Grisröv

Köpte en julskinka och skrockade glatt att "nä, ingen rekte jul utta litte grisröv!!"

Sen såg jag och Jonas en dokumentär om stackars djur som blir plågade på alla möjliga tänkbara sätt och jag fick ju extremångest. Varför varför köpte jag den jävla grisröven för??!! Kommer jag att kunna äta den utan att grina eller tänka på hur stackars grisen haft det i livet?!! Plågad i sin egen skit och stått på en minimal yta och trängts med massa andra grisar. Nej för inte fan finns det några glada slaktade grisar heller, det är en efterkonstruerad myt för att döva våra samveten.

Jonas sa en rätt smart grej för ett tag sen, han såg lite låg ut och sa att han var så trött på att ALLTID behöva förklara sig för varför han är vegetarian. Varför skulle han stå till svars för något som är bra för djuren, hälsan och miljön? Borde det inte vara tvärtom, borde inte köttätaren få stå till svars för varför hen bidrar till sämre miljö, sämre hälsa och lidande för massa djur?
(att "det är gött" är bara jävla trams, för man inser rätt fort när man slutat äta kött att nej, det är inte så jävla gott, det är en konstig vana).

Här är en bild på en söt gris i gummistövlar! Känner du dig hungrig??


Kommentarer
Postat av: matilda

Vi har köpt en vegetarisk julskinka iår från Astrid och aporna, som heter "Julsk*nka utan rumpa". Har inte provat den än, men den sägs smaka likadant som vanlig! Finns på ica maxi i stan :)

Svar: Ja den har vi faktiskt redan testat, tyckte att den var sådär alltså... Helt ok med senap på. Köpte även göttebullarna, dom smakade blä! Godare att göra av sojafärs tror jag! Väger upp grisröven med ett annars helvegetariskt julbord! :(
din apa i etern.

2012-12-13 @ 17:33:18
Postat av: hogie

Julsk*nka är så JÄVLA äckligt. Ja jag tar mig friheten att svära. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=950&artikel=5373353&grupp=2204

2012-12-14 @ 11:47:33
URL: http://hogieskill.blogg.se
Postat av: hogie

Det där är alltså en länk till recept till vegetarisk mat man kan ha på julbordet.

2012-12-14 @ 11:48:11
URL: http://hogieskill.blogg.se
Postat av: Linda

Mycket ströbröd och god senap så blir julsk*nkan jättegod! Jag tycker gottbullarna också är goda iofs... Kan det vara så att i och med att jag ätit veganmat så mycket nu så att jag inte inte längre jämför dessa köttsubstitut med hur kött smakar tro?

Bra skrivet tycker jag! Jag har också sett flera dokumentärer och de påverkar verkligen samvetet, det är inte ofta jag äter kött längre kan jag säga.

2012-12-14 @ 12:50:42
URL: http://livinis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0