Åhhhh bebiz!

Känns som att jag knappt kan skriva här för det kommer bara bittra o griniga inlägg ur mig. Igår skrev jag t ex ett helt inlägg om mina nuvarande sovvanor som blev så extremt tråkigt att jag skämdes (opublicerat). 

ÅHHH igårkväll fick Rebecka sin lille bebis och jag såg bilder imorse och kände mig helt vansinnigt avundsjuk. Vill jättegärna ha skitstarka värkar som sliter sönder en lite och sen få en trevlig bebis på det. 
Den lille i magen hoppar runt som en groda och jag längtar ju helt vansinnigt nu. Känns helt surrealistiskt oxå, som att det kanske är lite dumt att jag tar ut allt i förskott och det kanske skiter sig nu med? Å andra sidan hade jag blivit vansinnig om jag gått o enbart förväntat mig det värsta hela tiden. 
Ja men snart så!!!!



Vargen kommer!! Eller inte.

Känner mig som i den där sagan där någon ropar om en varg (eller räv?) som håller på o anfalla, men det kommer lixom aldrig någon varg. Och tillslut så är det ingen som tror på räven, men då kommer den o dödar alla!!! Eller jag minns inte exakt sagan, men ni kanske fattar ändå. 

Så nej ingen bebis den här veckan heller. Har varit hos mvc och dom kände på tappen som var omogen och grinig, dessutom var jag endast öppen 1,5 cm och dom vill väl helst att man ska vara öppen 2-3 cm innan igångsättning. Dom tyckte att vi väntar en vecka till. Alltså jag hade säker kunna tjata mig till en igångsättning nu oxå, men jag är lite nervös över att det finns risk för snitt eller att det kanske blir för jävla jobbigt om kroppen vägrar. 
Fick en hinnsvepning oxå. Får se om det gör någon verkan. 

Och så gjorde dom en ctg och ungen verkar ju trivas SKITBRA där inne. Gött o veta! Hade dessutom lågt blodtryck. Inte undra på att jag är så jävla trött och förvirrad då. Får väl äta lakrits. 

Men!!! Nu har jag fått ett datum som läkaren lovade att jag definitivt skulle få igångsättning oavsett hur sur o grinig tappen är. Då är jag väl förhoppningsvis helt snorfri oxå. Men den här väntan är ju förjävla skittråkig...



Meningslöst.

Alltså jag har försökt att blogga, men allt jag skrivit har känts så meningslöst och fjuttigt. Tänker på det som hände i Trollhättan och alla asylboenden som bränns ner och man bara står brevid och är typ hjälplös och lite menlös med egna problem som känns som råttbajs i jämförelse. 
Jag vill ju gärna säga något smart och vettigt om det här, men hjärnan är på semester just nu. Den har lixom checkat ut och orkar bara baka, laga mat, tokgrina konstant och sova. Ungefär där är läget för tillfället. En liten amöbahjärna som simmar runt i sås o väntar på bättre tider. 

Men snart är det en ny vecka och min förkylning verkar vara på väg bort. Tumme upp för det.

Besvikelsen.

Är ju svinlessen över rådande och härjande sjukdom. Ringde till spec-mvc imorse och dom ba "näää du kan ju inte föda barn om du e sjuk." No shit sherlock, tänkte jag. Fick en ny tid nästa vecka. Men då måste dom fan sätta igång mig oavsett hur tappen ser ut, orkar inte vänta mer nu, är rädd för att jag blir helt galen och börjar ta sönder grejer. 

Har förresten fått JÄTTEONT i ljumskarna. Undrar om foglossningen har levlat upp sig till nya nivåer eller om det är någon märklig version av träningsvärk utan träning. 
Wäää wäää längtar så till bebisen nu!! 

Haha statistiken dom senaste dagarna! Antar att folk e lika nyfikna som jag!!! 
Snart!!


Näe....

Asså ja är inte säker på att det blir ett child nu i veckan. Är ju fetesjuk i förkylningen från helvetet. Vettefan om varken jag eller kroppen har någon slags energi till att klämma ut en onge på det? 
Ska höra med spec-mvc vad dom tycker! 

Är förresten orimligt besviken på mitt immunförsvar. :((

Pözz

Sjukt.

