Nyårslöften o sånt.

Ligger i badet o göttar mig! Uhhhh va ja längtat efter ett bad, och med sådana festiviteter unnar jag mig även en öl. Nyår å allt. 

Jaha, vad tycker jag om 2015? Det var ett fruktansvärt år som kantades av sorg, oro och väldigt nervös graviditet med samtliga gravidåkommor. Jag tappade bort en bit av migsjälv och kände mig enbart som en gravid människa med utsuddad personlighet. Jag orkade knappt jobba då jag hade en trevlig släng av foglossning och gick mest hemma o gnällde. 

Sen hände det ju bra saker oxå! Jag pluggade upp slutbetyg, sökte utbildning, tog körkort, köpte hus, födde världens bästa Vide och fick titeln "mamma". 

Så, 2016 kommer att bli fantastiskt. Hur kan det inte bli det? 
Lite nyårslöften till migsjälv:

Som jag skrev ovan så tappade jag bort migsjälv lite i allt. Jag började självcensurera mig nåt så överjävligt. Hela utkastet är fullt med inlägg som aldrig vågade publiceras. Med andra ord så blev jag feg. Lite mer ödmjuk men mest feg. Ödmjukheten behåller jag men fegheten ska jag försöka jobba bort. 

Jag vill satsa mer på bloggen. Jag älskar ju att blogga och skriva och det ska få mer plats! 
2016 så blir minst 80% av alla inlägg skrivna på datorn. Eller i datorn, på datorn vore ju märkligt.
Ska ta mer bilder till bloggis! Både med mobil o kameran! 
Mer blandade inlägg, skriva om sånt jag tycker är kul.

Få bort foglossningen. Hoppas jag.

2016 är året som håret växte!!!

Få ett jobb. Eller komma in på utbildning.

Lyssna på mer musik!

Köra mer bil.

Inte va gravid.

Renovera hus! 

Äta mer körv!!! 


Gott nytt år! 

Gokörven!


En facebookdag!

10.16 har matat ungen med 150 ml, åt på fingrarna efteråt, han kan väl inte va hungrig efter det? Nåväl, nu blir det lite möramys o sen frulle!

10.31 snurrar i huvudet när jag vänder mig om i sängen. Som när man åker karusell typ. :(((

11.00 var hos bm på efterkontroll igår. Lite besviken över att hon tjatade om att jag skulle till en dietist pga tjock. Asså sa ju nej första gången? Låt mig va fet i fre lixom. 

Tack för görmysig fika hos Ida S-J igår! Har typ världens bästa vänner, Linda, Hanna, Emmy, Ida. Imponerad över julgodiset oxå!! <3

13.35 har besök av nästa hyresgäst i lägenheten. Trött..... 

Emmy c ÄR DU VAKEN? 

14.38 hallå Emmy? Jaja kanske stannar hemma o bakar kaka istället för rea. Vem vet?! Kakrecept? 

17.15 "bra" ide att handla på mini-Ica dagen innan nyår. Hehe!!!! 

18.57 ungens lungor fungerar väldigt bra iaf. 😳

19.31 ikväll blir de vegobullar me brunsås o lingon, de e LIFE! 

20.22 afnjuter en folka + delicato till filmen "the martian". Känns spännande på något sätt. (P.s lyckan när ens bebis lägger en rejäl bajs!)

23.30 sett på the martian, bra film! Nu blir det natta!

Nån mer som ska svänga fötterna till Teddybears nöjesfabriken 11 mars? 
E såå pepp, älskar Teddybears! #discomedhannill 








Dåligt av mig!

Neeej, nu var det 9 dagar sen jag bloggade sist? Har det någonsin gått så lång tid emellan? Skyller på Vide och eventuellt gnällperiod. 

Han har börjat sova rätt bra tycker jag. Känner mig bortskämd med 6-8 timmar sammanhängande sömn, ibland vaknar han upp för o käka lite o sen sover han ännu längre. Plus sover typ hela dagarna. GÖTT! 
Men han äter så jävla mycket mat oxå? Inte undra på att han börjar växa ikapp katten. storlek 56 börjar bli väldigt tajt och vi har börjat växla upp till 62. 

