Inskränkt.

Jag är rätt förtjust i migsjälv. Tycker att jag är empatisk, socialt anpassningsbar och trevlig. En av mina bästa sidor är nog att jag är självmedveten. Är man självmedveten så går det bra att jobba med sigsjälv, sina bra och dåliga sidor och sådär... ni vet utveckla sigsjälv typ. 

En av dom värsta sidorna jag ser hos människan är nog att vara trångsynt. Det är en tråkig egenskap som oftast bortförklaras med att man istället är typ envis. Eller har "bestämda" åsikter. Vägra se världen från andra perspektiv än sin egen inskränkthet. Att tro att man besitter i en sanning utan vidare eftertanke, för USCH vad hemskt det vore att faktiskt lära sig något nytt. 

Nä hörrni, blir jag sån tänker jag definitivt plasta in mig i folie tills jag förmår att tänka längre än näsan räcker till. 

Gonatt.

Fuktskador o fog.

Har haft en suuupah hälj. Med några dippar då. 
I lördags åkte vi till stewgan i faggan med pappa. Det var lite fuktskador i ena sovrummet som han hjälpte oss att fixa. Så nu ser det ut som fan där och vi ska fortsätta en annan dag. Uhhh va gött o få det gjort! 
Jag gav mig in i rabatten och rensade lite. Hatar rabatter, så rensade bara en. Funderar på att låta naturen ta över dom andra rabatterna. Hehe. 
Grillade marinerad seitan, alla blev imponerade. 

Åkte dit igår med och målade färdigt ett tak. Jonas klippte gräs. Kom fram till att vi nog ska köpa en till gräsklippare. Det är en stor och backig tomt så en åkgräsklippare känns inte optimalt på alla ställen. 

Så dipparna: fick svinont i gammelhöft i lördags. Kunde inte röra mig alls tillslut. Låg på gräset och skrek som en säl. Lovade att ta det lugnt på söndagen, fick ont ändå. Stannar hemma idag pga ej rörbar. Är för rastlös för att ej kunna röra mig.

"Katt på maskin"

Äger sönder!!

Asså var på testdag till medicinsk-sekreterare härromdan. Det var många tester och jag var rätt dålig. Förutom på intervjun. Fast den gick väl oxå sådär. Har en rätt dålig självbild ibland. 
Jag nämnde att jag hade bra tålamod vilket är en stor stor lögn. Jag har sämst tålamod. Blir det inte som jag vill direkt så ger jag upp.

Sen fick jag frågan om hur jag var i en grupp, samarbete och sådär. Och jag ba "jag tar över ALLTING, ALLT!!" Dom ba "ehh så du menar att du tar intiativ ofta?" Då blev jag tyst och nickade. 
Tar inte över någonting, aldrig, gör som folk säger till mig att göra och är rätt nöjd med det. 

Har ett fantastiskt storhetsvansinne ibland. 

En bild.

Igår tog jag fram bilden av Jonna och tittade lite. Kanske första gången jag sett bilden utan att bli helt hysteriskt ledsen och böla. Tänkte att hon skulle få ett syskon. Tänkte oxå att hon var rätt lik mig som nyfödd. 
Det här blir vårat andra barn på två år. Är trött på att vara gravid och vill  snabbspola tiden tills ongen är här. 

Tänker att det kanske kan få gå några år sen innan man skaffar (eller om) nummer två, så att jag kan få bygga upp kroppen lite, känner mig sjukt vrakig nu. Världens gulligaste!!

Ja! Jag har varit på ultraljud! Alltså rutinultraljudet. Jag var svinnervös! Men allt såg bra och fint ut. Det var en sprallig litten krabat som låg och vinkade åt oss. Väldigt gulligt! Dock så blev bf framflyttat till 4 november! 

Idag ska jag skriva en namnlista.
Pözz.
Alltså det är så jäkla coolt med ultraljud. Topp fem över coolaste grejerna jag gjort! 

"Småhår"

En sån här häftig modefrisyr kan man få om man föder barn. 

Som en gloria. 😇


Fastna.

Är det någon mer än jag som typ alltid (eller väldigt ofta) fastnar i såna där klämdörrar? Alltså som stängs automatiskt? Det har bannemig börjat bli mer utav en regel än ett undantag för det händer lite väl ofta va.
Kläms ihop som ett paket mjölk och där inne på busstationen sitter folk och glor och undrar vad i helvete jag håller på med. 
Och det går inte på några som helst sätt att klara sig undan "snyggt" utan jag börjar alltid skratta nervöst och känner mig skamsen och skitdum. Fast det är ju samtidigt lite kul.

En annan grej jag brukar fastna i är såna där smådörrar som mataffärerna brukar ha. 
Anyone???

*försöker äta klubba snyggt*


Köra bäjl!

Idag var jag o min handledare (Smoofie) ute och körde bil. Vi letade upp en stor parkeringsplats och så fick jag köra runt ca 500 varv. Det var kul! Jag är ju jätteduktig på att köra. Känner eventuellt ett nytt kall i livet - lastbilschaufför?

