Längtar!

Saker jag längtar efter;

- börja jobba. Ja visst är det crazy. Men jag vill så gärna ha ett jobb och tjäna pengar. 

- min kropp. Den är ju inte på ute på turné utan mig eller så, men just nu tillhör inte kroppen bara mig och har inte gjort det på länge. Känner mig lite som en avelsko.

- börja träna!! Är tung, trött och stel. 

- energi. Blir förjävla skittrött av att vara gravid. Får verkligen tvinga mig till att göra saker. 

- barn! Haha no shit lixom. Känner för övrigt att jag vill ha typ 10 barn just nu!!! Asmånga små minipersoner med roliga personligheter!! Påminn mig gärna om det här inlägget om ca 6 månader och fråga om jag vill ha något mer barn då. Hehe. 

- hus. Fortfarande jättebesviken över att det inte blev det där huset. Ville så gärna ha! Men vafan, hittar väl ett annat en annan gång. 

- kläder. Är skitsugen på att SHOPPA. Synn att det bara är ca 4% av alla kläder man prövar som faktiskt passar. Prövar grejer och ba "just jävlar...magen!"

- min lugg. Ska jag stå ut en månad till som en luggfri person? Tror det. 




Surt sa hästfen.

Nä! Idag fick vi tacka nej till ett hus, ze drömhus!!! Vi ville verkligen verkligen ha, men dom hade hittat svamp i huset och var alltså tvungen att riva ur hela köket för den "nätta" summan 100-150 papp. Och så nytt kök på det. Och det pronto. 
Svamp is a biatch eftersom det tydligen kan vara skitsvårt att bli av med. 

Känns skitsurt och jävligt. Men ibland måste tillochmed jag (dä ååårdner säj) försöka vara realistisk. 
*grinar*. 

Tror ungen är sur på mig eftersom jag råkade ta på mig tighta strumpbyxor, sorry kid!!!

102 dgr och vänster sida.

Men kolla häråååå, 102 dagar kvar till bf!!! Och knappt 12 veckor kvar tills igångsättning! WOHOOO!! 



Firade genom att hälsa på min gulliga barnmorska igår på mvc! 
Hon gav mig 150 olika papper om provtagning och jag minns ej vilken ordning jag skulle ta dom i. He... 
UH va gött att det går framåt iaf. (Hade å andra sidan varit konstigt om det gick bakåt?)

Pratade om den här hetsen med att sova på vänster sida som det gafflas friskt om. Jag har redan läst den s.k studien och är rätt medveten om att det inte är något att bry sig om nänmvärt, men eftersom jag är ett paranoidt preggo så får jag ändå dåligt samvete när jag somnar på höger sida. 
Ok, enligt den här studien (kom ihåg att det endast har gjorts EN ENDA STUDIE) så är det mindre risk att barnet dör i magen om man sover på vänster sida istället för höger sida eller rygg (eftersom kroppspulsådern drar lite åt höger om jag minns rätt) Och nu pratar vi risken, 0,2% förhöjd risk. 0,2% risk på en enda studie gjord på typ 1000 kvinnor. 
Så det enda den här studien faktiskt gör är att oroa gravida kvinnor i onödan, plus att man (=jag)  sover jävligt obehagligt på endast en sida, jag flaxar runt hela natten i jakten på den perfekta sovställningen. 
Barnmorskan tyckte att det inte var något att bry sig om alls, och att det var dumt att plåga sig i onödan. Hon sa att det var inte skitbra att sova på rygg men oftast känner man av obehaget medans man sover och vänder sig automatiskt. 
Yeah! Även om jag egentligen visste så är det skitgött att få sånt bekräftat av sin barnmorska. 

Kan även hålla med min käre mor om att det kanske inte alltid är skitbra med internet när man är preggo eftersom man samlar på dig onödig kunskap som inte ger så mycket annat än oro.

Pözz!  

Ta körkortet?!

Ja vet ni vad jag gjorde idag? Anmälde mig på en intensivkurs!!!! Jag ska bli en mogen kvinna med körkort. Som kör och växlar en bil. 
Är såklart svinrädd. Tänker oxå att jag kanske är dum i huvudet som går intensivkurs i vecka 30. Längtar extremt efter körkort, känslan att bara kunna ta bilen o åka lixom! 
Men nervös att jag inte kommer att klara det. 