Haha, ironin, har inte varit sjuk på ca 120 år, och tro fan att jag vaknade dyngsjuk idag, veckan då jag ska sättas igång. Snorig o ont i halsen o allt gött som hör till. Wääää, alltså nej men jag hinner inte alls det här, har ju jättemycket o göra!!! 
 
:'(((((


Denna degen, ett liv...

Gårkvällen var överjävlig. Mådde fruktansvärt faktiskt. Lille child trycker på extremt mycket och det är svårt att andas, får nästan andnöd och yrsel ibland. Dessutom har jag fått hemorrojder från levande helvetet, det gör så oooooont!!!!!! Är som man säger "färdig" med att vara preggo ett tag nu va....

Var hos barnmorskan i fredags och "skrev" förlossningsbrevet. Ville ju ha all smärtlindring utan morfin och ingen akupunktur. Skrev oxå att Jonas var orolig men jag var pepp! Ville även att barnmorskorna på bb skulle visa extra hänsyn och hålla extra koll på mig efter vad som hände med Jonna. 
Typ det.
Barnmorskan frågade om jag längtade, jag ba JA. Det är ju typ det som nästan varit värst av allt. Jag har längtat i två år, och det är en skitjobbig längtan, inte som när man längtar efter en pizza när en är bakis lixom, utan ibland har det nästan varit outhärdligt. Har ju haft småprojekt hela tiden för att inte bli galen och det har ju funkat rätt bra. Köpte textilfärg och ska eventuellt måla vagnen lite nästa vecka. Om jag "hinner".... 

Känner mig väldigt trygg med vården och bb ändå. Det är väldigt fina och proffsiga människor som jobbar inom vård och skola, när jag jobbade gick det alltid att gissa vilka det var som hade dom yrkena. Det märktes lixom. 
Synd att dom viktigaste yrkena har sämst löner och får jobba hårdast. 

Anywayssssss NÄSTA VECKA!! Då kör vi! Hoppas jag! Untz untz! Är relativt peppad faktiskt.

Posern!!


Onödiga inköp

Hah! Angående förra inlägget ska det bli intressant att se hur mycket skit man köpt på sig som man absolut inte behöver. 
Förra gången köpte jag ju oxå en skötväska fast på stadium för typ 150 spänn men Jonas använder den som jobbväska nu, därav lyxköp av onödig (?) väska. Hoppas dock att den kommer till användning....

Nästa grej som jag tänkt köpa är en sån där vibrerande babysitter. Vad tror ni? Bra eller anus? 
Och har ni några skitbra tips på saker som ni inte klarar er utan? Och ännu roligare - köpte ni något som ni aldrig använde? 
(Bebisrelaterade grejer alltså) 

Mitt bästa preggo-inköp är amningskudden (eller gravidkudden?). Har haft den sen början av graviditeten och använt den non-stop, den är så JÄVLA BRA!!!!! Älskar den. 




Som en billig bil.

Köpte skötväska idag!!!! 

Jag köpte inte den här;


Eller den här;

:((((  superfina väskor från ett fräckt märke som heter "littlephant" och som livnär sig på att ruinera föräldrar. 
Gissa vad dom kostar???? 1500 spänn. (!!!!!!!) fyfan. Är samtidigt lite sur över att vi inte hade råd med en sån skitfrän väska, även fast det är vansinne? 

Okok, den här köpte vi;
 
En grå fräsig historia. Stor och rejäl och när man öppnade den var det som att kliva in i Narnia. 


En slags skötdyna (heter det så?), en slags vätskehållare med termo, nåt nappfack och tusen andra fack. 

Halvdyr ändå, men vi lär inte grina den 25:e, 500 riksdaler kostade den! 

Är fortfarande helt vrålfascinerad över hur extremt dyrt allt är. Hittade en napphållare som kostade 100 spänn! Alltså va? Tänker definitivt häcka på bakluckeloppisen på helgerna, alternativt börja tillverka bebisrelaterade grejer och sälja för 40 miljarder. 

God helg! 

Längtar!

Förhoppningsvis en vecka kvar till igångsättning! 
Ser fram emot jättemånga saker;

- guuu va kul o träffa bebis - äntligen! Det ska bli sjukt spännande att träffa personen som jag agerat hyresvärd åt i nio månader nu! 

