Kattskydd???

Okej, behöver lite åsikter i denna frågan *harkel*, är det ok att köpa kattnät till spjälsängen?

Såhär är läget; när vi bodde i lägenhet då låste vi ut katterna på natten pga klumpiga kattdjur. Jo dom är på Vide och förstår inte att han är lite mer ömtålig än vi vuxna. I huset så har vi tre sovrum, ett är pyttigt och skall så småningom bli vides rum, det andra är pyttigt och ska bli datarum, det tredje är egentligen ett allrum och har ingen dörr eller vägg (än, vi ska bygga ett när vi har ekonomin, men det lär dröja...). Och det ska bli vårat rum för det är störst. 

Vi prövade att sova i allrummet först men när ena kattjäveln hoppade 1cm från hans huvud blev jag så orolig att vi inte kunde sova där utan flyttade in i vides pytterum och sov där på madrasser. Men snart ska vi sätta ihop sängen o flytta ut i allrummet igen. Är orolig plus orkar inte sova på madrasser längre pga ryggstackarn. 
Den enda lösningen jag kan komma på är:
1, låta honom sova brevid oss fast i sin spjälsäng *grinemoji*. Och sätta över kattnät. Alltså får man det? Är det ok att göra så??? Åsikter???
2, att jag fortsätter o sover i vides rum på madrass. *grinemoji*. 

Vill ju helst samsova pga skitmysigt men kan ej sova alls om katterna härjar. 

Ja vafan ska jag göra? 


Det här är väl skitmärkligt? Eller??? 

En möra med Vide!


1. Vide vaknar i ottan. Runt fyra nåt. Gris?
2. Försöker amma grisen. Går sådär. Sen får han ju käka lite. Somnar om. Vaknar sju. Apmamman ger upp, går upp. 
3. Byter grisen mot randig hund. 
4. Försöker se på heroes.

5. Apmamman överkonsumerar kaffe i orimliga mängder.
6. vide gillar inte alls heroes. :((((
7. NEHE! Men vi tar o gymmar lite då? 
8. NEHE! Men lite bebismys då? Nehepp.

Efter det utbryter det i någon form av bajsfest = nöjd unge som somnar om. Och sen vaknar, och så håller det på typ hela dagen. 
Puss!

Med det goda kommer det onda.

Eller var det tvärtom?

1. Snart är den här HELVETESVECKAN över!!!!! JAAAAA!! Hela veckan har gått åt till att åka till lägenheten och städat ur det sista. "Det är inte så mycket..." Trodde vi. Men det var det. Stackars Jonas, hans ögon är rödare än Jonas Sjöstedt. 
Men snart kan vi bara fokusera på huset, det känns lite som att leva på fort boyard just nu. 

2. Flipprade ut totalt på en blogg idag. Jag är en rätt dålig kommentator men det var en preggotjej som skrivit att hon längtade efter vin och då vaknade moralisterna till liv. Är så jävla trött på dom, ni vet, familjelivstrollen som endast kan se saker i svart eller vitt, aldrig läsa mellan raderna osv. Skriver du "vin" så har man alkoholproblem, plus aldrig gör något fel själva, jamen ni veeeet, den sorten. Jag älskar när man ser människor som stöttar varandra, ger råd och ba är härliga mot varandra. 

3. Åt halloumiburgare på Max idag, dom har massa nya vegoburjare där, den va perf! 

4. Har börjat snusa igen, livskvallen ökade med 50%. 

5. Nu är vi även 500% färdiga med amningen. Tog tid att avsluta helt. 

6. Pappa köper blöjor åt mig (eh eller vide) i Norge. Ett blöjpaket kostar 30 spänn där. Funderar på om han kan smuggla lite kneippbröd till mig. 

7. Känner mig glad men mörkrädd.

8.saknar mitt smink. Ska köpa ett Tvättställsunderskåp (säg det snabbt 5 ggr) så jag får plats med allt. Sen ett nytt spegelskåp. Vårat badrum är så himla littet!! 

"Hur hinner du?"

Många frågar mig hur jag hinner med grejer, typ som att baka, laga mat osv. Men vet ni? Det är för att bebisen har en pappa som är fullt kapabel till att handskas med sitt barn. Vide har dessutom en pappa som jobbar skift vilket innebär att han är hemma mycket, vilket är jävligt gött. 
Dock inte lika gött när han jobbar skift och jag har gnällongen i 13 timmar i sträck. Nej jag överdrev lite, han är inte alltid gnällig, idag har han en skitbra dag (vide alltså, inte Jonas) och verkar nöjd. 