Hoho! Någon mer som tagit intensivkurs? Eller tagit körkort som preggo? Hur var det?

Lessennn!!

Nej det har varit ett par sorgsna dagar. I söndags låg jag o grinade HELA natten så igår var jag halvt medvetslös. Klockan fem åkte Jonas till jobbet och då började jag böla igen. 

Hela bölfesten började väl med att jag gick tillbaka i bloggarkivet, 13 september 2014. Idag fattar jag inte att jag orkade skriva något alls. Tveksamt att jag ens förstod vad jag skrev eller fattade vad jag var med om. Det är väldigt hjärtskärande att läsa om och jag tycker väldigt synd om migsjälv och alla andra som varit med om liknande. 

Jag tror oxå att jag förstod en sak då, 13/9 2014, och det är att jag aldrig skulle bli samma människa igen. Man förändras av sorg och trauman. Det går inte att beskriva i ord hur, men man ändras. 

Allergiskt läge

Är allergisk som ett helvete just nu. Jag valde bort en medicin jag annars brukar ta på sommaren som fungerar perrrffff. Men pga "lätt paranoida" så vågar jag inte ta den utan väljer rent lidande istället. 
Föredrar just nu att sitta inne o snora än att vara ute i den blomstrande grönskan. 

Anywayz så trotsade vi snornäsa och var en sväng på bakluckeloppisen. Det var sjuuuukt mycket folk idag! Om en vill ha fina bebis/barnkläder eller barngrejer överlag så är ju DEN loppisen att föredra. 10 spänn per plagg får en punga ut. 

Några grejer jag köpt på loppisen;
en krypfilt? En slags tunika/klänning/linne som var göörgulli, fin body och brun pyjamas. Det här blir en 70-talsbrun onge, det ser jag det! 

Döm i hövvet.

Har följt Adam Tenstas "kupp" mot TV4 och drevet mot Bodin efter. Jag tycker att Tensta gjorde en snygg markering att han ej tyckte det var ok med rasism i TV4. Några har gafflat om att det var omoget och att han "borde tagit diskussionen", men vet ni, man behöver inte alltid ta alla jävla diskussioner jämt. Ibland är det mer effektivt att faktiskt inte ta den, eller att agera i det tysta. (Nu var han ju ej tyst heller utan berättade varför han lämnade studion).

Egentligen hade det väl på det stora hela inte jättestor betydelse att det var Bodin som varit där, utan att det varit en person som haft rasistiska åsikter. Jag är väl inget större fan utav Bodin.
Men jag tycker lite synd om henne som fått så jävla mycket hat på internet. Att folk kan sitta bakom en skärm och tycka att det är ok att bete sig som rövar är ju... hemskt. Ibland skrämmer folk mig på riktigt. 

Blev för övrigt lite besviken över att Bodin i sin ursäkt skyllde på att hon var ifrån Grums och att alla pratar så där. Men alltså... jag har ju frisörat i Vålberg rätt länge (det är mini-hålan innan Grums) och jag har träffat så otroligt fina människor som definitivt förstår den negativa innebörden av att använda n-ordet. Folk är inte idioter för att dom kommer ifrån mindre orter. 
Den enda märkbara skillnaden jag märkt av i småhålor och i storstäder är att folk skvallrar mer, men det är väl rätt naturligt då alla känner alla. 

Nästan samma?

Jag har ju inte barn än så jag vet ju inte, men kan det vara typ något liknande;

Djur kommer o lägger sig tvärs över sängen utan hänsyn till andra som är där?! 

Bryr sig inte.

Vill bli klappad.



Stackars tarm.

Jo just det ja, vad ska man äta för mat om man utför nr 2 typ fem ggr per dag? Alltså min stackars tarm är raketsnabb och dom senaste dagarna är det som att jag måste på toa direkt efter att jag ätit. Herregewd!! Stackars röva.

