Fullrejvad vecka.

Ja jävlar vad veckorna går. Snart är jag 57 år och sitter och nutter på en gammal whiskey o röker pipa på altan medans barnbarnen eldar upp källaren... Ahhh...

Idag var mamma här, min mamma alltså, inte någon annan. Jag lärde mig att bälta babyskyddet och vi for till krillehöla för att hämta ut den svindyra ersättningen på recept. Tyvärr hade doktorn som skrev receptet slarvat och glömt att skriva sitt namn, några koder och telefonnummer, så knatade iväg till BVC igen och fick svaret att jag skulle gå till sjukhuset. Jag ba ??????sjukhus? Sket i sjukhuset (obs ej bokstavstavligt) och gick tillbaka till apoteket och köpte en burk för 240 kr. Ska ringa o skälla ut dom imorrn. 

Sen åkte jag o mamma hem, mamma är väl nr 1 i hetsighetsgrad så det blev rätt mycket fixat här hemma. Börjar mer o mer likna ett hem nu, men gå inte in i datarummet eller källaren för där ser det ut som skit. Mamma får komma o hetsa lite oftare tycker jag.

"Nästan trevligt". 


Mitt lille socker!

Asså kolla va söt han är!! 
Imorse låg vi och pratade om klassförtryck och socialism. Sen pratade vi lite om olika diktatorer, han blandade ihop Idi amin och stalin ett par gånger men jag tror han fick flyt på det tillslut.




Kara-the.

Vet ni. Imorse vaknade jag med ett par fötter som sparkade mig i fejset. Det var inte Jonas. Däremot har Vide börjat inta karate-mode och alla möjliga yogapositioner. Yeeez. Häromdagen låg han uppochner i sängen, sen hade han kravlat ur babygymmet och låg o sölade på magen på golvet. Imponerande ändå. 
Snart börjar han väl jogga på morgonen. Eller ta en tur med bilen. Huh. Idag hämtade vi en bumbostol som jag köpt på tradera, det var en stor hit! Vide kan vara med vid maten! Woop! 

Igår skulle vi till ikea och vide skulle vara hos mormor. Det gick väl eh..not så bra, han skrek som en gök hela tiden så vi fick skynda oss tillbaka. Stackarn. 

Fick sovmorgon imorse o de va gött som smör!

Bumbostol!!

Tett vilken pinnonge. Haha!!



Vide uppdatering;

Ja lellkörven får sin ersättning utta mjölk nu, dock lite motvilligt men jag blandar i pytte vaniljsocker och det fungerar bra!
Har även fått ersättningen på recept vilket e super!

Vide kommer även att kunna klassa sig som ölmes enda veganchild (tror jag?). Jag har inga problem att ge honom veganmat, däremot oroar jag mig mest för att folk här ute kanske är lite... tja, enkelspåriga. Här ute röstar folk på centern och älgjakt känns som ett ganska gediget intresse. 
Men jag hoppas ju att jag har fel och att alla kommer embracea Vides ofrivilliga veganism. Men vafan, inga ungar bestämmer ju över vad dom äter, samma sak med köttätare. Konstigt att just föräldrar till vegokids får höra att dom tvingar sina barn till en viss livsstil när alla andra gör likadant, om ni fattar. 
Den dagen Vide förstår innebörden av kött så lovar jag att han får göra ett aktivt val. 

Igår hade jag sån där "egentid" som man hört talas om. Jag var hos min polarinna Madde som fixade till rishögen till något som en gång kunde klassas som "frisyr". Tror inte att jag klippt mig sen somras, så det såg ju förjävligt ut. Hon kapade 5 cm och klippte till ponnyluggen så nu går det nog att kamma håret igen. 

Har insett storheten i att köra bil själv. Man behöver inte kunna vägen heller, DET FINNS JU GPS! herregewd mitt liv blev helt plötsligt 500% bättre. Nu vill jag ha en egen bil. Helst en med automat så jag slipper växla. Och helst egen chaufför. Men man kan inte få allt!!!!!

