upp. Ja jädrar. Massa spännande saker som präglade min vardag!

Idag ringde jag till sjukvårdsupplysningen då jag har utvecklat ett stort köttsår på benet!! Ser helt sinnessjukt äckligt ut och det rinner asmycket var. Hon på upplysningen ba "!!!??? Aldrig hört talas om?!! Låter ju JÄTTEKONSTIGT".
Jag ba "mm tack".
Vart kommer det ifrån då?! Inte en jävla aning.
Men hon blev orolig och tyckte att jag borde kolla upp det snarast.

Fortsättning följer!!!

Mvh dagens köttsår.


RSS 2.0