Banta

Helvete. Nu har jag faktiskt försökt att banta i ett par veckor, varit ute o gått 45-60 minuter nästan varje dag, försökt käka lite mindre, och jag har faktiskt GÅTT upp ett kilo! Hur fan är det möjligt egentligen? Jag måste börja föra matdagbok igen, och sen blir det fan nutrilett. Sen så är jag så jävla glad över att det faktiskt finns matmöjligheter här hemma att jag äter gladeligen, vilket jag inte gjort på ett år. Mat! hej!

Sen är jag faktiskt lite rädd för det här med att banta oxå, att det ska gå till överdrift, det har sina skäl. Och det finns en anledning till varför jag har så bra självförtroende som jag har med. Ni kan säkert gissa er fram vad det handlar om. Och det är en väldigt stor del av tjejer som drabbas av det på ett eller annat sätt. ätstörningar, ofcårse.
Jag hade det i nio år. Det började när jag var elva-tolv, nån kille hade gjort narr av min vikt på någon sylektion, och efter det åt jag bara omelett i två veckor, gick ner sju kilo. Herregud, att en tolvåring drabbas av sånt! det är fruktansvärt. Efter det satt det lixom kvar, hade inte rätt spegelbild, fattade inte alls hur jag såg ut. Hade väldigt mycket stora tröjor, pendlade upp och ner i vikt likt en schizofren Operah.
 I gymnasiet blev det faktiskt värre, fick panikångest, hallucinationer och utvecklade bulimi. Mådde fruktansvärt, och en stor del av gymnasietiden minns jag faktiskt inte, har förträngt det. Däremot minns jag allt det bra. Men ni vet, man minns bara dom soliga dagarna på sommarn? Bulimi syns inte, jag gick snarare upp i vikt än ner, kunde klämma i mig en hel sats med negerbollsmet och sen pjuka upp det, samma sak med lunch, middag. Tror det handlade mest om ett slags kontrollbehov eftersom jag inte hade någon kontroll på allt annat som hände runt mig.
Gick till kuratorn och skolsystern, fick hålla på med matdagbok, och vägning och ja herregud, försökte komma in i någon slags terapi, men det var jag för gammal för (då var jag 18, jävla system!). Insåg att den enda som egentligen kunde hjälpa mig ur skiten var jag. Och det tog ett jävla tag innan jag fick kontroll över det. Helt bra blev jag inte förräns jag började frisörskolan och fick känna att jag hade kontroll över något.
Och jag känner på något sätt att om jag kunde ta mig ur det själv så klarar jag fan av allt nu.


Shitz pommes, skulle antagligen kunna skriva en c-uppsats om det här, men vafasen, jag tycker det är ett viktigt ämne, och jag lider lite med alla förvirrande tonåringar med ätstörningar och andra problems. Ta hand om er kidz!

Kommentarer
Postat av: Palle

Ja fy fan för samhället man lever i, varannan tjej har ju haft ätstörningar. Eller antagligen mer än varannan. Det är sjukt hur man ser på sin kropp egentligen, har också hållt på med sån skit som ätstörningar, mestadels bulimi. Vägde 43kilo och tyckte jag var tjock, liksom vafan!? Det är så synd att man är så destruktiv mot sig själv, det lever ju kvar resten av livet med.

Tycker förresten inte du behöver bry dig om att banta, du är ju ursnygg. Men du ska göra som du själv vill såklart :) Ta hand om dig :)

2009-05-27 @ 15:01:15
URL: http://wiretrap.blogg.se/
Postat av: Kreten

Förstår att du inte minns så mycket av gymnasiet pga detta. Jag minns nästan inget av högstadiet och det borde bero på att jag var mobbad. De ljusa stunderna man minns var ju inte så många...

2009-05-27 @ 17:08:54
URL: http://raaff.blogg.se/
Postat av: Anonym

det är fan inte lätt med vikt och skit, man ska ha karaktär men inte för mycket för då går det lätt för långt. så lätt att fastna i massa skit. men du är så jävla snygg så nån bantning behövs definitivt inte. och är du ute och går så är nog det där kilot lite muskler! :)

2009-05-27 @ 17:55:48
Postat av: Kajsa

mitt namn försvann men det var iaf jag! kajsa engdahl liksom.

2009-05-27 @ 17:57:00
Postat av: apan

Ni är söta!

2009-05-27 @ 19:50:41
URL: http://sugarmonkey.blogg.se/
Postat av: Evelina

Ja vikten är ju och kommer nog förbli ett hett ämne för många.

Det är hemskt att det ens får bli så och att sedan dessutom inte kunna få hjälp. Strongt av dig att skriva om det för som du säger så det är ett viktigt ämne.

Nu känner jag mig lite som en härmapa då det redan är sagt men det är så sant så sant att du är ruggigt snygg som du är. Men jag förstår allt för väl hur det känns ( vare sig man behöver det eller ej ) att vilja gå ner i vikt.

Och jag tycker du är jätte duktig som är ute och går och så :)

2009-05-28 @ 00:18:43
URL: http://lifeofeve.blogg.se/
Postat av: Rikard

Banta är helt galet! skärpning! Ät nyttigt och tillräckligt, att svälta sig är skadligt!



Det finns mycket böcker om nyttig mat och säkert gratistips på nätet oxå!

Sen fortsätter du med motion, en timma om dan är helt perfekt! - syftet är/ska vara god hälsa, inte utseende.

2009-05-28 @ 08:57:33
Postat av: apan

evenlina: tack!



rikard: nej, nuförtiden är "banta" ett fult ord som blivit utbytt mot "äta nyttigt", men har egentligen exakt samma innebörd, man äter mindre portioner, och nyttigare mat.



haha, du, jag har bantat i hela mitt liv, jag kan räkna kalorier i ett russin. :P och jag vill ju ha god hälsa, och mindre mage. ^^

2009-05-28 @ 09:31:46
URL: http://sugarmonkey.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0