Sådär, imorgon är det fredag. Blev helt chockerad över denna information då jag trodde att det var onsdag idag. Blir fruktansvärt dagvill som mammaledig. 




 

Rolig födelsedag!!

Jaha hahah jag fyller ju år idag. Dagen spenderades på barnakuten med Vide och Jonas. Vide var vid god vigör, pigg som en räka och inte ens lite febrig. Han var så frisk att vi fick ett eget rum för att slippa bli sjuka. 
I det rummet satt vi i 5 timmar. Personalen såg helt sinnessjukt stressade ut. Led med dom, fan o jobba på sjukhus alltså! Credd ska dom ha! 

Ja tillslut fick vide hjälp för sin blödande stjärt och det verkade vara tydliga tecken på mjölkallergi sa läkaren. Skönt tyckte jag som hade förberett mig på att amputera ett ben eller något. 
Så vi byter ersättning till mjölkfri, synd att den är svindyr och skitliten, men man ska tydligen få på recept tillslut.
Hoppas att det blir bra nu! Är ju ändå nervig att det ska vara något annat.

Fick tårta på kvällen och så en jättejättefin ögonskuggepalett från Urban decay som jag suktat efter länge - vice 4. Sååååå dödssnygg. 




Snuttarna. 

Korven!

Våran älskade lille korv har haft blod i bajset idag. Det hände en annan gång men dom på BVC ba dä ä normaaaalt. Då var han hård i magen och hade väl någon spricka i stjärten. Nu kom det mer blod som var lite mer utblandat + att han är lös i magen o har bajjat så många ggr. Alltså jag är helt sinnessjukt nervös, på 1177 sa dom att jag ska ringa BVC imorrn. Är så jävla nervös att det ska vara någon tropisk sjukdom, gaah. Men han är som han brukar o ingen feber så det är nog ingen fara. Hoppas jag. *grinar*

Helgsminket!

Lyckades sminka mig schnyggt två gånger i helgen! Halleluja. Smink är lite som terapi för mig. Jag gillar skapandet och färgsammansättningar samt resultat, så för mig är inte smink enbart fåfänga, det är lite konst över det. Smink är även en klassisk tjejgrej och som tjej har det alltid varit lite dåligt att vara intresserad utav skönhet och diverse dels för att man kanske spär på rådande skönhetsideal och dels för att man inte ska ses som prålig och fåfäng. 
Men jag tycker att den trenden börjar vänja och jag kan se ett slags systerskap i att sminknörda. Att diskutera den nuvarande bästa foundationen vs killar som köper skitmånga teve/dataspel. Om ni förstår?

Jaja, här kommer dom;

Rådande i rött, koppar och lite roseguld. Älskar det här, glitter och blänk är en höjdare. Här har jag använt en awesome foiled metals (rose gold) ifrån makeup revolution. Den är sinnessjukt snygg. 


Idag är det grönguld som gäller ! Himla tjusigt!




Lite kalas!

Hej! 

Har haft en göddig men hektiskt vecka, men frågar du mig vad jag gjort så känns det ??????. Minns ej. 
Sudden med barn var här för några dagar sen! Det var kul! Så fränt att se vilka individer dom har blivit och blir. Vi bestämde att vi ska gå på barnmässan i mars, ser mkt fram emot det. Jonas frågade om jag någonsin trott att jag frivilligt skulle gå på en barnmässan i tron om att det vore "kul". Nä.

I helgen har vi kalas för alla. Eller ja, mest för mig. Jag fyller år på måndag så det är väl lika bra att köra på. Usch 31 år känns faktiskt lite jobbigt. Definitivt närmare 40 än 20 nu. Vuxet. Tror ändå att det stannade vid 27. Fast man är lite bättre nu. 

Gammelmormor, moster (min moster alltså) och vide. Om ni vill att jag tar bort bilden får ni hojta! Tycker att dom var så gölliga här! 