Saker jag fått gjort idag - kammat bort all skorv (hade i en fet kräm, som verkar ha slagit sig till ro och börjar titta på inredning, kan man tvätta håret med diskmedel??) 
Badat ongen. Helt själv. Det var skitsvårt eftersom jag satt på huk och jag är lika stel som en gammel fransos. 

Sådär ja. 
asså kolla schletna morsan! Har helt plötsligt åldrats väldigt fort??? Jaja, vem bryr sig när man har bullar i frysen.

Kvällen e ugn

Asch, fick ju knappt någon feedback alls. Antar att min blogg är så fantastisk att det inte finns något att säga... 

Idag har jag varit ensam med Vide från tidig möra till sen kväll, han har blivit ett riktigt pass då ungen sover väldigt lite på dagen men hela nätter (peppar peppar). Men det är ändå mysigt. Madde var här och utforskade ölme samhället. Vi hittade ett skitbra promenadstråk och ungen sov säkert i 30 minuter (!!!) 

Nu cheezy: ibland tittar jag på vide och gråter. Han är så jädra fin min unge. Snäll gullig och grinig. Som mig! ;)
Han var så otroligt efterlängtad och jag är så himla kär i honom. Häromdagen hade han på sig en pjamas som var det första plagget jag köpte till Jonna. Det kändes lite märkligt på ett sätt, den pjamasen var egentligen menad för ett annat barn än Vide, men det blev ändå vides. 
Men gu va flummigt det blev. Jag är trött. 

Testpilot!

Men va kul!!! Imorse ringde dom från Smartson och berättade att jag är en av tjugo testpiloter som får prova Philips nya babyvakt avent scd506. 

Helt fantastiskt vilken tur! Det var över 7000 sökande och så får vi behålla den efteråt om vi är nöjda. Kommer att blogga om den på Smartson.se när jag hunnit testa den lite! 
 
Philips Avent DECT-babyvakt har nattlampa, vaggvisor, 100% privat anslutning och svarsfunktion. Unik räckvidd: 330 m utomhus, 50 m inomhus. Kristallklart ljud. 


Jamen ni hör ju! Låter som ett spaceship! Kommer ju självklart ge mina ärliga åsikter. 

En fråga bara

Vad vill ni läsa om? Är det något speciellt som är kul/intressant.

Jag vill blogga mer och varierat och tänkte börja med dataskrivna inlägg så fort vi kommit lite i ordning här.
Det här vill jag skriva om:

- smink. Är en riktig sminknörd och på sistone har jag snöat in totalt på koreansk hudvård. 
- mat och bak.
- renovering och fix.
- Vide såklart! 
- allmänt gnäll. 
- korvstoppning. Närå. 
- finare bilder.

Vad tror ni? Hit me! Ge mig litte feedback plz! 

Svinsur Vide. 

Apan goes veggo!

Nä hörrni, nu har jag slut på argument för att kunna rättfärdiga mitt köttätande. Det finns faktiskt inga argument över huvudtaget förutom att "det e gött" eller "praktiskt".
Att käka ekokött är heller inget vidare då djuren eventuellt har ett gött liv vilket dom borde få fortsätta att ha. 

Att det är praktiskt vettefan oxå, det finns så himla många vego-alternativ överallt att det är lixom inget märkvärdigt längre, det finns så himla många alternativ! 

Det finns 100 anledningar till att vara vego och ca 0 till att äta kött, så det känns som ett steg i rätt riktning. Nu sitter det antagligen någon som läser det här och kanske blir lite sur och kränkt och vill säkert skriva en kommentar om hur bra eller gött kött är, men gör inte det, ta ett djupt andetag, räkna till tio och kolla på "cowspiracy"
 eller "forks over knifes". 

Jonas är ju vegan och hans största anledning är för djuren. Han brinner och älskar djur, därför äter han dom inte (doh). Jag väljer bort kött främst pga miljöskäl. 

Men jag dömer ingen egentligen, folk får väl göra som dom vill men jag hoppas att folk får upp ögonen för alla smaskiga och svinbra vegorecept och alternativ som finns där ute och byter ut kött lite oftare, det är så himla lätt! 

Om en ändå håller på o jobbar på sin klimatångest så passar jag på o ger ett svinbra tips, Malin Svedjeholm (som för övrigt är skaparen av Plåstra) har med en massa andra skitbra serietecknare släppt en bok som heter "jag vill inte göra slut: serier för klimatet" (köp här: http://www.bokus.com/bok/9789198180626/jag-vill-inte-gora-slut-serier-for-klimatet/) 
 
(P.s om någon har frågor eller så om vegomat eller veganmat så äre bara o köra!) 
Pöss
Fluffy!


