Men min kille vill ju inte...

Följande scenario händer ett par ggr i månaden på jobbet:

Jag: ja hur ska vi göra? Ser riktigt långt ut nu, korta ner det rejält?
Kund (oftast av kvinnligt kön): eh, ja nej nu ska jag spara ut det.
Jag: jasså? Varför det? Du passar ju jättebra i det här korta och busiga (jag är en frisör så ja, jag använder ordet "busigt" frekvent)
Kund: min kille gillade det inte, så nu ska jag spara ut det till långt igen.

min första tanke är alltid "va äre för jävla skitkille".
Och varför lyssnar dom så? Jag förstår att det är viktigt för en del att känna sig fin inför sin partner, men att låta någon styra över något som är så viktigt som hår?!
Håret är ett smycke man aldrig kan ta av (om man inte shavar då). Känner man sig fin i kort hår så passar du i det (skit i alla regler om ansiktsform etc) trivs man i något så BÄR man upp det oavsett.
Och man gillar väl inte någon främst för hur den ser ut?
Eller? Hur står ni? Bryr ni er mycket hur er partner ser ut, bryr ni er lite, eller skiter ni fullständigt i det?


Kommentarer
Postat av: hogie

Word! Har en kompis som har svintråkigt hår (blonderar det ständigt, aningens snedbena och sen hänger det bara där). Jag tog med henne till frisören och sa "visst skulle hon passa i en mörkare färg och kortare frisyr?" JA. Så hon bokade tid och var skitpeppad. Dagen efter. Samma jädra frisyr! "Varför klippte du inte av det?" frågade jag "Ja men.. min kille gillar att jag har långt hår.. Han gillar inte att tjejer har kort hår..." Wtf. Man behöver inte snagga sig kanske.

Svar: Men åh!! Mitt frisörhjärta blöder när jag hör sånt där. Vilken tråkig jävla kille! Att tjejer ska ha långt hår och enbart långt hår känns lite medeltid. Finns ju oftast snyggare korta frisyrer än vad det finns långa.
din apa i etern.

2013-04-16 @ 13:07:54
URL: http://hogieskill.blogg.se
Postat av: reb

jag bryr mig egentligen inte hur min kille ser ut, eller jag bryr mig nog att märka att han är snygg liksom. sen tycker jag han är lika fin när han har några cm på huvudet eller när han kör 3 mm. däremot tycker jag det är väldigt tråkigt att jag oftast förväntas bry mig och nästan ta hand om hans utseende? vill liksom inte stå till svars för vad han väljer att göra och han är fullt kapabel att klä och shoppa åt sig själv. men det märks ibland att det är många tjejer som liksom gör sånt åt sina killar? kanske är samma tråkiga tradition som gör att vissa killar tycker att alla tjejer ska ha långt hår.

men grejen i kråksången är ju att hår faktiskt växer ut! därför är det ju extra trist att folk blir avrådda från att klippa sig när de blir sugna. so what om det inte blev så bra, det växer ju liksom ut igen? då har man ju fått det ur systemet!

min kille uppmuntrar alltid mig att klippa mig hur jag känner för det, men däremot har jag märkt att andra i min omgivning tvekar. typ min mamma (hon är också en sån som tycker tjejer ska ha långt långt hår, haha), och kompisar. brukar inte bry mig men funderar lite varför folk ska lägga sig i när det gäller just hår? känns som mer relevant att avråda folk till plastikoperationer liksom

Svar: Ja det där känner jag igen. Killen som inte kan lixom. Och på jobbet brukar det oxå märkas, "tjejen tröttnade på mitt hår o tvingade mig att gå o klippa mig". Jag tycker att man enbart ska gå efter vad man själv känner kring sitt hår,kläder osv. Och som du säger, det finns viktigare grejer att lägga energi på.
din apa i etern.

2013-04-16 @ 18:13:58
URL: http://osynligejackson.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0