Jävlar va smal

Alltså jag tycker att jag är så jäääävla smal. Skojjar ej. I slutet av graviditeten var jag ju ett berg. Magen var hysteriskt stor och kroppen var svintung. 
Sen har den blivit sådär gött degig oxå. Magen alltså. 
Har gått ner 11 kilo. Kanske är mycket, eller så kanske det är normalt, kanske är det pga sorg. Vet ej. 

Känner mig lätt och fri. Fast jag saknar ändå gravidmagen enormt mycket, trots allt gnäll. Ibland känns det som att det sparkar. :( 

Ser ut som jag gjorde i vecka 20 ungefär. 

Förresten, försvinner degigheten? Eller kommer magen alltid att förbli supermjuk? Beror det på att magmusklerna delar sig? 

Kommentarer
Postat av: Lisa

Degigheten försvinner i takt med att magmusklerna går ihop. Vill man skynda på det så är "plankan" bra träning. Annars brukar man säga att det i snitt tar lika lång tid för kroppen att återhämta sig som man varit gravid, så 9-10 månader.

Jag som typ inte tränat en sekund sen Alfred föddes (vem försöker jag lura, jag har aldrig tränat) tycker att det är först nu kroppen börjar se ut som förr och jag har inte varit gravid på 3½ år...

2014-10-22 @ 18:13:47
Postat av: Ida

Sen hävdar vissa att just plankan är big no-no precis efter graviditet eftersom den positionen lätt överbelastar det redan belastade bäckenet..

2014-10-22 @ 19:12:13
Postat av: Ida

Sen hävdar vissa att just plankan är big no-no precis efter graviditet eftersom den positionen lätt överbelastar det redan belastade bäckenet..

2014-10-22 @ 19:12:16
Postat av: Lisa

Oj, det har jag inte hört! Har bara hört att man ska undvika sit-ups och istället köra planken. Sen ska man väl iofs undvika all träning 6-8 veckor efter förlossning... eller gäller det bara vid snitt?

2014-10-22 @ 20:07:45
Postat av: Theresia

Jag kan faktiskt svara på detta någorlunda "professionellt" då jag faktiskt besökte en naprapat bara häromdagen som har utbildning i "Mammamage" (finns även som träningsapp om du vill kika) vilket betyder att hon hjälper till med att kolla hur delade dina magmuskler har blivit och beroende på det visar hon sedan övningar som man ska göra hemma 1 gång om dagen för att stärka upp de djupa magmusklerna igen, alltså de som flyttat på sig, för att undvika ryggont och "putet" man kan ha svårt att bli av med efter en graviditet annars. Hur som helst så sa hon specifikt att det vanligaste felet som folk gör är att köra plankan och situps för tidigt vilket kan försvåra läkningen av de delade magmusklerna eftersom den träningen aktiverar helt andra muskelgrupper! Du kan få hennes kontaktuppgifter om du vill? Kanske kan vara skönt att gå dit och få personligt anpassade övningar ist för att bara gå via ex appen? Det tyckte iaf jag! :-) Kramkram

Svar: Oj! Ja det lät ju spännande, har rätt krass rygg från början, tar gärna uppgifterna tack! Kram!
din apa i etern.

2014-10-23 @ 10:33:31
URL: http://trish.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0