- tänk att kunna ta på sig strumporna helt själv. 

- göra i ordning bebissängen! 

- frihet. Ni med barn ba "HAHAHA". Nej men ni fattar vad jag menar. Orkar inte vara gravid mer nu, känner mig instängd i kroppen. 

Saker som oroar mig lite;

- amningen. Det tog skitlång tid innan jag bestämde mig för om jag ens ville amma. Alla bara gnällde om det och jag hade svårt att se några fördelar alls. Men jag tänker såhär, jag ska ge det två veckor, om jag hatar det eller det gör typ jätteont så tänker jag sluta. Ser inget nobelt i att lida för sakens skull. 
Sen kommer jag inte amma länge heller oavsett om det fungerar fint. Jag vill jobba. 

- jobba. Jag har inget jobb. Jag vill börja jobba efter 6 månader, sen vill jag att Jonas ska vara hemma i ett år med ungen. Här är vi jämt lite oense dock... 
Hoppas jag får ett jobb? Annars blir det svårt. 

- träna. Alltså min kropp är ej ett tempel längre utan känner mig så otroligt jävla skitsvag och trött. Vill bli stark(are) igen. 

Osv! Det här är ju grejer jag vill, HUR det blir är väl en annan femma, är helt medveten om det.  


Packade upp jonnas bebiskläder i helgen, och OMG vad mycket kläder vi har! Behöver inte köpa kläder förräns ungen är typ två år??


Helgsmörgås

Vilken trevlig helg förresten. I lördags var vi på kalas för lille Wilma som fyllde ett år! Helt sjukt att ongen är ett! Wilma är brorsans o karins onge, och hon är gööörlik brorsan tycker jag. 
Fick även låna med mig ett gäng overaller till child to be, svår beslutsångest, hur vet man vad som är bäst lixom? Åkpåse? Overall? Plastfolie? 
Någon ville gärna applicera sina känslor på mig och nej, jag tyckte inte det var jobbigt eller känslomässigt jobbigt att gå på wilmas kalas. Tyckte mest det var mysigt, ser fram emot nästa år när vi kan ha ettårspartaj!! 
På kvälla var vi ute o käkade lite gött krubb i fint sällskap oxå! 

Igår var jag nere på stan o fikade med lite polare. Uhh va mysigt. Önskar att vi sågs oftare, töligt att alla måste jobba hele tin!! Åt en smörgås som var god. 
Tog inte kort på något alls under helgen. Men tror inte att jag har drömt allt.
Borde bli bättre med kameran alltså.



Sur på lab.

Är på vårdcentralens lab idag. Tydligen skojjade läkarn till det och beställde en (till) glukosbelastning på mig. Det här sa han inte till mig utan min barnmorska ringde o sa det vilket gjorde mig svinsur.  

Men ok fick det förklarat för mig att eftersom bebis växt så jäkla mycket sen sist så ville läkaren göra extra glukosbelastning för att utesluta grav-diabetes. Hålla lite extra koll. Så jag får väl se det så. Är sur ändå dock.   
Har fett med förvärkar som gör ont, är törstig och illamående dessutom vaknade jag runt fyra snåret och började fundera på hur jämställdheten såg ut i vårat förhållande egentligen? Jag har automatiskt tagit på mig typ allt som verkar gälla bebisfakta och har knappt reflekterat över att Jonas verkar förlita sig på mig. Ska höra lite med honom sen, tveksam till att han pluggat i smyg dock. 

Drack sockervattnet och det tog typ en halvtimme. Skämdes lite pga segheten, men fan vad äckligt det är. Tur att dom som jobbar här var gulliga o förstående. :) 

På LAB PÅ LAB

Uppdatering

Var ju hos doktorn igår och gjorde ultraljud och sådär!! 
Ultraljudet såg jättebra ut, fast bebis hade växt ehh... rätt mycket. 3,3 kilo uppskattade dom, det är rätt mycket onge för o va i vecka 37 (36+0). Och om det fortsatte i den här takten så gissade dom på en plus 4 kilos onge till bf. Då blev jag lite svettig... 
Fick även se bebisens fejs i 3D! Superfränt!! Bebisen såg så förbannad ut. Underbart! 