Märkligt...


För två år sen var jag gravid i vecka 15 (trodde jag, 13 egentligen)

Och för ett år sen kunde man börja skymta två streck! 
Otroligt märkligt när man ser det såhär.


Mascaratips!

Beställde en ny mascara från eBay häromveckan, igår kom den! Och ja!

The supersizer från covergirl!

Smal borste med taggar som utlovar en solfjädereffekt.

Utan mascara.


Ett lager

Två lager. Kände att det räckte så.



Pris: ca 100kr
Var: eBay 
Betyg: 4/5
Den är otrooooligt lättjobbad, kommer åt varenda frans och är helt klumpfri. Efter två graviditeter så växer mina fransar nedåt, men den här får man upp fransarna med helt utan fransböjare! Ger asbra volym och längd. Är helt frälst och lyrisk. Känns magisk! 

Sen såg jag att covergirl testar på djur. Jävla dret. Så jag kommer inte att köpa igen. Men för dom som inte bryr sig så tummar jag upp den! 
Puss!

Myskvällen.

När man får barn får man plötsligt en ohygglig sympati och respekt för sina föräldrar. 
En annan sak man får sympati för - två(ellerfler)barnsföräldrar och ensamstående. Alltså fan, all respekt och heder åt er, hur fan gör ni? Jag är sjukt imponerad! 

Man börjar förstå, man är med mer i gemet. Förstår även föräldrar som sitter uppe halva natten och spelar Playstation eller glor på teve. Huh. Kvällen är vår!!! 

Min foglossning börjar bli bättre. Tackolov. Jag tillhör skaran som ääääälskar barnvagnspromenader, och jag tror det har hjälpt lite. 
Det låser sig ibland och jag blir lite halt, men inte alls så ofta! Är så glad över detta. Älskar att inte vara gravid längre (trots viss saknad ändå?), även gamle ryggen börjar ordna upp sig, går nästan rakt nu. Hehe. 

Alltså landet 4 ever. Möter nästan samma folk varje dag på rundan och vi hejjar käckt. 


Apan åker bil.

Vet ni! Idag tog jag ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för undertecknad, jag gav mig iväg på mitt livs första biltur ENSAM!! 
Jag tog ju körkortet i september. Då var jag väldigt gravid, vilket gjorde att det blev ett låååååångt uppehåll med körningen, plus att det tog ännu längre tid innan jag ens vågade köra med vide i bilen. Men på sistone har jag kört mer intensivt så att jag ska våga ta mig iväg själv.

Hur det gick? Jotack det gick bra, förutom att jag körde med handbromsen i hela vägen dit vilket gjorde att bilen pep och jag trodde att jag skulle sprängas. 

Åkte till Ica maxi, gjorde en förjävlig parkering och väntade på att någon skulle skälla ut mig, så jag satt kvar i bilen en stund (helt ologiskt??) började backa, krångla och backa. Sen gick jag ut. Mmm. Väl i kassan hade jag typ 17 olika kort med 500 koder som var uppskriva på en lapp som jag inte hittade. Svetten rann och jag stoppade i alla kort i maskinen och det ba "medges ej". Började nästan grina. Stod en jättesnäll dam bakom mig som tröstade. Haha. Men hittade rätt tillslut. 
Sen åkte jag hem och alla överlevde.

Snipp snapp snut så var sagan slut. 

Var betydligt piffigare igår. 

Skratt!

Idag kom det! Äntligen! Vides första skratt! Dog sötdöden femton gånger!!!! Har längtat sååååå!! Jag grinade såklart!

Mitt lille guldbarn!!! 

Philips avent babyvakt!

Ja men jag blev ju utvald testpilot av Philips "nya" babyvakt. Dessvärre krånglade den och fungerade bara ibland så Philips skickade en ny! Bra! 

Än så länge är jag väldigt imponerad!

