Logopeden

Idag har vi varit hos logopeden! Det var nog i början av sommaren som vi fick en remiss dit, lång väntetid jao!
Vide har ju talsvårigheter. Eller rättare sagt, han pratar extremt lite. Eller pratar gör han ju men inte så att vi förstår. Han är duktig på att göra sig förstådd genom att peka eller så går han dit han vill, t ex toaletten. Han säger ord när han vill, sällan på beställning. Ibland säger han meningar, inte med så stor variation dock "dä kom kiss" "dä kom bajs" typ. 
Min stora oro kom i våras när jag hade samtal med personal på föris, vide höll sig för sig själv, blev arg och förbannad, verkade inte vilja interagera med andra barn. Han var inte heller sådär jättepepp på att gå till föris alls lixom. 

I somras skolades han över till 3-5årsgruppen och det har blivit SÅ mycket bättre! Han har 2-3 kompisar som han hänger mycket med. Förskolläraren har bilder som han kan peka på för att visa vad han vill. Han är jätteglad när vi ska till föris och ibland vill han knappt med hem! Så kul! 

I somras gjorde vi hörseltest, han hörde superbra! Inga problem. Och idag vad vi hos logopeden. Hon pratade och lekte mest med vide, visade bilder och han skulle säga vad det var osv. Hon sa att hon märkte att han försökte ju säga vad det var med sina ord och att vi skulle inkludera lite mer lekar som uppmuntrade till prat hemma. 

Ja och sen får vi väl se, vi skulle väl bli kallade igen, även om vi kanske ska få träffa en barnpsykolog? Oavsett så känns det skönt stt få hjälp så att vi kan uppmuntra och hjälpa vide med talet.
Hejdå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0