Vegansk oreocheesecake <3

Gjorde ju en förjävla god cheesecake för någon månad sen? Den var så göddig att jag har gjort den typ tre gånger sen dess. Hehe. 

Här och varsegoda, recept:

Botten;
Ett halvt digistivepaket 
Ca 60-70 gram smält margarin 

Botten lager 2;
Jordnötssmör (efter smak, jag valde mycket!) 
Några matskedar ljus sirap 

Fyllning;
2 dl vispgrädde (hade alpros)
2 paket oatlys på mackan eller annan färskost ca (300 g, men jag har även bakat på 400 och de blev gött det med!) 
1,5 dl socker 
3 tsk vaniljsocker
1 pkt oreos 
1 msk citronsaft

Garnering:
1-2 guldnougat 
Några msk jordnötssmör 
100 g mörk choklad 

Krossa digistivekexen och smält margarin och blanda ihop, blanda och ha i botten på en smord springform. Ha gärna i frysen en stund innan du har på det andra lagret. 
Lager 2, smält jordnötssmöret och sirapen, häll över blandningen på första lagret så att det fördelas jämnt. (Om det blir för hårt så pröva att ha i lite vatten, det ska vara en mjuk och riktigt krämig konsistens!) 

Vispa grädden så hårt det går. 
I en separat bunke blandar du färskosten socker, vaniljsocker och citronen.
Vänd ner grädden i den andra blandningen och blanda försiktigt så att det blir en jämn smet. 
Krossa ett paket oreos och blanda i. 

Sen in i frysen ett par timmar, smält nougaten med jordnötssmör, smält mörk choklad separat och ringla över.

Bon appetit som en säger på franska. 

Tips: låt den stå framme o tina ett bra tag innan förtäring, den är rätt barsk och bastant! 


Kommentarer
Postat av: Kajsa

Måste testa denna snart, låter och ser så himla god ut! Tack för recept! :)

2016-01-02 @ 11:06:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0