Har inte hittat borsten än. :( 

Gravidlistan

Såg att massa bloggare gjort Gravidlistan och jag vill ju inte vara sämre.

när blev du mamma?
4:e november 2015. Samma dag som han var beräknad och på sin farmors födelsedag. 

Hur många barn har du?
En fantastisk unge!! 

Var graviditeterna planerade?
Japp. Jag har varit gravid 2 ggr och fött två barn, varav min förstfödda dog i magen i v.42. Väldigt tragiskt och sorgligt. 
För övrigt var det den här frågan jag fick flest gånger under graviditeterna. Väldigt märkligt att fråga folk om sånt? 
Första gången så fick vi till det på andra försöket och andra gången på typ fjärde försöket. Andra gången var det skitjobbigt. Men jag är glad att det tog lite längre tid innan det tog sig, trots att det var det enda jag ville i livet var att bli gravid, det var som att livet stod stilla en stund.
När berättade du om graviditeterna?
Första gången berättade jag nog för alla på en gång. Andra gången väntade jag väl till v 9-10 att berätta för släkten, men vännerna sa jag till på direkten. På bloggen väntade jag till v 13 båda gångerna. Var så himla glad över att vara gravid igen att det var skitsvårt att hålla sig, ville verkligen vara med i preggoklubben igen. 

Hur många barn vill du ha?
10 skrikande bebisar NUUUU! Närå,
Men kanske fyra. Fast jag tror inte min stackars kropp pallar mer än två om jag ska vara ärlig. Känner mig rätt förstörd och GAMMAL. 

Tätt ihop eller långt isär?
Hade ju egentligen velat ha tätt ihop. Men eh, har lovat migsjälv att vänta något år eller två.

Har du oroat dig mycket under graviditeterna?
Eh ja. Första gången var det jobbigt. Andra gången höll jag på att gå under. Fick gå på många läkarbesök och extra ul vilket hjälpte en del. Tog ju körkortet när det var som jobbigast (var i vecka 30 då) och det var otroligt skönt att tänka på något annat ett tag.

Hur var graviditeterna? 
Första gången ok. Rätt normal tror jag? Andra gången drog jag på mig varenda gravidåkomma du kan tänka dig plus fruktansvärd foglossning. 

Gillade du att vara gravid?
Både ja och nej. Älskade att känna sparkarna o allt buffande i magen, hatade nog allt annat. Var så jävla sur och trött hela tiden. Efter graviditeterna så har jag känt mig helt otroligt pigg!! Minns inte ens att livet var såhär?? Energi!!!!! Visste du vilket kön det skulle bli?
Ja, jag var jättenyfiken. Plus att jag ville ha ett namn. Men nästa gång tänker jag inte kolla, alternativt inte säga till någon alls,  var ett himla tjat om kön tyckte jag, som om det spelar någon roll lixom.

Apropå förlossningar, hur har dom varit?
Bra! Både förlossningarna gick rätt fort och smidigt. Fast dom var ju väldigt olika. Den här gången var det kul att föda, alltså det var lite peppig stämning plus att jag var superuppkopplad i massa maskiner. Hade en fantastisk barnmorska oxå! 

Hur var första bebistiden?
Dom första veckorna var helt fantastiska och otroligt jobbiga. Kände mig helt urlakad. Amningen var oxå jobbig. Kände mig så himla dålig och otillräcklig. Men hallå, hormonerna? Var inte alls beredd på att bli helt galen i huvudet. Vilken jävla omställning. Hade varit så fokuserad på graviditeten att jag nästan inte alls tänkt på hur det skulle bli efteråt. 

Hade du bestämt namnen sedan innan?
Ja! Jag gillade att kalla bebisen sitt namn i magen. Första fick heta Jonna efter lina+Jonas=Jonna. Det var ett starkt namn tyckte vi. Pojknamn är svårare, ville ha ett gulligt och snällt namn. Först var vi dock inne på "Vilde", men jag kunde inte tänka mig en vuxen människa heta det. 

Ett råd till blivande mödrar?
Ta bara råd ifrån några få som du litar på, lyssna inte på hemska förlossningshistorier, säg ifrån när folk kommenterar din kropp. Läs på lite om andning innan förlossningen. Försök att inte oroa dig hela tiden. Ät allt du är sugen på. Väg dig inte.En kall jävla morgon!

Hej på er!

