Jag är en produkt

Jag fick tidigt lära mig att det var viktigt att vara hårfri. Mamma berättade för mig att "när man får hår så ska man ta bort det som är vid bikinilinjen". Eftersom det helt enkelt inte såg bra ut.
Senare satt en kompis och inspekterade mina ben och frågade mig om "jag tyckte mina ben var håriga?". Hade inte haft en tanke på det innan, men tja, det kanske dom var. Så där började det, rakningen. Jag tror jag var 10-11 bast kanske.

Min favorittidning hette FRIDA. Läste allt som stod i den. Älskade den. Där fick man oxå lära sig om vad som var viktigt. Det var viktigt att vara fin. Ha fint smink. Hur man fick pojkar att gilla en. Fint hår. Och kanske det viktigaste av allt, att vara SMAL. Alla modeller var ju det. Var man tjej skulle man vara smal för då skulle pojkarna gilla en!!! Och inte fan gick det o dölja i dom där jävla Fruit of the loom-tröjorna heller. Så jag gick konstant och drog i tröjjäveln så att inga möjliga valkar skulle synas. Kom tillslut på den briljanta idén om hur man faktiskt kunde bli smal. Man slutade helt enkelt att äta. Easy as a cake.
Vägrade i princip äta något annat än omelett gjord på vatten i tre veckor. Och smal blev jag. Tillslut hotade morsan med sjukhus, då gav jag mig faktiskt, började käka.

Men det var väl i den vevan det började. Extremt skev självbild (tyckte att jag var slående lik barbapapa i formen!) fick en ganska dålig relation till mat. Flaxade upp och ner i vikt i flera flera år, för att tillslut utveckla bulimi i gymnasiet. Synd. Och tråkigt. Jag skulle vilja säga att jag är helt frisk nu, men ibland märker jag att jag faktiskt blir stolt när råkat hoppa över en måltid.  Kommer nog alltid finnas där, som en liten gnagande hamster i bakhövvet.
Men den sorgliga delen är att jag var ELVA år när det började. Jag var ett barn. En liten skitonge som trodde att det viktigaste i världen var att vara smal (tänk på barnen i Afrika då, ja, men dom var ju iaf smala!!!)


Genus är viktigt! Låt inte barnen bli produkter av samhällets normer.


Kommentarer
Postat av: Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Tråkiga saker men underbart inlägg. Gillar på bloglovin´.

2011-08-13 @ 18:21:03
URL: http://ninaruthstrom.se
Postat av: apan

tack nina! :D

2011-08-14 @ 13:59:56
URL: http://sugarmonkey.blogg.se/
Postat av: Kaka

har missat detta, men läste det nu. Bra inlägg <3

2011-08-16 @ 16:27:05
URL: http://simkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0