Jaja, hur var eran jul då? Vi har haft det så jävla gött. Har varit den bästa julen sen ca ever. Dock vägrade bilen starta så det var nära på att inte bli nån jul, men vi kom iväg ändå. Alla var glada och vi gjorde som alla andra gör på jul - käkade mat o fick julklappar. Den ultragölliga muslimska tjejen som bor hos pappa och Åsa var med och firade sin första jul. Pappa och Åsa hade verkligen gått all in med julkänslan. Hon fick tillochmed rent glöggkoncentrat av pappa "it's very sweet" sa pappa och hon ba "yes". HAHA. 
På juldagen var vi hos Jonas mamma o firade. Det var gött mos där med, och fullt ös eftersom alla kusinerna var samlade. Hoho. 

Jag hade varit snäll i år och fick en vågtång av Smoofie! Vide fick massa fina grejer oxå. 

Nu skriker bajsongen! Puss!

Hehe vide va tomte!!!

Julapan! 

Inte så rockigt.

Nej det här var ju inte kul. Kanske första natten som jag upplevt som rejält jobbig. Jag var vrålapa-trött igår efter att ha inhandlat dom sista juleklapparna. Är fortfarande lyrisk över att jag kan röra mig relativt normalt (förutom foglossningen, den e tyvärr kvar, men bättre). Så jag gick till stan. Helt ok. Men gick även hem. Inte ok. 
Jävlar i lådan vad förbannat ont jag hade, det var mer än vad gammelhöften klarade av. 

Lille Vide var ej vid god vigör på kvällen och tyckte att livet var töligt. Jonas gjorde nattskift. Jag var ohyggligt trött. Det var inte Vide, han var gasig och hade ont i magen. Så efter att jag försökt att natta både mig och vide runt niosnåret var det fis och gnällmaraton för Vide. Han vaknade alltså en gång i timmen fram till klockan fyra. Alltså såååå synd om lille Vide med magont men det var så jobbigt att jag nästan grinade. Gah, stackars dom som har det såhär varje natt? Körven somnade runt halv fem-fem och sov till tio. Alltid nåt. 

Lillgrisen.

Hoppas foglossning ger sig snart eller om jag kommer att få leva med den resten av livet. :( 

P.s ursäkta för töligt inlägg. 

Vart är minnet?

Är fortfarande mer eller mindre senil. Så senil att jag glömde att jag skrev typ exakt samma sak i föregående inlägg, haha!
 I måndags ringde jag till pappa i skogen men pappa jobbar ju i Norge på vardagar och eftersom det inte var helg i måndags hade jag helt förväxlat dagarna - trots att jag var på väg till stan för att handla klockan fyra, på helgerna stänger ju affärerna klockan fyra så detta var helt ologiskt? Pappa var alltså inte hemma. Ursäkta.

Haha, det är så himla roligt om man frågar mig eller Jonas hur det är eller går med Vide. Jag tycker att det går skitbra! Att han sover bra, jag sover bra, ytterst lite gnäll o grin, eller ja, nån natt har väl varit lite tölig men överlag BRA och förvånansvärt enkelt.
Frågar du Jonas så kommer han säga "mja, sådär, han sover hela dagarna o är vaken hela nätterna, så jag får väl inte så mycket sömn heller."
Hahaha. Undrar om detta beror på; 
1. Det extremt dåliga minnet?
2. Jonas extremt stora sömnbehov?
3. Jag är full av extremt mycket hormoner?

Gissar på minnet. 
Allt har börjat lätta lite, det är så skönt. Saker känns lättare, babybluesen har lagt sig och luften e fri. Håller på o ger mig med amningen oxå. Det funkar lixom inte för någon av oss och slutar bara med att vi sitter o grinar. Amningen rörde upp många jobbiga känslor oxå, typ kände mig värdelös och stressad, även fast det skulle vara en mysig stund så kände jag mest stress. Men nu känns det så himla skönt att ha tagit det beslutet! Känner mig lättad och glad. 



Lille körven fyller 6 veckor idag! Han har blivit så himla stor tycker jag. 




Fisongen

Har varit på massa äventyr med både Vide o Smoofie på sistone. Alltså det har varit något varje dag, men minnet är så jäkla dåligt så jag kan absolut inte berätta vad jag gjort, förutom idag och kanske igår. 