+ otroligt bra räckvidd. Vi bor ju i ett betonghus och i beskrivningen så stod det att den kanske inte fungerade skitbra då, men JO det gör den!

+ multifunktionell. Alltså det är jättemysiga melodier som är lugnande! Nattlampan har vi inte använt så mycket än, vide är lite för liten för att vara mörkrädd.

+ talk-funktion. När man är på övervåningen och nattningen tar 4-ever så kan man prata i både babyenheten och den andra kan svara i föräldraenheten! 

+ uppladdningsbara batterier i föräldraenheten! 

+ rent ljud. Väldigt lite brus.

- babyenheten är stor och lite klumpig.

- den ÄTER batterier. I babyenheten finns inga uppladdningsbara batterier tyvärr. Men jag antar att man kommer att använda sladden till den. 

- är inte skitimpad över dect- funktionen, det tar ett tag innan den transporterar ljudet, men den behöver man ju inte använda. 

Slutbetyg: 4,5. VÄLDIGT NÖJD! Rekommenderas!
Pris: ca 999 kr.






Tänk om

Jag läser massa gravidbloggar just nu! Det ser så jävla mysigt ut med putmagen och bebiskläderna och deras drömmar om bebisen. Jag önskar dom all lycka.
Sen kommer rädslan och jag blir lite svettnervös. Tänk om. 

Tänk om något händer. Jag vill aldrig läsa om det. Jag vill aldrig att det ska hända någon någonsin igen. Jag vill inte att någon någonsin mer ska få uppleva avgrundsdjup bottenlös sorg som gör att man känner att man knappt vill leva längre. Tänk om dom får slänga sina bebiskläder. Att dom tror att deras lycka var förgäves. Att bära på död. Att föda död istället för liv. Att deras vänner inte vet vad dom ska säga och säger ingenting. Att plocka ner spjälsängen igen. 

Jag är så rädd för det att det gör ont i själen. 

Ja men kul.

Varsegoda ett gnällinlägg!!!

Jaha, här har vi haft en skitmysig dag, allt har varit extra skitbra, och så fick vi våran första elräkning som var på 6500 spänn. KUL! Ringde till Fortum som tyckte att "inget var onormalt mycket, men ja det det var väl lite i överkant". ÖVERKANT?? Ehhh jo men tack för nudeldiet tills fixat problem. *grinar*.

Har kontaktat rörmokaren som ska kolla pannan, annars får vi väl ta hit en elektriker som får titta på eländet. 
Inte nöjd.. 

Madfejs!!!

Tyst

Alltså OMG! Jonas e ute på promenad med lillkörven och det är helt tvärtomt och tyst i huset! Är i chock. 
Jag bara sitter här o glor??



Bebisdejt!

Idag gjorde jag något jag nästan aldrig gör - gav mig iväg ensam och träffade folk. Eller rättare sagt NYTT folk. Jag träffar aldrig nytt folk. 
Att vara föräldraledig innebär i princip bara att man är hemma och morsar runt, vilket har gjort mig extremt sällskapssjuk. 

Uuuj vad spännande! Tjejen jag var hos heter Hannah och har en göllig onge på 6 månader och det största hus jag sett?? 
Ja, Vide visade inte alls sin bästa sida utan höll sig lugn i typ en kvart sen började han vråla och inget verkade hjälpa. Men han tog ju 3-månaders vaccin igår och det var väl antagligen det som spökade, så jag fick packa ner honom nästan på en gång och dra iväg. Skittrist. Jag som hade smink o Robert wells-frisyr.
Men kul att träffa nytt folk! Hon verkade vråltrevlig! Får hoppas vi får till det någon mer gång med lugnare unge. 

Lellkörven har fått alvedon nu så hoppas han mår bättre snart! 
en gladare onge en annan gladare dag. 