Det enda jag kommer på är typ blåbär och fil som anses vara snällt för magen?? 
Såhär var det förra graviditeten oxå, att tarmen blev snabbare, vilket är skumt då det brukar vara tvärtom för dom flesta. 
Ska jag undvika typ stekt mat? Fibrer? Eller bara dricka blåbärssoppa ett par dagar??? Ge mig tips för google suger! 

Hej bebisen!!!

Ja idag hälsade vi på bebisen via ultraljud!! Jag vaknade skittidigt eftersom det kändes som lilla julafton. Jonas var väl inte lika pigg... 

Hade en jättegullig barnmorska som jag träffade på förlossningen och hon kände faktiskt igen mig, dessutom pratar hon exakt som min kompis Emmy. Hon berättade att hon skulle kolla flödet via navelsträngen tror jag. Lill-ongen sov nästan hela tiden och skötte sig exemplariskt. Tillslut vaknade snuttis och blev sur eftersom någon väckte hens skönhetssömn. Men cool grej att se en 25 veckors bebis i ul! Sjukt surrealistiskt att där är du och här är jag,
nära fast ändå inte. Blev helt till mig. Blev så till mig att vi åkte raka vägen hem och sov i två timmar. Hehe. 
Allt såg bra ut förresten. 

Och här kommer en lite cheezly kommentar som ej låter som sockerapan (men skitsamma); kärleken till denna ongen alltså, som jag aldrig träffat! Jag längtar så jag håller på o kreverar, GE MIG OKTOBER NU!!!! Nunununuuuuuuuu. 

Ska ta mig en grogg (alkoholfri) och hoppas på en slags lugnande placeboeffekt. 
Pöss!! 

Glömde ta kort på maten förut, men det här var gazpacho!! En ultragöddig tomtatsoppa som äts kall. Älskar saker som smakar tomat, men skulle aldrig i livet äta en tomat. Heh...

Tiden gick.

Jag har slutat räknat dagar, veckor, månader sen Jonna dog. Märkte av en slump att det är 10 månader sen idag. 

Och tänk att tiden gick. För 10 månader sen rasade världen och jag trodde aldrig att jag skulle bli glad igen. Det kändes som att tiden stannade och när jag märkte att den gick ändå så tyckte jag att det kändes jävligt oförskämt. Hur fan kunde folk fortsätta leva som vanligt??? 
Vilka jävla as. 

Är glad över att jag blev gravid rätt fort, för det kändes verkligen som att jag inte kunde gå vidare med livet förräns jag var preggo igen, och även fast det är skitjobbigt att vara gravid svinlänge så "njuter" jag av graviditeten på ett annat sätt den här gången. Allt känns så mycket tydligare och mer...annorlunda. Den här ongen har oxå ett helt annat rörelsemönster än vad Jonna hade, eller så tänker jag så himla mycket mer på när och hur hen rör sig. 
Imorrn ska jag på ultraljud! Längtar!

👍

Kalas och oro

I lördags var jag på kalas hos Sudden. Det var jete-kewl och jete-god mat. Jag fick en rätt fin placebo-fylla men önskade ändå att jag hade kunnat hinkat i mig ett par bärs. Var kul att träffa folk man inte sett på dretlänge oxå. 
Maten var helt fab, jag åt två portioner blandat och igår så bajsade jag fyra gånger. Min mage pallar inte buffé-mat längre. 

Glade Sudden!!

Idag var vi och handlade mat. I affären fick jag panik i ca 30 minuter tills jag kände en spark. Blev orolig för att det varit lite för lugnt ett tag, men sen körde ongen på som om det inte fanns någon morgondag.
Jag tror att det kommer bli värre desto länge in i graviditeten jag kommer. Oron alltså.
På torsdag ska vi på ultraljud och jag längtar så jag håller på o krevera!!! 😁

Typiskt gravidbråk.

Såhär kan ett bråk utveckla sig när en är på smällen;

1. Jag säger något halvt elakt till Jonas.
2. Jonas blir lite sur och ledsen.
3. Jonas säger att han blir ledsen.
4. Jag kastar mig in i duschen o grinar där i ca 15 minuter pga att jag var elak mot Smoofie.
5. Slänger mig sedan i sängen och VRÅLBÖLAR för kung och fosterland.
6. Jonas kommer och tröstar mig.

