feminist - javisst!

Ibland kan jag störa ihjäl mig på folk som inte kan kalla sigsjälv för "feminist", dom backar runt ämnet och säger ALLTID såhär;
- Näeee, asså, jag är INTE feminist, men jag tror på jämlikhet.

Jaha? Det ÄR ju precis samma sak (och ja, jag vet att jag har skrivit liknande saker förut). Varför är det fortfarande fult att kalla sig för femnist 2009? Joru, för att feminism är direkt kopplat till fula saker, som HÅR. Feminister är håriga och hatar män, det vet vi ju alla.
Jag tycker fortfarande att det är riktigt jävla synd att man inte kan använda åtminstone ett ord med feminin koppling (FEMinist) utan att det blir ett jävla liv. Sen vet vi ju alla att det finns extremfeminister, samma grej som att det finns extremhöger, extremvänster, extremreligösa, extremböga, etc. Ni fattert va?
Jag är extremt fåfäng (åtminstone på helgen...), relativt tjejig, och ibland rakar jag mina ben (annars ser jag ut som Cousin It´s kusin), men det känns ändå bra att tycka att båda könen ska ha lika rättigheter. Män och kvinnor har självklara olikheter, men jag tycker inte att det är okej att det t.ex är gratis för tjejer att gå in på krogen, men killar får punga ut cash för att komma in (har för mig att dom tog bort det för ett tag sen, men ändå.). LIKA för alla!
Och det känns jävligt bra att säga att vi bor i världens mest jämställda (feministiska!) land.

Tack för ordet.

Kommentarer
Postat av: Anna Kaagaard Kristensen

Jag kallar mig nog inte feminist och det är för att jag har problem med att många så kallade feminister ser en som en jävla wannabe om man kan stava till rakhyvel och kan hantera en mascara. För mig är feminsm att man som kvinna ska kunna välja att se ut precis hur man vill och göra vad man vill och fortfarande bli accepterad och respekterad och att man ska få samma lön och en massa annat tjafs.



Sen stör jag mig på att många feminister springer omkring och skriker feminism så att öronen nästar ringer för att i nästa sekund säga att de inte vill dela föräldra ledigheten för att det är minsan de som har fött barn och inte mannen, feminism ska vara jämlikhet, inte att allt ska behaga kvinnor.



Vill man ta ut alla föräldra dagar man kan roffa åt sig och att pappan ska vara hemme betydligt mindre, så känner jag inga direkta sympatier med de människorna när de i nästa andetag gnäller om att de får lägre löner.



2009-03-21 @ 20:11:02
URL: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/
Postat av: Kreten

jämställdhet och jämlikhet är inte samma sak. jämställdhet är mellan könen och jämlikhet mellan alla människor (typ hudfärg). bara för att märka lite ord :P

2009-03-23 @ 13:23:08
URL: http://raaff.blogg.se/
Postat av: Anonym

mycket bar inlägg!!!

2009-03-23 @ 17:23:43
URL: http://eva.blogg.se/
Postat av: apan

anna: äääh, vad känner du för feminister egentligen? det är ju dom som är idioter isåfall!



ja, men jag håller med dig, det är ju det feminism handlar om, jämställdhet! då är dom wannabes. dela på allt! sen är ju folk olika, jämt.



kreten; potato potata! ;P



---: tack!

2009-03-23 @ 20:22:29
URL: http://sugarmonkey.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0