Vide <3 spjälis

Vide giller spjälsängen! Vi har testat två nätter där jag första natten blev nojjig så Jonas fick sova i vides rum med vide. Men han sov ändå göörgött i sängen! 
Andra natten (inatt) sov han enbart i spjälis med kattnät på, det gick svinbra! 
Han sov toppen!! 
Kanske dels pga att vi har såna där vyssanlull tassar så att man kan vagga sängen. 
Jag är såklart djupt förolämpad och lite förargad då jag andå hade hoppats på att han sov bäst hos oss i sängen. 
Men vafan, man ska väl inte gnälla, nu kan vi ju skeda igen! 

Ja ursäkta men det var väl typ allt jag hade o komma med idag. :(

Tre!

Idag e Vide tre månader! Hurra hurra! 
Fan va gött de e o vara mamma! Älskar det! 
När jag var typ 25 så var jag helt övertygad om att jag inte ville ha barn, och på gymnasiet så var min största mardröm att bli en vanlig Svensson. Minns 17-åriga Lina och Sudden som smyglyssnade på ett par tanter framför oss som diskuterade livligt om trädgård och blommor. Då sa vi att vi aaaaldrig skulle bli sådär. Hahahaaaa. Nu ba "nämen guu va trevligt det vore med en kaktus?" 

Har både hus, unge och funderar på en kombi. Sudden har tillochmed en Volvo. 
Har jag någon läsare som följt mig länge? Den här bloggen fyller 9 år i år!!! 
Jäklar vad jag förändrats. Men de e gött. 

Haha, eh, jag blev ju bra iaf.

3 saker jag inte visste om bebisar

1. Det finns stela och mjuka bebisar. Vide är skitstel, alltså som en pinne i kroppen. När jag bar bengans lille Henry som var mjuk och go som en deg blev jag jätteförvånad! 

2. Alla ljud. Att vide rätt ofta låter som darth vader? Eller flåsar som en hund när han blir glad? HAHAHA! 

3. Naglarna växer snabbt. Alltså JÄTTEFORT. Jag är förvånad? Filar dom typ varannan dag och ändå ser det ut som att han varit i en catfight. 





En vanlig dag typ.

Tack för lite inputs angående kattnätet, som förstagångsförälder så blir man ju rätt sketanervös över ca allt. 
Men jag beställde faktiskt ett! Får väl se hur det går! Sen får man väl ha lite möramys istället då. 

Igår hade vi en bra dag! Har börjat sträcka på gammelhöften och ta lite promenader, så ofta det går, både jag, körven och Jonas blir glad av det. Älskar att bo här. Har för övrigt inte mått såhär bra i hela mitt liv tror jag. Det känns lite som att halva livet varit en lång promenad till detta. Och det kommer bara att bli bättre, det vet jag. ;) 

En tölig grej är att jag tror mensen e på g. Det var en evighet sen jag hade mens. Så längesen att jag knappt minns hur mensvärk känns. 
På tal om mensvärk så grunnar jag på preventivmedel? När jag var hos barnmorskan sist så hade jag kommit på ett jag kunde tänka mig och det var novaring, men det fick jag inte ta pga för tjock. (Det var då hon började tjata på mig om att jag kunde få hjälp av en dietist. Alltså hon sa det 100 ggr. Sen tvingade hon mig att väga mig, "för skojs skull". Vet ni, jag har varit tjock i halva mitt liv, jag kan ALLT om bantning, kost, näringslära och kalorier. Önskar att vården kunde lära sig lite mer om fatshaming istället, det vore ju något! Synd på en annars så fantastisk barnmorska.)
Dom andra alternativen är minipiller. Sist jag tog minipiller så fick jag mens i 129 år, så nääääeee. 

Däremot grunner jag på natural cykles, som är en temperaturmätare. Helt naturligt! Men:
Den e inte helt säker. 
Jag orkar inte bli preggo igen just nu. 

Men vi får väl se hur jag gör? Har hört både bra och dåligt om NC. 

Nej, nu ska jag kissa.

Hejdå. 

Mvh orkar aldrig fixa håret längre. 

RSS 2.0