JO!!! Fick även datum för igångsättning! Woop woop! Men det datumet är ju inte skriver i sten eftersom det beror på hur mogen livmodertappen är för att kunna sätta igång. Det kan eventuellt bli så att vi åker in och sen får åka hem igen o kolla veckan efter... 
Men jag håller tummarna!! 

Blubb blubb...

Har ingen lust att blogga. Har ingen lust att göra något alls. Vill bara sitta i ett hörn och sura och vänta tills jag ska in på förlossningen. 
När en (=jag) är gravid så är det som att livet stannar lite. Allt går lite saktare och man hamnar lite under ytan i en bubbla. Livet är på paus och väntan är jobbig, underbar, läskig och krävande på alla sätt. Går och väntar på att livet ska börja på riktigt alltså. Så att man kan skaffa en slags vardag och rutin igen, lära känna den lilla person som campat i livmodern i 9 månader. 

Och så kanske oron släpper lite iaf. 

Försöker ge migsjälv små uppgifter varje dag. Igår bråkade jag t ex med försäkringskassan. ;) och så gjorde jag svinmycket jordgubbssylt. Plockade asmycket jordgubbar i somras. 

Idag ska jag baka bullar. Sjukt tråkigt. Sen ska jag till mamma ikväll. 

Hejdå!

Bwahahaha what?

Blir helt stöllig i hövvet när jag inser att vi har KÖPT ETT JÄVLA HUS!! Vad f-n har vi gjort lixom? Vi kan ju inget om hus??? 

Det här är ju inget "nytt o frescht" hus. Och det gör itna. Hade inte velat bo i ett nytt o frescht hus heller, har dock full förståelse för folk som vill bo i ett nyrenoverat hus, gött o slippa "visst" arbete. 
Men nu får vi ju bestämma själva exakt hur vi vill ha det! Tänk vad skitkul den dagen vi ska renovera köket lixom?! Exakt som VI vill ha det! Våran personlighet flyttar lixom in i huset med oss. Den tanken gillar jag.

Det här var ett billigt hus. 480 laxar i en laxask betalar vi och självklart är det ju en del töliga utgifter till det. T ex måste huset dräneras. Det är alltså fuktskador i källaren vilket är lite synn. Och dyrt. Tur att Jonas brorsa jobbar med dränering.
 ;)
sen behövs typ all ström dras om så småningom, vi behöver typ en ny panna (kanske pellets), skorstenen skall räddas och huset kanske behöver ett ventilationssystem pga att det är ett hus som är byggt med lättbetong (blåbetong?) och har kanske för hög radonhalt. 

MEN vi kommer antagligen att bo billigare än vad vi gör nu och vi betalar bara till oss själva, därför tycker jag ändå att det är en bra investering med hus. Plus att GU VA GÖTT MÄ UTRYMME! 

Hehe "retro" kök. ;))))

Är trött nu, hejdå. 

Och oumpfh!!!

O'Learys har ju hottat upp menyn genom att lägga till lite vegankäk, jag och Smoofie har snackat länge om att käka där, men vi är lata och örker inte åka till stan, men idag blev det ju av! 

Jag tar kort på maten medans Smoofie tar kort på sin mat, instagram-generationen på sin spets!

Vi tog oumpfh-burgare med pommes. Oumpfh är ett vegokött som liknar kyckling i konsistensen, och burgaren skulle väl likna pulled pork då det var en en göttig bbq-sås som "köttet" göttat sig i.
Blev faktiskt VÄLDIGT imponerad. Det var svingött. Har läst lite blandade recensioner men alltså två tummar upp minst!
Drack alkoholfri bärs till och betedde mig som ett fyllo. Placebo-effekten skall ej underskattas.
Pözz



Vi har köpt hus!

Idag kan jag avslöja superstressens grundare - vi har skrivit kontrakt på ett hus! Ett littet sketet billigt hus i utkanten av Karlstad ett litet samhälle som heter Ölme. 
Verkar bli hur bra som helst! Vi har en get till granne och går man ut på altanen så ser man en åker och det luktar koskit. Fantastiskt! 

Såhär ser det ut va, inget "speciellt". Ordinarie 50-talshus med en röten källaren.

Men det ligger mysigt!
4 rum o kök på cirkus 125 kvm och en källare på 76 kvm, helt ok! 

Vi flyttar typ i januari! 


RSS 2.0