Blev så glad att vi åka hela vägen till Jula och köpte grill med grilltillbehör. 

Har väldigt många projekt nuförtiden, undrar hur jag ska hinna med allt?? 

4-evah preggo.

Det är lite som att jag glömt hur livet som opreggo är. Den här "mensen" folk pratar om, vad är det? Lever lite i min egen verklighet lixom. Eller va säger man...

Ett par punkter;

- väldigt känslosam. Gråter och känner stor "lycka" ibland. Ser en reklam med en valp som äter hundmat o jag ba "men guuu va fiiint *snyft*.

- nästan allt jag äter är "det godaste jag någonsin ätit". 

- på tal om mat så har jag tvärdille på frukt i olika former och bönor. Udda. 

- känner mig "gammal". Alltså jag är stel som ett gammalt helvete, det kliar inuti benen och har halsbränna. Samt foglossning.

- sover gärna och mycket. Igår tvärsomnade jag innan nio, vaknade sex, åt frukost och sov ett par timmar till. Heeh...

- ibland spyr jag rätt ut. Det är som en överraskning för alla inblandade. 

- längtar till att föda barn igen! Tyckte det var svinhäftigt sist, trots tråkigt utgångsläge, kan ju bara tänka mig hur det kommer bli med ett lyckligt slut!!! 

Ja det var väl allt för idag. Hejdå. 

Dålig rubrik.

Var hos kuratorn en sväng i helgen. Hissen var trasig och jag typ satte mig i trappan o tjurade som en liten unge. Vägrade gå. Tyckte att Jonas kunde väl gå dit själv då!! Efter mycket tjat från Jonas sida så flåsade jag mig upp. 

Var kul att se'na. Det var ett tag sen. Vi snackade lite om den nya graviditeten och min ångest över att jag inte fått provsvaren från obduktionen än. Det var skönt! Hon säger såna självklara grejer ibland och det behövs. Hon tyckte det var en dålig ide att försöka distansera sig ifrån den nya graviditeten eftersom jag skulle bli lika ledsen oavsett om något gick snett den här gången med. Håller med henne. Dä ä lika bra å bara åka med. 

Övrig helginformation; i lördags var jag, Hannill o Emmy i Örebro på vegomässan. Det var dretkul. Jag köpte massa körv och glutenkuddar osv. Även en vegansk glassbok! Efter mässan gick vi i stan och spatserade, hamnade på ett kaffeställe där vi fick en undervisning i kaffearomer av en som verkligen gillade kaffe. Väldigt intressant. 

I måndags åkte Smoofie o jag till stugan för att vårpeppa lite. Hälla ut "mullen" ur mulltoan. Tyvärr hade någon sladd eller något lossnat så det blev ett bajskalas. Extremt äckligt. Men det löste sig tillslut (hehe?) 

Puss.Idioterna.

Ja! Helg var det igår ja! Ej idag. Jag hade en superb helg mestadels.

I fredags blev jag förbannad dock. Fyfan vilka jävla arslen till människor det finns hörrni... Jag o Jonas var på stan, skulle snabbt svänga in på h&m. Utanför sitter en kvinna och tigger. En man i ca 35-45 årsåldern ställer sig framför henne, drar fram mobilen och börjar att filma henne. Allt går fort men sakta och jag fattar inte vad han håller på med. Och sen var han borta och jag hann fan knappt reagera, blir sur över att jag inte gjorde något. 
Vilken jävla röv. Tappar hoppet om mänskligheten. Snacka om att avhumanisera och kränka en medmänniska. Fyfan...

Skriver mer om resterande bra helg sen kanske. Blev upprörd igen. Vegofesten!

Imorrn ska jag och mina vännisar Hannill o Emmy på vegofesten i Örebro! Det skall bli svinkul! jag har ju missat mässan i flera år. I år missar Jonas istället för han skulle ju ut i skogen och hugga ved istället. Han är lite bonne ibland. 

Jag är faktiskt varken vegan eller vegetarian utan jag äter kött ibland. Däremot stor förespråkare för att äta mer vegetariskt då det är svinbra mot miljö, hälsa, djur och natur. 

Tror inte det är någon stor mässa direkt, men det verkar vara några utställare och lite workshops. Någon som varit där? Mest kul att få göra något som typ är... kul. Har haft massa stressiga grejer inbokat på sistone, saker som måste göras lixom. 

Bulle! Oj del 2.

Alltså jag mår oftast bra. Senaste inlägget är skrivet i ren affekt och det är ett asbra sätt för mig att bara ventilera och kasta ut all skit ibland. 

Men det är och blir bättre. Grinar inte på bussen längre och jag har inga problem att prata om det som hänt med t ex kunder. Kan bli lite lättad när folk ställer frågor istället för att tiga, det är många fler än vad man tror som har varit med om jobbiga upplevelser som handlar om t ex döden, svåra förlossningar eller jävliga missfall. Jag tror det är bra att prata! Om man vill förstås.