Logiskt va?? 

Vi vann förresten inte budgivningen på huset. Snyft typ!!!!

Nää...

Alltså jag tycker att jag är megapreggo ibland och sen kommer jag ihåg att jag tyvärr ska bli ännu större. Fan lixom. 

Såhär såg jag ut förra året i vecka 33. 


Och såhär idag, vecka 24. 

Relativt lika tycker jag, förutom att magen ser mer välfylld ut på första bilden. Nu har jag ju en rejäl hängmage plus graviditet på det. 
Äsch.

Det är sjukt beroendeframkallande med sparkarna, kan ligga o peta skitlänge på magen för att få en reaktion, och det får man oftast om man petar, känns som att hen petar tillbaka.

Allt eller inget lixom.

Har gett mig in i diverse småprojekt. Eller ja, "små" är väl o skita i diket, rätt skitstora projekt.

Vi håller på o budar på ett hus. Det är jättespännande och skitjobbigt. Det är ett fint gammalt hus mitt i skogen. 

Eftersom jag ej har körkort tänkte jag ge mig på det oxå. Så, jag ska ta en intensivkurs!!! Haha fyfan. 

Blir akut bajsnödig när jag tänker på allt, men det är SÅ skönt att få lite avbrott från att konstant tänka på graviditeten och känna mig orolig, har t ex inte grinat på typ två dagar!! 


Sådärja, vi hörz

(P.s katten är hemma o mår bra igen!! Lille snutten, dyrt blev det oxå..)


Lelle böbben o körv.

Nääääää, vet ni, våran ena kissemisse Oz kunde inte kissa igår. Han försökte kissa överallt men det gick lixom inte, kom bara någon litten droppe. Såååå syyyynd om det lilla helvetet. Så vi fick en akuttid hos katt-doktorn som konstaterade att han urinsten som satte stopp för kissandet. 
Fyyy va ont det måste göra. Nu är lille snutten hos veterinären för andra natten i rad o vi saknar honom massa. 

Lelle böööbb


Över till något roligare; idag åt jag en korvglass på glasserian i mariebergsskogen. Det finns massa goda glassar som är svindyra.


Två av dom bästa världarna som möts i en korv. Som poesi.

Inga rekommendationer.

Var på apoteket idag. Skulle köpa postafen. Postafen är svinbra om man blir åksjuk, eller om man är preggo och illamående. 
Mår knappt illa längre, men jo det händer väl, så det är väl bra o ha in case of ja, ni vet,om man blir illamående. 

Apotekstant: är du gravid?
Jag: ja.
Apotekstant: vem har rekommenderat dig att köpa dom här?
Jag: eh, min barnmorska?!
Apotekstant: ja dom brukar ju göra det ibland, BARNMORSKORNA, men du vet att apoteket rekommenderar dom INTE.
Jag: nähä, men jag litar iaf på min barnmorska.
Apotekstant: apoteket rekommenderar dom INTE till gravida.
Jag: ?!!? 

Vafan. Kul tant som giller o skrämma upp gravida nervösa kvinnor. 
Förresten, ska man gå på Apotekets "rekommendationer" så får man i princip inte använda något läkemedel alls. 
Men jo jag blev nervös efteråt och googlade skiten ur postafen och ja det är helt ok att använda. 

Blev skitsur. 

Lina grina

Asså den här graviditeten e jobbig!!! Jag grinar så himla mycket. Har jättemycket hormonutspel som gör att jag känner mig som en crazy catlady. En dålig crazy catlady med ca 500 undernärda katter som bara skriker. 
Och så grinar jag. Och grinar, och blir jätteparanoid och får för mig massa grejer. Griner mer!! 

Jo och min gräsallergi har verkligen blommat ut nu, förra året tog jag nasonex men pga paranoia vågar jag bara ta loratadin. Hoppas jag slipper frossningarna iaf, ibland blir jag så allergisk att jag får feberkänningar. Heh... 

Bra saker; kollade på hus igår. Blev förtjust. Men vi får se. 


RSS 2.0