På tal om Vide, imorse så fick jag leendet!! Han tittade på mig och LOG!! Jag började gråta pga cuteness overload, ba smälte som en glassbåt i vårsolen, så himla fint!! Har antagligen världens finaste onge (OBS, ej partisk)

Vide fiser förresten mycket. Hannill som e förskollärare sa att hon aldrig hört en bebis fisa så. Berättade om Vides fisar för Sudden som även hon är fsklärare och nej, bebisar brukade inte fisa så. vide fiser alltså höga jävla pruttar. Tänk er ett riktigt stort tacokalas med vitlök o mängder med cayanne, toppat med en mellanöl, dagen efter-fisen alltså, exakt så!! Stackarn som ärvt både mor sin o far sins tarmflora. När man får bebis blir man väldigt intresserad av bajs, mer än vanlig alltså. 

Har bytt blöjsort till Pampers. (jätteintressant), och det har varit mindre läckage. Håller oxå på att läsa lite om tygblöjor, det verkar spännande, men en hel vetenskap??? kanske köper hem några på prov och bedömer krånglighetsgrad, men satan vad pengar man lär spara?! 

Nej nu vet jag inte vad som hände, vem är jag? Vad har jah skrivit? Hade karusell-yrsel imorse, tydligen kristaller i örat som lossnat, håller på att förvandlas till en unicorn? 

Den lille fjärtkorven!!! 

Vide 5 veckor!

Vide är fem veckor! 

- hatar att bada över allting. Alltså han blir helt vansinnig. Idag bajsade han i badet, trots sin ringa ålder är jag väldigt övertygad om att detta var ett planerat illdåd. 

- har en svinstark nacke!

- vill äta ca hela tiden.

- eller sova. Jättetrött onge. 

- lipar mycket, kanske inte blir något leende utan han ba lipar sig igenom sin uppväxt. Sur i ett hörn som mor sin!

- tycker han e lite lik min mamma. Mamma tycker han e lik mig. För nån vecka sen var han lik min bror. Haha.

- bajsar o fiser mycket! Igår så sket han sig igenom hela natten. Jag var ensam och svettig och bytte säkert 5-6 blöjor. När han äntligen verkade ha kommit till ro - bytt till ny body, avtorkad, ny blöja, då bajsade han sönder nybytta blöjan. Tog av blöjan - då kissade han ner bodyn. Tog av bodyn - då spydde han ner sigsjälv. Hehe, han har humor ongen! 

- tittar nyfiket ibland. Särskilt när jag sjunger för'n.

- sover som ett djur i vagnen. 

- extremt torr i fejset. Tänkte ju ta lite fina bilder men alltså han ser ju ut som aquaman så det får vänta lite.

Just det! Jag har aldrig skrivit (tror jag?) om hur det gick med katterna o vide?? Vi har två katter som jag var skiträdd för att dom skulle typ trampa eller lägga sig på honom. Den ena katten brydde sig inte alls. Typ luktade på honom och ba "okok". Katt nr två förstår inte att det är en människa eftersom katt nr 2 ej är smart. Katt nr 2 har således försökt att trampa och lägga sig på honom x antal ggr vilket gör att jag inte vågar ha dom i samma rum. Katterna får absolut inte sova hos oss. Hoppas katt nr 2 förstår tillslut att det är en människa och ger fan i Vide. 

Bjucka på ett smile då onge!!

Nästan. Naaaw.

Åsikter.

Gah vad luddigt jag skriver nuförtiden, tror att min hjärna börjar förvandlas till trolldeg. Fick gå in och korrigera föregående inlägg lite då det lät som att jag hade ångest för att jag inte hann med sociala medier. Ni får ta saker med en nypa salt än så länge *amningshjärna*

När man blir förälder ska man ha klara åsikter om ca allt. Jag är med i en grupp på fejjan med mammor i den lokala staden (haha, gjorde dock bort mig i den när jag var morfin-full på förlossningen så nu vågar jag inte skriva där) och åsikterna haglar om allt. Jag är väl inte den där blyga violen utan åsikter direkt men det är mycket som jag har noll åsikter om alls. Jag vet inte vad jag tycker om hur gamla barn ska vara när dom får sitta vid paddan? Är paddan bra eller skit? Ska vide få svära sen? Varför? Gåstol eller inte? Barnkalas med släkt eller kompisar? Ska han få leka med saker i plast?? Osv osv i all oändlighet. 
Herregewd vad överväldigande det känns när man egentligen inte har en aning om det mesta som är barnrelaterat. 