Vi flyttade ju in i ze house i lördags. Det var intressant för oss alla. Men in kom vi. Första natten vaknade vi av att Jonas skrek. Han hade fått ryggskott eller nåt sånt, fast han trodde ryggen gått av. Stackarn. 

Natt nr 2 vaknade jag av att det var förjävla kallt. Då hade elpannan gett sig. Smoofie fick springa ner i källarn o pilla lite sen gick den igång igen. Sen gav den sig igen och sådär höll det på ett tag. Blev svettig och kall, men tillslut då så fick vi ordning på skiten. Hoppas jag. Inte coolt att ha en trasig panna när det är -20 ute. Annars så börjar det väl ta sig, mycket lättare att flytta till ett större ställe än ett litet. 
Men alltså känslan av att käka frukost i sitt hus! Awesomeness. Eller att ha en slags utsikt. Jag ser fåglar! Stjärnor! Igår såg vi rådjur!!!!! (Stadsbon som e helt lyrisk över "naturen".)

Inatt är jag o Vide själva då Jonas jobbar natt. Känns som att varenda skräckfilm jag någonsin sett spelas upp i pannloben. E bara lite skiträdd. Just nu är jag rädd nöjd över att vi inte flyttade ut i skogen. 


Lillsnuttern!! 

Så fint utanför fönstret! 

Skotta snö

Vissa grejer glömmer man ju gärna bort i all hushets. T ex att snön måste skottas. Vi har en förjävla lång infart och det tog en förjävla lång tid att skotta den. Andra bra saker med snöskottning är väl att det blir någon slags fysisk träning.
På lördag flyttar vi in! Längtar så!
Ännu en bild på det fantastiska köket!! Gillar absolut silvertejpen som känns lite rustik och spännande. 

Från vardagsrummet har man ju en awesome utsikt.

Hallen.

Charmig trappa ;)

Övervåningen. FURU BLI MODERNT SNÄLLA!! Detta skall bli vårat sovrum.

Lille toan på övervåningen. 

Vegansk muggkaka

Åt muggkaka till frukost imorse! Smakade mycket gött om en inte förväntar sig att det ska smaka kladdkaka, då är det nog rätt äckligt.

Smakar ungefär som en exotisk och spännande vän till gröt. Men jag gillar! Plus roligt att äta. 

Recept:
1 banan
3-4 tsk kakao
1 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver 
2-3 msk kokosmjölk (eller annan växtmjölk)
Valfri mängd krossade hasselnötter
2 tsk kokosflingor 
1/2 tsk rapsolja 

Jag hade även i 1 tsk noegg, plus två tsk vatten, men jag tror inte att det behövs. 
Blanda banan och havregryn med stavmixer och blanda sen i resten, häll i en skål eller mugg och kör 1.5-2 minuter i micron och toppa med lite bär.


Ett gammalt hus.

Hah! Vi håller på o flyttar eller vad man säger. Det gamle huset har redan krånglat lite med oss. Börjar bli lite kallsvettig när jag faktiskt inser lite mer nu vad som ligger framför oss. Elpannan som verkar vara ca 120 år gammel är på väg att ge upp. Hade en rörmokare i huset häromdagen som fixade lite med pannan och elementen då det var kallare än i helvetet i huset. Dessutom är det ju extrehehemt många väggkontakter överallt. En salig blandning av jordade och icke-jordade, vilket jag är rätt säker på att man inte får göra. Hehe. Gubben som bodde där innan var elektriker. Hehe........

Idag upptäckte vi att spisen inte fungerade. Och att det inte gick att öppna frysen helt då dörren slog i fönsterkarmen (varför ens placera det så?)  

Det är mycket som ska göras alltså. Vet knappt vart jag ska börja så vi tänkte ta rum för rum när det gäller renovering. 

Hehe, vi ville flytta ut i helgen, men med ett child så tar ju saker liiiite längre tid än vad man tror, så det blir nästa helg istället. 
Har redan hunnit träffa 3 grannar och då har vi inte ens flyttat in. Är det så i bostadsområden alltså? Att folk ser sina grannar som... Ja.. Jag vet inte, men kompanjoner? Att man ska hålla ihop? Att man pratar med sina grannar? Är väl helt skadad av alla år i lägenhet och titthålssmygande, här undviker vi prat in i det sista. 

Ja men vafan... Det här blir nog kul. Eller...


Vide den vise.

Var på BVC häromdagen och hade mammasamtal och vägde o mätte Vide, som numera är två månader! Woho! 