Men lovar  att hädanefter behandla migsjälv lite schysstare. Rucka lite på nojorna, sluta googla negativ statistik och sitta och läsa hemskheter på familjeliv, det lär ju inte göra den här graviditeten lättare. 
Hade en fantastisk dröm inatt, att jag höll i en liten bebis som var det finaste jag sett. Typ sånt ska jag fokusera på! 

Ohh nu ska jag testa o göra gnocchi! Blir det skit blir jag sur! Oj. Snart.

Jag har skrivit kanske fem blogginlägg idag?! Publicerat det töligaste. 

Alltså jag MÅSTE sluta läsa på familjelivs änglarum och sluta läsa om orsaker till varför bebisar dör i magen. Man blir ju lixom inte riktigt klok. Och det verkar finnas ca 500 orsaker till varför bebisar dör. 
Tror dock att det beror på att vi inte har fått en förklaring än. Fick iofs brev från spec-mvc idag för att träffa doktorn och jag tror att det kanske är provsvaren från obduktionen? 
Känner definitivt att jag inte vill veta. Samtidigt som jag ABSOLUT vill veta. Det är jobbigt.

Jag saknar henne jättemycket varje dag och ibland känns det så jävla ofattbart att jag varit med om detta. Nästan som att det hänt någon annan människa som man kanske kände väldigt väl. 
Har en bild i huvudet av hur barnmorskan håller upp henne i en filt framför mig och hon bara ligger där livlös och så känner jag på hennes kalla hand. Barnmorskan frågade om jag ville hålla henne men det ville jag inte. Och jag ångrar mig inte för om jag hållt henne kanske jag aldrig velat släppt. Hon hade mörkt mörkt hår och plutmun och det såg ut som hon sov. Lille fina Jonna. Snart är det åtta månader sen. 

Skomakarns onge.

Känner mig lite som skomakarns barn när jag är på jobbet. Håller ju på att spara ut luggskrället till en lång böljande snelugg. Men blir galen. Lång lugg är det värsta som hänt mänskligheten (OBS, skämt).
Ger upp tillslut och slänger i en klämma och känner frihet. 

På tal om hår så ska jag testa ett nytt shampoo från ett ekologiskt märke som heter Urban tribe. Ska bli spännande, var längesen jag testade något. 

Dom här tre följer med hem. Inpackningen är min favorit. Älskar den svårt! Den är billig som fan och dryg, plus att den bara behöver sitta i håret i en minut! Yäy!!!
Neccin-shampoot är för att hålla hårbotten i trim. Jag tror att jag har något mjälleksem av något slag och den här är mild och snäll mot hår och hårbotten! 
Och Urban tribe då. Har testat lite på kunderna och det verkar lovande! 

Såhär fancy är helt ok! 

<3

Bra sak i allt elände; jag känner små små sparkar! :D

Sur.

Var hos läkaren idag. Innan jag var där var jag sur och tänkte att hon skulle säga att det inte gick o göra något. Sen började jag tänka på alla kvinnosjukdomar som "det inte går o göra något åt" och blev ännu grinigare. 

Hon sa att det inte gick o göra något. (Alltså var där för foglossning). Jahaja. Migränen då? Nää... Ta en alvedon o vila. Fast det kanske bara är huvudvärk. Jo du har foglossning minsann, men det känns inte som att det är så farligt. Mmm... Gå till sjukgymnasten kanske... Inte någon ide o sjukskriva om du är arbetslös. 

Efteråt blev jag faktiskt gööörgrinig. Tror inte doktorn haft foglossning nån gång. Och vaddå "inte så farligt"?!? Det har ju hänt x antal gånger att jag inte kan gå. Ska jag behöva kräla fram eller tappa ett ben? Det är förresten inte huvudvärk. Vet ni, om man tar en tablett så går huvudvärken över, det gör den inte om man har migrän. 
Nä! Känner mig lite förminskad faktiskt. 

Ne...................:(((((

Blee

Dagen började ju siitbra med litta kräkskalas!! Skulle ge katterna kattmaten och sen vare fezt. Stod i köket med kattmaten i ena handen och hövvet i vasken och exorcist-spydde. Jonas var solidarisk och sprang ut ut köket eftersom han "mådde illa". Vafan. 

Nåväl, det blev bättre. Åkte till le stan och träffade mina favorittjejer för lite kultur. Vi var på museet som hade en kanonbra utställning "national geographic" som tydligen funnits aslänge. Många spännande bilder på djur, människor och händelser genom historien. Jag gillar mest djur i havet och   vissa fåglar. 
Efter det gick vi in till stan och åt wokad mat. Det var alla glada över! Mest jag kanske. 

Hade migrän igår och inatt, svintölitt att gå runt med obotlig huvudvärk. 

RSS 2.0