Men tja, det kommer väl med tiden, åsiktsregistret och den gamle besserwissern inom mig lär ju vakna. Ser verkligen fram emot hur det kommer att utvecklas, både migsjälv som förälder och Vide oxå. 

Längtar så till det första leendet! Nu sover han mest eller glor lite surt.  När började era bebisar o le? 

Ojdå!

Asså sorry but not sorry att jag på riktigt glömt bort bloggskrället. Gick in på bloglovin idag som jag oxå glömt bort och har ca 100 olästa inlägg!!
Såhär kan vi ju inte ha det? Om det fortsätter i samma stil, jag menar hur skall jag fortsatt kunna uppehålla min feministiska samhällsprofil? (pun intended). Näj men det jag menar är att jag är ju rätt intresserad av "sociala medier", nyheter, feministiska grupper på internetz, även där inkluderade dom genusrelaterade grupperna. PLUS bakning, matlagning och annat som har med veganism att göra. Vill inte hamna efter, tänk om jag missar något viktigt? 

Sådär tänker jag hela tiden. Och ja jävlar vad jag jobbar för att lägga saker (alltså saker som bör göras, typ vardagssysslor, inte kolla Facebook, blev lite luddigt skrivet märker jag. Sociala medier hinns med så småningom så det är väl lite skitsamma) åt sidan och känna att det är fan ok att ta det här en annan dag. Jag hinner. Herregewd. Prioriterar bebismys mest av allt nu. 

Hade en lista på grejer som jag skulle göra häromdagen, hann med noll grejer men då hann jag laga mat. Försökte känna mig "nöjd" med detta. Det lustiga med det här är ju att Vide sover ändå nästan hela tiden, så jag förstår inte hur jag inte hinner ändå. Hehe.

Ok, över till något annat, Igår kissade Vide igenom två (eller var det tre?) blöjor, samt bajsade utanför en blöja. Vafalls! Är jag världssämst på att byta blöja eller är det blöjornas fel? Kissar ongen extremt mycket eller? Det läckte även idag. Väldigt förvånad. 

Skitsur Vide i korvbody!!


Sovande child.

Samt vegansk oreocheesecake som jag bakade i helgen. Den var det godaste jag ätit. 

Inspiratören

Ohhh lackade nagglera med ett fantastiskt snyggt lack förut. Alltså ÄLSKAR färgen! Lite sådär snyggt senapsgul/gulbrun och höstigt och wait... det har även exakt samma färg som bebisbajs. Exakt!! 

*hämtar inspiration från omgivningen* 




Mammas lille gölliz!!

Åhh nu ligger lelle guldgrisen o söver på pappi. Mammi sitter i fotöljen o insuper lugnet. 

Idag knackade det på dörren, där stod en granne som vi språkat lite med, hon hade två kassar med bebisgrejer som vi fick. Sjukt mycket kläder i jättefint skick, gah! Fan vad fint av dom! Blev jätteglad. Hon hade även en hoppgunga och en babybjörn bärsele som vi fick köpa för en billig peng! igår fick vi även en babysitter till låns så nu har vi nästan hela babykitet känns det som. 

Babybjörnen var ju tyvärr inte ergonomisk, men Vide verkade skitnöjd ändå. Och jag kan äntligen ta mig ut ur lägenheten när Jonas inte är hemma. GULD!!!
Alltså Vide är än så länge kanske världens mest nöjdaste onge. Han nöjer sig med typ allt. Han älskade bärselen och babysittern gillade han oxå. Det enda jag tror han hatar är nog att bada, samt sova ensam i sin egen säng. 

Har även hittat fröjden i pysventiler oxå. Häromnatten var det stor skrik och panikfest. Vide stod för skriken och jag för paniken, lelle körven hade ont i magen. Testade en pysventil och bajset flödade, sen sov vi gött hela natten lång. 

För övrigt så har jag känt mig lite trött på vissa människor. Fan vad trist det är när folk väljer bort en när roligare grejer kommer upp. Sjukt trist att känna sig bortvald, men det kanske blir så när man får barn, folk gör hellre roligare saker än att hänga med en sleten morsa som luktar kräks. Jag vet inte. Lite ledsen och besviken ba. :'( 

Lillkörvens garderob. 

Gött o söve.

RSS 2.0