Jag hade ingen förlossningsdepression, men det visste jag redan. Har dock full förståelse för dom som får det, det är ju sinnessjukt märkligt att få barn, och hjärnan hänger lixom inte riktigt med ett tag, plus massa jäkla hormoner på det. Men konstigt och synd att det inte pratas mer om det överlag? Jag var inte det minsta beredd på att det skulle bli en extrem känslostorm dom första veckorna, det var fruktansvärt. 

Okej, vide hade köttat på sig ORDENTLIGT. Jag gissade fem kilo, men vågen visade 5625 g. Tyckte väl att han börjat bli lite tung. Han var även 61 cm lång. Kurvan låg lite över på vikten men eh ja, ongen giller o äta lixom. 
Han var riktigt stark i nacken och gav även BVC-damen ett redigt smajl. 

Övrigt så sover han väldigt bra. Igår lyckades han sova hela natten, morgonen, eftermiddagen och var bara vaken några timmar på kvällen sen somnade han vid 23.00 igen. Ja han vaknade ju när han var hungrig då förstås. 
Han dregglar nästan inget, däremot är han en riktig kräkis och har utfört några exorcistspyor rakt ut. Hehe.
Ler ofta mot en, men man får jobba lite för det, han är inte jätte lättflörtad om man säger så. Däremot älskar han att prata, jollrar mycket och svarar på tilltal. 

Han hatar när man pillar honom i nacken, värsta han vet. Gillar o bada, särskilt när vi badar tillsammans! 

Slår sigsjälv i fejset hela tiden. Särskilt på kvällen. Ho på BVC sa att han kanske ville ha något mjukt att hålla i, så jag gav honom en snuttis, men han fortsatte bara o smacka sigsjälv i fejset, ungefär som att han gärna vill vara vaken. 

Just nu är han i en slags gnällperiod och vill gärna bli bärd mycket, men man måste gå för att han ska bli nöjd. Hehe.

Slut på vide-status! 


Facepalm. 

We haz house!

Idag så fick vi nycklar till huset och kan titulera oss som husägare!! Känns helt galet. 
Vi åkte ju självklart dit och kollade läget lite, alltså det är ju ett fantastiskt hus! Jag blev skitglad och kände mig helt lyrisk medans Jonas tyckte att det var skabbigare än han mindes och jobbade på sin husångest. 
Men det är ju lite skabbigt, långt ifrån ett nyrenoverat vitt o "fräscht" hus lixom, här snackar vi renoveringsprojekt alltså. Kommer bli kul men säkert jobbigt, hehe 1.
Gubben som bodde där innan var elektriker och det finns jättespännande eldragningar. Hehe 2.

Här står käcka familjen framför käcka huset!! 

Det här skrattade Jonas säkert 5 minuter åt "HAN SER UT SOM GANDALF!!! RUN YOU FOOL" 

Fick en selfiestick av Smoofie som jag testar. 

Vegansk oreocheesecake <3

Gjorde ju en förjävla god cheesecake för någon månad sen? Den var så göddig att jag har gjort den typ tre gånger sen dess. Hehe. 

Här och varsegoda, recept:

Botten;
Ett halvt digistivepaket 
Ca 60-70 gram smält margarin 

Botten lager 2;
Jordnötssmör (efter smak, jag valde mycket!) 
Några matskedar ljus sirap 

Fyllning;
2 dl vispgrädde (hade alpros)
2 paket oatlys på mackan eller annan färskost ca (300 g, men jag har även bakat på 400 och de blev gött det med!) 
1,5 dl socker 
3 tsk vaniljsocker
1 pkt oreos 
1 msk citronsaft

Garnering:
1-2 guldnougat 
Några msk jordnötssmör 
100 g mörk choklad 

Krossa digistivekexen och smält margarin och blanda ihop, blanda och ha i botten på en smord springform. Ha gärna i frysen en stund innan du har på det andra lagret. 
Lager 2, smält jordnötssmöret och sirapen, häll över blandningen på första lagret så att det fördelas jämnt. (Om det blir för hårt så pröva att ha i lite vatten, det ska vara en mjuk och riktigt krämig konsistens!) 

Vispa grädden så hårt det går. 
I en separat bunke blandar du färskosten socker, vaniljsocker och citronen.
Vänd ner grädden i den andra blandningen och blanda försiktigt så att det blir en jämn smet. 
Krossa ett paket oreos och blanda i. 

Sen in i frysen ett par timmar, smält nougaten med jordnötssmör, smält mörk choklad separat och ringla över.

Bon appetit som en säger på franska. 

Tips: låt den stå framme o tina ett bra tag innan förtäring, den är rätt barsk och bastant! 


RSS 2.0